اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تفاوتهای منبع تغذیه سویچینگ با منبع تغذیه ......

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تفاوتهای منبع تغذیه سویچینگ با منبع تغذیه ......

ضمن عرض سلام
    1-لطف کنید بنده رو در خصوص تفاوتها و خاصیتهای منابع تغذیه سویچینگ با ( فکر کنم خطی ) راهنمایی بفرمائید.(ساده لطفا&quot
    از کدوم منبع کجا باید استفاده کنیم ؟؟

مگه خروجی DC سویچینگ با DC معمولی فرقی داره ؟؟

2- من یه منبع سویچینگ با ( ترانس 220-9 ولت و یه 7805 و دوتا خازن الکترولیت و یه خازن سرامیکی و 1N4007*4 ) ساختم که به کمک یه مقاومت یه LED توی خروجیش گذاشتم که بعد از کمی کار کردن با مصرف کننده؛LED شروع به چشمک زدن به طور نامنظم میکنه دلیلش این چشمک زدن چیه ؟؟ نکنه میخواد دل مارو ببره :biggrin:

ببخشید اگه مبتدیانه سوالیدم !!
    متشکرم
    تخیل مهمتر از دانش است
    علم محدود است اما تخیل دنیا را دربر میآ‌گیرد
    آلبرت انیشتین

پاسخ : تفاوتهای منبع تغذیه سویچینگ با منبع تغذیه ......

نوشته اصلی توسط محسن امیری
    ضمن عرض سلام
    1-لطف کرده و بنده رو در خصوص تفاوتها و خاصیتهای منابع تغذیه سویچینگ با ( فکر کنم خطی ) راهنمایی بفرمائید.(ساده لطفا&quot

2- من یه منبع سویچینگ با ( ترانس 220-9 ولت و یه 7805 و دوتا خازن الکترولیت و یه خازن سرامیکی و 1N4007*4 ) ساختم که به کمک یه مقاومت یه LED توی خروجیش گذاشتم که بعد از کمی کار کردن با مصرف کننده؛LED شروع به چشمک زدن به طور نامنظم میکنه دلیلش این چشمک زدن چیه ؟؟ نکنه میخواد دل مارو ببره :biggrin:

متشکرم
    چرا منبع تغذیه سوئیچینگ؟
    در سیستم الکترونیکی منابع تغذیه برای فراهم کردن ولتاژ dc از ولتاژ ac از برق شهر به کار برده میشوندِبه طور کلی منابع تغذیه بر دو نوعند:
    الف-منبع تغذیه سوئیچینگ(غیر خطی)
    ب-منبع تغذیه خطی
    پیشرفت سریع الکترونیک درسالهای اخیر نیازمند توسعه متبحرانه این منابع جحت هرچه کمتر کردن وزن وافزایش راندمان بوده است.این امر به گونه ای صورت پذیرفته که چگالی نسبت توان به حجمِ ُ بدون کاهش چشمگیر کار آیی همچنان در سطح بالایی قرار داشته باشد.

از میان روشهای ساخت منبع تغذیه ُ به دلیل یک سری معایب منابع خطی در حال حاظر منابع تغذیه سوئیچینگ فرکانس زیاد به عنوان راه حل معرفی گردیده است(که معایب منابع خطی در پایین ذکر میشود).
    که مسلما سوئیچینگ دارای پیچیدگیهای خاصی هست که انشااله با کمک okeyteshon میکنیم .

خوب بریم سراغ ادامه بحث:
    منبع تغذیه خطی:
    که مدارش به طور کلی به صورتی که میگم هست=جریان برق ac وارد ترانس ایزوله میشودو بعد وارد یکسوسازی ورودی وفیلتر کردن سپس عنصر کنترل و شبکه فیدبک و خروجی

معایب منابع خطی:
    بازده کم
    حچم زیاد
    عدم توانایی فشرده سازی به ویژه برای بهره وری بالا
    زمان نگهداری نسبتا کوچک
    مناسب برای ولتاژ کم

منبع تغذیه سوئیچینگ ْغیر خطی"
    جریان ac واردیکسوساز وفیلتر شده سپس عنصر سوئیچینگ به ترانس ایزوله ودر انتها یکسوسازی وفیلترفیدبک وکنترل وخروجی....

مزایای منبع تغذیه سوئیچینگ:
    راندمان بالا
    ابعاد کوچک ترانس
    سبک بودن
    کاملا فشرده
    ورودی با محدوده دینامیکی زیاد
    زمان نگهداری بیش از 5 میلی ثانیه
    البته معایبی هم داره که اینجا مزایا رو گفتم....

فکرکنم که این دل زدن ال ایدی بخاطر ریپل خروجیته نامناسب بودن خازن هست باید ظرفیتش بیشتر باشه.البته باید بیشتر راجعب مدارت بگی شاید چیز دیگه باشه.نقشه مدارت رو بزار.
    متشکرم... :nice:

دیدگاه

دوستان خسته نباشد الان من چند تا خرده سوال داشتم
      نیاز به یه منبع 12 ولت 1 یا 1.5 امپر دارم که میخوام سویچینگ استفاده کنم چون میخوام بعنوان قسمتی از یک طرح بدمش بازار میشه نوع سویچینگ استفاده کرد یا نوع خطی ترانس!!!! توی این ولتاژ و جریان ترانس گرونتر نمیشه؟!؟! میخوام 24 ساعته به برق وصل باشه و خروجی اماده داشته باشم و شاید روزانه 1 تا 30 بار بصورت 1 ثانیه ای از خروجیش استفاده کنم بنظرتون کردوم بهتره کدوم مناسب با کار منه؟؟؟
      در جهان هرگز مشو مدیون احساس کسی - تا نباشد رایگان مهرت گروگان کسی
      گوهر خود را نزن بر سنگ هر ناقابلی - صبر کن پیدا شود گوهر شناس قابلی

دیدگاه

پاسخ : تفاوتهای منبع تغذیه سویچینگ با منبع ت&

نوشته اصلی توسط سیـــــــــم
        ضمن عرض سلام
        1-لطف کنید بنده رو در خصوص تفاوتها و خاصیتهای منابع تغذیه سویچینگ با ( فکر کنم خطی ) راهنمایی بفرمائید.(ساده لطفا&quot

متشکرم
        سیم میگفتی تاپیک زدی تا منم بیاناتی داشته باشم

توجه کن انتخاب منبع خطی یا سوئیچینگ بر اساس کاربرد ما هست و هر کدوم نسبت به مشخصاتی که ازش میخوایم به صرفه تر هست

مزایای تغذیه خطی (ترانس)

اول سادگی هست که با قطعات کمی پایدار میشه
        دوم قابلیت تحمل بار زیاد - نویز ناچیز در خروجی و زمان پاسخ دهی کم
        سوم معمولا برای توان های کمتر از 10 وات ارزانتر از سوئیچینگ در میاد

معایب تغذیه خطی (که میشه با طراحی بهتر کمشون کرد)
        اول اوا اینکه فقط به صورت یک رگولاتور کاهنده قابل استفاده هستند (ورودی باید حداقل 2-3 ولتی بیشتر از خروجی باشه)
        دوم انعطاف نداره به این معنی که برای افزودن خروجی باید تغییرات کلی در ترانس صورت بگیره
        سوم بهره متوسط این تغذیه ها معمولا 30 تا 40 درصد هست

ولی تمامی این معایت در سوئچینگ برطرف شده

اول افزایش راندمان از 70 تا 90 درصد . و کارکرد ترانزیستور در نواحی قطع و اشباع منجر به هیت سینک و ترانزیستور های کوچک شده

دوم با اضافه کردن تنها یک سیم پیچ میشه خروجی دیگری را ایجاد کرد

سوم به خاطر فرکانس بالا اندازه و وزن ترانس کوچک شده

چهارم بر خلاف منبع تغذیه ترانسی در توان های خیلی بالا قابل استفاده هست

و اما معایب سوچینگ

اول اینکه کلا طراحی این نوع منبع تغذیه مشکل و پیچیده هست
        دوم نویز زیادی در محیط انتشار میدن البته میشه توسط فیلتر ها و محافظ تا حدود زیادی کمش کرد
        سوم زمان پاسخ دهی کمتر نسبت به تغذیه خطی یا ترانسی

--------------------------- --------------------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sami222
          دوستان خسته نباشد الان من چند تا خرده سوال داشتم
          نیاز به یه منبع 12 ولت 1 یا 1.5 امپر دارم که میخوام سویچینگ استفاده کنم چون میخوام بعنوان قسمتی از یک طرح بدمش بازار میشه نوع سویچینگ استفاده کرد یا نوع خطی ترانس!!!! توی این ولتاژ و جریان ترانس گرونتر نمیشه؟!؟! میخوام 24 ساعته به برق وصل باشه و خروجی اماده داشته باشم و شاید روزانه 1 تا 30 بار بصورت 1 ثانیه ای از خروجیش استفاده کنم بنظرتون کردوم بهتره کدوم مناسب با کار منه؟؟؟
          در رنجه ولتاژ پایین ترانس بهتره

این نوع کاری هم که میخوای انجام بدید نیازی نیست 1.5 آمپری سفارش بدید

مثلا 0.5 آمپر سفارش بده و در خط تغذیه خازن بزرگ قرار بده به نظرم خازن بتونه در یک ثانیه 1.5 آمپر بده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aswhu600
            در رنجه ولتاژ پایین ترانس بهتره
            این نوع کاری هم که میخوای انجام بدید نیازی نیست 1.5 آمپری سفارش بدید
            مثلا 0.5 آمپر سفارش بده و در خط تغذیه خازن بزرگ قرار بده به نظرم خازن بتونه در یک ثانیه 1.5 آمپر بده
            ممنون
            1.چرا تو رنج پایین؟ میشه توضیح بدین؟
            2. یه لحظه ای منظورم 1 تا 2 ثانیه است میشه با خازن جبرانش کرد؟
            3. الان کدومو استفاده کنم ترانس یا سویچینگ!!!(نمیدونم هر کاری میکنم دل به سویچینگ نمیره ازشون میترسم توی مدت دراز کار نکنه!!!)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sami222
              ممنون
              3. الان کدومو استفاده کنم ترانس یا سویچینگ!!!(نمیدونم هر کاری میکنم دل به سویچینگ نمیره ازشون میترسم توی مدت دراز کار نکنه!!!)
              سلام. الان اکثرا از سوئیچینگ استفاده میکنن و اگه خوب ساخته بشه 24 ساعت هم روشن باشه کار میکنه.
              ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sami222
                ممنون
                1- فقط از نظر هذینه و اطمینان هست که در رنج پایین ترانس توصیه میشه

من رفتم یه 12 ولت 4 آمپر بخرم یارو میگفت (ترانس حدودا 10 هزار تومن) ولی همون مشخصات سوئیچینگ میگفت 22 هزار تومن

شما حساب کن ترانس پیچیدگی خاصی نداره و ساختمانش سادس برای همین عمر بیشتری قاعدتا باید داشته باشه

ولی سوئچینگ مداره پیچیده تری داره و ممکنه مثله ترانس جان سخت نباشه ولی در رنج های بالا چون واقعا قیمت تراس میره بالا بهتر از سوئیچینگ استفاده بشه

2- البته باید تست کنید ولی در 1 یا 2 ثانیه اگر خازن واقعا بزرگ باشه - میشه
                مثلا 10000 میکروفاراد یا حتی میشه ولتاژ تران را کمی بالاتر گرفت که تا حدودی جبران بشه

3- در مدت دراز و رنج پایین ترانس بهترین گذینه از نظر منه

دیدگاه

الان یه 12 ولت 2 آمپر ترانس و سویچینگ تقریبا تو مایه های یک قیمتند ولی شاید بشه سویچینگ رو با 4 -6 تومن تو تعداد بالا خرید ولی فکر نکنم بشه با 5-6 تومن 2 آمپری ترانس خرید؟؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sami222
                    الان یه 12 ولت 2 آمپر ترانس و سویچینگ تقریبا تو مایه های یک قیمتند ولی شاید بشه سویچینگ رو با 4 -6 تومن تو تعداد بالا خرید ولی فکر نکنم بشه با 5-6 تومن 2 آمپری ترانس خرید؟؟؟؟
                    البته سوئچینگ تا سوئیچینگ داریما

سوئچینگ هست مارک توشیبا ژاپن که کوچکترین نویزی و ... نداره (6 ماه پیش 13.5 ولت 2 آمپریشا خریدم 12000 تومن)
                    سوئچینگ هم هست چینی بزنی به برق چنان نوزی میده که هم رادیو AM دیگه نمیتونی گوش کنی (نویز محیطی) در خود مدار هم به مشکل بر میخوری

به درد روشن کردن لامپ یا موتور برقی کوچیک آرمیچر اسباب بازی میخوره

دیدگاه

ولی شاید لازم باشه مدارم 24 ساعته کار کنه این طوری کارم گیر میکنه که!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sami222
                        ولی شاید لازم باشه مدارم 24 ساعته کار کنه این طوری کارم گیر میکنه که!!!
                        پس ترانس بزار

دیدگاه

سلام

آقا اگه توی یه منبع تغذیه به جای خازن 1000mf 10v یه خازن 1000mf 16v بذارم چه تاثیری توی عملکرد منبع پیش میاد؟؟
                          کلا" چه تاثیری داره؟
                          تخیل مهمتر از دانش است
                          علم محدود است اما تخیل دنیا را دربر میآ‌گیرد
                          آلبرت انیشتین

دیدگاه

پاسخ : تفاوتهای منبع تغذیه سویچینگ با منبع ت&

میلی فاراد؟؟؟
                            به هر حال گفته های آقای deremel400 کاملا درسته

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیـــــــــم
                              سلام

آقا اگه توی یه منبع تغذیه به جای خازن 1000mf 10v یه خازن 1000mf 16v بذارم چه تاثیری توی عملکرد منبع پیش میاد؟؟
                              کلا" چه تاثیری داره؟
                              سلام
                              تاثیری نداره 400ولت هم بگذارید بازم فرقی نداره فقط کمتر از ولتاژ کاری مدار نباید باشه بیشتر مهم نیست فقط خازن بعضا بزرگتر و گرون تر میشه
                              کسی که به کشورش به درستی خدمت کند،نیازمند تکیه به خاطره ی گذشتگانش نخواهد بود
                              ولتر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X