اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

خازن های منابع تغذیه

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

خازن های منابع تغذیه

سلام خدمت سروران گرامی انجمن

دوستان محترم آیا میتونیم در منابع تغذیه ای که طراح در ورودی اونها از دوتا خازن 250 استفاده کرده
    یک خازن 400 ولتی قرار بدیم و دو خازن را حذف کنیم ؟

بعنوان مثال در ورودی پاور کامپیوتر بنده 2 تا خازن 200 ولتی متصل شده
    قیمت خازن ها هم بالا هستند و فعلا نمیتونم بابت تعویض دو خازن تهیه کنم
    ولی خازن 400 ولتی مرغوب در دسترس دارم و در صورت ممکن میخوام همین را جایگزین کنم محبت بفرمایید راهنمایی کنید اصلا امکانپذیر هست یا خیر

در صورت ممکن بودن چگوته پایه ها را نصب کنم که فشار و مشکلی به پاور وارد نشود

درود
    خازنها بصورت سری وصل شده اند یا موازی؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
      درود
      خازنها بصورت سری وصل شده اند یا موازی؟
      خازن ها سری میباشند عزیز

همانطور که عرض شد پاور مذکور متشکل از دو خازن 250 ولتی میباشد ((پاور کامپیوتر )) البته در برخی پاورها خازن بصورت موازی متصل شدن ولی در اونها از خازن های 400 ولتی استفاده کردن

پاور بنده از دو خازن 250 ولتی سری تشکیل شده که میخوام داخل اون بجای این دو خازن 250 ولتی از یک خازن 400 ولتی استفاده کنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hose in نمایش پست ها

خازن ها سری میباشند عزیز

همانطور که عرض شد پاور مذکور متشکل از دو خازن 250 ولتی میباشد ((پاور کامپیوتر )) البته در برخی پاورها خازن بصورت موازی متصل شدن ولی در اونها از خازن های 400 ولتی استفاده کردن

پاور بنده از دو خازن 250 ولتی سری تشکیل شده که میخوام داخل اون بجای این دو خازن 250 ولتی از یک خازن 400 ولتی استفاده کنم
        با سلام
        استفاده از دو خازن سری در ورودی منابع تغذیه یا به منظور کار کردن منبع با برق ورودی 110/220 ولت از طریق کلیدِ انتخاب هست، و یا به عنوان مقسم ولتاژ دی سی لینک در توپولوژی هاف بریج.
        اگه در حالت اول بجای دو خازن 200 ولتی یک خازن 400 بذارین منبعتون تنها با 220 ولت کار میکنه، که عملا برای ما که نیازی به 110 ولت نداریم مهم نیست و مشکلی ایجاد نمیشه.
        اما تو حالت دوم مقسم ولتاژ در عملکرد منبع بسیار مهم هست و اگه خازنها رو جایگزین کنین، حتما باید با دو خازن دیگه تقسیم ولتاژ رو بسازین تا منبعتون درست کار کنه.
        کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده نمایش پست ها

با سلام
          استفاده از دو خازن سری در ورودی منابع تغذیه یا به منظور کار کردن منبع با برق ورودی 110/220 ولت از طریق کلیدِ انتخاب هست، و یا به عنوان مقسم ولتاژ دی سی لینک در توپولوژی هاف بریج.
          اگه در حالت اول بجای دو خازن 200 ولتی یک خازن 400 بذارین منبعتون تنها با 220 ولت کار میکنه، که عملا برای ما که نیازی به 110 ولت نداریم مهم نیست و مشکلی ایجاد نمیشه.
          اما تو حالت دوم مقسم ولتاژ در عملکرد منبع بسیار مهم هست و اگه خازنها رو جایگزین کنین، حتما باید با دو خازن دیگه تقسیم ولتاژ رو بسازین تا منبعتون درست کار کنه.
          ممنونم پاور من از همین پاورهای قدیمی کامپیوتر هست که آی سی 494 میخوره و هر کدوم از این پاورهایی که دیدم همگیشون مثه همین پاور من دو خازن 200 ولتی در ورودی دارن
          به نظرم از همون توپولوژی هاف بریج استفاده میکنه . این پاورها اصلا کلید 110 ندارن

در هر صورت اگر بخوام با خازن 400ولتی تک راه اندازی کنم و این خازن را دقیقی به خروجی دیود پل متصل کنم آیا پاور استارت نمیشه؟

محبت کنید بفرمایید راه حل چیه؟ و چطوری باید با دو خازن دیگه ولتاژ را براش بسازم ؟ جطور اینکارو انجام بدم
          جدیدترین ویرایش توسط hose in; ۱۵:۳۲ ۱۴۰۳/۰۳/۰۳.

دیدگاه

ممنونم پاور من از همین پاورهای قدیمی کامپیوتر هست که آی سی 494 میخوره و هر کدوم از این پاورهایی که دیدم همگیشون مثه همین پاور من دو خازن 300 ولتی در ورودی دارن
            به نظرم از همون توپولوژی هاف بریج استفاده میکنه . این پاورها اصلا کلید 110 ندارن

در هر صورت اگر بخوام با خازن 400ولتی تک راه اندازی کنم و این خازن را دقیقی به خروجی دیود پل متصل کنم آیا پاور استارت نمیشه؟

محبت کنید بفرمایید راه حل چیه؟ و چطوری باید با دو خازن دیگه ولتاژ را براش بسازم ؟ جطور اینکارو انجام بدم
            با یه خازن کار نمیکنه.
            در توپولوژی هاف بریج خازنهای الکترولیت هم نقش صافی رو دارن و هم نقش مقسم ولتاژ رو.
            شما میتونین یه خازن 400 ولتی الکترولیتی رو به عنوان صافی بذارین و مثبتش رو به مثبت خازن بالایی و منفیش رو به منفی خازن پائینی وصل کنین (سر وسط خازنهای قبلی به این خازن وصل نمیشه) تا کار صافی رو انجام بده.
            و برای مقسم ولتاژ دو خازن پلی استر بیش از 2.2 میکرو فاراد 400 ولتی رو دقیقا جای خازنهای الکترولیت قبلی (مثبت و منفی و مشترک) نصب کنین.
            برای اینکه در محاسبات جریان شارژ خازن صافی تغییری ایجاد نشه، ظرفیت خازن الکترولیت 400 ولتی رو نصف ظرفیت خازنهای قبلی در نظر بگیرین.

دیدگاه

با یه خازن کار نمیکنه.
              در توپولوژی هاف بریج خازنهای الکترولیت هم نقش صافی رو دارن و هم نقش مقسم ولتاژ رو.
              شما میتونین یه خازن 400 ولتی الکترولیتی رو به عنوان صافی بذارین و مثبتش رو به مثبت خازن بالایی و منفیش رو به منفی خازن پائینی وصل کنین (سر وسط خازنهای قبلی به این خازن وصل نمیشه) تا کار صافی رو انجام بده.
              و برای مقسم ولتاژ دو خازن پلی استر بیش از 2.2 میکرو فاراد 400 ولتی رو دقیقا جای خازنهای الکترولیت قبلی (مثبت و منفی و مشترک) نصب کنین.
              برای اینکه در محاسبات جریان شارژ خازن صافی تغییری ایجاد نشه، ظرفیت خازن الکترولیت 400 ولتی رو نصف ظرفیت خازنهای قبلی در نظر بگیرین.
              ممنونم مهندس
              به جهت اینکه درنصب خازن های جدید مرتکب اشتباهی نشده باشم محبت کنید ببینید آیا درست متوجه منظور شما شده ام؟

بنا به فرمایش شما دو خازن پلی استر حداقل 2.2 نانوفارادی را دقیقا جای خازنهای قبلی متصل میکنم
              خازن 400 ولتی جدید را هم به خروجی پل دیودی متصل میکنم این خازن 400 ولتی نصف ظرفیت خازن های 200 ولتی قبلی باشد

آیا درست درک نمودم ؟
              با تشکر

دیدگاه

ممنونم مهندس
                به جهت اینکه درنصب خازن های جدید مرتکب اشتباهی نشده باشم محبت کنید ببینید آیا درست متوجه منظور شما شده ام؟

بنا به فرمایش شما دو خازن پلی استر حداقل 2.2 نانوفارادی را دقیقا جای خازنهای قبلی متصل میکنم
                خازن 400 ولتی جدید را هم به خروجی پل دیودی متصل میکنم این خازن 400 ولتی نصف ظرفیت خازن های 200 ولتی قبلی باشد
                آیا درست درک نمودم ؟
                با تشکر
                خواهش میکنم.
                بله درسته.
                فقط خازنهای پلی استر 2.2 میکرو فاراد باشن، نه نانو فاراد.

دیدگاه

خواهش میکنم.
                  بله درسته.
                  فقط خازنهای پلی استر 2.2 میکرو فاراد باشن، نه نانو فاراد.
                  بی نهایت ممنون هستم از منتی که گذاشتید و پاسخ دادید

مهندس جان حقیقتا بنده دو دلیل برای اینکار دارم
                  دلیل اول را که عرض شد بابت خرابی خازن قبلی و موجود داشتن خازن 400 ولتی
                  و اما دلیل مهمتر اینکه

در چند مورد متوجه شدم ولتاژی که روی دو خازن می افته پس از گذر زمان با همدیگه
                  متفاوت میشن و گاهی از 10 ولت تا 30 ولت اختلاف روی ولتاژ دو خازن مشاهده کردم و حتی یکبار همین عامل اختلاف ولتاژ زیاد باعث ترکیدن جفت ترانزیستورها و پل دیود شد

خودم متوجه اختلاف ولتاژ شدم ولی به جهت کنجکاوی پا.ر را زیر بار بردم و باعث سوختن گردید
                  حال دلیل اصلی بنده بابت نصب یک خازن 400 ولتی دقیقا همین میباشد

اگر بنده اشتباه میکنم محبت بفرمایید ارشاد کنید تا تجربیات بیشتری عاید کنیم

دیدگاه

بی نهایت ممنون هستم از منتی که گذاشتید و پاسخ دادید

مهندس جان حقیقتا بنده دو دلیل برای اینکار دارم
                    دلیل اول را که عرض شد بابت خرابی خازن قبلی و موجود داشتن خازن 400 ولتی
                    و اما دلیل مهمتر اینکه
                    در چند مورد متوجه شدم ولتاژی که روی دو خازن می افته پس از گذر زمان با همدیگه
                    متفاوت میشن و گاهی از 10 ولت تا 30 ولت اختلاف روی ولتاژ دو خازن مشاهده کردم و حتی یکبار همین عامل اختلاف ولتاژ زیاد باعث ترکیدن جفت ترانزیستورها و پل دیود شد
                    خودم متوجه اختلاف ولتاژ شدم ولی به جهت کنجکاوی پا.ر را زیر بار بردم و باعث سوختن گردید
                    حال دلیل اصلی بنده بابت نصب یک خازن 400 ولتی دقیقا همین میباشد
                    اگر بنده اشتباه میکنم محبت بفرمایید ارشاد کنید تا تجربیات بیشتری عاید کنیم
                    درود
                    اختلاف بین مقادیر خازنهای دیوایدر سبب عدم تقارن ولتاژ و نهایتا شار مثبت و منفی در هسته میشه، و میتونه هسته رو در یک جهت به اشباع ببره و سوئیچها را بسوزونه.
                    طبعا تلرانس ظرفیت خازنهای الکترولیت بالا هست، و افزایش دمای قطعه و زمان کارکرد هم میتونه این تفاوت رو بیشتر کنه.
                    برای پیشگیری از اشباع هسته بجز استفاده از مقاومت شنت یا CT و مانیتور کردن جریان، یه خازن کم ظرفیت بنام بلاکینگ کاپاسیتور میتونه با سیم پیچ اولیه سری بشه تا از افزایش جریان دی سی در اولیه و سوختن سوئیچها جلوگیری کنه که احتمالا اضافه کردنش به این منبع کار آسونی نیست.
                    اما یه راه ساده تر و البته با قابلیت اطمینان کمتر، اینه که دوتا مقاومت یکسان چند ده کیلویی با توان مناسب با خازنهای دیوایدر موازی بشه تا به تقارن ولتاژ کمک کنه.
                    البته خازنهای پلی استر هم تلرانس ظرفیتی کمتری دارن و هم پایداری ظرفیتشون در برابر دما و زمان کارکرد بیشتره و اضافه کردن اونها این نگرانی رو کم میکنه.
                    جدیدترین ویرایش توسط نو رسیده; ۱۸:۰۷ ۱۴۰۳/۰۳/۰۵.

دیدگاه

درود
                      اختلاف بین مقادیر خازنهای دیوایدر سبب عدم تقارن ولتاژ و نهایتا شار مثبت و منفی در هسته میشه، و میتونه هسته رو در یک جهت به اشباع ببره و سوئیچها را بسوزونه.
                      طبعا تلرانس ظرفیت خازنهای الکترولیت بالا هست، و افزایش دمای قطعه و زمان کارکرد هم میتونه این تفاوت رو بیشتر کنه.
                      برای پیشگیری از اشباع هسته بجز استفاده از مقاومت شنت یا CT و مانیتور کردن جریان، یه خازن کم ظرفیت بنام بلاکینگ کاپاسیتور میتونه با سیم پیچ اولیه سری بشه تا از افزایش جریان دی سی در اولیه و سوختن سوئیچها جلوگیری کنه که احتمالا اضافه کردنش به این منبع کار آسونی نیست.
                      اما یه راه ساده تر و البته با قابلیت اطمینان کمتر، اینه که دوتا مقاومت یکسان چند ده کیلویی با توان مناسب با خازنهای دیوایدر موازی بشه تا به تقارن ولتاژ کمک کنه.
                      البته خازنهای پلی استر هم تلرانس ظرفیتی کمتری دارن و هم پایداری ظرفیتشون در برابر دما و زمان کارکرد بیشتره و اضافه کردن اونها این نگرانی رو کم میکنه.
                      ممنونم عزیز
                      مهندس جان بنده دقیقا متوجه نشدم
                      عرض بنده این بود که دلیل اصلی جایگزین نمودن یک خازن 400 ولتی بجای دو خازن 200 ولتی صرفا به دلیل پیشگیری از بوجود آمدن عدم تقارن بین دو خازن 200 ولتی بوده
                      در واقع خواستم با اینکار بهونه اختلاف ولتاژ بین دو خازن صافی را از بین ببرم
                      حال میخوام بدونم آیا این تصمیم بنده اصلا درست و عملی بوده یا خیر ؟ کار بیهوده ای انجام دادم

در رابطه با توضیحات جنابعالی متوجه نشدم که آیا بعد از جایگذاری خازن جدید 400 ولتی باید دوتا مقاومت یکسان چند ده کیلویی با توان مناسب با خازنهای دیوایدر موازی بشه
                      یا اینکه این دو مقاومت روی همون دو خازن صافی 200 ولتی باید اجرا بشود ؟

دیدگاه

ممنونم عزیز
                        مهندس جان بنده دقیقا متوجه نشدم
                        عرض بنده این بود که دلیل اصلی جایگزین نمودن یک خازن 400 ولتی بجای دو خازن 200 ولتی صرفا به دلیل پیشگیری از بوجود آمدن عدم تقارن بین دو خازن 200 ولتی بوده
                        در واقع خواستم با اینکار بهونه اختلاف ولتاژ بین دو خازن صافی را از بین ببرم
                        حال میخوام بدونم آیا این تصمیم بنده اصلا درست و عملی بوده یا خیر ؟ کار بیهوده ای انجام دادم
                        در رابطه با توضیحات جنابعالی متوجه نشدم که آیا بعد از جایگذاری خازن جدید 400 ولتی باید دوتا مقاومت یکسان چند ده کیلویی با توان مناسب با خازنهای دیوایدر موازی بشه
                        یا اینکه این دو مقاومت روی همون دو خازن صافی 200 ولتی باید اجرا بشود ؟
                        اون مقاومتها تو دیوایدر خازنی به تقارن ولتاژ کمک می کنن و به شرطی که اختلاف ظرفیت دو خازن زیاد نباشه، و چه تو خازنهای الکترولیتی و چه پلی استری قابل استفاده هستن.

تصمیم شما که قطعا درست هست. و حتی اگه دوباره از خازنهای الکترولیت، اما نو و مشابه استفاده کنین هم کیفیت عملکرد منبعتون بهبود پیدا میکنه.
                        توضیح من تنها به علت سوختن سوئیچها در اثر عدم تقارن ولتاژ، و روشهای کنترل شار و جریان در طراحی اشاره داشت.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X