اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال : در مورد آمپلی 8 اهم و بلندگو4 اهم !!!

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوال : در مورد آمپلی 8 اهم و بلندگو4 اهم !!!

دلیل اینکه من روی بلندگو بحث بیشتری کردم اینه که موضوع تاپیک در مورد بلندگو هست .
    اما در مورد قدرت امپ قبلا هم بحث شده وبهتر که قدرت امپ از بلندگو بیشتر باشه تا بشه از ماکزیمم توان بلندگو استفاده کرد.
    در مورد درایو یه بلندگوی قوی با امپ ضعیفتر زمانی که درست تطبیق امپدانس داده شده باشه نهایتا امپ به اندازه قدرت خودش بلندگو رو درایو میکنه نه بیشتر...
    طوری زندگی کن انگار امروز اخرین روز زندگیته!!!
    امروز رو کامل زندگی کن...
    (یه روز یعنی هیچوقت!)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط میثم عزیزی
      متاسفانه شما فقط دارید به بلندگو توجه میکنید و البته این کاملا قابل قبوله که توان خروجی امپ نباید بیشتر از توان بلندگو باشه ولی بحثی که فکر میکنم مهمه و در اینجا باید دقت بشه نکته ای است که در پست قبلی بیان کردم . بدون توجه به حداکثر توان قابل تحمل امپ نمیشه که یه باند قوی گذاشت و بگیم مشکلی پیش نمی یاد. زیرا مطمئنا سمت امپ صدمه خواهد دید.
      بله این درسته من فقط برای تست ساب بستم که اونم میدونستم روش فشار میاد و میسوزه ولی نه سر 5 ثانیه فکر نمیکردم این قدر زود بسوزه بالاخره ما فقط برای تست و تجربه این کارا رو میکنیم حالا یک ایسی سوخت زیاد مهم نیست چون با همین سوخت ها ادم تجربه به دست میاره و مهندس میشه :redface:
      کسی نبود مدار امپلی داشته باشه که روی 4 و 2 اهم استیبل بشه
      Fail Never
      گروه انجمن صوتی در تلگرام 09159126127
      دوستانی که تمایل دارن لطفا پیام بدین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jooly
        کسی نبود مدار امپلی داشته باشه که روی 4 و 2 اهم استیبل بشه
        درود بر تو

با توجه به موضوع این تاپیک ، جولی جان همان سری NMOS که 350 و 500 را گذاشتم روی 2 اهم هم کار میکنه طبق جدول زیر فکر کنم
        این جدول را در همون تاپیک زیر دیده باشی :

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=72553.0

این هم جدول :

من روی 2 اهم تست نکردم ولی یک نگاهی بکن بد نیست :job:
        خوشبختی از آن کسانیست که خواهان خوشبختی دیگران باشند .زرتشت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jooly
          درود بر شما دوستان عزیز
          با این کیفیت صدا خیلی افت میکنه و روی ای سی فشار میاد و اگر زیاد ولم بدی ای سی میسوزه من تست گرفتم البته با ساب 4 اهمی تست گرفتم ای سی سوخت oo:
          با کواکسیال فوق کیفیتی 4 اهم هم تست گرفتم اصلا خوب نبود :angry: :angry: از کواکسیال هم نبود چون کواکسیال واقعا از لحاظ کیفیت 1 هست
          دوستان اگه کسی مدار امپلی داره که روی 4 و 2 اهم استیبل بشه داره بزاره ممنون میشم :bye
          موفق باشی
          سلام دوست عزیز

اگه بلندگو به صورت سری ببندم به آی سی فشار میاد و مییسوزه؟؟؟

دیدگاه

یه سری چیزهای عجیب غریب شنیدم و دیدم اینجا. ولتاژ آمپلی رو پایین بیاریم تا توان خروجی کمتر بشه و بلندگو آسیب نبینه؟؟!! مگه داریم تغذیه طراحی میکنیم. اگر 21 ولت بدین که آمپ کلاً بایاسش میریزه به هم. اصلاً ربطی به این ماجرا نداشت.
            هیچ کدوم این مشکلات پیش نمیاد. فقط یه سری نکات باید رعایت بشه. من خودم یه 4432 رو چند ساله با 2 تا باند 6 اینچ 4 اهم دارم استفاده میکنم. مشکلی هم نداشتم.
            اما نکات: سری کردن باند هیچ ضرری برای هیچ آمپی نداره. ولی میتونه باعث افت کیفیت و یا توان بشه. دقت کنید که کاهش توان یه جاهایی لازمه و باید باشه
            در مورد این سوال خوب وقتی شما قراره از 4 اهم استفاده کنید تغذیه نقش مهمتری داره چون آمپلی به پیک مصرفش نزدیکتر میشه و فشار بیشتری به تغذیه میاد. به خصوص جریان بیشتری لازمه. پس ترانس خوبی رو بپیچید.
            باندها هم باید مشخصات بالاتری نسبت به باند لازم با 8 اهم رو داشته باشند. مثلاً به جای 8 اهم 10 وات از 4 اهم 25 وات استفاده بشه. البته وات درست و حسابی نه من دراوردی.
            هیتسینگ و سیستم خنک کننده مطمئن تر و قدرتمندتری لازمه چون آی سی به شدت داغ میشه. علت سوختن آمپ jooly فکر میکنم همین بوده.
            اگر اینها رعایت بشه و فشار وارده با باندها رو کنترل کنید مشکلی پیش نمیاد.
            من وقتی آمپلیم رو زیاد میکنم اگر موزیک باس قوی و با کیفیتی داشته باشه صدای تق تق باندهام در میاد. خوب همیشه مواظبم تا بلندگوها به حالت اشباع نروند.
            خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : سوال : در مورد آمپلی 8 اهم و بلندگو4 اهم !!!

نوشته اصلی توسط ashk
              یه سری چیزهای عجیب غریب شنیدم و دیدم اینجا. ولتاژ آمپلی رو پایین بیاریم تا توان خروجی کمتر بشه و بلندگو آسیب نبینه؟؟!! مگه داریم تغذیه طراحی میکنیم. اگر 21 ولت بدین که آمپ کلاً بایاسش میریزه به هم. اصلاً ربطی به این ماجرا نداشت.
              هیچ کدوم این مشکلات پیش نمیاد. فقط یه سری نکات باید رعایت بشه. من خودم یه 4432 رو چند ساله با 2 تا باند 6 اینچ 4 اهم دارم استفاده میکنم. مشکلی هم نداشتم.
              اما نکات: سری کردن باند هیچ ضرری برای هیچ آمپی نداره. ولی میتونه باعث افت کیفیت و یا توان بشه. دقت کنید که کاهش توان یه جاهایی لازمه و باید باشه
              در مورد این سوال خوب وقتی شما قراره از 4 اهم استفاده کنید تغذیه نقش مهمتری داره چون آمپلی به پیک مصرفش نزدیکتر میشه و فشار بیشتری به تغذیه میاد. به خصوص جریان بیشتری لازمه. پس ترانس خوبی رو بپیچید.
              باندها هم باید مشخصات بالاتری نسبت به باند لازم با 8 اهم رو داشته باشند. مثلاً به جای 8 اهم 10 وات از 4 اهم 25 وات استفاده بشه. البته وات درست و حسابی نه من دراوردی.
              هیتسینگ و سیستم خنک کننده مطمئن تر و قدرتمندتری لازمه چون آی سی به شدت داغ میشه. علت سوختن آمپ jooly فکر میکنم همین بوده.
              اگر اینها رعایت بشه و فشار وارده با باندها رو کنترل کنید مشکلی پیش نمیاد.
              من وقتی آمپلیم رو زیاد میکنم اگر موزیک باس قوی و با کیفیتی داشته باشه صدای تق تق باندهام در میاد. خوب همیشه مواظبم تا بلندگوها به حالت اشباع نروند.
              ممنون داداش :applause:
              الان من 2 تا بلندگو 8 اهم دارم که بیشتر برای بیس خوبه (که از قبل داشتم) و میخوام 2 تا بلندگو 6اینچ هم استفاده کنم که 4 اهمه.
              چطوری باید از این 4تا بلندگو استفاده کنم؟ و چطور به آمپلی وصل کنم؟؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سام-سیروس
                درود بر تو

با توجه به موضوع این تاپیک ، جولی جان همان سری NMOS که 350 و 500 را گذاشتم روی 2 اهم هم کار میکنه طبق جدول زیر فکر کنم
                این جدول را در همون تاپیک زیر دیده باشی :

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=72553.0

این هم جدول :

من روی 2 اهم تست نکردم ولی یک نگاهی بکن بد نیست :job:
                درود
                راست میگی من از nmos یادم رفته بود اتفاقا من nmos 500 رو ساختم ولی هنوز وقت نکردم تست کنم

وقت تست
                Fail Never
                گروه انجمن صوتی در تلگرام 09159126127
                دوستانی که تمایل دارن لطفا پیام بدین

دیدگاه

اقای اشک فکر کنم منظور اصلی شما این پست من بود
                  همون طور که دوستمون گفتن استفاده از بلندگو با اهم پایینتر از 8 اهم در صورتی که آی سی در حداکثر توان بزاری خیلی خطرناکه و میسوزه
                  حال محاسبه میکنیم که آمپلی که 8 اهمه نرمالش و ولتاژ ماکزیمم تغذیه را V1 در نظر بگیریم. پیک توان خروجی V1*V1/8 خواهد شد. حال سوال این است
                  که چه ولتاژی را برای تغذیه بگذاریم که با بار چهار اهم همین قدر توان خروجی داشته باشیم
                  V2*V2/4 = V1*V1/8
                  V2=.707V1
                  پس نتیجه میگیرم اگر ولتاژ تغذیه در آمپلی 45 ولت است در صورتی که بار را 4 اهم در نظر بگیریم باید ولتاژ تغذیه را تقریبا به 32 تغییر دهیم.
                  یک راه دیگر هم این است که حداکثر دامنه سیگنال ورودی را در ضریب 0.707 در نظر بگیریم و تغذیه را همان قبلی در نظر بگیریم
                  انتقاد شما در صورتی که اگر یک برد آمپ اماده داشته باشیم و ولتاژ تغذیه رو کم کنیم و انتظار داشته باشیم عملکرد مدار باز هم درست باشه کاملا صحیحه و من متاسفانه یادم رفته که در اون پست این نکته رو ذکر کنم و از این لحاظ معذرت میخوام.
                  ولی در غیر اینصورت صحبت و روابطی که در بالا عرض کردم کاملا علمی و از روابط پایه ای طراحی منابع تغذیه آمپلیفایرها و کلا هر مداریه که کنترل توان مهمه و فکر میکنم یه مقدار کم لطفی فرمودید.
                  مثلا همین ای سی stk4432 که در این پست در موردش بحث شد. تغذیش میتونه از حدود 30 تا ماکزیمم 70 ولت باشه که مناسبترین حالت رو هم 49 گفته و بار رو 8 اهم در نظر گرفته. حالا ما اگر بخواهیم بارمون رو 4 اهم بزاریم مسلمه که باید در طراحیمون ولتاژ رو اون ماکزیمم قبلی نمیتونیم بزاریم و ماکزیمم ما از 70 باید حدودا 50 باشه.
                  در طراحی ترانزیستوری هم همینگونه است شما ولتاژ کاری رو خودتون تعیین میکنید. و بار رو هم در نظر میگیرد از طرفی هم حداکثر توان مجموعه مدار رو هم در نظر میگیرد و تحمل حرارتی مدار را با توجه به سیستم خنک کنندگی در نظر میگیرید و طراحی را انجام میدهید.
                  مهم نیست چه مدرکى دارید
                  مهم این است که چه درکى دارید . . .

دیدگاه

بله. به همین خاطر هم گفتم مگه داریم تغذیه طراحی میکنیم. چون اینجا صحبت از طراحی نبود. صحبت از یک مدار کامل stk بود.

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : سوال : در مورد آمپلی 8 اهم و بلندگو4 اهم !!!

ممنون داداش :applause:
                      الان من 2 تا بلندگو 8 اهم دارم که بیشتر برای بیس خوبه (که از قبل داشتم) و میخوام 2 تا بلندگو 6اینچ هم استفاده کنم که 4 اهمه.
                      چطوری باید از این 4تا بلندگو استفاده کنم؟ و چطور به آمپلی وصل کنم؟؟؟؟
                      [/quote]
                      اگر آمپلی از نوع stk باشه بهترین کار موازی کردن 4 اهم با 8 اهمه. اهم نهایی میشه 6 که بهترین نتیجه را روی stk میده. فقط دقت کنید توان نهایی شما برابر با توان 4 اهم هاست.

دیدگاه

بلندگوی 4 اهم با 8 اهم موازی بشه میشه 3 اهم و احتمالا منظور اقای اشک اینه که بعد از موازی کردن دو مجموعه 4 و 8 اهمی بعد اونها رو با هم سری کنیم.
                        اگر یک بلندگوی 4 و 8 موازی باشند. جریان عبوری از بلندگوی 4 اهم دو برابر خواهد بود. و باتوجه به رابطه توان که با مجذور جریان در ارتباط است توان عبوری از بلندگوی چهار اهم دو برابر توان عبوری از 8 اهمیه خواهد بود. اگر با این ارایش استفاده کنید در نتیجه از هر کدام از بلندگوهای 4 اهمی 33 درصد توان و 8 اهمی 17 درصد توان حدودا عبور خواهد کرد توان حداکثر خروجی رو دارید و توان اعمالی به باندها هم اینگونه محاسبه میکنید.
                        مهم نیست چه مدرکى دارید
                        مهم این است که چه درکى دارید . . .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X