اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

عایق بندی ترانس ولتاژ بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

عایق بندی ترانس ولتاژ بالا

سلام . در مورد عایق بندی ترانس سوییچینگ High Voltage چند تا سوال داشتم اگه دوستان در موردش مطلبی میدونند لطف کنند با ذکر شماره سوال جواب بدهند. مطمئنم جواب این سوالات بدرد خیلی از دوستان میخوره.

1- عایق الکتریکی و عایق مغناطیسی چه تفاوت هایی با هم دارند.؟ میشه واسه هرکدوم مثالی بزنین؟ این ورقه های عایق که بین اولیه و ثانویه ترانس می پیچیم باعث چه نوع عایقی میشه؟

2-اندوکتانس نشتی چیه؟

3- هر لایه از ورقه مایلار یا براشما چند ولت عایق ایجاد میکنه؟ آیا مثلا برای اختلاف ولتاژ 3000 ولت یه لایه از این ورقه ها کافیه و مانع از آرک زدن میشه؟؟

4- ممکنه که مثلا پیچیدن 3 دور از ورق مایلار بین اولیه و ثانویه و بین هر لایه از لایه های ثانویه موجب اندوکتانس نشتی بشه؟ چه جوری؟

5- چه مواردی در ترانس باعث ایجاد اندوکتانس نشتی می شوند ؟ چه جوری میشه اندوکتانس نشتی رو حساب کرد تا بعدش بتونیم مقدار عناصر اسنابر رو دقیق حساب کنیم؟

6- توی ترانس High Voltage اولیه رو اول می بندند بعد ثانویه رو یا بالعکس هم میشه؟ بهترش کدومه؟

7- در پیچیدن ترانس نقطه هایی که در شکل ترانس گذاشته میشود به چه معنی هستش؟ چه جوری اونها رو رعایت کنیم؟

ممنون
    "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
    در جهان روشنایی هایی وجوددارد که در عمیق ترین ظلمات نهانند.

پاسخ : عایق بندی ترانس ولتاژ بالا

کسی نظری نداره؟ oo:
    "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی

دیدگاه

هرکی هرچی بلده کمک کنه :cry2: هر قسمتی رو که بلدین لطفی کنین جواب بدین . دایی جان پس کجایی به دادمون برسی؟؟

دیدگاه

1- عایق های الکتریکی عایق هایی هستند که قسمتهای الکتریکی رو از هم جدا میکنن و نمیزارن اختلاف پتانسیل بین ادوات به همدیگه آسیب برسونه مثل روکش سیم ، و یا روغن ترانسفورماتور و . .. .
        عایق مغناطیسی بیشتر مربوط به فوران های مغناطیسیه که از تجهیزات فرکانس بالا ساطع می شن و رو بعضی از دستگاه ها خلل وارد میکنن برای جلئوگیری از این کار نیاز به عایق مغناطیسی داریم مثل ایجاد یک محفظه بدور تجهیزات که باعث جلوکیری از خروج فوران های مغناطیسی بشه

2- هسته ترانس فورماتور ها ایده آل نیستند به این معنی که تمامی فوران ها باید از مسیر هسته عبور کند در این بین بعضی از فوران ها این مسیر رو طی نمیکنن و از طریق هوا از مسیر کوتاه تر عبور می کنن که جهت تحلیل مداری اونا رو به صورت یک سلف در نظر می گیرن

3- طبق استاندارد IEC در شرایط متعارفی هر 31.9 کیلو ولت قابلیت جهش 1 سانتی متر رو داره البته به اشکال گوناگون (گوی به گوی ، صفحه سوزن ، سوزن صفحه و . . . ) این فاصله تغییر می کنه
        من فکر می کنم زیاد نگران عایق بندی قوی نباش این صفحات دارای ولتاژ عایقی 1 کیلو ولت هستن البته ضخامت های بیشتر عایق قوی تری دارن

4- فکر کنم اندوکتانس نشتی بیشتر مربوط به هسته باشه نه سیم پیچ ها

5- شکل و کیفیت هسته و کیفیت روی هم قرار دادن ei ها ب) oo: تعیین پارامتر های ترانس فورماتور ها و خصوصا مواردی که مربوط به هسته میشن کار ساده ای نیست حتی اگه به شما یه هسته بدن و بگن این ایده آله چطوری و با چه وسیله ای میخوای مشخصات اون هسته رو در بیاری چه برسه به اینکه بخوای پارامتر های دقیق اون رو محاسبه کنی

6- در ترانس های کوچیک مثل 220/12 ولت معمولا ثانویه (12) ولت در رو و اوله در زیر قرار داره
        ولی در ترانسهایی که ولتاژ کاری بیشتری دارن به دلایل عایق بندی (مثل در معرض روغن قرار گرفتن سیم پیچ های ولتاز) این سیم پیچ رو روی سیم پیچ low voltage می پیچن

7- اون نقاط جهت تحلیل مداریه و توی محاسبات عملی ارتباطی نداره فقط جایی که بخوای اختلاف فاز بین سیم پیچ اولیه و ثانویه 0 با 180 باشه باید رتیب سرها رو رعایت کنی البته این کار یک کار اضافیه چون برای این کار فقط جای دو سر سیم پیچ رو عوض می کنن ولی اگه ترانست خیلی بزرک باشه شاید نشه راحت سرو ته سیم پیچ رو عوض کرد

اگه مردم می دونستن زمان چقدر با ارزشه دیگه هیچ وقت کفش بند دار نمی خریدن البرت انیشتن

دیدگاه

خیلی ممنون از کمکتون . یه چند تا سوال که سوالهای قبلی رو تکمیل میکنه.
          1- گذاشتن فاصله هوایی زیادتر از حد بدست آورده چه مشکلاتی رو درست می کنه؟ می تونه باعث این بشه که ترانس به حد بالای ولتاژ نرسه؟
          2- استفاده از لایه های عایق با ضخامت بالا بین لایه های اولیه و ثانویه و بین لایه های ثانویه چه اشکالاتی ایجاد میکنه؟

ممنون

دیدگاه

1- مقاومت مغناطیسی هوا بسیار بیشتر از مواد فرو مغناطیسه فواصل هوایی باعث افزایش شدید مقاومت مغناطیسی هسته می شه و فوران پراکندگی رو شدیدا بالا می بره و باعث افزایش جریان اولیه و تلفات داخلی می شه و همچنین به موضوعی که اشاره کردید
            البته ولتاژ ممکنه توی حالت بی باری به اون حد برسه و در زیر بار قرار گرفتن باعث افت شدید ولتاژ می شه

مثال ساده :
            یک لوله آب در حال عبور دادن جریان آب از خودشه فرض کنید یک برش روی لوله ایجاد شده و لوله به اندازه یک میلیمتر فاصله هوایی داره به نظر شما چقدر آب از این لوله عبور می کنه :question: :question: :question:
            مطمئناً میزان پراکندگی آب از اون ناحیه بسیار بالاست اما مقدار کمی آب از لوله رد میشه
            با همین مثال ساده میتونی خیلی از سولات خودت رو جواب بدی

2- مشکلی بوجود نمیاد فقط فضا رو هدر می دی و ممکنه سیم پیچ های اصلی توی هسته جا نشه در ضمن بدلیل اینکه قطر بوبین داره زیاد میشه تغییرات کمی هم توی اثر سلفی سیم پیچ ها داریم که توی فرکانسهای بالا قابل چشم پوشی نیست
            بنا براین سعی کن زیاد عایق بندی رو دست بالا نگیری
            قبلا هم گفتم زیاد نگران ولتاژ عایقی نباش
            برای تست عایقی یه راه حل ساده و کم هزینه سراغ دارم اگه خاستی بگو
            اگه مردم می دونستن زمان چقدر با ارزشه دیگه هیچ وقت کفش بند دار نمی خریدن البرت انیشتن

دیدگاه

ممنون از توجهتون. اگه ممکنه اون روش رو هم بگید .
              در مورد سوال دوم : من یه ترانس 24 ولت به 1300 ولت 40 میلی آمپر پیچیدم و بین لایه ثانویه و اولیه هم از دو لایه ورقه مایلار استفاده کردم و توی ثانویه هم بین هر لایه یه دور عایق بستم. و دو سیم پیچ اولیه و ثانویه رو با رعایت فاصله 3 میلی متری از دو سر ترانس بستم که بین لایه ها از دو طرف آرک نزنه و دو سر ابتدا و انتهای سیم ها رو که می خواستم از ترانس بیرون ببرم با وارنیش حرارتی پوشوندم تا با سایر جاهای دیگه آرک نزنه ولی نمیدونم چرا بازم وقتی ولتاژ خروجی رو بالاتر از 400 می رسونم ترانس شروع میکنه به تق تق کردن و هرچی ولتاژ رو بالاتر می برم این صدا بیشتر میشه!!!

ممنون میشم راهنمایی کنید.

دیدگاه

1 - فندک
                میدونستی فندک اتمی یا فندک روشن کردن بخاری آبگرم کن و . . . ولتاژی حدود 40 کیلو ولت تولید می کنن
                با این ولتاژ میتونی اون عایقت رو تست کنی البته چون جریانش ضعیفه باید شرایط رو براش دشوار تر کنی (مثلا فاصله رو یکمی نزدیک تر بگیری)

صدای تق تق مربوط به تخلیه الکتریکی بین سیم پیچها ست و ناشی از عایق بندی خرابه
                یک موضوع مهم که من دفعه قبلی یادم رفت بهت بکم این بود که ولتاژ عایقی سیم لاکی 60 ولته !!!
                حالا می شه بگی تعداد دور ثانویه چند دوره ؟؟؟؟
                اینو به این دلیل می پرسم شاید ممکنه تخیله الکتریکی بین سیمها در کنار هم یه بین سیم و هسته باشه و نه بین طبقات
                باید دقت کنی ببینی این صدای تق تق از کجا بیشتر میاد اگه توی یک فضای تاریک باشی شاید بتونی جرقه ها رو ببینی بعدش به فکر عایق بندی باش
                اگه در نهایت نتونستی عایق بندی رو کامل کنی شکل و ابعاد هسته و تعداد دور سیم پیچ و قطر سیم ثانویه رو بده تا یک راه حل خوب بهت بگم
                موفق باشی

دیدگاه

سلام. خیلی ممنونم از راهنماییهاتون. شرمنده چند روز نبودم
                  منظور شما اینه که فندک رو نزدیک سیم پیچ ترانس بگیرم و امتحان کنم؟ میشه در مورد این روش یه کم بیشتر توضیح بدین؟
                  راستی فاصله هوایی رو 1.5 میلی متر کردم ولتاژ بالاتر رفت همون ولتاژی که می خواستم شد ولی یه خورده پایین تر . 1250 ولت شد.

تعداد دور اولیه 10 دور دو لا و تعداد دور سیم پیچ ثانویه رو700 دور گرفتم که حدود 10 لایه 70 تایی شده. از هسته EE50-42 استفاده میکنم.
                  امکان داره که بین سیم و هسته هم آرک زده بشه. جالبه. اینو نمی دونستم. میشه در این مورد هم یه کمی توضیح بدین؟

ممنون از لطفتون

دیدگاه

اگه این تیپی بپیچی عایق بندی خوبیه

دیدگاه

من فقط دو طرف هسته رو به اندازه 5 میلی متر خالی گذاشتم و هیچ عایقی استفاده نکردم. با توجه به شکل شما باید کناره ها هم عایق بندی بشن . ممکنه در این مورد هم توضیحی بدین؟؟ چه جوری و از چه عایقی برای عایق بندی کناره های هسته استفاده کنم؟ در ضمن من از ورقه مایلار برای عایق بندی لایه های اولیه و ثانویه استفاده کردم.

ممنون از وقتی که صرف کردین.

دیدگاه

اول باید خوب نگاه کنی ببینی از کجا جرقه میزنه
                        بعد از اینکه پیدا کردی دنبال راه حل باش
                        اون قسمتها رو معمولا از فیبر استخونی استفاده می کنن

دیدگاه

یه سوال: وقتی کناره های هسته رو با فیبر عایق بندی کنم چه جوری اونوقت سر سیم پیچ ها رو بیرون بکشم و به پایه های ترانس وصل کنم؟ oo:

سوال اشتباهی پرسیدم . شرمنده

دیدگاه

میتونم به جای فیبر دور تا دور پایه های EE رو با چسب عایق کاری بپوشونم؟ این طوری فکر کنم راحتتره.

دیدگاه

اگه ترانس رو پیچیدی دیگه چرا دنبال عایق بندی هستی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...