اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بهترین بایاس tad2003

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

بهترین بایاس tad2003

با سلام خدمت دوستان عزیز
    من مداری که تو دیتاشیت tda2003 بود بستم جوابی بهتر از انتظارم داد با اضافه کردن یه خازن سرامیکی به خروجی باز کیفیت مطلوبتر شد الان فقط دو تا مشکل دارم که می خواستم دوستان راهنمایی کنن.
    اول موقعی که دیگه ورودی صدا , صدایی پخش نمی کنه یه صدای ضعیف مثل صدای برفک تلویزیون :icon_razz: به گوش می رسه می خواستم دلیلش رو بدونم و برا رفعش باید چی کار کنم؟
    دوم قبلا وقتی با lm386 کار می کردم ورودی باید دامنه مشخصی داشت تا بهترین تقویت صدا انجام بشه می خواستم بدونم این آی سی هم همین طوره و چطوری می تونم ورودی رو تنظیم کنم؟

پاسخ : بهترین بایاس tad2003

این صدایی رو که میگین عموما نویز 50 هرتز هست (اگه از ترانس استفاده میکنید) که روی تغذیه هنوز وجود داره راحت ترین راهش اینه خازن های صافی رو بیشتر و با کیفیت بهتر بزارین و باهاشون خازن 100 نانو موازی کنین
    مسئله دوم هم مربوط میشه به میزان حساسیت ورودی امپ که برای هر ای سی یک مقدار مشخص هست که توی دیتاشیت میگن اگر خیلی کمه باید ورودیتون رو قوی تر کنید و اگر زیاده (اشباع میشه) ورودیتون رو ضعیف تر کنید یا یه مقاومت (مقدارش تجربیه) با ورودی سری کنید

دیدگاه

ببخشید که دیر مطلبتون رو خوندم
      بجای ترانس تغذیه سوئیچینگ گذاشتم ولی باز هنوز همین طوره, البته می دونم سوئیچینگ هم نویز مخصوص خودش رو داره
      می خواستم بدونم این فیلتریکه شما می گید رو موازی خروجی بزارم یا جای دیگه

دیدگاه

بله خازن موازی قرار میگیره
        شما یدونه 4700 میکرو با یه 100 نانو بزار قاعدتا باید بهتر شه
        البته یادتون باشه شما نمیتونید کاملا نویز رو حذف کنید ولی مقدارش رو میشه اونقدر کم کرد که قابل چشم پوشی باشه

دیدگاه

سلام.
          در مورد دامنه ورودی توی دیتا شیت نوشته که بر اساس توان گرفته شده از خروجی و امپدانس بار از 14 تا 55 میلی ولت هست که خوب مشکلی نیست.
          اما مساله اصلی اینه که موزیکها در شرایط و با لول استاندارد ضبط نمیشن و نمیشه انتظار داشته باشیم که دوتا موزیک از دوتا زیرمین مختلف (موزیکها دیگه تو استدیو ضبط نمیشن) یک دامنه یکسان در ورودی امپلی فایر ما ایجاد کنند و خوب عبور از حد مجاز اعوجاج رو به دنبال خواهد داشت. تازه این در شرایطیست که رعایت نکردن حد مجاز موقع ضبط موجب اعوجاج دایمی و ثبت شده تو اصل موزیک نشه که در این صورت حتی تو دامنه های کم ورودی هم خبری از حد اکثر کیفیت نیست.

بگذریم تنها راهش اینه که موقع استفاده از آمپلی فایر دامنه رو توسط همون ولوم خودمون( ولوم های آنالوگ کیفیت صدای خیلی بهتری دارند) تا حد اکثری که اعوجاج ایجاد نمیکنه زیاد کنیم. یا از مداراتی که کنترل اتوماتیک دامنه صدا دارند استفاده کنیم. شما میتونید نمونه های خوبی از اون رو حتی تو سری کتابهای قدیمی 300 مدار هم پیدا کرد و البته در نت هم که ....

اگر تشبیه درستی از صدای خروجی آمپلیتون در زمانی که ورودی نداره به صدای برفک کرده باشید تنها دلیلش استفاده از منبع تغذیه سوییچینگ هست. فرکانس نویز هم بسیار بسیار بالاتر از 50 هرتز هست و حتی به چندین برابر فرکانس کاری منبع تغذیه میرسه . در این شرایط بدون گرفتن هیچگونه توانی در خروجی مشاهده میکنید که آمپلی فایر بیشتر از حد مرد انتظار داغ میشه.

راستش هر آمپلیفایری نمیتونه با تغذیه سوییچینگ کار کنه و اونم نه هر سوییچینگی ! اینجا دیگه خازن ها زیاد کاره ای نیستند یعنی کافی نیستند ، و پای فیلترهای ترکیبی به میون میاد...

:rolleyes:
          موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

سلام دوست عزیز میشه نقشه مدارو بزاری تا من هم بسازمش ؟
            !!!!!اگر به دست من افتد فراق را بکشم!!!!!!
            نمی خواستم برم رفتم پشیمونم اگه رفتم دارم می میرم از عشقت من از عشق تو سر رفتم نمی تونم که برگردم به احساس تو بد کردم نفهمیدم چی پیش اومد که قرمز بودو رد کردم

[move]-----------خداوند لعنتشان کند...-------------[/move]

دیدگاه

در صورت وجود دقیقا همون نویز با تغذیه سوییچینگ مشکل رو باید توی خود مدار حل کنین
              البته هیچ وقت انتظار سکوت مطلق با ای سی و این قطعات بی کیفیت بازار نداشته باشین! اگه زیاد به گوش نمیرسه کافیه دیگه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط milad-admin
                سلام دوست عزیز میشه نقشه مدارو بزاری تا من هم بسازمش ؟
                شماتیک دقیقا شماتیک دیتاشیت هست فقط یه خازن سرامیکی تو قسمت خروجی گذاشتم
                باز اگر بخواهین شماتیک رو بزارم

دیدگاه

سلام اگه لطف کنید نقشه رو بزارید و یک راجبش ساختش و قدرتش بگید ممنونم
                  !!!!!اگر به دست من افتد فراق را بکشم!!!!!!
                  نمی خواستم برم رفتم پشیمونم اگه رفتم دارم می میرم از عشقت من از عشق تو سر رفتم نمی تونم که برگردم به احساس تو بد کردم نفهمیدم چی پیش اومد که قرمز بودو رد کردم

[move]-----------خداوند لعنتشان کند...-------------[/move]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط milad-admin
                    سلام اگه لطف کنید نقشه رو بزارید و یک راجبش ساختش و قدرتش بگید ممنونم
                    در مدار پایین cs را طوری انتخاب کنید که کمترین نویز تو خروجی ظاهر بشه

دیدگاه

باز هم سلام
                      تو همین مداری که گذاشتم وقتی دستم رو نزدیک دو تا سیمی که ورودی tda رو تشکیل میدن میبرم نویز زیادتر میشه , به نظر دوستان اگر این دو تا ترک رو دور تا دورش رو زمین بگیرم تاثیری داره؟یا پیشنهاد دیگه ای تو pcb زدن دارید لطفا راهنمایی کنید

دیدگاه

دوست عزیز اگر هنوز از همون سوییچینگ پاور که گفتی داری استفاده میکنی باید بگم مثل این میمونه که شما مدارتو توی آب بذاری و بخوای که خیس نشه تازه قضیه انتشار نویز خیلی از این حرفا پیچیده تره.
                        اصل موضوع اینه که وقتی یک منبع تغذیه نویز ذاتی نسبتا کنترل نشده و بالایی داره که همش هم شامل نویز های الکتریکی نیست و نویز الکترو مغناطیس هم از خود هسته گرفته تا باقی قطعات منتشر کننده نویز الکترو مغناطیس هستند انجام هر گونه فیلترینگ روی ولتاژ تغذیه خروجی خیلی کم تاثیر گذار هست.
                        همون طور که خودتون گفتید با نزئیک شدن دست شما به سیمهای ورودی مقدار نویز زیاد میشه علتش هم اینه که دست شما با وجود کلی یون های فلزی مثل سدیم و پتاسیم و آهن و غیره کانال انتقال خیلی بهتری برای جذب و انتقال انواع نویز به ورودی مدار شما هست و دیگه از طزیق تذیه فقط وارد عمل نمیشه .اینکه گفتم پاور مناسب اونهایی که نویز ذاتی کمتری دارند و با این همه به طور کامل هم در چند لایه شیلد و زره قرار میگیرند.
                        نمیخوام بگم که با این منبع به نتیجه مطلوب نمیرسی اما کار پر درد سری هست و شخصا که منابع خطی رو ترجیح میدم.
                        شاید هم بد نباشه که کمی از مدارات داخل سینمای خانواده خصوصا تغذیه و فاصله آمپلیفایر با اون و شیلد و سایر نکات و حتی نوع آمپلی فابر ایده بگیری.

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

نوشته اصلی توسط erfan2000
                          دوست عزیز اگر هنوز از همون سوییچینگ پاور که گفتی داری استفاده میکنی باید بگم مثل این میمونه که شما مدارتو توی آب بذاری و بخوای که خیس نشه تازه قضیه انتشار نویز خیلی از این حرفا پیچیده تره.
                          اصل موضوع اینه که وقتی یک منبع تغذیه نویز ذاتی نسبتا کنترل نشده و بالایی داره که همش هم شامل نویز های الکتریکی نیست و نویز الکترو مغناطیس هم از خود هسته گرفته تا باقی قطعات منتشر کننده نویز الکترو مغناطیس هستند انجام هر گونه فیلترینگ روی ولتاژ تغذیه خروجی خیلی کم تاثیر گذار هست.
                          همون طور که خودتون گفتید با نزئیک شدن دست شما به سیمهای ورودی مقدار نویز زیاد میشه علتش هم اینه که دست شما با وجود کلی یون های فلزی مثل سدیم و پتاسیم و آهن و غیره کانال انتقال خیلی بهتری برای جذب و انتقال انواع نویز به ورودی مدار شما هست و دیگه از طزیق تذیه فقط وارد عمل نمیشه .اینکه گفتم پاور مناسب اونهایی که نویز ذاتی کمتری دارند و با این همه به طور کامل هم در چند لایه شیلد و زره قرار میگیرند.
                          نمیخوام بگم که با این منبع به نتیجه مطلوب نمیرسی اما کار پر درد سری هست و شخصا که منابع خطی رو ترجیح میدم.
                          شاید هم بد نباشه که کمی از مدارات داخل سینمای خانواده خصوصا تغذیه و فاصله آمپلیفایر با اون و شیلد و سایر نکات و حتی نوع آمپلی فابر ایده بگیری.
                          من از هر دو منبع استفاده کردم و هدفم کاهش نویز تو خطی هستش ولی خوب سعی کردم از سوئیچینگ هم جواب قابل قبولی بگیرم

دیدگاه

بله تو زمینه صدا استفاده از منابع خطی هم کمی هوم ایجاد میکنه اما حد اقل اثر نویزهای الکترو مغناطیس کمتر میشه و نویز دستگاه تقریبا به نویز منبع تغذیه محدود میشه . اما من برخی آمپلیفایرها رو دیدم که قابلیت حذف تاثیرات منبع تغذیه رو داشن متاسفانه اکثرشون ترانزیستوری بودن حالا bjt یا mosfet . البته ای سی های تقویت کننده صوت شرکت توشیبا هم توانایی نسبتا قابل قبولی در این زمینه دارند و پهنای باند مناسبی رو هم ارایه میدن از جمله اونها میتونم سری TA82XX رو اسم ببرم که بارها نمونه هاییشون رو امتحان کردم . بهترینشون به نظرم TA8221 و TA8260 بود . تطبیق امپدانس ورودی هم تاثیر خیلی خوبی در افزایش کیفیت تا حد نامی ای سی داره و تاثیر نویز فرکانس پایین روی ورودی رو هم به شدت کاهش میده . تقویت کننده های TDA2030 , TDA2051 ,TDA2052 هم که از سری ای سی شما ست و مدارشونم به همون سادگی هست.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X