اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[گفتگو و تبادل نظر] امپلی مناسب که ساب ووفر رو تکون بده

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

[گفتگو و تبادل نظر] امپلی مناسب که ساب ووفر رو تکون بده

سلام یه ایسی بگید که اولا گیر بیاد ولتاژش و دوبل بودنش هم مهم نیس
    ترجیحا 100 وات به بالا
    یه سوال دیگه هم از اساتید دارم اونم این که فرکانس امپلی چی هست و به چ درد میخوره مثلا tda7388 فرکانسش چنده
    خیلی ممنون از پاسختون
    جدیدترین ویرایش توسط real_ahmadi; ۱۳:۱۷ ۱۳۹۵/۰۵/۱۷.

پاسخ : امپلی مناسب که ساب ووفر رو تکون بده

نوشته اصلی توسط sadegh.parokh نمایش پست ها
    ترجیحا 100 وات به بالا
    یه سوال دیگه هم از اساتید دارم اونم این که فرکانس امپلی چی هست و به چ درد میخوره مثلا tda7388 فرکانسش چنده
    خیلی ممنون از پاسختون
    سلام
    از7294استفاده کن
    اون فرکانسی هم که در موردش صحبت می کنید فکر می کنم فرکانس محدوده ی فیلتر پایین گذر باشه...
    Proudly @real_ahmadi
    #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهندس احمدی نمایش پست ها
      سلام
      از7294استفاده کن
      اون فرکانسی هم که در موردش صحبت می کنید فکر می کنم فرکانس محدوده ی فیلتر پایین گذر باشه...
      ممنون ولی
      فیلتر پایین گذرچیه؟؟

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

از این امپلی ها میخوام که یه عالمه خازن میزارن روش اونا چی ان؟؟

دیدگاه

ممنون ولی
        فیلتر پایین گذرچیه؟؟

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

از این امپلی ها میخوام که یه عالمه خازن میزارن روش اونا چی ان؟؟
        منظورتون از یه عالمه خازن بانک خازنیه؟؟؟اگه اره واسه اینه که کیفت خروجی زیاد بشه و نویز های ورودی گرفته بشه...
        فیلتر پایین گذر یه مداره که فرکانس پایین تر از فرکانس قطع رو عبور میده (فرکانس پایین یعنی صدای بیس )که واسه سابووفر به کار میره
        فیلتر بالا گذر هم فرکانس های بالای فرکانس قطع رو عبور میده و واسه توییتر طراحی میشه بالا گذر همون صدای ریز یا تریبل هستش
        Proudly @real_ahmadi
        #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

ترجیحا 100 وات به بالا
          خیلی ممنون از پاسختون
          سلام
          منبع تغذیتون چی هست؟؟ امپ رو برا ماشین میخواهین یا خونه؟سابتون چیه؟
          همانطور که اقای احمدی گفتن ای tda7294 هست.
          فک کنم منظورتون از فرکانس پاسخ فرکانسی ای سی هست که تو دیتاشیت ای سی ذکر میشه.
          اون یه عالمه خازنی هم که گفتید احتمالا خازنهای ریل تغذیه امپ باید باشند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amir_h_ نمایش پست ها
            سلام
            منبع تغذیتون چی هست؟؟ امپ رو برا ماشین میخواهین یا خونه؟سابتون چیه؟
            همانطور که اقای احمدی گفتن ای tda7294 هست.
            فک کنم منظورتون از فرکانس پاسخ فرکانسی ای سی هست که تو دیتاشیت ای سی ذکر میشه.
            اون یه عالمه خازنی هم که گفتید احتمالا خازنهای ریل تغذیه امپ باید باشند.
            سللام سلام
            منبع تغذیه اثن مهم نیس هر چچی باشه جور میکنم
            فقط قدرت مهمه سابم هم از همینا که معمولی ان هستش 1000واته
            ببخشید این 7294چیه که انقد ازش تعریف میکنید میشه یه مدار ازش بزارید اخه من سر از دیتاشیت درنمیارم ممنون

دیدگاه

سللام سلام
              منبع تغذیه اثن مهم نیس هر چچی باشه جور میکنم
              فقط قدرت مهمه سابم هم از همینا که معمولی ان هستش 1000واته
              ببخشید این 7294چیه که انقد ازش تعریف میکنید میشه یه مدار ازش بزارید اخه من سر از دیتاشیت درنمیارم ممنون
              توی گوگل سرچ می زدین پیدا می کردین...به هرحال من واستون میزارمش:

این مدارشه
              مدار امپلی فایر خالیه اگه بخوای به سابت وصلش کنی باید قبل ورودی یه فیلتر پایین گذر اضافه کنی که مدار هاش توی نت زیاده یکی هم من طراحی کرده بودم داخل انجمن هستش
              موفق باشی
              Proudly @real_ahmadi
              #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهندس احمدی نمایش پست ها
                توی گوگل سرچ می زدین پیدا می کردین...به هرحال من واستون میزارمش:

این مدارشه
                مدار امپلی فایر خالیه اگه بخوای به سابت وصلش کنی باید قبل ورودی یه فیلتر پایین گذر اضافه کنی که مدار هاش توی نت زیاده یکی هم من طراحی کرده بودم داخل انجمن هستش
                موفق باشی
                سلام بری تو سایت 320volt.com از این آیسی مدارو پی سی بی خیلی هست

دیدگاه

پاسخ : [گفتگو و تبادل نظر] امپلی مناسب که ساب ووفر رو تکون بده

سلام.
                  مهم تر از توان آمپلی فایر، فاکتورهایی مثل باکس ساب، فیلتر پایین گذر، تغذیه و... هستش.
                  من با tda2050 صدایی از ساب میگرفتم که میدیدم تو سایت آپارات افراد با 180 وات نمیتونستن اون صدا رو بگیرن.

سابتون ساب اتومبیله؟
                  اگر ساب اتومبیل دارید، صاف و ساده بگم به درد منزل نمیخوره. دلایل مختلفی هم داره.
                  یکی اینکه ساب اتومبیل صفحه ضخیمی داره. هرکاریش کنی رو بیس قلپ قلپ صدا میده. بیشتر به درد صندوق میخوره.
                  حساسیت پایینی داره. توان بالایی رو طلب میکنه تا درایو بشه، وقتی هم راه بیوفته بیشتر از اینکه با گوش حسش کنید، ستون خونه رو میلرزونه.

راه اندازیش مستلزم هزینه سنگینیه.
                  اولا که آیسی هایی که توان بالا بدهند، به ندرت روی 4 اهم استیبل هستند.
                  دوم اینگه به ندرت پیدا میشن.
                  سوم اینکه تو فرکانس پایین مشکل پیدا میکنن، بخاطر تلفات حرارتی بالایی که روی فرکانس های پایین داریم.
                  چهارم اینکه به گرد آمپ های ترانزیستوری هم نمیرسن.

من با stk411-240e یه آمپ ساختم که 2*120 وات توان داشت، روی ساب ووفر به اندازه یه آمپ ترانزیستوری 60 توان قدرت عملی نداشت.

Tda7294 هم مناسب نیست.
                  اسپیکرهای z5500 لاجیتک و s730 ادیفایر از این آی سی استفاده میکردن برای ساب ووفر، قدرت خارق العاده ای هم داشتند، ولی واقعیت اینه که قسمت عمده صدای خوب این اسپیکرها مدیون ساب ووفر خوبشون بود نه آی سی آمپشون.
                  اینم قابل ذکره این ای سی رو 4 اهم پوست سرش کنده میشه، این آی سی رو روی 8 اهم میبندن اکثرا، نهایتا 6 اهم.

این راه رو من رفته ام و به عنوان یک تجربه پر هزینه خدمتت عرض میکنم، ساب اتومبیل مناسب منزل نیست.

کلی هزینه میکنی تا درایوش کنی، وقتی هم درایو شد، نمیتونی ازش استفاده کنی.

این رو صریحا عرص میکنم، قدرت و کیفیت برای منزل صرفا از طریق یک ووفر قدرتمند و با کیفیت حاصل میشه نه ساب ووفر.

فیلتر، فقط و فقط پسیو، اکتیو اصلا قابل قیاس با پسیو نیست.

به عنوان یک پیشنهاد: یه باند حرفه ای با دوتا ووفر 8 الی 10 اینچ و یه امپلی 100 وات استریو و یک اکولایزر خوب تهیه کنید، مطمین باشید بیسش انقدری هست که منزل رو به لرزه دربیاره، اما دارای کیفیت هم هستید.

اگر هم مصمم هستید آمپلی آی سی دار برای ساب بسازید جهت یک تجربه تلخ! آی سی stk411-240e رو پیشنهاد میکنم.
                  روی 4 اهم هم راه اندازی میشه، سونی و سامسونگ هم از این آی سی زیاد استفاده کرده اند.
                  روی هر کانال 120 وات میده،
                  Stk402-120s هم به همین صورت، روی هرکانال 120 وات میده، ولی 6 اهم به بالا طلب میکنه، سونی از این مدل هم استفاده میکرده.

فقط ای سی اولی رو سونی استفاده میکرد، رو بدنه سیستم مینوشت 170+170 وات rms.
                  نمیدونم چرا در مورد rms هم اغراق میکنن و دروغ میگن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط chico67 نمایش پست ها
                    سلام.
                    مهم تر از توان آمپلی فایر، فاکتورهایی مثل باکس ساب، فیلتر پایین گذر، تغذیه و... هستش.
                    من با tda2050 صدایی از ساب میگرفتم که میدیدم تو سایت آپارات افراد با 180 وات نمیتونستن اون صدا رو بگیرن.

سابتون ساب اتومبیله؟
                    اگر ساب اتومبیل دارید، صاف و ساده بگم به درد منزل نمیخوره. دلایل مختلفی هم داره.
                    یکی اینکه ساب اتومبیل صفحه ضخیمی داره. هرکاریش کنی رو بیس قلپ قلپ صدا میده. بیشتر به درد صندوق میخوره.
                    حساسیت پایینی داره. توان بالایی رو طلب میکنه تا درایو بشه، وقتی هم راه بیوفته بیشتر از اینکه با گوش حسش کنید، ستون خونه رو میلرزونه.

راه اندازیش مستلزم هزینه سنگینیه.
                    اولا که آیسی هایی که توان بالا بدهند، به ندرت روی 4 اهم استیبل هستند.
                    دوم اینگه به ندرت پیدا میشن.
                    سوم اینکه تو فرکانس پایین مشکل پیدا میکنن، بخاطر تلفات حرارتی بالایی که روی فرکانس های پایین داریم.
                    چهارم اینکه به گرد آمپ های ترانزیستوری هم نمیرسن.

من با stk411-240e یه آمپ ساختم که 2*120 وات توان داشت، روی ساب ووفر به اندازه یه آمپ ترانزیستوری 60 توان قدرت عملی نداشت.

Tda7294 هم مناسب نیست.
                    اسپیکرهای z5500 لاجیتک و s730 ادیفایر از این آی سی استفاده میکردن برای ساب ووفر، قدرت خارق العاده ای هم داشتند، ولی واقعیت اینه که قسمت عمده صدای خوب این اسپیکرها مدیون ساب ووفر خوبشون بود نه آی سی آمپشون.
                    اینم قابل ذکره این ای سی رو 4 اهم پوست سرش کنده میشه، این آی سی رو روی 8 اهم میبندن اکثرا، نهایتا 6 اهم.

این راه رو من رفته ام و به عنوان یک تجربه پر هزینه خدمتت عرض میکنم، ساب اتومبیل مناسب منزل نیست.

کلی هزینه میکنی تا درایوش کنی، وقتی هم درایو شد، نمیتونی ازش استفاده کنی.

این رو صریحا عرص میکنم، قدرت و کیفیت برای منزل صرفا از طریق یک ووفر قدرتمند و با کیفیت حاصل میشه نه ساب ووفر.

فیلتر، فقط و فقط پسیو، اکتیو اصلا قابل قیاس با پسیو نیست.

به عنوان یک پیشنهاد: یه باند حرفه ای با دوتا ووفر 8 الی 10 اینچ و یه امپلی 100 وات استریو و یک اکولایزر خوب تهیه کنید، مطمین باشید بیسش انقدری هست که منزل رو به لرزه دربیاره، اما دارای کیفیت هم هستید.

اگر هم مصمم هستید آمپلی آی سی دار برای ساب بسازید جهت یک تجربه تلخ! آی سی stk411-240e رو پیشنهاد میکنم.
                    روی 4 اهم هم راه اندازی میشه، سونی و سامسونگ هم از این آی سی زیاد استفاده کرده اند.
                    روی هر کانال 120 وات میده،
                    Stk402-120s هم به همین صورت، روی هرکانال 120 وات میده، ولی 6 اهم به بالا طلب میکنه، سونی از این مدل هم استفاده میکرده.

فقط ای سی اولی رو سونی استفاده میکرد، رو بدنه سیستم مینوشت 170+170 وات rms.
                    نمیدونم چرا در مورد rms هم اغراق میکنن و دروغ میگن.
                    به به مرسی از جواب کاملتون
                    فقط فرق ووفر با ساب ووفر چیه؟

دیدگاه

سلام.
                      سابتون ساب اتومبیله؟
                      سلام
                      داداش اینکه میگین هر کاری بکنی بازم همچین صدای میده باهاتون مخالفم.
                      ساب شما چی بوده؟با چی درایوش کردین؟ باکس چی بوده؟فیلتر چی بوده و...
                      کلی برندو کلی ساب هستش و نمیشه کلی نظر داد.
                      از لحاظ بازدهی شما ساب کیکر l7 رو امتحان کنید.
                      از لحاظ کیفیت شما سابای ایمیج داینامیکس یا الپاین تایپ اس و... امتحان کنید.
                      و استفاده از ساب ماشین توی خونه یه عشق سیستم بازی و سلیقه ایه. اره اگه شما کیفیت ناب رو تو خونه میخواین خب معلومه با ساب اتومبیل بهش نمیرسین!!!
                      و اونیم که گفتین ستون خونه رو میلرزونه بیشتر مربوط به ساب و باکس شماست.شما تیون باکس رو بالا بگیر و یا از باکس سیلد استفاده کن و سابی رو هم انتخاب کن که کیفیتی باشه و کوبش رو بهتر اجرا میکنه.مثلا یه ساب تایپ اس 10 اینچ تو باکس سیلد مناسب.

دیدگاه

سلام.
                        دوست خوبم.
                        اون ساب هایی که میفرمایید ساب کیفیتی هستند، در مقابل ساب های دیگر اتومبیل کیفیتی محسوب میشوند، نه در مقابل سیستم های خانگی.
                        کیفیتی ترین ساب های اتومبیل هم، در مقابل سیستم های متوسط خانگی کیفیتی چندانی ندارند.
                        ساب آلپاین تایپ اس کیفیت خوبی داره، ولی شما اون رو با یه ووفر خانگی هم قیمت خودش مقایسه کن، بازم همین نظر رو داری؟

چه لزومی داره ساب چند هزار تومنی بخریم، کلی درد سر بابت باکسش بکشیم، کلی هزینه بابت آمپش کنیم، درد سر تغدیه اون رو به جان بخریم، در آخر هم نتونیم ازش استفاده کنیم،

به فرض فراهم کردن تمام ملزومات سیستم، ساب 400 واتی رو بنظرتون تو منزل میشه ازش توان گرفت؟
                        تو پست قبلی هم بحثم روی هزینه و بی فایده بودن این کار بود، چیزی هست که به قول شما <عشق سیستم ها> نمیخوان بپذیرن اینه که سیستم اتومبیل برای اتومبیله، نه برای منزل.

یه نفر سیستم خانگی رو ببره تو ماشین درایو کنه، قطعا بهش میگید که این سیستمو چرا گذاشتی تو ماشین، این واسه منزله نه ماشین.
                        ولی نمیدونم چه اصراره باند خربزه ای و ساب اتومبیلو تو منزل درایو کنیم.
                        تا حالا دیدید یه عشق موتور سیکلت، موتورشو بیاره و خونه سوار بشه؟

گذشته از همه اینا، ساب اتومبیل تمرکزش روی لوبیس هست، شما میگید تیون کنیم رو فرکانس بالا؟
                        والا فقط یه عشق سیستم میتونه ساب اتومبیل برداره، فرکانس بالا تیون کنه که لوبیس نده.
                        ضمنا ساب های کیفیتی کوبشی نیستند، تمایل به ویبره دارند، ویبره هم لوبیسه.
                        سابهای کیفیتی اتفاقا فرکانس های پایین رو بیشتر پوشش میدن، حد پایین فرکانس هاشون از 23 هرتز الی 30 هرتز شروع میشه.

اگر قراره روی فرکانس بالا تیون بشه، چرا اصلا ساب اتومبیل استفاده کنیم؟
                        موزیک میخوایم، یا عشق اینو داریم ساب ماشین بزاریم تو خونه، فیلم بگیریم و کاغذ بزاریم جلوی پورتش و باد ساب کاغذو تکون بده و آپلود کنیم تو آپارات و بنویسیم سیستم جهنمی خونه من!

موضوع بعدی اینه که سابی مثل آلپاین، قیمت چند صد هزار تومنی داره، بعضا گرون تر از یک میلیونه، به فرض که چند صد هزار تومن هزینه تغدیه کردیم، چند صد هزار تومن هزینه آمپ و جعبه و باکس و ... کردیم.
                        سیستم استریو رو میخوایم چکار کنیم، ساب 400 واتی رو با اسپیکر و تیوتر 30 واتی میخوایم مچ کنیم؟
                        اون ساب حداقل یه آمپ استریو 200 واتی کنارش میخواد، اونم هزینه آمپ داره هزینه تغدیه داره، ووفر و میدرنج و تیوتر و جعبه و باکس بلندگو و... داره.

چشم باز میکنیم میبینیم شده حکایت کسی که یه دکمه دستشه، برای دکمه اش میخواد کت شلوار بدوزه و این دکمه رو بدوزه به اون کت!
                        بریم ساب اتومبیل بگیریم دستمون، برای سابمون سیستم جمع کنیم!

اون ساب آلپاین که میفرمایید، برای درایو کردنش هزینه میلیونی باید پرداخت بشه، شما چنین سیستمی راه اندازی کنید و من به هم قیمت اون براتون سیستم خانگی بیارم تا نفس اون ساب رو بگیره.
                        مگر اینکه مثل همون عشق سیستم ها باشیم، یه ترانس از مغازه سر کوچه بخریم، یه باکس بدیم نجار کوچه بغلی بسازه، یه آمپ از تو نت پیدا کنیم و بسازیم، بعد ازش فلیم بگیریم و ولوم بدیم و ساب چنین صدایی بده : پخ پخ پخ پخ پخ.
                        یه کاغذ هم بگیریم جلوی پورتش، کاغذه تکون بخوره، اسمشم بزاریم سیستم جهنمی من!

ممنونم
                        جدیدترین ویرایش توسط chico67; ۰۱:۰۶ ۱۳۹۵/۰۵/۳۰.

دیدگاه

دوست عزیز صدا یه امر سلیقه ایه و چیزیم که سلیقه ایه هر کسی میتونه نظر خودش رو در موردش بگه و قبلا از این بحث ها کردم و تهش به جایی نمیرسیم چون چیز علمی خاصی توش نیست فقط سلیقه یا کمی تجربه هست.

تو پست قبلی هم بحثم روی هزینه و بی فایده بودن این کار بود، چیزی هست که به قول شما <عشق سیستم ها> نمیخوان بپذیرن اینه که سیستم اتومبیل برای اتومبیله، نه برای منزل.
                          !!!!!!!!!؟؟؟؟

گذشته از همه اینا، ساب اتومبیل تمرکزش روی لوبیس هست، شما میگید تیون کنیم رو فرکانس بالا؟
                          والا فقط یه عشق سیستم میتونه ساب اتومبیل برداره، فرکانس بالا تیون کنه که لوبیس نده.
                          دوباره کلی نظر دادی
                          کی گفته تمام ساب ووفرهای ماشین تمرکزشون روی لوبیسه؟؟؟شما بر چ اساس میگین؟؟؟
                          داخل همون اتومبیلم خیلیا بالا تیون میکنن که کیک بیس بهتر بشه.
                          مثلا شما کیک بیس دوست داری و یه ساب داری که کمی تمایلش به سمت لو هست و نمیخواهین سابتونم عوض کنید الان چکار میخواهین بکنید؟؟؟؟نکنه بازم پایین تیون میکنین!!!!
                          اصلا بنظر شما این تیون باکس برای چه چیزهایی هست؟؟؟!! نظر شما رو نمیدونم ولی بنظر من که یکی از موارد استفادش همین موردی که خط بالا گفتم باشه .
                          و همچنین فرکانس تیون ووفرهای خانگی خیلی بالاس از یه اسپیکر creative رو که خودم تقریبی حساب کردم حدود 70 هرتز بود که خیلی بالاست.

ضمنا ساب های کیفیتی کوبشی نیستند، تمایل به ویبره دارند، ویبره هم لوبیسه.
                          سابهای کیفیتی اتفاقا فرکانس های پایین رو بیشتر پوشش میدن، حد پایین فرکانس هاشون از 23 هرتز الی 30 هرتز شروع میشه.
                          و اما این مورد
                          تعریف کیفیت با توجه به سلیقه هر فرد میتونه متفاوت باشه.
                          حالا اگه بخواهیم یه چیز رفرنس بگیم تقریبا کیفیت رو میشه این تعریف کرد که ساب همراه موزیک باشه یعنی اگه موزیک لو داره ساب هم لو بزنه اگه کیک داره ساب هم کیک بزنه و...
                          و خیلی از پارامترها تو کیفیتی بودن ساب نقش دارند و تنها نمیشه به فرکانس ریسپانس ساب نگاه کرد.

اگر قراره روی فرکانس بالا تیون بشه، چرا اصلا ساب اتومبیل استفاده کنیم؟
                          این مورد رو بالا گفتم حتی در ووفرهای خانگی هم تیون بالاست.
                          موزیک میخوایم، یا عشق اینو داریم ساب ماشین بزاریم تو خونه، فیلم بگیریم و کاغذ بزاریم جلوی پورتش و باد ساب کاغذو تکون بده و آپلود کنیم تو آپارات و بنویسیم سیستم جهنمی خونه من!
                          برداشت من از حرف شما که میگین موزیک میخواهیم نه ساب ماشین اینه که اصلا ساب ماشین برای موزیک نیست.!! که نمیدونم منظور شما هم همین بوده یا نه.! ولی اگه منظورتون اینه بنظر من که اشتباست.

موضوع بعدی اینه که سابی مثل آلپاین، قیمت چند صد هزار تومنی داره، بعضا گرون تر از یک میلیونه، به فرض که چند صد هزار تومن هزینه تغدیه کردیم، چند صد هزار تومن هزینه آمپ و جعبه و باکس و ... کردیم.
                          سیستم های خانگی که واقعا کیفیتی هستند هم قیمت خیلی بالا در هر چند میلیون دارند.
                          حالا من یه مثال از اونطرف بزنم و اینه که میبینی طرف میره خدامیلیون تومن پول بابت یه امپ لامپی که شاید به 50 واتم نرسه میده حالا بنظر شما این می ارزه!!!!

اون ساب آلپاین که میفرمایید، برای درایو کردنش هزینه میلیونی باید پرداخت بشه، شما چنین سیستمی راه اندازی کنید و من به هم قیمت اون براتون سیستم خانگی بیارم تا نفس اون ساب رو بگیره.
                          نمیدونم شما چطوری حساب میکنید که همه چیز میلیونی درمیاد یه امپ 500 وات با تغذیش قیمتش میلیونی میشه!!!

و هزینه هم به خود طرف مربوط میشه یکی براش هزینه مهم نیست یکیم براش مهمه و میخواد با کمترین هزینه نتیجه مطلوب بگیره و...

و کلا بحث هزینه کل سیستم بازیو مبیره زیر سوال چرا چون با یه اسپیکر 100 تومنی هم میشه موزیک گوش داد و...بالاخره کارتو راه می اندازه. و دیگه چه کاریه که بری میلیونها تومن پول بابت یه استیج حرفه ای خانگی یا امپ لامپی بدی یا بری ساب ماشین بیاری تو خونه!!!!!
                          جدیدترین ویرایش توسط Amir_h_; ۱۸:۴۰ ۱۳۹۵/۰۵/۳۰.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X