اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی در مورد تغذیه خطی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راهنمایی در مورد تغذیه خطی

سلام و درود
    یه منبع تغذیه خطی متغیر نیاز داشتم که بتونه ورودی ۷۰ ولت رو تحمل کنه
    مدار زیر رو ساختم که مشکلش سوختن ولوم ها و افت ولتاژ هست
    البته این شماتیک یک ایرادش این هست که باید زمین رو میداد به پایه ولومی که مقاومت ۶۸ اهم بهش وصله

قسمت آمپر/ولت متر و متعلقات رو هم کاری ندارم
    دو مقاومت ۶۸ و ۱۰ اهم رو هم کمی دستکاری کردم ولی باز ولوم ها آسیب میبینن و افت ولتاژ هم هست
    لطفا راهنمایی بفرمایید چطور تصحیح بشه
    مقاومت های آجری رو هم بنده ۰.۱ اهم ۵ وات قرار دادم(یعنی اینطوری متوجه شدم)

نوشته اصلی توسط Samyarjam2 نمایش پست ها
    سلام و درود
    البته این شماتیک یک ایرادش این هست که باید زمین رو میداد به پایه ولومی که مقاومت ۶۸ اهم بهش وصله

دو مقاومت ۶۸ و ۱۰ اهم رو هم کمی دستکاری کردم ولی باز ولوم ها آسیب میبینن و افت ولتاژ هم هست

با سلام و درود به شما ..
    برای ولومها می توانید از ولوم (۱۰ دور سیمی ) استفاده کنید...
    که در بازار الکترونیک به این نام شناخته می‌شود...
    موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط DAVID347 نمایش پست ها

با سلام و درود به شما ..
      برای ولومها می توانید از ولوم (۱۰ دور سیمی ) استفاده کنید...
      که در بازار الکترونیک به این نام شناخته می‌شود...
      موفق باشید
      درود بر شما
      ممنون از راهنماییتون
      اما فکر میکنم اصلا نباید اینقدر بار روی ولوم ها باشه
      یعنی استاندارد نیست
      خواستم بدونم ایراد اصلی مدار کجاست

دیدگاه

سلام و درود

با سلام و درود،
        اصلا روی این مدار وقت نذارید ، سرتا پا غیر اصولیه.
        اگر ازش نتیجه بگیرید هم نمیتونید خروجی رگوله دریافت کنید ، رگولاسیون خط و رگولاسیون بار بسیار پایینی داره ، یعنی تحت بار ولتاژ خروجیش افت میکنه و همینطور با افزایش ولتاژ ورودی ، ولتاژ خروجیش هم به همون نسبت افزایش پیدا میکنه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام و درود،
          اصلا روی این مدار وقت نذارید ، سرتا پا غیر اصولیه.
          اگر ازش نتیجه بگیرید هم نمیتونید خروجی رگوله دریافت کنید ، رگولاسیون خط و رگولاسیون بار بسیار پایینی داره ، یعنی تحت بار ولتاژ خروجیش افت میکنه و همینطور با افزایش ولتاژ ورودی ، ولتاژ خروجیش هم به همون نسبت افزایش پیدا میکنه.
          درود
          بسیار ممنون و متشکر
          آیا مدار تغذیه متغیر خطی سراغ دارید که بشه ورودیش رو ۷۰ ولت داد؟(۰ تا ۵ آمپر)
          بعضی مدارات دیگه رو دیدم که نهایتا تا ۴۰ ولت رو ساپورت میکردن

دیدگاه

مثلا اگر اشتباه نکنم این مدار رو خودتون در یک تاپیک تایید کردید
            ولی ورودیش پایینه
            [SIMG]

یا این مدار

دیدگاه

درود
              بسیار ممنون و متشکر
              آیا مدار تغذیه متغیر خطی سراغ دارید که بشه ورودیش رو ۷۰ ولت داد؟(۰ تا ۵ آمپر)
              بعضی مدارات دیگه رو دیدم که نهایتا تا ۴۰ ولت رو ساپورت میکردن
              مشکل جریانی هست که نیاز دارید ، با همین ورودی ۷۰ ولت ، اگر بخوایید از خروجی به فرض ۱۲ ولت ۵ آمپر بگیرید ، 290 وات تلفات توان دارید ! که دفع همین گرما و تلفات توان خودش یه معضل جداگانه هست.
              البته با استفاده از ترانس چند سر و مدار سویچر ولتاژ ورودی ، که ولتاژ ورودی به مدار رو متناسب با ولتاژ خروجی سویچ کنه تا اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی کم بشه ، میتونید تلفات توان رو کم کنید.
              البته این روش هم باعث افزایش شدید هزینه و پیچیدگی مدار میشه.
              به هر حال تصمیم با خودتونه.

دیدگاه

مشکل جریانی هست که نیاز دارید ، با همین ورودی ۷۰ ولت ، اگر بخوایید از خروجی به فرض ۱۲ ولت ۵ آمپر بگیرید ، 290 وات تلفات توان دارید ! که دفع همین گرما و تلفات توان خودش یه معضل جداگانه هست.
                البته با استفاده از ترانس چند سر و مدار سویچر ولتاژ ورودی ، که ولتاژ ورودی به مدار رو متناسب با ولتاژ خروجی سویچ کنه تا اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی کم بشه ، میتونید تلفات توان رو کم کنید.
                ممنون
                منبع اصلی تغذیه ، ترانس چند سر هست
                ثانویه ترانس ۷ سیم خروجی داره
                ولی مدار سوییچر رو حقیقتش نمیدونم چقدر پیچیده ممکنه باشه
                البته فکر کنم به صورت دستی هم میشه سوییچ کرد(مشکلی باهاش ندارم)
                راهنمایی بفرمایید

دیدگاه

ممنون
                  منبع اصلی تغذیه ، ترانس چند سر هست
                  ثانویه ترانس ۷ سیم خروجی داره
                  ولی مدار سوییچر رو حقیقتش نمیدونم چقدر پیچیده ممکنه باشه
                  البته فکر کنم به صورت دستی هم میشه سوییچ کرد(مشکلی باهاش ندارم)
                  راهنمایی بفرمایید
                  سلام و درود
                  همینطور که مهندس hs1386 فرمودند این مدار تلفات بالا داره و اضافه کردن سویچر هم دردسر های خودشو داره

سویچر رو به صورت دستی هم نمیشه ساخت فرض کنید یک مدار رو به تغذیه متصل کردید این مدار به صورت لحظه ای جریان بالایی میکشه و تغذیه چون میخواد جریان رو محدود کنه ولتاژ رو افت میده این باعث میشه اخلاف ولتاژ بالایی روی دو سر ترانزیستور بیوفته خب یک سیستم میخوایم که خیلی سریع تغذیه مدار رو سویچ کنه روی ولتاژ پایین تر که هم تلفات کم بشه هم ترانزیستور نسوزه (مانند آمپلی فایر کلاس G) و این عمل سویچ رو نمیشه دستی انجام داد

پیشنهاد میکنم برید سراغ منابع متغیر سویچینگ که هم جریان بالاتر دارند هم تلفات پایین تر مانند رگولاتور های باک یا بوست یا حتی پوش پول که ولتاژ و جریان رو از طریق پالس PWM کنترول میکنند ( که نسبت به منابع خطی نویز پذیری بالاتر دارند و ممکن است کمی با تاخیر واکنش نشان دهند) ولی به طور کلی من منابع سویچینگ رو پیشنهاد میدم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط wither__craft نمایش پست ها

سلام و درود
                    همینطور که مهندس hs1386 فرمودند این مدار تلفات بالا داره و اضافه کردن سویچر هم دردسر های خودشو داره

سویچر رو به صورت دستی هم نمیشه ساخت فرض کنید یک مدار رو به تغذیه متصل کردید این مدار به صورت لحظه ای جریان بالایی میکشه و تغذیه چون میخواد جریان رو محدود کنه ولتاژ رو افت میده این باعث میشه اخلاف ولتاژ بالایی روی دو سر ترانزیستور بیوفته خب یک سیستم میخوایم که خیلی سریع تغذیه مدار رو سویچ کنه روی ولتاژ پایین تر که هم تلفات کم بشه هم ترانزیستور نسوزه (مانند آمپلی فایر کلاس G) و این عمل سویچ رو نمیشه دستی انجام داد

پیشنهاد میکنم برید سراغ منابع متغیر سویچینگ که هم جریان بالاتر دارند هم تلفات پایین تر مانند رگولاتور های باک یا بوست یا حتی پوش پول که ولتاژ و جریان رو از طریق پالس PWM کنترول میکنند ( که نسبت به منابع خطی نویز پذیری بالاتر دارند و ممکن است کمی با تاخیر واکنش نشان دهند) ولی به طور کلی من منابع سویچینگ رو پیشنهاد میدم
                    سپاسگزارم از توضیحات مفیدتون
                    تقریبا امکان اینکه جریان لحظه‌ای بالا داشته باشیم صفر هست و خب قبل از اینکه مصرف کننده متصل بشه امکانش هست که محدوده ولتاژ ورودی رگولاتور ، تعیین بشه
                    البته چه بهتر که به قول شما سوییچ لحظه ای داشته باشیم و خودکار
                    اتفاقا با کمک و زحمات جناب مهندس روی چند مدل باک-بوست و پوش پول کار کردم که تاپیک ها موجود هستن و از تاپیک های قبلی در این زمینه هم سعی کردم استفاده کنم.
                    اما بنا به دلایلی این بار نیاز هست که با سیستم خطی کار انجام شود

دیدگاه

درود
                      ممنون میشم نمونه مدار یک سوییچر ولتاژ قرار بدید
                      خیلی سرچ زدم
                      وقتی کلمات switch و dc داخل عبارت مورد نظر باشه،فقط مدارهای سوئیچینگ میاره(باک ، بوست ،smps )

فقط یک موردی که به ذهنم رسید شاید استفاده از آیسی 4017 و ترانزیستور ، به عنوان سوییچ باشه
                      جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam2; ۰۵:۱۵ ۱۴۰۴/۰۲/۲۶.

دیدگاه

احتمالا بتونید با آیسی lm3914 و آیسی uln2003 تعدادی رله رو راه اندازی کنید

به این صورت که آیسی lm3914 (که یک آیسی uv متر است) یک نمونه از ولتاژ خروجی میگیره و بنا به اون هر رله رو فعال میکنه (شاید بشه از ماسفت هم استفاده کرد )

یک ترانس چند سر با ولتاژ های مختلف هم نیاز دارید

اگر دو رله با هم متصل شوند دو خروجی ترانس به هم اتصال کوتاه میشوند برای رفع این مشکل هم یک دیود شاتکی سر ترانس قرار میدیم تا اگر دو رله متصل شد اون خروجی که ولتاژ بیشتر داره کار کنه و اتصال کوتاه پیش نیاد
                        همچنین لازمه یاداوری کنم برای خود تغذیه از آیسی lm317 نمیتونید استفاده کنید چون این آیسی ماکسیمم تا 30 ولت رو میتونه تحمل کنه و برای منبعی که تا 70 ولت باید خروجی داشته باشه مناسب نیست

​​​​​​لطفاً بقیه مهندسین هم نظرشونو در مورد این طرح بگن تا اگر مشکل احتمالی نداشته باشه کم کم مدار رو طراحی کنیم
                        ​​​​​​

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X