اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اگر باتری 3.7v گوشی رو با 5v شارژ کنیم چطور میشه؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

اگر باتری 3.7v گوشی رو با 5v شارژ کنیم چطور میشه؟

سلام دوستان یک ماجرای خنده دار
    یکدونه نوکیا 808 از 2012 تا امروز بعنوان گوشی روزمره دارم و حاضر به کنار گذاشتنش نبودم دو سه سال بود یکی دو تا پین کانکتور شارژش (که از نوع کمتر رایج micro-a usb هست) آسیب دیده بود ولی کار می کرد تا دیشب که گویا یکی از پینها بازی درآورد و باعث شد دیگه شارژ نشه
    بازش کردم تا کانکتورش رو عوض کنم با micro-b که رایجتره

ولی سر هویه ی ظریف و مناسب نداشتم عجله هم کردم و کانکتور از مادربورد کنده شد و اتصالات مادربورد رو هم از بین برد
    خلاصه برای اینکه مدتها وسط بر و بیابونم و شارژش خالی نشه موقتا یک باتری لیتیومی 18650 با دو رشته سیم لاکی وصل کردم به اتصالات باتری مادربوردش و از بیرون هم جاباتریش رو با چسب حرارتی چسبوندم به بغل گوشی ولی چون گوشی سنگین و بزرگ شده بود به ذهنم رسید بجای این کار، کانکتور micro usb رو توی محل درگاه شارژ گوشی بچسبونم به مادربورد و اون دو رشته سیم لاکی رو وصل کنم به کانکتور، بجای اینکه وصل باشه به باتری 18650
    فقط موضوع اینه که 5v شارژر مستقیما میره به باتری (برای چند دقیقه این سناریو رو امتحان کردم بلایی سر باتری یا گوشی نیامد با اینحال فعلا با منبع تغذیه گذاشتم روی 4.2v)
    حالا مسأله اینه چقدر شانس آسیب به باتری گوشی با اتصال مستقیم به 5v شارژر وجود داره
    جدیدترین ویرایش توسط Electr0nics; ۱۸:۴۱ ۱۴۰۲/۱۰/۰۲.

با 4.2 نصف روز هم شارژ نگه نداشت ولی با 5 v بیش از 2 روزه شارژ نگه داشته و الانم روی %38 هست

دیدگاه

سلام
      خیلی دل و جرأت داری باتری لیتیوم بدون محافظ استفاده میکنی ، حداکثر ولتاژ برای شارژ 4.2 هست که برای طولانی تر شدن عمر باتری معمولاً کمتر هست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Celine نمایش پست ها
        سلام
        خیلی دل و جرأت داری باتری لیتیوم بدون محافظ استفاده میکنی ، حداکثر ولتاژ برای شارژ 4.2 هست که برای طولانی تر شدن عمر باتری معمولاً کمتر هست
        باتری جدیدا رو نمی‌دونم ولی این باتری قدیمیا انگار بالای خودشون مدار محافظ داره یکدونه باتریش قدری زدگی در بالاش داشت بخشی از مدارش نمایان شده بود
        بنظرم دیگه توی اون مدار محافظ وجود یک رگولاتور جزو بدیهیات باشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Electr0nics نمایش پست ها
          باتری جدیدا رو نمی‌دونم ولی این باتری قدیمیا انگار بالای خودشون مدار محافظ داره یکدونه باتریش قدری زدگی در بالاش داشت بخشی از مدارش نمایان شده بود
          بنظرم دیگه توی اون مدار محافظ وجود یک رگولاتور جزو بدیهیات باشه
          دوست عزیز ، مدار شارژر با مدار محافظ فرق داره.
          مدار محافظ که روی باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری وجود داره ، اکثرا چند وظیفه زیر رو بر عهده داره:

- حفاظت در برابر تخلیه بیش از حد
          -حفاظت در برابر اتصال کوتاه
          -حفاظت در برابر شارژ بیش از حد

اما وظیفه اصلی شارژر ، یعنی محدود کردن ولتاژ خروجی و محدود کردن جریان خروجی رو انجام نمیده!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

دوست عزیز ، مدار شارژر با مدار محافظ فرق داره.
            مدار محافظ که روی باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری وجود داره ، اکثرا چند وظیفه زیر رو بر عهده داره:

- حفاظت در برابر تخلیه بیش از حد
            -حفاظت در برابر اتصال کوتاه
            -حفاظت در برابر شارژ بیش از حد

اما وظیفه اصلی شارژر ، یعنی محدود کردن ولتاژ خروجی و محدود کردن جریان خروجی رو انجام نمیده!
            بله درسته و با تشکر از شما
            گوشی سیمبین مربوطه به 12 سال پیش و چون باتریش مستهلک بود و با 4.2 هم فقط به اندازه ی چند ساعت شارژ نگهداشت با 5 شارژ کردم (جریانی حدود ۱ آمپر می کشید) که البته با این ترفند چند روز تونست شارژ رو نگهداره​. پس یکجور آزمایش علمی بود تا ببینیم چطور میشه حتی اگر خرابتر بشه
            فعلا دادمش دست تعمیرکار اگر تونست کانکتورش رو درست کنه. اگرم نتونست از ناچاری و ادامه ی آزمایش! خودم یک کانکتور میکرو usb روی بردش می چسبونم و فقط 2 تا سیم لاکی ازش وصل می کنم به دو سر باتری. ولتاژ ورودی بهش هم سعی می کنم 4.2 باشه اما اگر بازم شارژ نگرفت ...
            جدیدترین ویرایش توسط Electr0nics; ۰۵:۴۲ ۱۴۰۲/۱۰/۰۸.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Electr0nics نمایش پست ها

بله درسته و با تشکر از شما
              گوشی سیمبین مربوطه به 12 سال پیش و چون باتریش مستهلک بود و با 4.2 هم فقط به اندازه ی چند ساعت شارژ نگهداشت با 5 شارژ کردم (جریانی حدود ۱ آمپر می کشید) که البته با این ترفند چند روز تونست شارژ رو نگهداره​. پس یکجور آزمایش علمی بود تا ببینیم چطور میشه حتی اگر خرابتر بشه
              فعلا دادمش دست تعمیرکار اگر تونست کانکتورش رو درست کنه. اگرم نتونست از ناچاری و ادامه ی آزمایش! خودم یک کانکتور میکرو usb روی بردش می چسبونم و فقط 2 تا سیم لاکی ازش وصل می کنم به دو سر باتری. ولتاژ ورودی بهش هم سعی می کنم 4.2 باشه اما اگر بازم شارژ نگرفت ...
              چرا از یک باتری جایگزین استفاده نمیکنید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
                چرا از یک باتری جایگزین استفاده نمیکنید؟
                باتری اصلیش( BV-4D) که نایابه ولی باتری های سایر نوکیاها که ابعاد و ظرفیت کمتری داره بهش می خوره و قبلا یکی دو تا براش گرفتم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X