اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

استفاده از باتری لیتیوم یون به جای باتری سیلد اسیدی ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

با تشکر از مهندس nimdar و axiom2600 که پاسخ های بسیار کامل و جامعی دادن
    اما خدمت مهندس nimdar عرض کنم که اتفاقا شارژر باتری اتوماتیک بود و اتفاقا وقتی باتری شارژ میشد شارژر را قطع میکرد ! ، و اتفاقا مارک باتری هم موریسل است ! نمیدونم که چرا این اتفاق می افتاد ! ولی در هر صورت چون بسیار تجربه کار با این باتری ها دارم دوبار این باتری زیر یکسال معیوب شد !
    و اینکه تصمیم گرفتم به سراغ باتری نیکل-متال هیدرید​ یا لیتیوم یون برم
    در مورد باتری نیکل متال هیدرید نظری دارید ؟ به نظرتون این باتری چون خطر آتش سوزی نداره میشه جایگزین لیتیوم بشه ؟
    دوم اینکه مهدس axiom فرمودید که برای کنترل دما از NTC استفاده کنم ، خب سوال اینجاست ، مدار NTC باید چطور عمل کنه !؟ یعنی مثلا باتری به چه دمایی رسید ؟ و بعد چیکار کنه ؟! میشه در این مورد هم توضیح بفرمایید ؟ و اینکه سنسور باید به بدنه باتری بچسبه ؟ و اگر مثلا چهار باتری باشه باید برای هر کدوم از باتری ها یک NTC گذاشت ؟
    خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fmicro نمایش پست ها
      سلام دوستان در یک مدار روشنایی 12 ولت از یک باتری 12 ، 4.5 آمپر ساعت استفاده کردم ، حالا با توجه به دلایلی نمی خواهم از سیلد اسید استفاده کنم (مثلا عمر پایین،قیمت بالاو.....) حال میخوام از لیتیوم یون که شکل آن را در عکس زیر گذاشتم استفاده کنم : باتری لیتیوم یون 3.7v سایز 14500 2000mAh

​یعنی حدودا 4 عدد از این باتری ها را سری کنم که حدودا میشه 14 ولت و با توجه به آمپراژ باتری که 2000 میلی آمپر است ، جریانی حدود 2 آمپر بگیرم ، آیا اینکار منطقی است ؟ و میتوان جریان 2 آمپر را بدون نوسان و مشکلی کشید ؟
      دو م اینکه اگر بخوام 4 عدد از این باتری ها را سری کنم ، برای شارژ آنها چه مداری پیشنهاد می دهید ؟ چون فک کنم ماژول های موجود در بازار همه تک سل باشن یعنی برای یک باتری ساخته شده باشن .
      از 10 عدد باتری 1.2V استفاده کنید تا ولتاژ دقیق در آید

نمونه هایی که در محفظه دستگاه دیدم سنسور دما داشتند

اگر باتری ها به صورت خطی کنار هم قرار دهید تا قابلیت خنک شدن با هوا را داشته باشند احتمالا مشکلی پیش نیاید

دیدگاه

اما خدمت مهندس nimdar عرض کنم که اتفاقا شارژر باتری اتوماتیک بود و اتفاقا وقتی باتری شارژ میشد شارژر را قطع میکرد ! ، و اتفاقا مارک باتری هم موریسل است ! نمیدونم که چرا این اتفاق می افتاد ! ولی در هر صورت چون بسیار تجربه کار با این باتری ها دارم دوبار این باتری زیر یکسال معیوب شد !
        در مورد باتری نیکل متال هیدرید نظری دارید ؟ به نظرتون این باتری چون خطر آتش سوزی نداره میشه جایگزین لیتیوم بشه ؟
        دوم اینکه مهدس axiom فرمودید که برای کنترل دما از NTC استفاده کنم ، خب سوال اینجاست ، مدار NTC باید چطور عمل کنه !؟ یعنی مثلا باتری به چه دمایی رسید ؟ و بعد چیکار کنه ؟! میشه در این مورد هم توضیح بفرمایید ؟ و اینکه سنسور باید به بدنه باتری بچسبه ؟ و اگر مثلا چهار باتری باشه باید برای هر کدوم از باتری ها یک NTC گذاشت ؟
        نمونه ای که دیدم سنسور دما روی باتری اول قطب مثبت بود

دیدگاه

پروتکشن دمایی باتری های لیتیوم اینگونه است که برای شارژ بایستی در دمای صفر تا 45 درجه سانتیگراد باشند و کمتر از اون و بیشتر از اون به باتری آسیب میرسونه
          همچنین برای دشارژ بایستی در دمای 20- تا 60 درجه سانتیگراد باشه
          این سنسور در خارج از محدوده دمایی تعریف شده اجازه آمپرکشی یا شارژ رو نمیده و جریان رو قطع میکنه
          که البته برای مصارف معمول و دیوایس های ایندور این باتری کاملا تطبیق داره و در توانهای پایین میتونه این سنسور دما رو حذف کنید ( من نمیگم حذفش کنید ولی امکان حذف هست )
          ماژولهایی که کنترل شارژ خروجی نیز دارند اجازه مصرف زیادتر از تعیین شده را به باتری ها نمیدهند و باعث میشه خطر افزایش دمای ناشی از آمپرکشی یا اتصال کوتاه حذف بشه
          چون عملکرد باتری های سری شده مشابه هم هستند و محافظ ولتاژی این باتری ها ، ولتاژ شارژ رو به طور مساوی تقسیم میکنه ، مهم نیست که NTC در کدامین سلول قرار بگیره

شما فقط ولتاژ شارژ و جریان شارژ رو اوکی کنید و اجازه کمتر شدن ولتاژ از 3.6 رو به سلولهاتون ندید عمر بالای باتری ها رو تضمین میکنید

البته در تایید صحبتهای مهندس nimdar باید به عرضتون برسونم در محلی که اینجانب کار میکنم دو ست باتری اسیدی برای UPS مجموعه استفاده میشه که اکثر سلولهای اون نزدیک به 40 سال در حال کار هستند و هنوز ظرفیت خودشون رو نگه داشتند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط axiom2600 نمایش پست ها
            پروتکشن دمایی باتری های لیتیوم اینگونه است که برای شارژ بایستی در دمای صفر تا 45 درجه سانتیگراد باشند و کمتر از اون و بیشتر از اون به باتری آسیب میرسونه
            همچنین برای دشارژ بایستی در دمای 20- تا 60 درجه سانتیگراد باشه
            این سنسور در خارج از محدوده دمایی تعریف شده اجازه آمپرکشی یا شارژ رو نمیده و جریان رو قطع میکنه
            که البته برای مصارف معمول و دیوایس های ایندور این باتری کاملا تطبیق داره و در توانهای پایین میتونه این سنسور دما رو حذف کنید ( من نمیگم حذفش کنید ولی امکان حذف هست )
            ماژولهایی که کنترل شارژ خروجی نیز دارند اجازه مصرف زیادتر از تعیین شده را به باتری ها نمیدهند و باعث میشه خطر افزایش دمای ناشی از آمپرکشی یا اتصال کوتاه حذف بشه
            چون عملکرد باتری های سری شده مشابه هم هستند و محافظ ولتاژی این باتری ها ، ولتاژ شارژ رو به طور مساوی تقسیم میکنه ، مهم نیست که NTC در کدامین سلول قرار بگیره

شما فقط ولتاژ شارژ و جریان شارژ رو اوکی کنید و اجازه کمتر شدن ولتاژ از 3.6 رو به سلولهاتون ندید عمر بالای باتری ها رو تضمین میکنید

البته در تایید صحبتهای مهندس nimdar باید به عرضتون برسونم در محلی که اینجانب کار میکنم دو ست باتری اسیدی برای UPS مجموعه استفاده میشه که اکثر سلولهای اون نزدیک به 40 سال در حال کار هستند و هنوز ظرفیت خودشون رو نگه داشتند
            مهندس اینکه میگید نذاریم ولتاژ از 3.6 ولت کمتر نشه یعنی چی ؟! خب مگه خود ماژول حواسش نیست که ولتاژ از 3.6 کمتر به سلول ها اعمال نشه !
            دوم اینکه لطفا یک ماژول 4 سل که هم کنترل ولتاژ و هم جریان و هم دما را داشته باشه و حداکثر حالا 10 آمپر باشه معرفی بفرمایید.
            خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

دیدگاه

مهندس اینکه میگید نذاریم ولتاژ از 3.6 ولت کمتر نشه یعنی چی ؟! خب مگه خود ماژول حواسش نیست که ولتاژ از 3.6 کمتر به سلول ها اعمال نشه !
              دوم اینکه لطفا یک ماژول 4 سل که هم کنترل ولتاژ و هم جریان و هم دما را داشته باشه و حداکثر حالا 10 آمپر باشه معرفی بفرمایید.

مناسب برای ۴ سلول لیتیومی سری (لیتیوم یون یا لیتیوم پلیمر) (محدودیتی در اتصال موازی وجود ندارد ۴s Xp)
              جدیدترین ویرایش توسط axiom2600; ۱۲:۴۷ ۱۴۰۳/۰۸/۱۰.

دیدگاه

سلام دوستان در یک مدار روشنایی 12 ولت از یک باتری 12 ، 4.5 آمپر ساعت استفاده کردم ، حالا با توجه به دلایلی نمی خواهم از سیلد اسید استفاده کنم (مثلا عمر پایین،قیمت بالاو.....) حال میخوام از لیتیوم یون که شکل آن را در عکس زیر گذاشتم استفاده کنم : باتری لیتیوم یون 3.7v سایز 14500 2000mAh

​یعنی حدودا 4 عدد از این باتری ها را سری کنم که حدودا میشه 14 ولت و با توجه به آمپراژ باتری که 2000 میلی آمپر است ، جریانی حدود 2 آمپر بگیرم ، آیا اینکار منطقی است ؟ و میتوان جریان 2 آمپر را بدون نوسان و مشکلی کشید ؟
                دو م اینکه اگر بخوام 4 عدد از این باتری ها را سری کنم ، برای شارژ آنها چه مداری پیشنهاد می دهید ؟ چون فک کنم ماژول های موجود در بازار همه تک سل باشن یعنی برای یک باتری ساخته شده باشن .

سلام. من خودم اصلا پیشنهاد نمیکنم چون باتریهای لیتیوم یون هم گرون تر هستن و هم ریسک انفجار دارند.ظرفیت این باتریها هم اکثرا دروغ هست چون این باتریها اصل نیستن.برای شارژ اینهاهم باید از محافظی استفاده بشه که باتری رو بعد رسیدن به ولتاژ 4.2شارژ نکنه.میتونید از باتری های LFPاستفاده کنید که ایمنی بالاتری دارند.البته باتری های نیکل متال هم بد نیستن.
                اگر از لیتیوم یون استفاده کردید نیاز به محافظ دشارژ هم دارید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Kia.n نمایش پست ها

سلام. من خودم اصلا پیشنهاد نمیکنم چون باتریهای لیتیوم یون هم گرون تر هستن و هم ریسک انفجار دارند.ظرفیت این باتریها هم اکثرا دروغ هست چون این باتریها اصل نیستن.برای شارژ اینهاهم باید از محافظی استفاده بشه که باتری رو بعد رسیدن به ولتاژ 4.2شارژ نکنه.میتونید از باتری های LFPاستفاده کنید که ایمنی بالاتری دارند.البته باتری های نیکل متال هم بد نیستن.
                  اگر از لیتیوم یون استفاده کردید نیاز به محافظ دشارژ هم دارید.
                  مهندس در مورد محافظ شارژ بیشتر توضیح میدید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط axiom2600 نمایش پست ها

مهندس در مورد محافظ شارژ بیشتر توضیح میدید؟
                    حتما.محافظ شارژ مداریه که جریان و ولتاژ مناسب به باتری اعمال میکنه و بعد از رسیدن ولتاژ به ۴.۲ ولت باتری رو شارژ نمیکنه.باتری های لیتیوم یون بعد رسیدن به ۴.۲ ولت کاملا شارژ میشن و بعد از اون اگر شارژ بشن دچار پدیده اور شارژ میشن و آسیب جدی به باتری وارد میشه و امکان انفجار و آتیش سوزی هم هست.
                    یکی از وظایف دیگه که بعضیاشون دارن و بعضیا ندارن کنترل دما هست که در دمای بالا شارژ متوقف میشه تا از تولید گاز و بادکردن باتری جلوگیری بشه.

دیدگاه

نیکل متال ایمن تره ولی هم وزن بیشتری داره هم یه مشکل دیگه به اسم اثر حافظه یا memory effect داره.اثر حافظه یعنی اگر شما باتریتون رو به طور کامل تخلیه نکنید و بعد شارژ کنید،باتری به صورت کامل شارژ نمیشه.یعنی این باتریها همیشه باید کاملا تخلیه بشن و بعد شارژ بشن.این مشکل رو باتری های نیکل کادمیوم هم دارن.شما از باتری LFPهم میتونید استفاده کنید که هم امنیت داره هم مشکل اثر حافظه نداره.

دیدگاه

سلام خدمت شما مهندسین گرامی.
                        بصورت اتفاقی این پست رو دیدم و خیلی جالب به نظرم رسید.
                        خدمت شما عرض کنم که اگه میخواین باتری های LFP در نظر بگیرید دیگه ولتاژ قطعش یا همون cut-off voltage نباید ۴.۲ ولت باشه. دیگه حداکثر باید ۳.۷ ولت در نظر بگیرید.
                        چون در ناحیه ولتاژ قطع استرس بالایی به باتری وارد میشه که به سلول آسیب میزنه.
                        معمولا باید باتری رو به اندازه ای شارژ و دشارژ کنید که سطح شارژ آن یا همون SOC بالاتر از ۹۵٪ و پاینتر از ۱۰٪ نرسه.
                        موفق باشید.
                        جدیدترین ویرایش توسط reza_rouhi; ۰۰:۲۹ ۱۴۰۳/۰۸/۳۰.

دیدگاه

با سلام و عرض ادب، برای شارژ باتری لیتیوم یون 3.7 به صورت موازی که حداقل دو عدد به بالا باشد و جریان حک شده روی بدنه باتری 2200 میلی آمپر ساعت باشد از چه ماژولی شارژر محافظ باید استفاده کرد که توان و آمپردهی لازم را داشته باشد و خروجی ولتاژ در حد 4 ولت بدهد و همچنین منبع تغذیه و شارژر متصل به ورودی آن اگر بین 5 تا 8 ولت باشد چه مقدار باید جریان دهی داشته باشد.سپاسگزارم از اساتید گرامی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X