اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

جایگزین کردن ترانزیستور بی جی تی با ماسفت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

جایگزین کردن ترانزیستور بی جی تی با ماسفت

سلام و درود بر تمامی اعضای این انجمن
    من یک منبع تغذیه سویچینگ 12ولت با آیسی tl494 ساختم (از همون زنبوری ها) و قصد دارم ترانزیستور های قدرت شو با ماسفت جایگزین کنم

اینم شماتیک مداری که ساختم
    میدونیم این منبع تغذیه با ترانزیستور13009 کار میکنه که یک ترانزیستور بی جی تی است ولی خب میخوام با ماسفت جایگزین کنم
    قطعا نمیشه همینجوری جایگزین کرد چون نحوه درایو بی جی تی با ماسفت فرق داره
    آیا با درایور مناسب این کار اصلا شدنی هست؟
    ممنون میشم کسی اگه تجربه ای یا نکته ای داره به اشتراک بزاره
    جدیدترین ویرایش توسط wither__craft; ۱۵:۴۵ ۱۴۰۳/۱۱/۰۶.

با سلام به شما ....
    مزایای BJT:.

- **سیگنال‌های آنالوگ:** معمولاً برای کاربردهای آنالوگ بهتر است زیرا قابلیت بهره بالاتری دارد.
    - **پایداری:** در مدارهایی که به پایداری نیاز دارند، BJT بهتر عمل می‌کند.,,,,,,
    معایب BJT:,,
    - **توان مصرفی بالا:** توان بیشتری را مصرف می‌کند و معمولاً گرمای بیشتری تولید می‌کند.
    - **کنترل پیچیده‌تر:** نیاز به جریان بیس (Base Current) برای کنترل دارد.,,,,,,

مزایای MOSFET:
    - **کارایی در فرکانس‌های بالا:** به دلیل خاصیت‌های گیت (Gate) با ظرفیت خازنی کم، در فرکانس‌های بالا بهتر عمل می‌کند.
    - **توان مصرفی پایین:** جریان در گیت بسیار کمتر است و در نتیجه توان مصرفی کاهش می‌یابد.
    - **کاربرد در توان بالا:** در کاربردهای توان بالا ترجیح داده می‌شود.,,,,,

معایب MOSFET:
    - **حساس به آسیب‌های الکتروستاتیکی,,
    ( الکتریسیته ساکن)،،:** نیاز به محافظت از گیت در برابر بارهای الکتروستاتیکی دارد.
    - **کنترل پیچیده‌تر در ولتاژ پایین:** نیاز به ولتاژ کنترل دقیق‌تر برای عملکرد بهتر دارد.

برای جایگزینی BJT با MOSFET، باید بررسی کنید که آیا مدار شما نیاز به ویژگی‌های خاصی دارد که فقط توسط یکی از این نوع ترانزیستورها ارائه می‌شود یا خیر.
    در برخی موارد ممکن است نیاز به تنظیم مجدد و محاسبات مجدد در مقادیر مقاومت‌ها یا تغییرات کوچک در طراحی مدار داشته باشید.​....
    موفق باشید..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط wither__craft نمایش پست ها
      سلام و درود بر تمامی اعضای این انجمن
      من یک منبع تغذیه سویچینگ 12ولت با آیسی tl494 ساختم (از همون زنبوری ها) و قصد دارم ترانزیستور های قدرت شو با ماسفت جایگزین کنم

اینم شماتیک مداری که ساختم
      میدونیم این منبع تغذیه با ترانزیستور13009 کار میکنه که یک ترانزیستور بی جی تی است ولی خب میخوام با ماسفت جایگزین کنم
      قطعا نمیشه همینجوری جایگزین کرد چون نحوه درایو بی جی تی با ماسفت فرق داره
      آیا با درایور مناسب این کار اصلا شدنی هست؟
      ممنون میشم کسی اگه تجربه ای یا نکته ای داره به اشتراک بزاره
      با سلام و خسته نباشید ،
      در ابتدا باید ببینید که آیا دامنه ولتاژ خروجی ترانس پالس برای هدایت کامل ماسفت کافی هست یا نه ،
      برای فهمیدن این موضوع ، باید ترانزیستور های سویچینگ رو از مدار خارج کنید ، آیسی 494 رو با تغذیه خارجی ۱۸ الی ۲۴ ولت روشن کنید و فیدبکش رو طوری گول بزنید که در خروجی PWM با دد تایم در حد 5-10 درصد بده ، در این حالت باید خروجی ترانس پالس رو با اسیلوسکوپ بگیرید که شکل موج نزدیک به مربعی باشه و پیک های سوزنی شدیدی هم نداشته باشه.
      دامنه پیک تو پیک هم بالای ۹ ولت و زیر ۱۵ ولت باشه.

برای جایگزینی ماسفت چالش های دیگری ( از جمله استارتاپ اولیه ) هم هست که بعدا بهش میپردازیم.
      ​​​​​​

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام و خسته نباشید ،
        در ابتدا باید ببینید که آیا دامنه ولتاژ خروجی ترانس پالس برای هدایت کامل ماسفت کافی هست یا نه ،
        برای فهمیدن این موضوع ، باید ترانزیستور های سویچینگ رو از مدار خارج کنید ، آیسی 494 رو با تغذیه خارجی ۱۸ الی ۲۴ ولت روشن کنید و فیدبکش رو طوری گول بزنید که در خروجی PWM با دد تایم در حد 5-10 درصد بده ، در این حالت باید خروجی ترانس پالس رو با اسیلوسکوپ بگیرید که شکل موج نزدیک به مربعی باشه و پیک های سوزنی شدیدی هم نداشته باشه.
        دامنه پیک تو پیک هم بالای ۹ ولت و زیر ۱۵ ولت باشه.

برای جایگزینی ماسفت چالش های دیگری ( از جمله استارتاپ اولیه ) هم هست که بعدا بهش میپردازیم.
        ​​​​​​
        درود مهندس
        متاسفانه ترانس پالس ولتاژ کافی برای روشن کردن ماسفت را نداشت
        پس خودم دست به کار شدم و این مدار رو درست کردم

ولی این مداری که طراحی کردم هم کار نکرد و لامپ تست به طور کامل روشن میشد ولی ماسفت ها سالم هستند
        متاسفانه اوسیلوسکوپ هم ندارم که ولتاژ پایه گیت رو نظاره کنم ولی خب یک ال ای دی روی پایه گیت و سورس ماسفت نصب کردم و با دستکاری در فیدبک آیسی عرض پالس تغییر میکرد و نور ال ای دی کم و زیاد میشد
        این یعنی پالس به خوبی به ماسفت میرسه ولی خب نمیدونم چرا دستگاه کار نمیکنه
        فکر کنم باید برم سراغ ترانس پالس چون این مدار علاوه بر اینکه کار نمیکنه دیگه خروجی هم ایزوله نخواهد بود
        نظر شما چیه مهندس؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط wither__craft نمایش پست ها

درود مهندس
          متاسفانه ترانس پالس ولتاژ کافی برای روشن کردن ماسفت را نداشت
          پس خودم دست به کار شدم و این مدار رو درست کردم

ولی این مداری که طراحی کردم هم کار نکرد و لامپ تست به طور کامل روشن میشد ولی ماسفت ها سالم هستند
          متاسفانه اوسیلوسکوپ هم ندارم که ولتاژ پایه گیت رو نظاره کنم ولی خب یک ال ای دی روی پایه گیت و سورس ماسفت نصب کردم و با دستکاری در فیدبک آیسی عرض پالس تغییر میکرد و نور ال ای دی کم و زیاد میشد
          این یعنی پالس به خوبی به ماسفت میرسه ولی خب نمیدونم چرا دستگاه کار نمیکنه
          فکر کنم باید برم سراغ ترانس پالس چون این مدار علاوه بر اینکه کار نمیکنه دیگه خروجی هم ایزوله نخواهد بود
          نظر شما چیه مهندس؟

این نقشه درایور داخل لینک ، Boot Strap نداره
          همینکه چیزی نترکیده خوبه.
          با پایه وسط سمت اولیه ترانس پالس ، معمولا یک مقاومت 1.5 کیلو اهم سری میشه.
          احتمالا با کمتر کردن مقدارش بتونید دامنه پالس خروجی رو بیشتر کنید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X