اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل احتمالی شماتیک TL494

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط Samyarjam نمایش پست ها

ممنون
    عرض کردم قبلا
    به علت تغییر مدار فیدبک،مجبور شدم کل مداررو طبق اونی که فرمودید عوض کنم که در مدار جدید بین ۲و۳ آیسی یک خارن ۱۰ نانو هست
    فرکانس ۵۰ کیلو هرتز و ولتاژ ۴ ولت و جریان در حد یک آمپر،بعید میدونم به هسته انقدر فشار بیاره که بگیم متریالش موثره
    فعلا به قول شما ، مشکل گیت هست،البته قبلش هم که طبق فرمایش شما شکل موج گیت تمیز بود ،باز مشکل داغ شدن شدید ماسفت وجود داشت
    دارم سعی میکنم بفهمم مشکل از کجاست ،مشکل گیت و ماسفت
    رزونانس رو هم چندتا جزوه انگلیسی پیدا کردم که دارم مطالعه میکنم
    اگر مداری با طراحی رزونانس سراغ دارید،لطفا بگذارید
    پس در صورت امکان نقشه مدار جدیدی که بستید رو بذارید تا تحلیل ها بر اساس مدار جدید انجام بشه.
    مشخص هست که توان در حد ۴ وات نباید باعث بروز چنین مشکلاتی بشه!
    شما باید شکل موج خروجی خود TL494 رو ببینید، اگر مشکل داشت پس همچنان حلقه فیدبک مشکل داره.
    البته احتمال کمی که وجود داره این هست که نویزی که در پایه درین وجود داره، از طریق خازن مزاحم داخلی ماسفت Cgd به گیت وارد میشه و سبب به هم ریختن شکل موج گیت میشه، که اگر این فرضیه درست باشه با گذاشتن فریت بید سر راه گیت ماسفت باید تا حدی مشکل حل بشه.
    در مورد رزونانسی کردن مبدل، بیشتر توپولوژی ها امکان رزونانسی شدن دارن، از نظر کلی این کار با موازی کردن خازن با اولیه انجام میشه، ولی جزییات کار از جمله محاسبات و تمهیدات و... وجود داره.
    تغذیه رزونانسی بیشتر در مدارات سویچینگ تجاری رده بالا استفاده میشه و به همین علت ممکنه مثال عملی ازش پیدا نکنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

پس در صورت امکان نقشه مدار جدیدی که بستید رو بذارید تا تحلیل ها بر اساس مدار جدید انجام بشه.
      مشخص هست که توان در حد ۴ وات نباید باعث بروز چنین مشکلاتی بشه!
      شما باید شکل موج خروجی خود TL494 رو ببینید، اگر مشکل داشت پس همچنان حلقه فیدبک مشکل داره.
      البته احتمال کمی که وجود داره این هست که نویزی که در پایه درین وجود داره، از طریق خازن مزاحم داخلی ماسفت Cgd به گیت وارد میشه و سبب به هم ریختن شکل موج گیت میشه، که اگر این فرضیه درست باشه با گذاشتن فریت بید سر راه گیت ماسفت باید تا حدی مشکل حل بشه.
      در مورد رزونانسی کردن مبدل، بیشتر توپولوژی ها امکان رزونانسی شدن دارن، از نظر کلی این کار با موازی کردن خازن با اولیه انجام میشه، ولی جزییات کار از جمله محاسبات و تمهیدات و... وجود داره.
      تغذیه رزونانسی بیشتر در مدارات سویچینگ تجاری رده بالا استفاده میشه و به همین علت ممکنه مثال عملی ازش پیدا نکنید.
      مدار همون مداری هست که فرمودید فیدبک رو طبق اون تغییر بدم,فقط خازن موازی با ولوم رو نگذاشتم

راستی risetime و falltime ماسفت رو نمیشه با قطعه‌ای چیزی پایین آورد؟
      جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۱۶:۲۰ ۱۴۰۳/۰۴/۰۷.

دیدگاه

مدار همون مداری هست که فرمودید فیدبک رو طبق اون تغییر بدم,فقط خازن موازی با ولوم رو نگذاشتم

راستی risetime و falltime ماسفت رو نمیشه با قطعه‌ای چیزی پایین آورد؟
        در مورد زمان صعود و نزول، لازمه که خود ماسفت سرعت صعود و نزول بالایی داشته باشه، که اکثر ماسفت ها زمانی در حد نانوثانیه دارن، پس از این لحاظ مشکلی نیست.
        آیسی مولد PWM باید بتونه در فرکانس مدنظر خوب عمل کنه، که TL494 با فرکانس در حد ۵۰ کیلوهرتز مشکلی نداره.
        میمونه فقط بخش درایو ماسفت، که باید بتونه جریان لحظه ای مورد نیاز گیت رو تامین کنه.
        میتونید مقاومت گیت رو کمتر کنید تا زمان Rise و Fall کمتر بشه.همچنین از ترانزیستور هایی مثل BC337 و BC327 به عنوان درایو گیت استفاده کنید که بهره و تحمل جریان خوبی دارن.

دیدگاه

درود
          بله،منظورم از پایین بودن ​​​زمان Rise و Fall،نسبت به ماسفت های دیگه هست
          بعضی ها در حد ۱ الی ۲۰ نانو ثانیه و بعضی تا حدود ۲۰۰ نانو هم میرسن
          درایو ماسفت رو هم از BD139 و140 به صورت پوش پول استفاده کردم.
          مقاومت گیت رو هم از ۰ الی ۴۷ اهم امتحان کردم
          بیشترین تاثیر رو ، فرکانس مدار و مقاومت گیت و احتمالا زمان Rise و Fall دارن روی داغ کردن ماسفت.
          بعضی مدارها ، یک مقاومت حدودا نیم اهم هم بین گیت و پایه مثبت دارن
          بعضی ها بین کلکتور و بیس پوش پول یک ده کیلو هم گذاشتن

دیدگاه

درود
            بله،منظورم از پایین بودن ​​​زمان Rise و Fall،نسبت به ماسفت های دیگه هست
            بعضی ها در حد ۱ الی ۲۰ نانو ثانیه و بعضی تا حدود ۲۰۰ نانو هم میرسن
            درایو ماسفت رو هم از BD139 و140 به صورت پوش پول استفاده کردم.
            مقاومت گیت رو هم از ۰ الی ۴۷ اهم امتحان کردم
            بیشترین تاثیر رو ، فرکانس مدار و مقاومت گیت و احتمالا زمان Rise و Fall دارن روی داغ کردن ماسفت.
            بعضی مدارها ، یک مقاومت حدودا نیم اهم هم بین گیت و پایه مثبت دارن
            بعضی ها بین کلکتور و بیس پوش پول یک ده کیلو هم گذاشتن
            با وجود اینکه مدار پوش پول هم باید کفایت بده، ولی به نظر کار شما در جایی ایراد داره.
            برای اینکه خیالتون راحت بشه از آیسی درایور ماسفت سری IR استفاده کنید.
            ​​​​​​

دیدگاه

اتفاقا ۲۱۱۰ سفارش دادم و توو راهه
              بازم روی همین وضعیت کار میکنم تا ببینم چی دستم میاد
              ولی تنها چیزی که مونده ماسفت با زمان Rise و Fall پایین هست که باید امتحان کنم

دیدگاه

با وجود اینکه مدار پوش پول هم باید کفایت بده، ولی به نظر کار شما در جایی ایراد داره.
                برای اینکه خیالتون راحت بشه از آیسی درایور ماسفت سری IR استفاده کنید.
                ​​​​​​
                درود
                با تست هایی که انجام دادم متوجه شدم مسئله فقط و فقط در هماهنگی مدار و ماسفت هست
                با ورودی و خروجی یکسان(۱۲ ولت ورودی و ۴ ولت خروجی)،فرکانس یکسان و قطعات یکسان و بدون هیچ باری، بعضی ماسفت ها به محض اتصال ورودی دود میشن و واقعا میترکن
                بعضی ماسفت ها نمیترکن ولی اگه ورودی قطع نشه ، زیر ده ثانیه خواهند سوخت
                بعضی ماسفت ها همه چیز اوکی هست اما با بار نیم امپری میترکن
                بعضی ماسفت ها با بار نیم امپری به شدت داغ میکنن
                همه چیز مدار یکسان هست و فقط ماسفت عوض میشه

نمیدونم چه پارامتری تعیین کنندس
                ?falltime?risetime
                ?Reverse Recovery Time
                ?Forward Turn-On Time
                یا هرچیز دیگه ای
                شکل موج ها تمیز و در ظاهر همه چیز اوکی هست
                به نظر بنده،یک پارامتری در ماسفت ها هست که باعث میشه ماسفت از مدار عقب یا جلو بیفته
                شاید هم هماهنگی فرکانس و ماسفت
                چطور میشه غیر از توان مورد نیاز،برای فرکانس معین،ماسفت مناسب انتخاب کرد؟

دیدگاه

درود
                  با تست هایی که انجام دادم متوجه شدم مسئله فقط و فقط در هماهنگی مدار و ماسفت هست
                  با ورودی و خروجی یکسان(۱۲ ولت ورودی و ۴ ولت خروجی)،فرکانس یکسان و قطعات یکسان و بدون هیچ باری، بعضی ماسفت ها به محض اتصال ورودی دود میشن و واقعا میترکن
                  بعضی ماسفت ها نمیترکن ولی اگه ورودی قطع نشه ، زیر ده ثانیه خواهند سوخت
                  بعضی ماسفت ها همه چیز اوکی هست اما با بار نیم امپری میترکن
                  بعضی ماسفت ها با بار نیم امپری به شدت داغ میکنن
                  همه چیز مدار یکسان هست و فقط ماسفت عوض میشه

نمیدونم چه پارامتری تعیین کنندس
                  ?falltime?risetime
                  ?Reverse Recovery Time
                  ?Forward Turn-On Time
                  یا هرچیز دیگه ای
                  شکل موج ها تمیز و در ظاهر همه چیز اوکی هست
                  به نظر بنده،یک پارامتری در ماسفت ها هست که باعث میشه ماسفت از مدار عقب یا جلو بیفته
                  شاید هم هماهنگی فرکانس و ماسفت
                  چطور میشه غیر از توان مورد نیاز،برای فرکانس معین،ماسفت مناسب انتخاب کرد؟
                  بیشتر طراح ها اینقدر در انتخاب ماسفت وسواس به خرج نمیدن!
                  همونطور که قبلا گفتم اکثر ماسفت های بازار به اندازه ای سرعت بالا و تاخیر پایین دارن که در فرکانس در حد چند ده کیلوهرتز تفاوت خاصی بینشون مشاهده نمیشه.
                  ولی دو پارامتر وجود داره که این نتایج متفاوتی که گرفتید احتمالا به همین خاطر باشه: ظرفیت شارژ گیت و ولتاژ ترشولد گیت.

دیدگاه

بیشتر طراح ها اینقدر در انتخاب ماسفت وسواس به خرج نمیدن!
                    همونطور که قبلا گفتم اکثر ماسفت های بازار به اندازه ای سرعت بالا و تاخیر پایین دارن که در فرکانس در حد چند ده کیلوهرتز تفاوت خاصی بینشون مشاهده نمیشه.
                    ولی دو پارامتر وجود داره که این نتایج متفاوتی که گرفتید احتمالا به همین خاطر باشه: ظرفیت شارژ گیت و ولتاژ ترشولد گیت.
                    سپاس
                    ممنون میشم این دو موردی که فرمودید رو بیشتر توضیح بدید یا منبعی در موردش بفرمایید که مطالعه کنم
                    در ماسفت هایی که تست کردم
                    مثلا IRFP064 از جمله ماسفت هایی بود که اگه ورودی مدار قطع نمیشد،میسوخت
                    اما مثلا NEC8580 با بار نیم امپر فقط داغ میشد

دیدگاه

سپاس
                      ممنون میشم این دو موردی که فرمودید رو بیشتر توضیح بدید یا منبعی در موردش بفرمایید که مطالعه کنم
                      در ماسفت هایی که تست کردم
                      مثلا IRFP064 از جمله ماسفت هایی بود که اگه ورودی مدار قطع نمیشد،میسوخت
                      اما مثلا NEC8580 با بار نیم امپر فقط داغ میشد
                      به طور خلاصه ، همونطور که میدونید گیت ماسفت عملکردی مثل خازن کم ظرفیت داره، که اصطلاحا بهش مقدار شارژ گیت گفته میشه و نماد Qg و واحد نانوکولن داره، هر چقدر این مقدار کمتر باشه، ماسفت راحت تر درایو میشه ، البته امکان نویز پذیری گیت هم بیشتر میشه.
                      همچنین ماسفت زمانی شروع به هدایت جریان میکنه که ولتاژ گیت از حدی بالاتر باشه، که به ولتاژ ترشولد گیت با نماد Vgs-th مشخص میشه.
                      در مورد ماسفت NCE8580 ، در این چند پارامتر نسبت به IRFP064 برتری داره:
                      -تحمل ولتاژ درین سورس Vds
                      - شارژ گیت Qg
                      - زمان صعود Rise Time ) rt)
                      - ظرفیت خازنی مزاحم خروجی Coss
                      در ضمن این نکته مهم رو در ذهنتون داشته باشید که هر کدوم از ماسفت هایی که گفتید، اصولا نباید در ۰.۵ آمپر ذره ای گرم بشن که این خودش بیانگر مشکل در مدار هست.

​​​​​​

دیدگاه

به طور خلاصه ، همونطور که میدونید گیت ماسفت عملکردی مثل خازن کم ظرفیت داره، که اصطلاحا بهش مقدار شارژ گیت گفته میشه و نماد Qg و واحد نانوکولن داره، هر چقدر این مقدار کمتر باشه، ماسفت راحت تر درایو میشه ، البته امکان نویز پذیری گیت هم بیشتر میشه.
                        همچنین ماسفت زمانی شروع به هدایت جریان میکنه که ولتاژ گیت از حدی بالاتر باشه، که به ولتاژ ترشولد گیت با نماد Vgs-th مشخص میشه.
                        در مورد ماسفت NCE8580 ، در این چند پارامتر نسبت به IRFP064 برتری داره:
                        -تحمل ولتاژ درین سورس Vds
                        - شارژ گیت Qg
                        - زمان صعود Rise Time ) rt)
                        - ظرفیت خازنی مزاحم خروجی Coss
                        در ضمن این نکته مهم رو در ذهنتون داشته باشید که هر کدوم از ماسفت هایی که گفتید، اصولا نباید در ۰.۵ آمپر ذره ای گرم بشن که این خودش بیانگر مشکل در مدار هست.

​​​​​​
                        متشکرم
                        در مورد ولتاژ ترشولد که احتمالا مشکلی نیست
                        چون اسکوپ ولتاژ ۵ تا ۱۰ ولت نشون میده برای گیت
                        در مورد مشکل مدار هم واقعا گیج شدم،چون نه تنها ماسفت که هیچکدوم از قطعات مدار با ۴ ولت نیم امپر نباید مشکل داشته باشن(ترانس،ماسفت،دیود)
                        بقیه هم که آیسی و چند قطعه دیگر هست
                        یک سوال
                        آیا شکل موج و کلا اطلاعاتی که اسکوپ موقع اتصال به گیت ماسفت نشون میده با زمانی که گیت متصل نیست یکسانه؟

دقیقا همین مدار با آیسی UC3843 همین رفتارو داشت
                        جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۱۷:۰۵ ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.

دیدگاه

متشکرم
                          در مورد ولتاژ ترشولد که احتمالا مشکلی نیست
                          چون اسکوپ ولتاژ ۵ تا ۱۰ ولت نشون میده برای گیت
                          در مورد مشکل مدار هم واقعا گیج شدم،چون نه تنها ماسفت که هیچکدوم از قطعات مدار با ۴ ولت نیم امپر نباید مشکل داشته باشن(ترانس،ماسفت،دیود)
                          بقیه هم که آیسی و چند قطعه دیگر هست
                          یک سوال
                          آیا شکل موج و کلا اطلاعاتی که اسکوپ موقع اتصال به گیت ماسفت نشون میده با زمانی که گیت متصل نیست یکسانه؟

دقیقا همین مدار با آیسی UC3843 همین رفتارو داشت
                          مدار رو روی چه چیزی بستید؟
                          سیم کشی داره؟
                          سوال مهمی که یادم رفت بپرسم، وقتی بار نیم آمپری خروجی وصله، مدار در ورودی با ۱۲ ولت چند آمپر میکشه؟
                          +-------
                          این مورد بستگی به امپدانس و ظرفیت خازنی ورودی اسیلوسکوپ و پراب اسیلوسکوپ داره.
                          در مدارات رادیویی RF وصل کردن اسیلوسکوپ به نقطه ای از مدار میتونه باعث کارنکردن مدار بشه.
                          ولی برای مدار شما نباید تاثیری داشته باشه، مگر برای بهش فیدبک.

دیدگاه

مدار رو روی چه چیزی بستید؟
                            سیم کشی داره؟
                            سوال مهمی که یادم رفت بپرسم، وقتی بار نیم آمپری خروجی وصله، مدار در ورودی با ۱۲ ولت چند آمپر میکشه؟
                            +-------
                            این مورد بستگی به امپدانس و ظرفیت خازنی ورودی اسیلوسکوپ و پراب اسیلوسکوپ داره.
                            در مدارات رادیویی RF وصل کردن اسیلوسکوپ به نقطه ای از مدار میتونه باعث کارنکردن مدار بشه.
                            ولی برای مدار شما نباید تاثیری داشته باشه، مگر برای بهش فیدبک.
                            سپاس
                            مدار رو دوبار بستم
                            یکبار روی فیبر و لحیم و ....
                            و قسمت‌هایی که جریان کشی زیاد داشت مثل خازن ها و دیود و ترانس و ماسفت رو تقویت کردم

یکبار هم روی بردبورد ولی باز قسمت های جریان بالا رو با لحیم و سیم بهم متصل کردم

هر دو مدار هم رفتار مشابه
                            اما برای بعضی ماسفت ها که عرض کردم میترکن یا بدون بار خیلی سریع و زیاد داغ میشن، چون ماسفت در خطر هست نمیتونم جریان ورودی رو اندازه بگیرم فقط همینقدر میدونم که جریان زیادی میکشه
                            خیلی زیاد
                            تقریبا نزدیک به اتصال کوتاه
                            اما هیچ اتصالی در کار نیست و ماسفت هم سالم، ثانیا فقط و فقط با تغییر ماسفت وضعیت فرق میکنه
                            فرکانس رو همه جوره پایین بالا کردم
                            درایو ماسفت رو به چند طریق انجام دادم
                            حتی ترانس رو تغییر دادم(فقط اندازش رو)
                            ولی مثلا ماسفت آخری IRF540 بود و فقط با یه لحظه دادن ورودی به مدار،ماسفت شدید داغ میکنه و منبع تغذیه هم حالت نزدیک به اتصال کوتاه
                            جالبه که با این حال و با یک لحظه اتصال ورودی به مدار ، خروجی داریم

دیدگاه

آیا این مدار آرایش رزونانسی هست؟
                              ویک سوال
                              چرا بجای اینکه بیاد دوتا ماسفت رو جپاگانه با پایه های ۹و۱۰ درایو کنه،اومده ۹و ۱۰ رو بهم وصل و بعد هم گیت های ماسفت هارو به هم وصل کرده؟

دیدگاه

سپاس
                                مدار رو دوبار بستم
                                یکبار روی فیبر و لحیم و ....
                                و قسمت‌هایی که جریان کشی زیاد داشت مثل خازن ها و دیود و ترانس و ماسفت رو تقویت کردم

یکبار هم روی بردبورد ولی باز قسمت های جریان بالا رو با لحیم و سیم بهم متصل کردم

هر دو مدار هم رفتار مشابه
                                اما برای بعضی ماسفت ها که عرض کردم میترکن یا بدون بار خیلی سریع و زیاد داغ میشن، چون ماسفت در خطر هست نمیتونم جریان ورودی رو اندازه بگیرم فقط همینقدر میدونم که جریان زیادی میکشه
                                خیلی زیاد
                                تقریبا نزدیک به اتصال کوتاه
                                اما هیچ اتصالی در کار نیست و ماسفت هم سالم، ثانیا فقط و فقط با تغییر ماسفت وضعیت فرق میکنه
                                فرکانس رو همه جوره پایین بالا کردم
                                درایو ماسفت رو به چند طریق انجام دادم
                                حتی ترانس رو تغییر دادم(فقط اندازش رو)
                                ولی مثلا ماسفت آخری IRF540 بود و فقط با یه لحظه دادن ورودی به مدار،ماسفت شدید داغ میکنه و منبع تغذیه هم حالت نزدیک به اتصال کوتاه
                                جالبه که با این حال و با یک لحظه اتصال ورودی به مدار ، خروجی داریم
                                یعنی جریان کشی مدار اینقدر بالا هست که نمیتونید اندازه بگیرید؟
                                خب‌ پس هسته اشباع میشه.
                                --------
                                مداری که گذاشتید رزونانسی نیست.
                                بلکه یک خروجی منفی (وارونه ) میده که با GND ورودی مشترک نیست.
                                موازی کردن ۹ و ۱۰ برای تفویت جریان خروجی آیسی و کاهش تلفات آیسی بوده.
                                دلیل اینکه از درایور مجزا استفاده نکرده هم برای صرفه جویی در قطعات هست.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X