اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آمپلی فایر 160W , Thd=0.001 ماسفت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

آمپلی فایر 160W , Thd=0.001 ماسفت

سلام دوستان
    داشتم داخل سایتای خارجی یه دوری میزدم که به این مدار برخورد کردم. خیلی ارزون و ساده طراحی شده. دو طبقه تفاضلی داره و درایور ماسفت هاش هم MJE340 و 350 هستن. ماسفتاشم که 240 و 9240 معروف.
    میگه thd هستش0.001 درصد که خیلی عالیه و برای گوش دادن موسیقی با کیفیت خوب یه چیز ایده آله.

حالا نظر شما دوستان و اساتید در موردش چیه؟؟
    من تابه حال مداری رو وارد انجمن نکردم و هرچی بچه ها ساختن منم ساختم ولی میخام رو این کار کنم PCB هم براش بکشم و به نام ESN160 توی انجمن ثبتش کنم. :wow:
    هم سادست و هم خوب که ایشالا مث Maziton از آمپای معروف انجمن بشه.
    راسی مدار سوییچینگ 220 به دوبل 40 ولت 30 آمپر هم ساخته شد ولی از ترانس دستگاه جوش داخلش استفاده کردم که قطعا همه دوستان نمیتونن بهش دسترسی داشته باشن. دارم ترانس رو با این هسته میپیچم که همه جا گیر میاد. ولی خیلی سخته!!!
    ما توانا تر از آنیم که می پنداریم

پاسخ : آمپلی فایر 160W , Thd=0.001 ماسفت

درود بر تو
    باید مدار با کیفیتی باشه ساختارش که اینو میگه :read:

اگه میشه لطف کن مقادیر قطعات را هم بزار سپاس
    خوشبختی از آن کسانیست که خواهان خوشبختی دیگران باشند .زرتشت

دیدگاه

دوست عزیز نمیخوام حالتو بگیرم اما این مدار بارها در همین انجمن ساخته شده PCB هم داره .
      این مدار با تنظیم افست هم وجود داره که تو همین انجمن ساخته شده.
      طوری زندگی کن انگار امروز اخرین روز زندگیته!!!
      امروز رو کامل زندگی کن...
      (یه روز یعنی هیچوقت!)

دیدگاه

C1 = 2,2 µF-100 V
        C2 = 330 pF-100 V
        C3 = 100 nF -100 V
        C4 = 100 µF 63 V
        C5, C6 = 18 pF
        C7 = 100 nF
        R1, R3 = 47 K
        R2 = 2K2
        R4, R5 = 3K9
        R6 = 1 K
        R7 = 27 K
        R8, R9, R11 = 100 ohms
        R10 = 10 K
        R12, R13 = 470 ohms
        R14, R15 = 0.33 ohms 5 watts
        R16 = 10 ohms 3 watts
        T1, T2 = 2N5401, ZTX558, BC556B
        T3, T4 = BF470, MJE350, 2SB649
        T5, T6 = BF469, MJE340, 2SD669
        T7 = IRF540, IRFP240, 2SK1530, 2SJ162, BUZ900DP, BUZ901DP
        T8 = IRF9540, IRFP9240, 2SJ201, 2SK1058, BUZ905DP,
        P1 = 2K5 trimmer
        F1, F2 = 3 A

The Schematic Diagram is a basic MOSFET amplifier. Output power is 100 Wrms under 8 ohms or 160 Wrms under 4 ohms with distortion is 0.001 %. Bandwidth at -3 db is from 4 Hz to 100 Khz .
        Input sensitivity is 1.2 volts. The gain of 27DB is archived by R7/R6. It may be modified by changing R7 value. Transistors T5 and T6 makes the second differential stage. Transistors T3 and T4 works as a current mirror source. They push the second differential stage to drain equal current. Doing so we get a high gain and an excellent linearity. Output MOSFET transistors works in AB class, their quiescent current is set at 100 mA trough P1. For setting quiescient current, you must set P1 in minimal resistance, place a multimeter in mV DC range on R14 or R15 leads, turn slowly the screw until you read a 33 mV value, which correspond to a 100 mA quiescent current.
        F1 and F2 works as an elementary output short-circuit protection. The power supply must have a value between 45 and 55 Volts DC (positive and negative). One heatsink with a thermal resistance less of 2° C / W is required.
        All resistors are 1% metal film 1/4 watt. Before connecting a speaker to the amplifier output, connect a multimeter to the output and look on DC output voltage. This level must not be greater than 50 mV. If it is so, check all amplifier for error. Also, change T2 with another device and check again. This amplifier is very simple to build and low cost.

دیدگاه

ایول پس تست شده هم هست.
          ایرادی نداره که اتفاقا خوشحال هم شدم که تست شده هستش. فقط نوشته از مقاومتای 1 درصد خطا استفاده کنیم. حالا اگه 5 درصد بزاریم مشکلی پیش نمیاد؟؟؟ اگه میاد از ایران میکرو 1 درصدو سفارش بدم.

دیدگاه

بله خیالمونو GH.KH جان راحت کرد :nice:

حتما مقاومت ها رو 1% بزاراین شبیه همون 3 مدلی هست که من گذاشتم و کلاس AB آنها را هم از طراحش پرسیدم گفت باید همین باشه چون تو کیفیت تاثیر داره
            خازن ها هم سعی کن MKT بگیری همون ایران مایرو داره نداشته باشه هم که میدونی تهیه میکنه
            منم از شر کارایی که دارم خلاص بشم اینو میسازم

دیدگاه

همونطور که gh.kh جان گفت این امپ رو خیلی از دوستان ساختن و راضی هستن و معروفترین امپ ماسفتی انجمن هست ولی THD 0.001 درصد کمی اغراقه TDH مدار در حد 0.1 درصد هست در ضمن شما اصلا نمیتونید تفاوتی بین این مقدار ها حس کنید که سعی میکنید مقدارشو اینقدر پایین بیارید!
              PCB این مدار رو من زدم و ساختم این PCB:
              http://zaylogm.persiangig.com/docume...9240%20amp.zip
              میگم شما که تجربه و دانش ساخت منابع سوییچینگ رو دارید بهتر نیست تمرکزتون رو روی منبع مناسب امپ بزارید و بسازیدش و در اشتراک بزارید تا مشکل خیلی از بچه ها حل بشه؟ مدارات امپ زیاده اما تغذیه اونها شرط اوله...
              منبعی باشه که قطعاتش قابل دسترس باشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                همونطور که gh.kh جان گفت این امپ رو خیلی از دوستان ساختن و راضی هستن و معروفترین امپ ماسفتی انجمن هست ولی THD 0.001 درصد کمی اغراقه TDH مدار در حد 0.1 درصد هست در ضمن شما اصلا نمیتونید تفاوتی بین این مقدار ها حس کنید که سعی میکنید مقدارشو اینقدر پایین بیارید!
                PCB این مدار رو من زدم و ساختم این PCB:
                [/url]http://zaylogm.persiangig.com/document/IRFP240_9240%20amp.zip[url]
                میگم شما که تجربه و دانش ساخت منابع سوییچینگ رو دارید بهتر نیست تمرکزتون رو روی منبع مناسب امپ بزارید و بسازیدش و در اشتراک بزارید تا مشکل خیلی از بچه ها حل بشه؟ مدارات امپ زیاده اما تغذیه اونها شرط اوله...
                منبعی باشه که قطعاتش قابل دسترس باشه
                مهدی جان دستت درد نکنه عکس هم ازش داری ؟

دیدگاه

آره مهدی جان منم همین کارو دارم میکنم. راسش خودم از نظر تهیه ترانسای بزرگ مشکلی ندارم چون دبیر دوران هنرستانمون استاد شهرام که خیلی آدم خوبیه دو سوت توانو ولتاژو بهش میگم اونم حساب میکنه و داخل کارگاهش ترانسو میپیچم. ولی سنگینی این ترانسا مسئله ساز شده برام.
                  سوییچینگه هم الان کامل شده و مشکل نویزشم برطرف کردم ولی پیچیدن ترانس توسط خودم که بقیه هم بتونن بپیجنن یه مقدار داره اذیت میکنه. اما از پسش برمیام ایشالا.
                  یه سوال. این آمپلی رو میشه با ترانس سر وسط دوبل 25 راه انداخت؟؟؟ واسه تست همیشه از همون ترانسای قدیمی استفاده میکنم.

در مورد امپلی هم کلا من اهل گوش دادن آهنگای شلوغ نیستم و از زمانی به آمپ های حرفه ای علاقه مند شدم که خونه ی یکی از دوستان یکی از آهنگای یانی رو با یه سیستم حرفه ای گوش دادم. واسه همین THD برام مهمه.
                  به هر حال من دنبال ساخت یه سیستم صوتی ایده آل با وزن کم هستم. خواستم مدار آقا سیروس رو بسازم که خیلی بزرگ میشد و من به این همه قدرت نیازی ندارمو فعلا با یه 4432 که دوتا 25 وات داره میده خیلی راضیم ولی بعضی جاها کم میاره.

دیدگاه

220 به دوبل 40 ولت 30 آمپر
                    مطمئنی ؟ با این هسته که عکسشو گذاشتی ؟ با چه آرایشی ؟ oo:

دیدگاه

آررررررررررره خدا خیرت بده این هسته تو کارگاه بود همینجوری برداشتم اگه هسته که به درد کار ما بخوره میشناسی پیشنهاد کن دعات میکنم. کچلم کرد این ترانس پیچی.
                      ولی با این ترانس زرده که مال دستگاه جوشه و آماده از چین میاریم جواب گرفتم. اونم ترانس معمولیه. گزاشتم کنارش واسه مقایسه. فول بریج هست آرایشش

دیدگاه

این عکس امپ:

pcb که الان گذاشتم یکم تغییرش دادم و خازن های 100 نانو به تغذیه اضافه کردم
                        ملاک یک امپ خوب تنها thd خوب نیست خیلی از ملاک های زیادی برای امپ هست مثل داشتن ساند استیج خوب فدلیتی عالی سرعت زیاد و یکی از مهم ترین عواملش پاسخ فرکانسی بسیار خطی بودنشه
                        متاسفانه امپ های solid state یا همین ترانزیستوری خیلی از این عوامل رو ندارند زیاد هم نمیشه کاری کرد چون ماهیت نیمه هادیشون حدی داره که نمیشه بیشتر از اون رفت برای همین توی امپ های ترانزیستوری دلمونو به پایین اوردن thd و نویز خوش میکنیم در صورتی که اینا جز کوچکترین پارامتر ها توی یک امپ حرفه ای و خوبه
                        خیلی از این ملاک ها رو فقط میشه توی امپ های لامپی پیدا کرد چون ماهیتشون نیمه هادی نیست توی محیط خلا یه محیط تقریبا ایده اله چون مقاومتی در برابر عبور مواد نداره برای همین الکترون ها توی لامپ خلا با سرعت نور حرکت میکنن و سرعت پخش لامپ ها بسیار زیاده و برای همینه که گوش وقتی به صدای لامپ گوش میکنه خسته نمیشه ولی شما چند ساعت که به صدای امپ ترانزیستوری گوش میکنید گوش و ذهن خسته میشه و ترجیح میدید صدا رو قطع کنید من اینو خودم تجربه کردم
                        لامپ پاسخ فرکانسی بسیار خطی داره برای همین صدای ساز های زیر مثل ویالن کاملا واضح توش شنیده میشه و چند تا مزیت دیگه...
                        مخلص کلام امپ های ترانزیستوری در کل حرفه ای و ایده ال نیستن مخصوصا اینایی که ما میسازیم!
                        البته امپ های خوب و معروف ترانزیستوری هم هستن ولی قیمت بسیار بالایی دارن و چیزی نیستن که بشه ما بسازیمشون!

بگزریم ما نه گوش موسیقایی داریم نه پول که بریم دنبال لامپ پس با همین ترانزیستور حال میکنیم که تو بازار ما هم که همش چینیه!
                        همونطور که میدونی مشکل بچه های این انجمن تغذیه امپه وگرنه هزار تا نقشه هست که میشه ساخت!
                        این سوییچینگی که ساختی وقتی وصل میکنی به امپ هیچ نویزی نداشت؟ اخه اگه مدار همون سوییچینگ های جوش باشه که فلیتر درست و حسابی نداره و به احتمال زیاد نویز میندازه که بدرد کار ما نمیخوره...
                        برای هست میتونی به شماتیک سوییچینگ های امپ نگاه کنی یکیشون بود 700 وات بود فکر کنم از ETD 59 استفاده کرده بود
                        یه منبع با توان مثلا 1کیلو وات فکر کنم جواب کار خیلی هارو بده

دیدگاه

به نظر من اگر میخوای یه کار اساسی بکنی یه مدار بهتر رو بساز در پست قبلی هم گفتم این مدار ارتقا یافتش هم هست که میشه ولتاژ افستش رو هم تنظیم کرد .وکیفیت بهتری نسبت به این مدار داره. داش مهدی هم ساخته میتونی ازش بپرسی .
                          اما همونطور که گفتم شما که مشکل تغذیه رو نداری یه مدار بهتر رو بساز.
                          طوری زندگی کن انگار امروز اخرین روز زندگیته!!!
                          امروز رو کامل زندگی کن...
                          (یه روز یعنی هیچوقت!)

دیدگاه

خیلی دوست داشتم یک آمپ خوب لامپی بسازم ولی متاسفانه درد سر داره و اطلاعات زیادی در موردش ندارم ولی فوق العاده هستن
                            همانطور که مهدی جان گفت قیمت بالایی دارند پارسال دقیقا همین موقع یک مدلش که یادم نیست مال کدام سازنده بود حدود 3 میلیون تومان بود
                            داستانش هم جالب بود چون من بچه که بودم یک دو نه پدرم ساخته بود و گرامافون هم داشت همیشه تو ذهنم بود که اینا قطعات و دستگاه های
                            باستانی هستند وقتی هم تو اون مغازه دیدم فکر کردم جنبه عتیقه داره بعد وقتی قیمت را پرسیدم تازه فهمیدم جریان چی هست و اینکه دوباره
                            دارن بر میگردند سمت آمپ لامپی و صفحه گرامافون. و واقعا عالی هستن...

حالا اگر مورد خوبی سراغ داشتین یک تاپیک براش باز کنین بد نیست

دیدگاه

سلام هرکی میخواد بسازه شروع کنه و تو کیفیتش شک نکنه در ضمن همین مداریو بسازین که مهدی جان گذاشته شسته رفته و اماده و تست شده برای تست هم بله میشه با 25 ولت دوبل تستش کرد اصلا استفاده دائم هم میتونی بکنی ازش ولی قدرتش افت میکنه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X