اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

نوشته اصلی توسط ms2000
    سلام با تشکر از دوستان من واقعا چند وقتیه دنبال جایگزینی برای شارلاک هستم. کیلر بزنم؟ یعنی چی خطرناکه؟ ممکنه وقتی که گرم شد منبع آتش بگیره؟ پلی استر چیه؟ چطوری بزنم؟ با تشکر
    نه دادا مسعود! اونقدرها هم دیگه خطری نیست!
    فقط باید موقع کار باهاش کمی حواست رو جمع کنی.
    یه دوران تو زندگی مجبور شدم برم مکانیکی کنار مغازه یه رنگ کاری بود. یادمه هروقت میخواست کیلر یا رنگ فوری بپاشه کلی اخطار میداد که سیگار میگار اونطرفها کسی نبره.
    گازی که در زمان خشک شدن این مواد متصاعد میشه کمی آتش زا هستش و فکر نکنم بعد از خشکیداسیون :mrgreen: دیگه مشکلی داشته باشه.

پلی استر یه چیزی تو مایه های شارلاک هستش که برای همین جور کارها استفاده میشه. منتها پس از خشک شدن دیگه باید قید دوباره پیچی و یا تعمیر سیم پیچ رو بزنی. چون به شدت محکمه و باید با کلنگ برش داری

عمده بدبختی شارلاک سر دیر خشک شدنشه وگرنه از همه باحال تره :biggrin:
    من خودم دیگه قید شارلاک رو زدم و یا کلا هیچی نمیزنم و یا فقط رنگ میریزم. میزارمش یه جای گرم و زیر یه ساعت توپ میگیره.
    یه جور اسپری چسب دیدم 1500 تومن. چیز باحالیه ولی تست نکردم. اونم تست کردم خبرشو میدم. پس از خشک شدن مثل سنگ میگیره! در ابتدا هم مایع هست.
    یادم رفت بگم: شارلاک هم در اصل باید فرایند پخت روش انجام بگیره تا محکم بشه که بعید میدونم کسی از این کارها بکنه

منبع:
    1- خودم!
    2- سیم پیچی سر خیابون
    3- بر و بچه های تیم ملی

درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
    بدرود . . .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علم فردا
      سلام
      شاید برای اتصال کوتاه کردن ثانویه و بایاس از سیم بلندی استفاده میکنی( مثل سوسماری )!
      اتصال کوتاه از اسمش مشخصه! با دو تکه سیم کوتاه این کار را انجام بده و اندوکتانس نشتی رو اندازه بگیر.
      با سیم کوتاه انجام دادم
      نشتی شد 160 میکروهانری
      بازم خیلی زیاده !
      چه کنم ؟
      :sad:
      دایی جان شما هم نظری بدین لطفا
      خدایا شکرت

دیدگاه

یه عکس از ترانست بگیر بی زحمت و قرار بده. مشخصات ترانس رو هم بگو.
        حدس میزنم سیم هارو خوب نپیچیدی. ( فاصله هوایی بین سیم ها وجود داره )

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علم فردا
          یه عکس از ترانست بگیر بی زحمت و قرار بده. مشخصات ترانس رو هم بگو.
          حدس میزنم سیم هارو خوب نپیچیدی. ( فاصله هوایی بین سیم ها وجود داره )
          مشخصات ترانس :

البته من بجای فویل مسی از 3 تا سیم 35mm. بطور موازی استفاده کردم
          ولی همه ی سیم پیچ هارو بطور منظم در یک ردیف پیچیدم و فاصله ای بین اونها نیست!
          حتی بجای چسب کاغذی از نوار چسب معمولی استفاده کردم که از کاغذی نازک تره!

عکس ترانس :

راستی اگه نشتی زیاد باشه چی میشه ؟ به کجا فشار میاد ؟
          خدایا شکرت

دیدگاه

هاشم جان به همین راحتی که نمیشه جای فویل ( اونم 125um )، سه تا سیم موازی کرد ( اونم 0.35 ) . تازه عرض فویل هم مشخص نکردی. اگه دسترسی به فویل نداری ، باید تعداد بیشتری از اون سیم استفاده کنی. من همیشه از فویل استفاده میکنم ( ترانس خلوت تر میشه )
            میتونی از فویل آلومینیوم هم استفاده کنی ( برای تست ) اما لیحم کاریش سخته.

ضمنا مداری که اسمبل کردی خیلی ناجوره. حتی اگه ترانست درست هم باشه، انتظار کارکرد صحیح از این مدار دور از عقله.
            من تا مدارمو روی برد فایبر مونتاژ نکردم، جواب درست درمونی نگرفتم.

اندوکتانس نشتی روی عملکرد آی سی و قسمت اسنابذ خیلی تاثیر میذاره. ممکنه اسنابر یا آی سی کباب بشه :biggrin:

دیدگاه

سلام بر همه. وحید جان ممنونم بابت توضیحت ولی آخرش نگفتی پلیستر رو از کجا تهیه کنم و چی بگم که بهم بدن؟
              راستی دوستان خازن Y بین مثبت اولیه و منفی ثانویه وصل میشه یا منفی اولیه و منفی ثانویه؟ چون من تو مدارها هر دو شو دیدم.فرقی نمیکنه؟؟؟؟؟
              با تشکر.
              ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                سلام بر همه. وحید جان ممنونم بابت توضیحت ولی آخرش نگفتی پلیستر رو از کجا تهیه کنم و چی بگم که بهم بدن؟
                راستی دوستان خازن Y بین مثبت اولیه و منفی ثانویه وصل میشه یا منفی اولیه و منفی ثانویه؟ چون من تو مدارها هر دو شو دیدم.فرقی نمیکنه؟؟؟؟؟
                با تشکر.
                سلام
                به نظر بین نقاط مشابه ترانس از نظر سیم پیچی قرار میگیره. یعنی بین نقاط شروع سیم پیچی یا پایان اون در اولیه و ثانویه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                  با تشکر.

لیتری هستش و مغازه هایی که لوازم سیم پیچی دارند میفروشند.(فکر کنم هاردنر هم بخواد. بپرسی بهتره)
                  نظر علم فردا جان هم درسته. منم شنیدم محل آغاز سیم پیچی سیمها(نقاط شروع هر دو سیم پیچ)
                  درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
                  بدرود . . .

دیدگاه

سلام

دایی من تو آشغالام یه EE19 پیدا کردم و با همین برنامه یه 220 به 5 ولت سفارش دادم :biggrin:

ولی وقتی 109 دور سیمی که لازم بود رو پیچیدم مقدار اندوکتانس هسته خیلی کمتر از مقداریه که توی نرم افزار نوشته! تازه بدون فاصله هوایی! من 700uH میخونم با 109 دور ولی نرم افزار میگه باید بین 1917 تا 2178 میگه باید باشه!!! بنظرت چیکار کنم؟

دیدگاه

چند آمپر دایی جان؟! فایل Piexpert کو؟
                      تعداد دور رو که به دستور نرم افزار 109 دور پیچیدی. حالا باید با تغییر فاصله هوایی اندوکتانس رو به Lnom نرم افزار برسونی.
                      اگه هسته دست دوم استفاده می کنی دقت کن که هستت از قبل فاصله هوایی نداشته باشه. یعنی وقتی دو قسمت کنار هسته رو بدون بوبین بهم می چسبونی، باید هرسه نقطه تماس کاملا مماس باشند. بسیاری از شرکتها فاصله هوایی رو با تراشیدن قسمت وسط هسته ایجاد می کنند و با این روش متوجه میشی که هستتت فاصله هوایی داره یا نه.
                      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نه دایی هسته ها سالمن فاصله هوایی هم با یه تلق شکسته بود که برشداشتم ولی فاصله هوایی رو که زیاد میکنم اندوکتانس کمترم میشه!!!!

اینم فایل مربوطه

http://www.4shared.com/file/VTZJNL8k/220-5v1a.html

دیدگاه

فایل رو می بینم
                          اما چرا فاصله هوایی رو اونقدر زیاد می کنی که اندوکتانس کم بشه؟!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                            فایل رو می بینم
                            اما چرا فاصله هوایی رو اونقدر زیاد می کنی که اندوکتانس کم بشه؟!
                            الان دوباره چک کردم اندوکتانس 1700uh بود توی بهترین حالت بدون فاصله هوایی! ولی خوب فاصله هوایی باید باشه دیگه !؟! مگه فلایبک نیست؟!

اصلا اندوکتانس کم باشه چع تاسیری توی مدارم داره؟ :redface:

دیدگاه

چند احتمال وجود داره دایی جان:
                              1- تعداد دور رو کمتر پیچیدی و حواست نبوده.
                              2- هسته ای که داری EE19 نیست و با هسته داخل نرم افزار از نظر ابعادی برابر نیست.
                              3- هسته آغشته به شارلاک یا هرچیز دیگه است که خودش فاصله هواییه.
                              4- جنس هسته ای که داری پودر آهنه نه فریت. این هسته ها میوی کمتر دارند.
                              5- سلف متری که داری مشکل داره.
                              در فلایبک اندوکتانس اولیه همه چیزه. انرژی الکتریکی توسط اندوکتانس اولیه به انرژی مغناطیسی تبدیل میشه و بعد از خاموش شدن ماسفت به ثانویه منتقل میشه. مثل سطل آب. اگه کوچیک باشه توش آبی جا نمیشه!

دیدگاه

دایی خوب بلدیا!!! 106 دور پیچیده بودم!!!!

ولی از کجا بفهمم پودر آهنه یه فریت؟!!؟!

راستی اون مثال سطل آب عالی بود کیف کردم :icon_razz:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...