اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی و ساخت اینورتر جوشکاری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی و ساخت اینورتر جوشکاری

ممنونم B2 جان
    منظورم درایو کردن توسط ترانس گیت درایور هستش و مداری که در خروجی ترانس گذاشته میشه
    البته خودم یه مدار استفاده کردم و شماتیکش هم توی صفحه قبل گذاشتم منتها میخوام بدونم این مدار بهینه هستش یا بهتر از این مدار هم چیزی هست و اگر معایبی داره برام روشن بشه
    ممنونم
    برای بالاتر بودن خودتو ببر بالا،دیگرانو پایین نیار
    چون ممکنه دستت به همه نرسه تا بیاریشون پایین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m.jamshidi
      اگر یک مداری که داره کار میکنه و مثلا 160 آمپر داره خروجی میدهد بدون هیچ تغییری در مدار فقط و فقط فرکانسش رو بالا ببری آیا جریان خروجیش بالا میرود؟؟؟
      اولآ اگر فرکانس رو بالا ببرید تلفات ماسفت ها زیاد میشه چون هر مدار درایوری برای فرکانس خاصی طراحی میشود
      دومآ اگر بخواهید از فرکانس بالاتر استفاده کنید در طراحی اندوکتانس اولیه باید کاهش پیدا کنه همینطور بوبین خروجی
      با این حساب احتمال افت توان بیشتر هست تا افزایش اون بخصوص اینکه تلفات مسی و تلفات سویچینگ رو افزایش میدید.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

دوست عزیزم من خروجی ترانس گیت درایور رو به اسکوپ دادم و با موبایل فیلم گرفتم و میزارمش اینجا لطفا یه نگاه بهش بنداز ببین مشکل چیه
        در واقع با افزایش دیوتی سایکل فرکانس کم میشه و شکل موج مشکل دار میشه
        http://up.toca.ir/images/qpiypv5u9dxpwzmpfs35.3gp[/url
        [URL=http://up.toca.ir/viewer.php?file=qpiypv5u9dxpwzmpfs35.3gp]
        من این فیلم رو دیدم دامنه تغییر نمیکرد پس مسئله افت ولتاژ تغذیه منتفیه.
        اما چیزی که دیده میشه تغییر دیوتی سایکل هست نه فرکانس این اسکوپ شما ظاهرآ کیفیت مناسبی نداره
        فکر کنم از کارت اسکوپ استفاده کردید محاسبه ای که نرم افزار برای تعیین شکل موج انجام میده زیاد معتبر نیست
        چون احتمالآ نیم پریود رو مد نظر میگیره که این خطا رو بوجود میاره.
        من از اسکوپ آنالوگ استفاده میکنم و خودم فرکانس رو محاسبه میکنم.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m_j_rad
          B2 جان سلام
          میتونی لطفا بفرمایید بهترین مداری که در خروجی ترانس گیت درایورتون جواب داده به چه شکلیه؟
          من از مدار شکل1 استفاده کردم و کمی مشکل داشت و تغییری درش اعمال کردم و به صورت شکل2 در آوردمش ولی این هم کمی مشکل داره

شما یک مقاومت بین 3 تا 5 اهم با ترانس از پایین (مسیر ترانس -تا امیتر ) سری کن . قبل از کلکتور

دیدگاه

خیلی ازتون ممنونم که وقت میزارین و سوالاتم رو پاسخ میدین
            واقعا ممنونم آقای قاصد دل و های ولتاژ و بی2 و دیگر دوستان
            یه تست از جریان دهی اینورتر در حین جوشکاری گرفتم و میزارمش لطفا ببینیتش
            من خیلی مایلم برسونمش به 200 آمپر واقعی
            من دو مدل اینورتر های مختلف رو با همین آمپر متر شنتی خودم تست کردم و هردو 160 آمپری بودن ولی 140 آمپر بیشتر نمیدادن!
            آیا برای اینورتر های دیگه هم این موضوع صادقه؟یا مدلهایی هستند که واقا جریان نوشته شده روی پنلشون رو تامین کنند؟
            در ضمن اگر ولتاژ درایو گیتهام رو که الان 15 ولت هستش به 18 ولت برسونم تاثیر قابل ملاحظه ای در جریان خروجی ایجاد میکنه؟
            راستی یه نکته خیلی خیلی عجیب.. من با اسکوپ خروجی گیت درایورم رو میبینم گاهی اوقات افزایش دیوتی سایکل ازسمت چپ انجام میشه ولی اکثر اوقات افزایش دیوتی سایکل از سمت راست پالس صورت میگیره.آیا میدونید چه دلیلی داره؟یا آیا مسئله ساز هست یا خیر؟
            http://wdl.persiangig.com/pages/download/?dl=http://radrad.persiangig.com/video/MOV00008.3gp

دیدگاه

جریان مصرفی به مقاومت سیم و الکترود مصرفی بستگی داره مثلا اگر سیم به اندازه کافی ضخیم داشته باشین هنگام جوشکاری با الکترود 4 جریان مصرفی 140 تا 160 لازم هست برای الکترود 3 جریان 90 تا 110 برای الکترود 5 جریان 180 تا 220
              اگه مشخصات سازنده های الکترودهای معروف رو برین تو سایتاشون بخونید دقیقش دستتون میاد
              که البته سازنده های الکترود جریان بیشتری رو نسبت به تولید کننده های دستگاه میگن تا جوش بهتری با محصولشون داشته باشن.
              حتی طول الکترود هم تاثیر زیادی داره . اگه از یه برند یه الکترود 40 سانت رو با 20 سانتی مقایسه کنی حد اقل
              20 آمپر اختلاف مصرف جریان رو میبینی
              برای تست 2 تا دستگاه فقط باید یه مقاومت ثابت داشته باشی تا 2 تا رو توی شرایط ثابت تست کنی

اون جریانی هم که روی تابلو دستگاها میبینی ربطی به جریان خروجی نداره فقط یه نمایش جای اون اعداد نوشته شده دور ولومه.

دیدگاه

راستی یه نکته خیلی خیلی عجیب.. من با اسکوپ خروجی گیت درایورم رو میبینم گاهی اوقات افزایش دیوتی سایکل ازسمت چپ انجام میشه ولی اکثر اوقات افزایش دیوتی سایکل از سمت راست پالس صورت میگیره.آیا میدونید چه دلیلی داره؟یا آیا مسئله ساز هست یا خیر؟
                بنظر من اون بخاطر تغییر لحظه ای تریگر اسکوپ یا کلا نمایش شکل موج هست که فقط اینطور بنظر میاد . ولی اگر پالس تمیز باشه بستگی به کنترلر هم داره اینجور که من دیدم مثلا تا دیوتی سایکل نصف از یه جهت باز میشه و از نصف تا جفت نیم پریود به ماکزیمم سیکل برسه از جهت دیگه باز میشه . تو 494 و فکر میکنم 3525 هم اینطور بنظر میرسه / مشکلی نیست

دیدگاه

من با کارت اسکوپ TNM مدل DSLR8000B کار میکنم
                  پس این به دلیل تریگر اسکوپ هستش و مشکلی ایجاد نمیکنه
                  ممنون از توضیحتون
                  یه مورد دیگه این که درایور اولیه ترانس گیت درایور رو با irfz24,irf9z24 به صورت توتم پل بستند توی یه مدل دستگاه که یکی از دوستان فرمودند (آقای Ghasede del عزیز فرمودند) من این دو مدل ماسفت رو نداشتم ولی با دو مدل مشابه بستم ولی شکل موج خروجی گیت درایور خراب میشد
                  با عرض پوزش سعی کردم با پینت یه شکل از خروجیش بکشم ولی اگه لازم باشه میتونم ازاسکوپ عکس یا فیلم بگیرم

در دیتوی سایکلهای مختلف شکل اینگونه هستش

دیدگاه

خوب پینت که خودش خط صاف داره
                    اگه بالایی رو دیوتی سایکل پایین اون شکلیه فکر کنم مشکل داره و از همون درایوره . البته این نظر منه
                    چون اون قسمت پله ای با اینکه ولتاژش کمه باز بی تاثیر نیست و یادمه که وقتی با این مدار کار میکردم انقدر تغییرات دادم که خروجی کاملا یکدست مربعی شد و حتی از پایین اومدن (خاموش شدن) پالس نقطه ای هم خطی نبود و از طرفی پالس منفی رو کمی پایین تز از صفر هم اوردم

دیدگاه

ممنون از پاسخت های ولتاژ عزیز
                      من امروز سعی میکنم از خروجی ترانس گیت درایورم که توسط ماسفت ها درایوش کردم یه شکل موج خوشگل با سکوپ در دیوتی های مختلف بزارم توی تاپیک تا بتونیین بهتر درموردش نظر بدین و ایشالله بتونین مشکلش رو در بیارین
                      ممنونم

دیدگاه

با عرض پوزش که اینجا من این موضوع رو مطرح میکنم:
                        من شدیدا به یک اسکوپ کارکرده سالم که ارزون قیمت باشه و تعمیر نرفته باشه نیاز دارم
                        20 مگ هم برام کافیه(آنالوگ)و پراب هم دارم
                        دوستان عزیز اگر کسی اسکوپ فروشی داره لطفا به من یه اطلاع بده ممنون میشم
                        مجددا شرمنده که اینجا مطرح کردم

دیدگاه

دوستان سلام
                          من دوباره مدار درایور اولیه ترانس گیت درایور رو بستم و با اسکوپ از شکل موج خروجیش در دیوتی سایکل های مختلف عکس گرفتم
                          متاسفانه همونطور که در عکس زیر میبینید شکل موج مشکل داره و این مسئله باعث اعمال فرمان غلط و بی موقع به سوئیچ ای قدرت میشه و میترکن
                          من با ترانزیستور های bjt مجبور شدم این مدار رو ببندم و اونها هم مشکلات خودشونو دارن و باعث کشیدن جریان زیاد از 3525 میشن و قدرتشون کمه و ...
                          در نتیجه باید با ماسفت این مدار رو بست که جریان خیلی خیلی کم از 3525 بکشه و توان بالاتری هم بشه ازش گرفت(در نمونه های ساخته شده هم از ماسفت های 1rfz24,irf9z24 استفاده شده همونطور که فرمودین)
                          اگر مشکلشو میدونید چیه لطفا منو راهنمایی کنید
                          ممنونم

در زیر شکل موجها دیوتی سایکل نوشته شده

دیدگاه

پیشا پیش عیدتون مبارک
                            بعد از تعطیلات مجددا بحث رو ادامه میدیم
                            لطفا در این مدت هم دوستانی که آن میشن نظراتشون رو بنویسن تا تجربشون من و امثال من رو راهنمایی کنه
                            سال خوبی داشته باشین

دیدگاه

سلا م
                              عید شما ،عید هممون مبارک :biggrin:
                              شما ک با 3525 کار میکنی شکل خروجی با اضافه شدن بار تغییر میکنه یا تغییرات فقط و فقط بعد این مداره . یعنی بعد ماسفت و ترانس همه چیز ثابته یا نه ؟ شکل موج رو یکم با رنج ولتاژ اسکوپ پایین تر بگیرید تا دامنه همیشه یکم بیشتر بشه تو بررسی نکته هایی اشکار میشه .
                              ترانزیستور و ماسفت ،یعنی نوع و شمارشون خیلی موثرن . البته اینو شما اول مشخص کنید بهتره

دیدگاه

باسلام. عید همه مبارک.(همچنین اقای شمس).
                                باتوجه به شکل موج ها بنظر میاد که با افزایش دیوتی سایکل وافزایش جریان سوییچ اثر میلر بیشتر ظاهر شده. دلیل این امر پایین بودن جریان درایور
                                و یا بالا بودن مقاومت گیت میباشد. مدنظر داشته باشید که کمترین مقدار مقاومت گیت هر سوییچ در دیتا شیت اون سوییچ ذکر شده.
                                موفق باشید.
                                من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X