اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی برای راه اندازی و ارتقاء باند استریو ( 8Ω 60W Mid Range × 2 | 8Ω 35W All Range × 2)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راهنمایی برای راه اندازی و ارتقاء باند استریو ( 8Ω 60W Mid Range × 2 | 8Ω 35W All Range × 2)

سلام خدمت دوستان و اساتید گرامی...

یک جفت باند استریو قدیمی تقریباً هم سن خودم به دستم رسیده... تقریباً به عنوان میز عسلی استفاده می شده...
    وقتی بازش کردم دیدم توی هر کدوم یه میدرنج HoKutone HM-23 8Ω 60W Mid Range و یک HoKutone HFA-203 8Ω 35W All Range ساخت ژاپن جا خوش کرده...

لینک تصاویر کامل و با کیفیت بالاتر در آخر پست اضافه شده است.

هر چهارتا بلندگو وضعیت ظاهری کاملاً سالم دارند و لاستیکها هم کاملاً قابلیت ارتجاعی خودشون رو حفظ کردند و همچنین با اهم متر هم که تست کردم میدرنج ها 8.1Ω و فول رنج ها هر دو 10.1Ω رو نشون میدادند. بلندگوهای هوکوتون ژاپنی که در این باندها هست خودش نشان از قدمت بالای این باندهای دست ساز هست و تا جایی که من جستجو کردم اینا جزو بلندگوهای بسیار با کیفیت و معروف دهه 60 هستند که الان هم متأسفانه این شرکت کلاً تعطیل شده و دیگه وجود خارجی نداره... حدس میزنم دیدن تصاویر این باندهای دست ساز که به دستم رسیده برای خیلی از اساتید یک نوستالژی شیرین باشه...
    طبق پرس و جویی که کردم این باندهای دست ساز رو وصل می کردند به دستگاه پخش کاست سونی که باندهاش خراب شده بوده و به جای باندای اون دستگاه پخش از این باندهای دست ساز استفاده می کردند.
    من الان به هیچ آمپلی فایری دسترسی ندارم که بتونم جور دیگه ای تست کنم باندها رو ولی طبق سوالی که از صاحب قبلی داشتم متوجه شدم باندها مشکلی نداشتند و تا زمان استفاده سالم بودند.

هدف من اینه که بتونم در درجه اول با کمک دوستان و اساتید محترم این انجمن مقداری علم و تجربه خودم رو در زمینه سیستمهای صوتی بالاتر ببرم و همچنین با هزینه نه چندان زیاد این باندها رو نوسازی کنم و ورودی AUX و USB و SD Card و Bluetooth بهش اضافه کنم و با استفاده از یک آمپلی فایر داخلی (ترجیحاً یک مورد نه چندان گران قیمت از بین ماژولهای آماده موجود در بازار و سایتهای فروش آنلاین مثل دیجیکالا) خروجی صدای مناسبی ازش بگیرم.

علم من در موارد تجهیزات صوتی زیاد نیست متأسفانه ولی در کل با توجه به چیزی که دیدم حدس میزنم بلندگو ها خیلی سر سری در حدی که فقط یه باندی باشه که یه صدایی از خودش در بیاره ساخته شده بودند چون حتی بعضی اتصالاتش لحیم نشده و همینجوری تکه های سیم نامرغوب به هم پیچونده شدند که مطمئناً روی خروجی صدا تأثیر منفی داشته این موارد... استفاده از گچ برای محکم کاری گوشه های باکس نیز برای من بسیار عجیب بود!!!

از نظر علمی نمیتونم تشخیص بدم که کلاً این باندهای دست ساز درست طراحی و ساخته شدند یا درست به هم متصل شدند یا نه و در این زمینه ممنون میشم بزرگواران نظر خودشون رو در مورد نحوه بسته شدن این سیستم که در ادامه توضیحاتش رو خدمتتون تقدیم می کنم، با من و سایز دوستان این انجمن به اشتراگ بگذارند...

• هر باند یک ورودی مثبت و منفی داره که خروجی منفی اول رفته توی فیوز بعد مسیرش ادامه پیدا میکنه...
      • فیوز اشاره شده در یکی از باندها 5A هست و یکی دیگه 1.5A که من نمیدونم کدومش درست هست و کدومش رو باید با فیوز مناسب اصلاح کنم.

• خروجی منفی بعد از فیوز وصل شده به یکی از پلاریته های باند فول رنج و سپس از همون خروجی باند فول رنج دوباره یک سیم وصل شده به پلاریته منفی باند میدرنج
    • خروجی مثبت اول وصل شده به پلاریته مثبت باند فول رنج و سپس بعد از عبور از یک خازن متصل شده به پلاریته مثبت باند میدرنج
      • خازنی که بهش اشاره شد در یکی از باندها یک خازن 2μF 15V هست (عکس شماره 09 آخر پست) و در باند دیگر نیز از یک خازن 10μF 75V استفاده شده که این رو هم دوستان لطفاً راهنمایی کنند که کدوم صحیح تر هست و باید با چه خازنهایی تعویض کنم. چون حدس میزنم خراب شده باشند بعد از این همه سال...
      • راستی یک سوال پیش اومده برام... این باند میدرنج برای چی 3 تا پلاریته داره؟؟؟! (تصویر شماره 11 در آخر پست)

با کلیک روی تصویر تصویر با کیفیت اصلی رو مشاهده کنید.

کارها و سوالات و مواردی که توی ذهنم هست برای ارتقاء بهش اشاره می کنم و ممنون میشم اگر همه اساتید و دوستان گرامی نظرشون رو بیان کنند و بنده رو از راهنمایی هاشون بهره مند کنند.

• برای راه اندازی این باندها از چه ماژول آمپلی فایر میتونم کمک بگیرم. این جور ماژولها کیفیت لازم را به من ارائه می دهند؟ منظورم ماژولهای آماده هست که در فروشگاه همین سایت و دیجیکالا و جاهای دیگه موجود هست.
    • بردهای آماده ای وجود دارند برای پری آمپ که ورودی استرو و نیز ورودی میکروفون مونو دارند. این نمونه که تصویرش را میگذارم نمونه ای گران قیمت هست که حدود 230 هزار تومان قیمت دارد. آیا نمونه های ساده تر یا راهکارهای دیگری سراغ دارید که حداقل امکان تنظیم Volume و BASS و Treble را به باندها اضافه کنم؟؟؟ منظورم از نوع همین آنالوگها هست نه دیجیتال... افزایش دستی صدا لذت خاص خودش را دارد.

• همونطور که در عکس ها مشاهده می کنید یک جای خالی توییتر هم در باکس ها وجود دارد. اگر قیمت و هزینه زیادی نداره بدم نمیاد از اون جای خالی هم استفاده کنم. آیا این توییترهایی که در دیجیکالا هستند به درد این کار می خورند؟ چون ظاهراً که قیمتشان مناسب هست و 8 اهم هم هستند: https://www.digikala.com/product/dkp-3499161
    • برای اضافه کردن ورودی های AUX و USB و SD Card و Bluetooth ظاهرا ماژولهای آماده ای با عنوان "ماژول mp3 پلیر" در بازار هست از برندهای مختلف که همگی از نظر ظاهری یک شکل هستند و دارای ورودی های مربوطه و همچنین رادیو FM هستند که نمونه هایی از آن در فروشگاه همین سایت و نیز دیجیکالا موجود است که ظاهراً همه از یک شکل و کیفیت مشابه برخوردارند ولی قیمت آنها از حدود 60 تا 90 هزار تومان متفاوت است : https://www.digikala.com/product/dkp-3575807 و https://www.digikala.com/product/dkp-3467826 و https://www.digikala.com/product/dkp-2351562 . فروشگاه خود eca.ir هم یک نمونه داره ولی ظاهراً بلوتوث نداره ولی قیمتش ارزونتره... البته نسخه بلوتوث هم در این سایت دیده میشه ولی موجود نیست...
      • این ماژولهایی که اشاره شد ظاهراً همه چیز را با هم دارند و فکر میکنم کافی است تنها خروجی آن را به آمپلی فایر متصل کرد و تمام! ولی نظر اساتید برایم مهم هست که اینها را پیشنهاد می کنند (از نظر کیفیت و ...) یا خیر... چون هزینه آن که خب به صرفه است ولی مثلاً برای ماژول بلوتوث نمونه هایی مثل https://www.digikala.com/product/dkp-2965058 هم موجود هستند که 70 هزار تومان قیمت دارد و فقط برای خروجی با کیفیت بلوتوث طراحی شده... اگر بخواهم از آن استفاده کنم باید چند ماژول مختلف مثل این ماژول و ماژول USB و SD Card و ... را با هم ترکیب کنم و خروجی های آنها را به آمپلی فایر بدهم. به نظر شما میزان تفاوتی که ایجاد می شود ارزش این هزینه اضافه را دارد یا خیر؟ آیا شما تجربه ای با موارد و ماژولهای مشابه دارید که با بنده به اشتراک بگذارید؟

• در مورد بلندگوهای استفاده شده در این باکس من نمیدونم که مناسب هستند یا نه... منظورم اینه که توی باکسهایی که من دیدم معمولاً یک ساب میگذارند و یک میدرنج و یک توییتر... ولی این ترکیب دو تایی که شاید یک توییتر هم به آن اضافه کنیم آیا صحیح هست و مشکلی ندارد؟ آیا می شود با استفاده از یک کراس اور مانند آن که در فروشگاه همین سایت در این لینک قابل مشاهده است، خروجی ساب را به همان فول رنج داد و خروجی میدرنج را نیز مجزا به بلندگوی میدرنج وصل کرد؟ در این زمینه که از این بلندگو ها به چه شکل استفاده شود من واقعاً هیچ چیز بلد نیستم و خواهش میکنم راهنمایی کامل کنید که مطمئنم برای همه بازدیدکنندگان این سایت مفید و آموزنده خواهد بود.
    • همچنین در مورد مظخصات جزئی تر که روی بلندگو ها نوشته شده اند لطفاً توضیح بفرمایید که چطور از حداکثر توانشان استفاده کنیم و ماژولهای مناسبی که برای آن می شناسید چیست؟ مثلاً روی بلندگوی میدرنج این عبارت نوشته شده : 12db/OCT

تصاویر کاملتر و دقیقتر رو جای دیگه آپلود کردم تا تاپیک حجمش بالا نره زیاد و میتونید تصویر اصلی رو با کلیک روی لینکهای زیر مشاهده کنید:

تصویر 01
    تصویر 02
    تصویر 03
    تصویر 04
    تصویر 05
    تصویر 06
    تصویر 07
    تصویر 08
    تصویر 09
    تصویر 10
    تصویر 11
    جدیدترین ویرایش توسط Amir9891; ۰۱:۵۷ ۱۳۹۹/۰۸/۲۴.

پاسخ : راهنمایی برای راه اندازی و ارتقاء باند استریو ( 8Ω 60W Mid Range × 2 | 8Ω 35W All Range × 2)

واقعاً هیچ کس نیست یه مقدار راهنمایی کنه بنده رو؟

دیدگاه

پاسخ : راهنمایی برای راه اندازی و ارتقاء باند استریو ( 8Ω 60W Mid Range × 2 | 8Ω 35W All Range × 2)

نمیدونم چرا این تاپیک من طلسم شده!!!! بعد این همه مدت دریغ از حتی یک بازخورد... بابا اساتید خواهشاً یه نظری چیزی...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
      X