سلام.
اگر بصورت منو بخواهید استفاده کنید ( چون ماژون منو هست )بایستی ولوم را سر راه ورودی صدا ماژول نصب کنی ، بدین ترتیب که بدنه یا منفی را به یکی از سر انتهایی ولوم ، و ورودی صدا از منبع صوتی را به سر انتهایی دیگر ولوم و ورودی صدای ماژول را به سر وسطی ولوم.
برای حالت ورودی استریو بایستی از ولوم دو طبقه ( دوبل ) با همین روش استفاده کنی L & R .
مقدار ظرفیت ولوم هم میتوانید از 20 کیلو اهم تا 50 کیلو اهم انتخاب کنید.
موفق باشید.
پاسخ : آیا این ماژول آمپلی فایر را می شود مجهز به ولوم کرد؟
این خودش جمع کننده داره .
به نظرتون بهتر نیست ولوم تکی بعد از قسمت جمع کننده نصب کنه ؟ ( برای ساده سازی مقاومت فیدبک ۲۲ کیلو رو میشه با ولوم جایگزین کرد ... یا اسلایدر و یک سر ولوم و خازن ۱۰۰ نانو ورودی رو بهم وصل کرد ... سر سوم ولوم به گرند )
به نظرتون بهتر نیست ولوم تکی بعد از قسمت جمع کننده نصب کنه ؟ ( برای ساده سازی مقاومت فیدبک ۲۲ کیلو رو میشه با ولوم جایگزین کرد ... یا اسلایدر و یک سر ولوم و خازن ۱۰۰ نانو ورودی رو بهم وصل کرد ... سر سوم ولوم به گرند )
اتفاقا منم از اول دنبال همین بودم که یکی از مقاومتها رو با ولوم جایگزین کنیم ولی نمیدونستم کدوم مقاومت
اتفاقا منم از اول دنبال همین بودم که یکی از مقاومتها رو با ولوم جایگزین کنیم ولی نمیدونستم کدوم مقاومت
درود،
زیاد به فکر تغییر مقدار مقاومت 22 کیلو اهم نباشید چون باعث تغییر گین و بهره شده و کیفیت خروجی افت خواهد کرد.
از روشی که دوستمون در تصویر پست 4 گذاشتن استفاده کنین، تقریبا همه آمپلی فایر های دنیا از همون روش استفاده میکنن.
موفق و پیروز باشید.
درود بر شما
دوست عزیز میشه یه مقدار این بخش « افت کیفیت خروجی در صورت تغییر گین » رو توضیح بدید ( ترجیحا با تحلیل مدار و یا حداقل مطابق دیتاشیت و چارتهای مربوطه )
من واقعا خیلی علاقه دارم بدونم چطور کاهش گین آمپلی فایر ( صرفنظر از نوع و مدل و کاربردش ) میتونه منجر به افت کیفیت بشه ؟
و در ادامه فرمودید تقریبا تمام آمپلی فایرهای دنیا از روش محدود کردن دامنه ورودی استفاده میکنن ، اینم اگر ممکنه یه توضیحی بدید که چطور قضیه به تمام آمپلی فایرهای دنیا بسط پیدا کرده .
دوست عزیز میشه یه مقدار این بخش « افت کیفیت خروجی در صورت تغییر گین » رو توضیح بدید ( ترجیحا با تحلیل مدار و یا حداقل مطابق دیتاشیت و چارتهای مربوطه )
من واقعا خیلی علاقه دارم بدونم چطور کاهش گین آمپلی فایر ( صرفنظر از نوع و مدل و کاربردش ) میتونه منجر به افت کیفیت بشه ؟
و در ادامه فرمودید تقریبا تمام آمپلی فایرهای دنیا از روش محدود کردن دامنه ورودی استفاده میکنن ، اینم اگر ممکنه یه توضیحی بدید که چطور قضیه به تمام آمپلی فایرهای دنیا بسط پیدا کرده .
با تشکر پیشاپیش
درود،
در حالت عادی، امپدانس ورودی این ماژول، بسیار بالا است( حدود 30 کیلو اهم)
اما وقتی مقدار مقاومت را کاهش میدهیم، امپدانس ورودی کاهش پیدا میکنه.
خب میگین این چه مشکلی داره؟؟
مشکل از C3 شروع میشه، مجموعه کاهش امپدانس ورودی آمپلی فایر و وجود C3،
باعث تشکیل یه فیلتر بالا - گذر میشه که اجازه عبور فرکانس بالا رو میده ولی اجازه عبور
فرکانس پایین رو به اندازه کافی نمیده.
یعنی دامنه صدا در فرکانس های مختلف، به یک اندازه کاهش پیدا نمیکنه.
اما وقتی دامنه ورودی رو توسط ولوم کاهش میدیم، همه طیف های صوتی ( برای مثال 100 هرتز تا
15 کیلو هرتز) همگی به یک اندازه کاهش دامنه پیدا میکنن و صدا با کمترین تغییر تقویت میشه.
در مورد سوال اینکه چطور به تمام آمپلی فایر های دنیا بسط پیدا کرده:
حقیقت متوجه منظورتون از این سوال نشدم، ولی دلیلی که در بالا گفتم علت استفاده از
کاهش دامنه توسط ولوم هست.
البته شاید در نقشه مدارات آمپلی فایر های ساده ( به اصطلاح simple) موجود در اینترنت
دیده باشین که از روش تغییر گین استفاده میشه تا مدار ساده تر بشه ولی در عمل مشکل
تغییر غیر یکنواخت دامنه های مختلف صوتی به وجود میاد.
امیدوارم یه مبتدی هم بتونه این بحث ها رو درک کنه.
موفق و پیروز باشید.
ممنون
تحلیل اولتون ( و نتیجه گیری های بعدش ) مبتنی بر فرض غلط بنا شده که با کاهش گین امپدانس ورودی افت میکنه .
یکی از کاربردهای آمپلی فایرها به صورت بافره که عینا خروجی به ورودی متصل میشه ( گین آمپلی فایر یک هست ... امپدانس ورودی همون امپدانس اپ امپه که در اوردر چند ده مگا اهم قرار داره « من نمیدونم کجای دنیا به ۳۰ کیلو اهم میگن امپدانس بالا » و امپدانس خروجی برعکس بسیار پایینه « در اوردر اهمه ) )
A circuit in which the output voltage follows the input voltage is called voltage follower circuit. The Voltage Follower Op Amp circuit diagram
مورد دوم که فرمودید در مدارات آمپلی فایر سیمپل میان از گین متغیر استفاده میکنن بنده میتونم از آمپلی فایرهای فوق دقیق ابزاری تا انواع آمپلی فایر rf و تقریبا ۹۰ درصد آمپلی فایرهای صوتی روزمره ای که باهاشون سروکار دارید رو نشونتون بدم که کنترل خروجیشون با تغییر گین داره انجام میشه .
( ابزارهای دیجیتال امروزی اساسا نه میتونن نه توجیه داره که برای کنترل حجم خروجی آنالوگ از انواع مودم تا dsp و سیستمهای صوتی رو بخوان یا بتونن با سیستم باستانی پتانسیومتر مکانیکی یا معادل الکترونیکی اش کنترل بشن .
برای اینکه بحث در حد درک ما مبتدی ها باقی بمونه میتونید یک آمپلی فایر دلخواه رو مثال بزنید که slew rate اش با افزایش گین عقب نیفته و دچار افزایش فاز مارجین و افت پهنای باند نشه ؟!
موارد فوق تماما نقیض صحبت شما در مورد افت کیفیت یا THD آمپلی فایر گین پایین در برابر گین بالاست .
اگر ممکنه دلیل این تناقضات رو توضیح بدید
مجددا به شکل آماتوری vca و کاربردهاش
@ Amie.s.m
دوست عزیز منظور از اینکه گفتن مبتدی ها متوجه بشن شما نبودین بلکه کاربرانی هست که با مسائل تخصصی این حوزه آشنا نیستن ولی می پرسن و میخونن و میخوان یاد بگیرن باید بزبون ساده تر براشون نوشت. یکیش خود من که از این بحث علمی در حد خودم استفاده کردم
تحلیل اولتون ( و نتیجه گیری های بعدش ) مبتنی بر فرض غلط بنا شده که با کاهش گین امپدانس ورودی افت میکنه .
یکی از کاربردهای آمپلی فایرها به صورت بافره که عینا خروجی به ورودی متصل میشه ( گین آمپلی فایر یک هست ... امپدانس ورودی همون امپدانس اپ امپه که در اوردر چند ده مگا اهم قرار داره « من نمیدونم کجای دنیا به ۳۰ کیلو اهم میگن امپدانس بالا » و امپدانس خروجی برعکس بسیار پایینه « در اوردر اهمه ) )
A circuit in which the output voltage follows the input voltage is called voltage follower circuit. The Voltage Follower Op Amp circuit diagram
مورد دوم که فرمودید در مدارات آمپلی فایر سیمپل میان از گین متغیر استفاده میکنن بنده میتونم از آمپلی فایرهای فوق دقیق ابزاری تا انواع آمپلی فایر rf و تقریبا ۹۰ درصد آمپلی فایرهای صوتی روزمره ای که باهاشون سروکار دارید رو نشونتون بدم که کنترل خروجیشون با تغییر گین داره انجام میشه .
( ابزارهای دیجیتال امروزی اساسا نه میتونن نه توجیه داره که برای کنترل حجم خروجی آنالوگ از انواع مودم تا dsp و سیستمهای صوتی رو بخوان یا بتونن با سیستم باستانی پتانسیومتر مکانیکی یا معادل الکترونیکی اش کنترل بشن .
برای اینکه بحث در حد درک ما مبتدی ها باقی بمونه میتونید یک آمپلی فایر دلخواه رو مثال بزنید که slew rate اش با افزایش گین عقب نیفته و دچار افزایش فاز مارجین و افت پهنای باند نشه ؟!
موارد فوق تماما نقیض صحبت شما در مورد افت کیفیت یا THD آمپلی فایر گین پایین در برابر گین بالاست .
دوست عزیز،
اگر حرف شما درست باشه، و جریان نانو آمپری از مقاومت
22 k عبور کنه، پس چطور ممکنه با تغییر مقدار این مقاومت
گین تغییر کنه؟ ( گوشه ای از قانون اهم)
و اگر جریانی ازش عبور میکنه( میکرو آمپری) پس باید
با کاهش مقدارش، امپدانس ورودی کل مجموعه کاهش
پیدا کنه!
و در صورت کاهش مقدار امپدانس ورودی، و با وجود C3
، شاهد تشکیل یک فیلتر پایین گذر خواهیم بود.
ضمنا امپدانس خیلی از آمپلی فایر هایی که تا الان دیدم،
بین 10 تا 100 کیلو اهم بودن( عموما 50 کیلو اهم)
اون لینک اول هم فقط یه تقویت کننده با بهره 1 بود
( منظورتون از قرار دادنش متوجه نشدم)
ضمنا اگر دقت کنید، نقشه آمپلی فایر ماژولی که دوستمون
قرار دادن، نشون میده که اساس کارش با تقویت کننده اکثر
آمپلی فایر های دنیا متفاوت هست و ورودی INVERTING
( منفی) به منبع صوتی و مقاومت تغییر بهره
و ورودی non inverting ( مثبت) به ولتاژ رفرنس متصل شده!
در آمپلی فایر های معمولی ولومی، از همین روش تغییر دامنه
ورودی استفاده شده و در آمپلی فایر هایی که از ولوم دیجیتال
استفاده شده، از آیسی ولوم دیجیتال استفاده شده.
البته قبول دارم که در موارد نادر، در آمپلی فایر های ولوم
دیجیتال، آیسی آمپلی فایر دارای پایه تغییر گین بوده و از
همین پایه برای کنترل دامنه خروجی استفاده شده،
که البته تغییر گین داخلی آیسی بحث جدایی داره و باز هم
برای جبران اثراتش، از by pass و فیدبک و غیره استفاده
میکنن.
در کتاب مجموعه مدار 5، اثر استاد بخت آور، مدار آمپلی
فایر 400 وات قرار گرفته بود که در آن از روش تغییر گین
استفاده شده بود و اتفاقا خود ایشان هم اشاره کرده بودن که
استفاده از تغییر گین روش خوبی نیست و این پتانسیومتر تغییر
گین فقط برای تنظیم و آزمایش قرار گرفته!
ضمنا منظورم از مبتدی هرگز شما نبودید، بلکه افرادی بودند که این پست ها را میخوانند و خواهند خواند و طبیعتا بایستی پست ها طوری نوشته شوند که افراد مبتدی و آماتور هم قادر به
درک موضوع و مفاهیم باشند تا برای آنها سوال نباشد که مثلا non inverting دیگه چیه و....
موفق و پیروز باشید.
استاد طبق توضیحاتی که فرمودید اساسا متوجه عرض بنده نشدید .
تحلیل مدار و طراحی آنالوگ و هیبرید یک مبحث عریض و طویل هست و برای کار با آپ امپ ها هم سوای این پیش نیاز کلی پیش نیاز دیگه داریم .
الکترونیک چون شاخه ای از فیزیکه جزو علوم دقیقه محسوب میشه ، در علوم دقیق حرف اول و آخر رو ریاضیات میزنه نه آقای ایکس و ایگرگ ( منجمله جناب بخت آور که از دوران راهنمایی با کتابهاشون آشنا شدم و اون زمان برای آماتورهایی مثل ما در کشور یکی از مراجع اصلی بودن .. ، ترجمه سری ۳۰۰ مدار و غیره بعد از کتابهای اولیه ایشان که اونزمان معلم استعدادهای درخشان بودن ارائه شدن هم نسلای ما خیلیهاشون آشنائیشون به الکترونیک بر میگرده به جناب بخت آور و ۳ کتاب اولشون ... علی ایحال بگذریم . اینکه آقای ایکس در فلان جا فلان حرف رو زده در مهندسی و فیزیک سند نیست . سند ریاضیاته . مهندسی در هر رشته ای اگر نتونه حرفش رو با ریاضیات بزنه یا مهندس خوبی نیست یا موضوع مورد بحثش پشتوانه علمی نداره )
متوجه منظورشون شدم ( من با این موضوع که مخاطب عام رو در مباحث عمومی مبتدی محسوب کنیم زیاد راحت نیستم ، کسی که سوال میپرسه در مورد اون قضیه ای که پرسیده اطلاعات نداشته که سوال کرده ، طبیعتا توضیحات هم جوری ارائه میشن که قابل درک برای عموم باشه ... مبحث تخصصی در اینجور فضاها مطرح نمیشه که بیایم فوت نوت بزنیم و ذکر کنیم امیدواریم مبتدی ها متوجه مطلب بشن ! نقض غرضه )
بجای ولوم مکانیکی ( اونم دوبلش که خیلی وقته قطعه کلکسیونی محسوب میشه و گیرت بیاد قیمتش از خود آمپلی فایر اصلی بیشتره ! ) میتونی از این مدار استفاده کنی
تاچ بالا برای کاهش ولوم و تاچ پایین برای افزایش ولومه
دیدگاه