اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ترانزیستور جریان رو تقویت میکنه نه ولتاژ رو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ترانزیستور جریان رو تقویت میکنه نه ولتاژ رو

نوشته اصلی توسط حامد مصلح راد - HMR
    سلام

بهتره داستان سوئیچ کردن با ترانزیستور را با یک سئوال مهم ادامه بدهیم که چرا با یک میکرو در ورودی نمی شود یک ترانزیستور قدرت را اشباع کرد و راه حل این مشکل چیست؟
    موفق باشید
    دلیلش باید مدار داخلی میکرو که ولتاژ رو از سطحی به سطحی دیگر سوئیچ می کنه توی حالتی باشه که مقاومت سری وجود نداره و پیوند be موازی با اون ترانزیستور داخل میکرو میشه
    البته ببخشید اگه اشتباه گفتم :redface:

دیدگاه

در مورد بحث مقاومت در ورودیه ترانزیستور :
      می دونید دلیل حرفم چی بود این که تجربه به من نشون داره که ترانزیستور ها به خصوص ترانزیستور های قدرت در صورتی که با مقاومت مقدار بالا سری بشن ثابت زمینیه خازنی اهمی یه نماییه شارژ ولتاژ می سازه که این نماییه شارژ
      این مورد فقط در محدودیت در انتخاب مقاومت توی سوئیچینگ های خیلی سریع ایجاد می کنه این مشکل هم راه حل خیلی ساده ای داره

موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر حیدری
        دوباره سلام :smile:
        دوستان در مورد ترانزیستور bjt
        اینکه نباید رو پایه ی بیس امیتر بیشتر از 0.8 ولت افت کنه

به نظر شما در این مدار ولتاژی که روی بیس امیتر افت می کنه چقدره؟
        در این دو مدار ،مدار داخلی منبع ولتاژ که با یک مقاومت سری قرار گرفته نشون داده شده
        در مدار دوم مدار داخلیه ترانزیستور هم نشان داده شده
        پس یه مدار ساده که از یک منبع ولتاژ یک مقاومت و یک دیود تشکیل شده
        حالا به نظر شما ولتاژ بیس امیتر 0.7 ولت خواهد بود یا نه؟
        لطفا با دلیل
        متشکرم از دوستان عزیز... :nerd:
        سلام

دوست عزیز، مقامتی که با دیود سری می شود اصطلاحا مقاومت محدود کننده جریان نامیده می شود. ولتاژ روی دیود به مقاومت یا به عبارت بهتر به جریان عبوری از دیود بستگی دارد.
        پس ولتاژ روی دیود در شکل مورد سئوال شما می تواند در حالت کلی از 0 تا 5 ولت باشد. که مقدار 0 وقتی است که مقاومت بسیار بزرگ در حد مدار باز، و مقدار 5 وقتی است که مقاومت بسیار کوچک در حد اتصال کوتاه است.
        موفق باشید

http://embeddedelectronics.ir

دیدگاه

خیلی ممنون از پاسخ دوستان عزیزم
          hmr عزیز در مورد ولتاژی که بسته به مقاومت میتونه از 0 تا 5 بر روی BE افت کنه
          کاملا صحیح می فرمایند...
          ولی از آنجایی که اکثر مولد های پالس مقاومت داخلیه تقریبا بالایی در خروجی دارند
          و همچنین اینکه مقاومت اهمیه لایه ی BE بسیار پایین و در حد مکزیمم 0.3 اهم می باشد
          با قانون تقسیم ولتاژ و با تقریب اگه ما مقاومت خروجیه میکرو را 3 اهم در نظر بگیریم که به عقیده ی من
          بسیار بیشتر از این مقادیر می باشد ولتاژی که بر روی BE افت می کند برابر 0.5 ولت می باشد
          یک نکته این که مقاومت خروجیه بافر های CMOS که وظیفه ی تقویت جریان و یا ولتاژ را دارند برابر 400 اهم می باشد. ولی من از مقاومت خروجیه میکرو اطلاع دقیقی ندارم....
          یک نکته ی دیگه این که من دیتا شیت های چند تا ترانزیستور BJT کاربردی رو مطالعه کردم و این رو فهمیدم که تقریبا کوچیک ترین ترانزیستور ولتاژ شکت پیوند BE برابر 6 ولته(BE breakdown voltage)
          درسته ولتاژ مجاز این دو پایه نهایتا 1 ولته ولی این دو پایه ولتاژ شکست و تخریب پایینی ندارن....
          و در ترانزیستور های قدرت این ولتاژ تا 20 ولت هم می رسه....
          البته این که ولتاژ این دو پایه به بیش از 1 ولت برسه بسیار به ندرت اتفاق می افته که باید رفع بشه.
          این هم به دلیل مقاومت پایینه این دو پایه اس.
          یک نکته مبهم دیگه که اگه ممکنه کمک کنید تا مشکل این رو هم رفع کنیم
          اون هم آرایش زوج دارلینگتونه این آرایش رو من در بسیاری از کتاب های پروژه های الکترونیکی و الکترونیک صنعتی دیدم
          این از اون موارد خاصه که ولتاژ بیس امیتر بسیار بیشتر از 0.7 ولته

این مورد فقط در محدودیت در انتخاب مقاومت توی سوئیچینگ های خیلی سریع ایجاد می کنه این مشکل هم راه حل خیلی ساده ای داره
          راستی آقای حاجی زاده می تونید در مورد این راه ساده یک مقدار بیشتر توضیح بدید ممنون می شم.

دوستان اگه لطف کنن و نظر خودشون رو در مورد این مطالب بگن خیلی ازشون ممنون می شم

موفق باشید....

هر کجا هستم، باشم / آسمان مال من است / پنجره فکر هوا عشق زمین مال من است ...
          بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

سلام
            اول باید تکلیف یه چیز معلوم بشه ما بحثمون رو با استناد به مدل های مداری ادامه بدیم یا نه مفاهیم عملی
            حس می کنم وقتی بین این دو تفاوت قائل نمیشم یه کم مشکل پیش میاد درسته ؟؟؟ :redface:

اقای حیدری شما در مورد ظرفیت خازنی ترانزیستور توی درگاه ورودی (مثلا امیتر مشترک ) بحث کردید
            خوب سوال : دلیل وجود این ظرفیت چیه ؟
            کجاها می تونه مشکل ساز باشه

یکی از حالتهائی که این ظرفیت خازنی مشکل ساز توی ارایش امیترمشترک وقتیه که مقاومتی سری با بیش برای کنترل جریان بایاس ( توی شبکه های بایاس) می ذارند که توی عمل سوئیچنگ های قسمت تغییر سطح باعث میشه که اینجا یه مدار RC سری تشکیل بشه ( بحث سوئیچینگ تکنیک پالس ) این مسله برای جاهائی که لازمه سرعت زیاد باشه مشکل ساز

میان این مشکل رو یه جوری از بین می برند ( می دونم ها ولی واسه حرف زدن باید مطالعه بکنم :mrgreen: امیرجان ازت عذر می خوام :angry

مواظب خودتون باشید

دیدگاه

یکی از راه حل های حضور مقاومت و افزایش ثابت زمانی مدار rc حاصله از این مقاومت و ظرفیت خازنی درگاه ورودی وقتی که سطح ولتاژ از یه سطح به سطح دیگه ای میره
              گذاشتن یه خازن موازی با مقاومت محدود کننده جریان بعنوان کنترل کننده و بعنوان خازن تسریع کننده

دیدگاه

آقای حیدری با اینکه رشته تون قدرته اما خیلی خوب و مفهومی مطالبی که می گید رو استدلال می کنید،
                من واقعا از خوندن مطالب شما لذت بردم،هرچند اطلاعاتم اینقدر کمه که نمی تونم قضاوت کنم درسته یا نه اما استدلالهاتون دید خوبی نسبت به الکترونیک بهم می ده...
                اگه ممکنه بازم در این زمینه ها مطلب بنویسید :mrgreen: :mrgreen:
                آقای حاجی زاده مدل های مداری با مفاهیم علمی چه فرقی می کنه؟آیا نتایج متفاوتی به ما می ده؟به عنوان مثال در همین بحثی که شکل گرفته ...؟
                It's okay to pick your friends, but don't pick them to pieces- means give prize then criticism if it's a friend!

دیدگاه

اگه یه کتاب اموزشی در این مورد سراغ دارین {نحوه محاسبه نوع ترانزیستور برای تقویت جریان میکرو} :smile:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mojee
                    سلام بچه ها
                    بعد از بستن نزدیک به 40 تا مدار با ترانزیستورهای + و - و MOSTFET وULN به این نتیجه رسیدم که ترانزیستور نمی تونه ولتاژ رو تقویت کنه مثلا خروجی میکرو رو می دم به بیس ترانزیستور وکلکتور ترانزیستور رو میدم به 15 ولت امیتر اون هم که به ال ای دی وصله اون یکی پایه ی ال ای دی هم که به زمین وصله در این حالت ترانزیستور در حد 1میلی امپر از میکرو جریان می کشه ولی در عوض میشه از امیتر ترانزیستور تا2 امپر به راحتی جریان کشید خصوصا اگه ترانزیستور از این دارلینگتون های سری TIP باشه ولی خروجی ترانزیستور بیشتر از 5ولت نمی شه .چون تو بیسش 5ولت بیشتر نداریم
                    پس لطفا یه راه حل برای افزایش ولتاژ بدین .شنیدم با اپ امپ میشه
                    ضمن تشکر از توضیحات همه دوستان
                    دوست من
                    شما وقتی ترانزیستور رو در حالت کلکتور مشترک میبندی فقط تقویت جریان خواهید داشت و گین ولتاژ هم به علت ولتاژی که دو سر دیود بیس-امیتر میافته کمتر از 1 خواهد بود. ولی اگر ترانزیستو رو در حالت امیتر مشترک ببندی باز هم تقویت جریان خواهید داشت با این تفاوت که ولتاژ خروجی مدار برابر حاصلضرب جریان کلکتور در مقاومت های دیده شده در کلکتور است. بنابراین با تنظیم مقاومت های کلکتور و بیس میتونین گین ولتاژ مناسب برای تبدیل 5 ولت به 12 ولت رو داشته باشید.

لطفا به این سوال من جواب بدین. آیا درست متوجه شدم؟ شما می خواین با فرمان میکرو که 0 و 5 ولت هست یک مصرف کننده که مثلا با 10 ولت کار می کنه رو خاموش و روشن کنید؟
                    این کار خیلی ساده است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hamid Reza.T
                      ضمن تشکر از توضیحات همه دوستان
                      دوست من
                      شما وقتی ترانزیستور رو در حالت کلکتور مشترک میبندی فقط تقویت جریان خواهید داشت و گین ولتاژ هم به علت ولتاژی که دو سر دیود بیس-امیتر میافته کمتر از 1 خواهد بود. ولی اگر ترانزیستو رو در حالت امیتر مشترک ببندی باز هم تقویت جریان خواهید داشت با این تفاوت که ولتاژ خروجی مدار برابر حاصلضرب جریان کلکتور در مقاومت های دیده شده در کلکتور است. بنابراین با تنظیم مقاومت های کلکتور و بیس میتونین گین ولتاژ مناسب برای تبدیل 5 ولت به 12 ولت رو داشته باشید.

لطفا به این سوال من جواب بدین. آیا درست متوجه شدم؟ شما می خواین با فرمان میکرو که 0 و 5 ولت هست یک مصرف کننده که مثلا با 10 ولت کار می کنه رو خاموش و روشن کنید؟
                      این کار خیلی ساده است
                      با سلام منم همچین مشکلی رو دارم میخوام یه موتور dc رو با pwm کنترل کنم اما ولتاژ موتو 12 هستش و چون پالس دارم نمیتونم از رله استفاده کنم . با ترانزیستور می خواستم این مدار رو ببندم اما متاسفانه خروجی امیتر اصلا ربطی به کلکتور پیدا نمیکنه ( حتی اعصابم بهم ریخت ولتاژ کاکتور رو گذاشتم رو 10 کیلو ولت :cry2: اما.... ) و خروجی VB-VBE رو بهم میده اگرهم روی کلکتور خروجیمو بگیرم که جوب دیگه عمل سویچ انجام نمیشه . تو مدارم کلکتور به 12 ولت باطری وصله اما بیس به 5 ولت میکرو (البته با یه مقاومت 110 ) میشه بگید چی کار باید انجام بدم تا بتونم با 5 ولت 12 ولت رو سویچ کنم؟
                      اشکهایی که پس از هر شکست میریزیم همان عرقیست که برای پیروزی نریخته ایم.
                      هیتلر

دیدگاه

پاسخ : ترانزیستور جریان رو تقویت میکنه نه ول&

این پیغام اضافیه اما نمیتونم حذف کنم !
                        هیتلر

دیدگاه

موتور رو بین 12 ولت و کلکتور ترانزیستور قرار بدید و امیتر رو زمین کنید
                          بیس رو هم با 5 ولت و یه مقاومت 220 اهم تا 560 اهم تغذیه کنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SUNMOON
                            موتور رو بین 12 ولت و کلکتور ترانزیستور قرار بدید و امیتر رو زمین کنید
                            بیس رو هم با 5 ولت و یه مقاومت 220 اهم تا 560 اهم تغذیه کنید
                            ممنون از راه نماییتون اما من بد منظورم رو گفتم . من یدونه خروجی میخوام که بدم به بیس یه ترانزیستو دیگه در حقیقت میخوام ولتاژ بیس که hbridge رو بالا ببرم جریان hbridge هم که خود به خود توسط خودش بالا میره به همین حاطر نمیتونم با 2 تا سر کار کنم مگر این که جای زمین hbridge خروجی کلکلتور رو بزنم که نمیدونم چه جوابی میده . یعنی hbridge با ولتاژ 5 و جریان 2 امپر رو میخوام به 12 ولت و جریان 2 امپر تیدیل کنم
                            چ.ن اینطور که مشخصه ولتاژ کلکتور hbridge جنبه تزئینی داره و فقط رو جریان تاثیر میزاره . البته من روی pspice نتونستم موتور رو ببندم چومن موتورش 3 تا سر داشت !! و موتور dc 2 سر داره اما جاش یه مقاومت 1-5 اهم گذاشتم
                            هیتلر

دیدگاه

پاسخ : ترانزیستور جریان رو تقویت میکنه نه ول&

تو حالت اشباع هم نتونستم ولتاژ کلکتور رو تو امیتر بگیرم . دوستان کسی نیست بگه چجوری میشه این کارو کرد؟ یا این که جچوری میشه از یه شاخه روی کلکتور خروجی گرفت؟ نمیخوام 2 تایی ازش بگیرم
                              هیتلر

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ترانزیستور جریان رو تقویت میکنه نه ول&

نوشته اصلی توسط Ariyo Saeb
                                تو حالت اشباع هم نتونستم ولتاژ کلکتور رو تو امیتر بگیرم . دوستان کسی میدونه با ماسفت میشه ولتاژ رو درین رو در سورس گرفت یا نه؟
                                هیتلر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X