اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آمپلی فایر 160W , Thd=0.001 ماسفت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آمپلی فایر 160W , Thd=0.001 ماسفت

nooria عزیز اون پاسخت جالب نبود و خودت هم متوجه شدی چون LEO جان هر کاری که از دستش بر بیاد برای همه انجام میده
    و کلا انسان با مرامیه...

پیرو راهنمایی های مهدی عزیز ، این را هم اضافه میکنم که یک فیلتر ساب سونیک هم داریم که مربوط به فرکانس های زیر 50 هرتز هست

در لینک زیر بهتر توضیح داده :

http://irancaraudio.com/article-fa-8.html
    خوشبختی از آن کسانیست که خواهان خوشبختی دیگران باشند .زرتشت

دیدگاه

داداش سام شما اون شماتیکو دیدی ؟ به نظرت جواب میده؟
      نوشته اصلی توسط sina8
      ایا نقشه ی زیر شدنیه؟ :read:
      ؟

دیدگاه

بازم عذر میخوام اگر کسی رو ناراحت کردم.پیش میاد دیگه :"> :">
        برای پوزش @};-
        من میخوام مدار آقا مهدی رو بسازم . خدا کنه کار کنه... -O< -O<
        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76782.0 هر شکست مقدمه یک پیروزی است.
        ...
        از شکست ها درس و از موفقیت ها تجربه اندوزید.
        ...
        به امید پیروزی...........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina8
          می خواستم دوجفت توییتر و میدرنج داشته باشم و یه دونه ساب با دو تا امپ . :biggrin: یه چیزی تو مایه های سیستم 2.1 کانال.
          سینا شماتیکی که کشیدی همچین غیر منطقیه بذار امشب فردا اساس راهنماییت میکنم
          یه مقاله دارم باید بگردم..
          یکی دوتا که نیس 6235 تا مقاله در زمینه های مختلفه
          . ترسو پرخاش میکند .
          و
          قدرتمند سکوت

. هیتلر .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nooria
            شما زبون ندارید جواب بدید یا بلد نیستید که همش من باید برم تو گوگل سرچ کنم؟ :eek:
            خوب گفتم بلد نیستم یکی بگه.....

ژس ای سی ای برای چی هست که همش باید برم تو گوگل..... oo:
            عجب...
            به این دلیل به شما میگم ابتدا سرچ کن چون نمیخوام بن شی
            اگه اشک یه سری بزنه و بخواد مدراتور بازی دراره راحت هم منو هم شمایی که سوال رسیدی و بن میکنه
            البته استاد دمش گرم ادم با حالیه
            ولی ابتدای کار همچین تذکری از دوستان نظارتی خوردم که اول سرچ کنم
            در ضمن بنده و دوستان دیگر جای پدر شما رو داریم عزیز
            فکر نکن لحن شما مناسب این انجمن و دوستان باشه
            . ترسو پرخاش میکند .
            و
            قدرتمند سکوت

. هیتلر .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
              نه خواهش میکنم ناراحتی چیه باید توی مونتاژ و تنظیم دقت کنید چیز خاصی نداره در کل برای همه مدارات باید دقت تو مونتاژ داشت وگرنه به راحتی مدار کار نمیکنه و قطعه ای میسوزه اشکال از مدار یا PCB نیست
              خود مونتاژ مدار فکر نکنم بالای 20 تومن در بیاد (مونو) ترانس و خازن صافی گرونهعزیز لطفا رعایت کن سوالی که میپرسی شخص اجباری براش نیست که بیاد حتما جواب شما رو بده LEO جان که لطف کردن چند تا لینک برای شما گذاشتن شما راحت میتونی بری مطالعه کنی جواب سوالتو بگیری این طرز جواب دادن نیست که شما بیای تازه از LEO جان طلب کار بشی [-( :NO:
              خلاصه و مفید برات میگم:
              ساب (ووفر): بلندگویی برای پخش فرکانس های پایین (صدای بم) مثلا از فرکانس 20 هرتز تا 500 هرتز
              میدرنج:بلندگویی برای پخش فرکانس های میانی مثلا 500 هرتز تا 10 کیلوهرتز
              توییتر:بلندگویی برای پخش فرکانس های بالا (صدای زیر) مثلا فرکانس های 10 کیلوهرتز تا 20 کیلوهرتز
              فول رنج:بلندگویی برای پخش اکثر فرکانس های حوزه شنوایی مثلا 100 هرتز تا 16 کیلو هرتز
              (فرکانس ها برای مثال هست بلندگو های متفاوت پاسخ فرکانس های متفاوتی دارن)
              بازم عجب
              اخه مهدی جان سه تا مقاله ی خوبم رفتم پیدا کردم که بذارم واسه ایشون که کاملا تفهیم شه تقریبا یه 40 دقیقه دنبال اینا بودم
              خب دیگه چه کنیم..
              . ترسو پرخاش میکند .
              و
              قدرتمند سکوت

. هیتلر .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nooria
                من از leoجان و از شما عذر میخوام.منظوری نداشتم.آخه نمیدونستم چیه تو گوگل هم سرچ کردم.اکثرانگفتن چیه و فقط برای فروش گذاشتن . از این جهت ناراحت و کمی عصبی شدم.ببخشید. :biggrin: :biggrin:

من عذر میخواهم.
                نه عزیز عیب نداره
                من بنده رو ارجا دادم به گوگل
                حالا مقاله ها هم الان میذارم
                در کل هرکس خوبه از اشتباهاتش درس بگیره
                امید که دیگه تکرار نشه
                . ترسو پرخاش میکند .
                و
                قدرتمند سکوت

. هیتلر .

دیدگاه

مقاله ی 1 بطور خلاصه : http://recording.ir/%D8%A8%D9%84%D9%86%D8%AF%DA%AF%D9%88/
                  . ترسو پرخاش میکند .
                  و
                  قدرتمند سکوت

. هیتلر .

دیدگاه

انواع بلندگو

بلندگوها بر حسب محدودیت پهنای پاسخگویی فرکانسی خطی معمولا به چند نوع تقسیم میشن . و این تقسیم بندی به منظور گرفتن نتیجه بهتر در بازه فرکانسی تعریف شده است.

این محدودیت ازاین جا ناشی میشه که طول موج و دامنه فرکانسهای مختلف با هم متفاوت بوده و با بالا رفتن فرکانس بدلیل سریعتر شدن ارتعاشات دامنه کمتر ونهایتا کورس حرکتی کمتری نیازه برای گرفتن همان دسی بل صدا نسبت به فرکانسهای پایین.

ساده ترین مثال مقایسه یک ووفر با یک توییتر هستش . اگه دقت کرده باشید در یک صدای ثابت وقتی که وفر شما برای تولید بیس کافی نیاز به حدود یک سانتی متر کورس ارتعاشی داره ، توییتری که با همین ووفر بصورت کامپلیمنت استفاده شده شاید کورسی در حد یک دهم میلی متر هم نداشته باشه اما میتونه فرکانسهای بالا رو به مقدار کافی از نظر بلندی صدا ایجاد بکنه علی رغم اینکه سطح دافراگمش در مقایسه با ووفر ناچیزه ؟

مقدار انرژی صوتی که یک صدا ایجاد میکنه از حاصل ضرب تعداد نوسانات اون در واحد ثانیه در مقدار دامنه اون ضرب در عدد ثابتی هست.

با مقایسه فرکانس مثال 50 هرتز برای بیس نرم با 10 کیلوهرتز برای صدای زیر مثلا صدای یک سنج یا شیکر ( از آلات ریتیم در موسیقی که صدای زیر ایجاد میکنه) میبینیم که تعداد نوسان 10 کیلو هرتز برابر 200 برابره یعنی اگر دامنه نوسانات این فرکانس یک دویستم صدای بم هم باشه همون مقدار انرژی رو در فرکانس 10 کیلو هرتز ایجاد خواهد کرد !!

جهت ایجاد فرکانسهای بالاتر به بلندگوهایی با دیافراگم کوچکتر وسبک تر که چالاکی لازم جهت ارتعاشات سریع رو داشته باشه با کورس حرکتی خیلی کم نیازداریم (توییتر)

و بالعکس برای ایجاد فرکانسهای پایین بلندگویی با دیافراگم بزرگ با کورس بالا نیازداریم(ووفر)

وبرای تولید فرکانسهای میانی بلندگویی در اندازه متوسط حدود 3 الی 6 اینچ نیاز خواهد بود (میدرنج)

میدرنج از اهمیت بیشتری نسبت به ووفر و توییتر برخورداره چرا که قسمت اعظم صدای سازهای موسیقی و ووکال در محدوده مید رنج هست (حدود 500 الی 4 کیلو هرتز بسته به ساختمان میدرنج ) و در یک باند چند راهه بیشترین تاثیر در وضوح صدا و تفکیک سیگنال از میدرنج خواهد بود

در میدرنج ها معمولا محفظه پشت دیافراگم را بدون سوراخ میسازند که این کار دو دلیل داره یکی برای بهتر کردن و تنظیم پاسخگویی فرکانسی و دیگری برای جلوگیری از اعمال حرکت وفشار هوای داخل باند (ناشی از حرکت ووفر) بر روی دیافراگم میدرنج هست.

به هر حال اگر در ساختمان میدرنجی این محفظه بسته نبود در طراحی باکس باید محفظه میدرنج جدا از ووفر و ابعاد آن برای تعیین نقطه کاری میدرنج حساب شده باشه

ضمن اینکه علاوه بر رعایت این مشخصات تمامی پارامترهای طراحی هم باید برای این منظور تعیین وتعدیل شوند . مانند جنس دیافراگم / قطر بوبین /ضخامت سیم بوبین و تعداد دور اون/و....

فول رنج چیست ؟

فول رنج بلندگویی هست که میتونه طیف وسیعی از محدوده فرکانسی قابل شنیدن رو ایجاد بکنه ( البته نه بصورت کامل ) طراحی فول رنج باید دقیق و حساب شده باشه تا نهایتا بشه یک وضعیت مطلوب برای پاسخگویی فرکانسی خطی در محدود بم تا زیر بدست بیاد.

نمونه ساده از استفاده فول رنج ها :تلوزیون ها / رادیو ضبط های تک بلندگو مخصوصا قدیمی / رادیو های قدیمی / بلندگوهای سیستم های پابلیک آدرس (مخصوص سخنرانی)و... هستند

اونچه که مسلمه یک فول رنج به هیچ وجه نخواهد توانست فرکانسهای بالارو مثل یک توییتر خوب و فرکانسهای پایین رو مثل یک ووفر مناسب تولید بکنه .

برای غلبه بر این مشکل یک دیافراگم شیپوری شکل سبک و کوچک نیز هم مرکز با دیافراگم اصلی نصب میشه تا بتونه کمبود فرکانسهای بالارو جبران بکنه

و بلندگو در یک جعبه خیلی بزرگ نصب میشه تا بوسیله افزایش حجم جعبه و پایین آمدن میزان فشردگی هوا در حین حرکت دیافراگم بیس های قوی تری تولید بشه

توجه داشته باشید که یک فول رنج علی رغم محدودیت پهنای باند فرکانسی بهترین گزینه برای آمپلی فایر های لامپی مخصوصا Diyer ها خواد بود. بدلیل تاثیر پذیری شدید آمپلی فایر لامپی ( مخصوصا بدون فیدبک )از امپدانس AC بلندگو !!ا چرا که برای استفاده از یک فول رنج شما نیازی به کراس اوور های پیچده نخواهید داشت واین یعنی امپدانس AC خطی تر و نهایتا صدای خطی تر.

اما بهترین گزینه برای گرفتن صدای عالی ، استفاده از سیستم های چند راهه مخصوصا سه راهه هست یعنی استفاده از ووفر / میدرنج /توییتر.

استفاده از سیستم های چند راهه مشکلات خاص خودشو داره که مهمترینش تطبیق فازی بین چند بلندگوه با توجه به زمان پاسخگویی متفاوت و پس از اون استفاده از بلندگوهای مچ و تعیین نقطه دقیق کاری برای هر یک جهت پاسخگویی فرکانسی خطی و از طرفی طراحی کراس اوور مناسب این مشکلو بزرگتر و بغرنج تر میکنه

بنابراین ساخت سیستم های سه راهه استاندارد مستلزم طراحی های بسیار پیشرفته بوده ودرصورت طراحی عالی بهترین صدا و کاملترین پهنای باند فرکانسی از این سیستم ها شنیده خواهد شد که معمولا قیمت های بسیار بالایی نیز خواهند داشت

یک فول رنج نخواهد توانست فرکانسهای بالارو به وضوح یک توییتر عالی و بیس های نرم رو به خوبی و کوبندگی یک ووفر عالی اجرا کنه اما بهترین گزینه برای آمپلی فایر های لامپی خواهد بود .بدلیل تاثیر پذیری تن صدای این آمپلی فایر ها از امپدانس AC بلندگو

البته این مطلقا به این معنی نیست که بلندگوهای چند راهه را نمیتوان با آمپلی فایر لامپی درایو کرد و صدای عالی گرفت . بلکه امکان گرفتن صداهای فوق العاده از آمپلی فایر های لامپی با این باندها هست به شرطی که آمپلی فایر لامپی بر اساس محاسبات دقیق با در نظر گرفتن شرایط کاری اون طراحی شده باشه( مانند آدیونت) نه بر اساس معلومات سطحی و بر پایه آزمایش و خطا !!

آمپلی فایر های لامپی در حالت بدون بار خطی تر از آمپلی فایر ترانزیستوری رفتار میکنند وشما در مقایسه خروجی های آمپلی فایر های لامپی و ترانزیستوری روی صفحه اسیلسکوپ حیرت زده خواهید شد اما متاسفانه موقع اعمال بار (وصل کردن بلندگو) معادلات به هم میریزه و از حالت ایده آل خارج میشه (بهتره خودتون شخصا تجربه کنید)

خصوصا اگر آمپلی فایرهای لامپی غیر اصولی ساخته شده باشند تاثیر پذیری پاسخگویی فرکانسی و تونالیته صدا نا امید کننده تر خواهد بود . اکثر آمپلی فایرهای دست ساز معمولا در باند (اسپیکر) های متفاوت به طرز فاحشی متفاوت نتیجه میدهند ومعمولا نتیجه بسیار دلسرد کننده است خصوصا اگر ساخت این آمپلی فایرها فقط بر پایه آزمایش و خطا باشد و سازنده پس از چندین سال کار بلاخره متوجه شود که ترانس بلندگو با ترانس برق در نحوه سیم پیچی و عایق گذاری فرق دارد یا اینکه ترانس سینگل با پوش پول فرق میکند.

توجه داشته باشید که بلندگوهای سه راهه استاندارد که کاملترین پهنای فرکانسی رو دارند با آمپلی فایرهای ترانزیستوری صدایی فوق العاده دارند .
                    . ترسو پرخاش میکند .
                    و
                    قدرتمند سکوت

. هیتلر .

دیدگاه

داداش ممنون از مطلب جالبت این برام اشناست یه جا خونده بودم میشه لینک منبعشو هم بزاری؟

دیدگاه

آقا LEO من واقعا عذر میخوام.از اینکه این همه مطلب برای یاد گیری گذاشتید ایول داره....... :rolleyes: :icon_razz:
                        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76782.0 هر شکست مقدمه یک پیروزی است.
                        ...
                        از شکست ها درس و از موفقیت ها تجربه اندوزید.
                        ...
                        به امید پیروزی...........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سام-سیروس
                          nooria عزیز اون پاسخت جالب نبود و خودت هم متوجه شدی چون LEO جان هر کاری که از دستش بر بیاد برای همه انجام میده
                          و کلا انسان با مرامیه...

پیرو راهنمایی های مهدی عزیز ، این را هم اضافه میکنم که یک فیلتر ساب سونیک هم داریم که مربوط به فرکانس های زیر 50 هرتز هست

در لینک زیر بهتر توضیح داده :

http://irancaraudio.com/article-fa-8.html

داداش سام ساب سونیک کلا قضیش فرق داره و همچین ربطی به کیفیت نداره
                          معمولا نقش حفاظتی داره و ی نوع فیلتر بالا گزره
                          زکات علم نشر آن است
                          بیشتر با من اشنا بشین :
                          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.375
                          ساخت منبع تغذیه ازمایشگاهی :
                          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=110170.0

دیدگاه

نوشته اصلی توسط b e h n a m

داداش سام ساب سونیک کلا قضیش فرق داره و همچین ربطی به کیفیت نداره
                            معمولا نقش حفاظتی داره و ی نوع فیلتر بالا گزره
                            داداشی فقط به کیفیت ساب ووفر و فرکانس های پایین مربوط میشه قطعا هر چی فرکانس های مزاحم کمتر بشن کیفیت هم بهتر میشه
                            البته من از روی نوشته ها و اطلاعات در اینترنت اینو میگم . تا خودم نسازم و نبینم نظر قاطع نمیدم. اگر فرصتی پیش بیاد میسازم و بعدا
                            دید خودم را میگم
                            خوشبختی از آن کسانیست که خواهان خوشبختی دیگران باشند .زرتشت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سام-سیروس
                              داداشی فقط به کیفیت ساب ووفر و فرکانس های پایین مربوط میشه قطعا هر چی فرکانس های مزاحم کمتر بشن کیفیت هم بهتر میشه
                              البته من از روی نوشته ها و اطلاعات در اینترنت اینو میگم . تا خودم نسازم و نبینم نظر قاطع نمیدم. اگر فرصتی پیش بیاد میسازم و بعدا
                              دید خودم را میگم
                              خلاصش اینه :
                              فرکانس های پایین هستن که جریان میکشن. وقتی جریان کشی بیشتر میشه حرارت ایجاد شده هم هم تو کویل و هم تو امپلی فایر بیشتر میشه
                              از طرفی چون جریان بیشتری میکشه تو جاهایی که منبع انرژی محدوده خیلی دردسر ساز میشه. مثلا تو ماشین

و چون فرکانس پایین شنیده نمیشه اکثرا تو ماشین کاربرد داره
                              حذف فرکانس پایین کیفیت رو بیشتر نمیکنه . اتفاقا چون جابجایی های بزرگ ساب حذف میشه ویبره (همون لرزش اطراف) هم از بین میره و لذتش کمتر میشه
                              ولی در عوض هم ساب تو توان کشی های بالا و مداوم اسیب نمیبینه هم امپ کمتر فشار میاد بهش

بغیر از این کاربرد دیگه ای نداره .
                              زکات علم نشر آن است
                              بیشتر با من اشنا بشین :
                              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.375
                              ساخت منبع تغذیه ازمایشگاهی :
                              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=110170.0

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                                داداش ممنون از مطلب جالبت این برام اشناست یه جا خونده بودم میشه لینک منبعشو هم بزاری؟
                                داداش حقیقتش خیلی مقاله هست خیلی هاشون از اینایی بودن که کپی پیستی هستن ارجاع ندادن به منبع اصلیش
                                اما هر مقاله ای که منبع داره مثه اون اولی رو میذارم
                                . ترسو پرخاش میکند .
                                و
                                قدرتمند سکوت

. هیتلر .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X