اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

سلام استاد
    شما درست می گین. زیاد به این کتابهای فارسی نمیشه اعتماد کرد.
    یه کتاب خیلی خوب در مورد سوییچینگ پیدا کردم Switching power supply design Abraham I. Pressman دارم اینو میخونم :biggrin:

صفحه ی آخر کاتالوگ TDK مربوط به توروئید هاست.
    میشه لینکشو بزارین؟
    شما چه جوری متوجه میشین که هسته ترویید که چک کردین به اشباع رفته یا نه؟ از روی شکل موج خروجی؟
    هسته نرمی رو که گفتین فروشگاه سلف می فروشه؟ یعنی از ترویید استفاده نکنم ؟

ممنون
    "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
    در جهان روشنایی هایی وجوددارد که در عمیق ترین ظلمات نهانند.

دیدگاه

بااحتساب 625 میلی هانری همگی بالای 200 میلی تسلا میرن. اما این فریتهای نرم که در واقع پودر آهن هستند مخصوص فیلترند. من بدلیل استفاده از رزونانس نیازی بهشون پیدا نکردم. اما فروشنده های زیر پاساژ امجد مثل عرفان می دونن چیه. بیشترشون هم توروئید شکلند.
      www.tdk.de/productsearch/e140.pdf
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

یه مدل سیم روسی تو بازار هست که ایزولاسیون خوبی داره . یعنی یه لایه اضافی روش قرار گرفته. از اونا هم میشه استفاده کرد؟

نحوه پیچیدن سیم های هسته ترویید روش خاصی داره ؟ ممکنه یه مقدار توضیح بدین؟

پیچیدن 1000 دور سیم روی هسته اصلی ترانس کار خودمه یا باید توسط دستگاه خاصی پیچیده بشه؟

یه سوال دیگه: استاد شما ولتاژ ثانویه رو با احتساب درصد افت ولتاژ و تلفات احتمالی حساب کردین که تعداد دور ثانویه 500 دور بدست اومده؟

شب بخیر

"در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی

دیدگاه

سیم با روکش ضخیم فقط جای بیشتری می گیره. وقتی هر دور سیم با کناریش اختلاف ولتاژ کمی داشته باشه چه نیازی به سیم روسی داری؟! oo:
          روش دستیش روش خاصی نداره. دستگاههای سیم پیچی تورویید از قرقره های خاصی استفاده می کنند که جالبه.

می تونی بری پاساژ امجد و یه قرقره پیچ کوچولو بگیری اما من باشم ترجیح میدم خودم بپیچم. 1000 دور اونقدرا هم زیاد نیست مخصوصا که یه باره و تولید که نیست!

بیشتر تلفات مال خود اولیه است. یعنی بجای 24 ولت ممکنه با افت ولتاژ و تلفات اهمی روی سیم پیچ ها فقط 22 ولت به ترانس برسه!

دیدگاه

سلام دوستان گرامی
            چه بحث توپی شده .من تازه عضو این سایت شدم . بسیار خوشحالم که افراد حرفه ای رو اینجا می بینم. پس کی این منبع رو می سازینش؟ منم دارم قضیه رو دنبال می کنم. جالبه !!آ‌ یه چند تا سوال هم داشتم اگه جواب بدین ممنون می شم.

1- این اثر خازنی چه تاثیری می تونه داشته باشه؟
            2- در مورد فیدبک ایزوله و غیر ایزوله هم می تونید بیشتر مطلب بنویسین؟ اصلا اگه فیدبک ایزوله نباشه چه اتفاقی می افته؟ بعد اینکه ولتاژ به این زیادی رو چه جوری می خواهید به اپتو کوپلر بدین؟ هم می شه توضیح بدین؟

موفق باشید

دیدگاه

اثر خازنی کلی مشکل بوجود میاره. اول اینکه باعث میشه جریان سوئیچها چندین برابر بشه چون خازن ها در لحظه ی سوئیچ اتصال کوتاه هستند. دوم باعث تشکیل مدار تشدید با سلف های مدار میشه و نوسانات شدیدی در ولتاژ و جریان خواهیم داشت. سوم اینکه ما داریم سلف می سازیم نه خازن oo:

ایزوله نباشه که احتمال برق گرفتگی زیاد میشه. اما برای فیدبک بهترین روشش استفاده از یک سیم پیچ کمکیه. سیم پیچ اضافه ای که چند ولت بیشتر نداره و بجای اپتوکوپلر کار می کنه. این سیم پیچ بطور تقریبی ولتاژی متناسب با ولتاژ خروجی داره چون روی همون هسته پیچیده شده. هر چند دقت کمی داره اما با کالیبره کردن در یک نقطه ی کار میشه دقت خوبی ازش گرفت.
              روش دیگه مقاومت و اپتو کوپلره که ممکنه درست جواب بده و توی عمل معلوم میشه چه مشکلاتی داره. چون مقاومت های بزرگ سرعت در فیدبک تاخیر ایجاد می کنند.

دیدگاه

یعنی اگه بار در ثانویه تغییر کنه و ولتاژ بالا پایین بشه ما همون تغییرات رو به یه نسبتی در سیم پیچ کمکی داریم؟ مثلا اگه به خاطر جریان کشی در ثانویه افت ولتاژی معادل 20 ولت یا کمتر داشته باشیم امکانش هست که این تغییر ولتاژ توی سیم پیچ کمکی به اندازه 0.1 ولت یا کمتر هم برسه و نشه فیدبک خوبی بوجود آورد. آیا این درسته؟ بعد اینکه این سیم پیچ کمکی چه ولتاژی رو باید فراهم کنه؟ چند دور باید پیچیده بشه ؟
                خیلی سوال پرسیدم . شرمنده :rolleyes:

دیدگاه

همه ی سیم پیچ های یک ترانس ولتاژهای متناسب هم دارند. اگر 1000 دور سیم پیچ 2500 ولت ایجاد کند 10 دور سیم پیچ روی همون ترانس 25 ولت ایجاد می کنه. این اصل القای فارادی است.
                  شکل موج این سیم پیچها هم دقیقا باهم یکسان خواهند بود. و اگر یکی PWM با دیوتی سایکل 20 درصد داشته باشد بقیه هم 20 درصد خواهند بود.
                  تنها خطای ممکن در اهم سیم پیچ هاست. در سیم پیچ 1000 دوری ممکن است تلفات اهمی ناشی از جریان دهی باعث افت ولتاژ بشود و سیم پیچ کمکی از این موضوع بی اطلاع باشد.
                  برای دقت بیشتر می توان از جریان خروجی نمونه برداری کرده و با اپتو فیدبک داد. البته اگر این دقت بالا مورد نیاز باشد.

دیدگاه

سلام
                    خوشحالم که دوستان هم در بحث شرکت می کنند. ایشالا تا این هفته مدارشو با پروتل تکمیل می کنم و رو سایت قرار میدم تا بشه مدارشو بهتر کنیم.
                    چه خوب شد که Elec_lover عزیز در مورد فیدبک سوالاتی پرسیدند معلومه که بحث رو دنبال میکنن :smile:

استاد تا اونجایی که من مطالعه کردم و فهمیدم دو نوع کنترل در منبع تغذیه وجود داره یکی کنترل ولتاژ و دیگری کنترل جریان
                    همونطوری که شما فرمودین کنترل جریان هم سریعتره و هم دقیقتره . آیا با همین آیسی SG3525 میشه کنترل جریان را کار کرد؟
                    آیا جریان ثانویه باید محاسبه بشه ؟ میشه یه توضیحی در این مورد بدین؟
                    در مورد فیدبک با استفاده از روش سیم پیچ کمکی فکر کردم شما لطف کنید تصحیح کنید.
                    تعداد دور سیم پیچ کمکی رو در جهت سیم پیچ ثانویه 1 دور می پیچیم تا ولتاژ حداکثر آن 5 ولت شود. خروجی آن را نیز یکسو و فیلتر می کنیم.
                    ابتدا به صورت open loop و با اندازه گیری ولتاژ خروجی در حالت ماکزیمم بار و با ماکزیمم duty cycle خروجی رو بر روی ولتاژ 2500 ولت ثابت میکنیم.یعنی تعداد دور آن را کم و زیاد می کنیم تا در 2500 ولت ثابت بماند.
                    در این حالت حداکثر ولتاژ سیم پیچ کمکی را هم اندازه می گیریم در صورت 5 ولت نبودن سعی میکنیم با کم و زیاد کردن تعداد دور ولتاژ آن را نیز به 5 برسانیم.
                    حال با وصل کردن خروجی این سیم پیچ به SG3525 می توانیم خروجی را در 2500 ولت با بار و یا بدون بار ثابت نگه داریم.

متشکرم

دیدگاه

سلام من خیلی خوشحالم یه همچین بحث بسیار مفید علمی توی این سایت وجود داره و من در اون شرکت می کنم. :smile:

من در خیلی از مدارات فید بک ایزوله البته ولتاژ پایین دیدم که از TL431 و یک اپتوکوپلر مثل 4n136 استفاده می کنند. ممکنه شما در مورد نقایص این روش در ولتاژهای بالا توضیحاتی بدین؟
                      تا اونجایی که من متوجه شدم ما می تونیم ولتاژ سر کلکتور اپتو را با استفاده از یک رگولاتور 78L05 که از باتری 10 آمپری تغذیه می شود تامین کنیم. و در ورودی هم برای ایجاد ولتاژ مرجع TL431 از تقسیم مقاومتی استفاده کنیم. (مثلا یک مقاومت 20 مگا اهم و یک مقاومت 20 کیلو اهم) در مورد اتصالات دیود اپتوکوپلر و tl431 هم اگه امکانش هست شما لطف کنید توضیح بدین!!!

خدا اجرتون بده

دیدگاه

سلام بر دایی های گلم
                        روش کنترل جریان که مزیت های زیادی هم داره برای توپولوژی فلایبک استفاده میشه و متاسفانه نمیشه در فول بریدج از اون استفاده کنیم.

SG3525 ذاتا برای فیدبک ولتاژ طرح شده اما ما می تونیم از جریان هم فیدبک بگیریم. متاسفانه اینکار فایده ای نداره. چون ما می خواهیم ولتاژ ثابت تولید کنیم. تنها می تونیم لیمیت جریان ایجاد کنیم تا در صورت اتصال کوتاه یا اضافه بار مدارمون محافظت بشه.

سیم پیچ کمکی را الان فراموش کنید و اگه فیدبک اپتو جواب نداد بریم سراغ اون.

مشکلی که ممکنه توی فیدبک اپتو بوجود بیاد خازن ورودی اپتو کوپلره که با مقاومت بزرگی که ما بین ولتاژ خروجی و اون میگذارین تشکیل یه فیلتر پایین گذر میده. این فیلتر RC بدلیل بزرگ بودن R تاخیر بزرگی در فیدبک ایجاد می کنه و براحتی می تونه فیدبک ما را ناپایدار کنه. اگه جمع این تاخیر با تاخیرهای دیگه ی مدار 180 درجه بشه ما بجای منبع تغذیه یک اسیلاتور ساختیم که نوسان می کنه.
                        اگر یک مقاومت و خازن را سری کنیم و با مقاومت R موازی کنیم تا حدود زیادی می تونیم این تاخیر را جبران کنیم وفیدبک را پایدار کنیم. اما باید دید در عمل چه می شود. پیش بینی دقیق مدارات غیر خطی آسون نیست چون قطعات مشخصه های پیچیده ای دارند که نمیشه بسادگی اونها رو مدل کرد.

استفاده از 7805 را که گفتید متوجه نشدم اما با 431 یا زنر می تونیم یه رفرنس در خرئجی ایجاد کنیم تا مرجع ولتاژ ما بشود.

دیدگاه

سلام دایی جان. خیلی ممنون از پاسختون :applause:
                          من از بحث های قبلی یه موردی رو متوجه نشدم و اون اینکه اگه ولتاژ خروجی رو 2500 ولت در نظر بگیریم پس چرا ثانویه رو 500 دور می بندیم !! با توجه به اینکه ولتاژ اولیه 24 ولت هستش و تعداد دور اولیه 4 دور. این مورد رو هم دوستمون tictactoe بهش اشاره کردند. میشه یه توضیحی بدین؟

با تشکر

دیدگاه

ما داریم با PWM ولتاژ رو کنترل میکنیم! اگه فرض کنیم در طرف 24 ولت روی هر سوئیچ 0.5 ولت افت ولتاژ داریم نتیجه میشه 22 ولت. اگه واسه 22 ولت 4 دور بپیچیم واسه 2500 ولت باید 454 ولت بپیچیم.
                            خب 500 دور چقدر با 454 دور فرق داره؟ ! oo:
                            حتما که نباید PWM رو تا 100 درصد ببریم. 90 درصد کافیه. تازه هنوز افت ولتاژ توی سیم نازک خروجی رو در نظر نگرفتیم!

دیدگاه

حتما که نباید PWM رو تا 100 درصد ببریم. 90 درصد کافیه. تازه هنوز افت ولتاژ توی سیم نازک خروجی رو در نظر نگرفتیم!
                              تا اونجایی که من متوجه شدم آیامقدار زمان روشن بودن در سیگنال خروجی می تونه تا 50% بیشتر افزایش داده بشه؟

شرمنده اگه سطح سوال یه خورده پایین بود oo:

دیدگاه

بی گمان
                                در مبدل های Forwardآ‌ دیوتی سایکل PWM خروجی تا نزدیک 100 درصد هم می تونه بره.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X