اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

سلام میخواستم بدونم اندوکتانس نشتی دقیقا به چه پارامتر های ربط داره و برای کم شدنش چه کارهایی باید کرد؟و اینکه اگه بتونیم اندوکتانس نشتی رو خیلی کم کنیم در مدارهایی با خروجی توان پایین میشه اسنابر رو حذف کرد؟با تشکر
    در ضمن به منظم پیچیدن سیم ها هم ربط داره؟ مثلا اگه اندکی نامنظم بپیچیم اندوکتانس نشتی زیاد میشه؟

ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

سلام
      خب یکی از نکاتی که خودتم میدونی همون ساندویچی پیچیدنه. بقیه موارد رو باید استاد احمد بگن.
      اما تو فلایبک حذف اسنابر غیر ممکنه. ( تا اونجا که من میدونم ) قسمت اسنابر در واقع مثل دیود هرزگرد تو کویل رله هم عمل میکنه، یعنی ولتاژ القای معکوس ناشی از سیم پیچ اولیه در زمان قطع سوییچ رو به خط تغذیه دشارژ میکنه و از اعمال اون به ماسفت جلوگیری میکنه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علم فردا
        سلام
        خب یکی از نکاتی که خودتم میدونی همون ساندویچی پیچیدنه. بقیه موارد رو باید استاد احمد بگن.
        اما تو فلایبک حذف اسنابر غیر ممکنه. ( تا اونجا که من میدونم ) قسمت اسنابر در واقع مثل دیود هرزگرد تو کویل رله هم عمل میکنه، یعنی ولتاژ القای معکوس ناشی از سیم پیچ اولیه در زمان قطع سوییچ رو به خط تغذیه دشارژ میکنه و از اعمال اون به ماسفت جلوگیری میکنه.
        سلام دوست عزیز خسته نباشی ممنونم بابت پاسخت.
        میدونم ساندویچی پیچیدن اندوکتانس نشتی رو به شدت کم میکنه ولی وقتی دارم منبع زیر 10 وات میبندم واقعا ساندویچی پیچیدن لازمه؟؟
        از طرفی من هر وقت ساندویچی میپیچم اندوکتانس نشتیم از مقداری که نرم افزار میگه خیلی کمتر درمیاد. ولی وقتی معمولی میپیچم کمی بیشتر درمیاد. :cry:نمیدونم چکار کنم که موقعی که معمولی میپیچم هم اندوکتانس نشتی ترانس به مقدار نرم افزار یا کمتر از اون بشه.
        راستی اگه ترانس بایاس داشته باشه اگه بعد اولیه بیایم ثانویه و بعدش بایاس رو بپیچیم بهتره و اندوکتانس نشتی کمتر میشه منبعش هم لینک زیره:
        http://www.ic72.com/pdf_file/v/484533.pdf

دیدگاه

قربانت آقا مسعود.
          خب تا اونجا که میتونی ساندویچی بپیچ.
          من چون تو توانهای پایین فلایبک نساختم، معمولا تعداد دور اولیه از 30 دور بیشتر نبوده و از اونجا که بوبین پیچ ندارم، با دست میپیچم و تقریبا خوب در میاد.
          ولی با دستگاه بهتر میشه پیچید . به نظر من سعی کن فضاهای خالی لای سیم ها نمونه و از تعداد دور چسب کمتر برای عایق کاری استفاده کن.

من دارم به یه نتیجه برای کاهش حرارت اسنابر میرسم که اگه مطمئن شدم، عرض میکنم.
          راستی تو فلایبک کم توان که اسنابر خیلی کوچکه و حرارتش ناچیزه! من توانهای بالا ( بالای 150 وات ) دردسر دارم .!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علم فردا
            قربانت آقا مسعود.
            خب تا اونجا که میتونی ساندویچی بپیچ.
            من چون تو توانهای پایین فلایبک نساختم، معمولا تعداد دور اولیه از 30 دور بیشتر نبوده و از اونجا که بوبین پیچ ندارم، با دست میپیچم و تقریبا خوب در میاد.
            ولی با دستگاه بهتر میشه پیچید . به نظر من سعی کن فضاهای خالی لای سیم ها نمونه و از تعداد دور چسب کمتر برای عایق کاری استفاده کن.

من دارم به یه نتیجه برای کاهش حرارت اسنابر میرسم که اگه مطمئن شدم، عرض میکنم.
            راستی تو فلایبک کم توان که اسنابر خیلی کوچکه و حرارتش ناچیزه! من توانهای بالا ( بالای 150 وات ) دردسر دارم .!
            سلام و ممنون.اسنابر منبعم اصلا ولرم هم نمیشه خنکه خنکه. ولی خیلی دوست داشتم وقتی که غیر ساندویچی میپیچم اندوکتانس نشتی ترانسم کمتر بشه از اونی که نرم افزار گفته.وقتی که ساندویچی میپیچم خیلی کم تر از مقداری میشه که نرم افزار گفته ولی وقتی معمولی میپیچم کمی بیشتر میشه.

دیدگاه

دمت دایی مسعود
              تحقیق شرکت ST خیلی جالب بود و نشون میده مکان سیم پیچ آکس چقدر مهمه. یکی از علتهایی که آکس رو وسط می پیچن شیلد کردن اولیه و ثانویه است. باید دید کدوم مزیت برام اهمیت داره. مثلا توی مدارات آنالوگ این شیلد خیلی اهمیت پیدا می کنه و بهتره اکس رو بین اولیه و ثانویه بپیچیم. اما در مداراتی مثل شارژر و ... می تونیم از روش شرکت ST استفاده کنیم و اکس رو آخر بپیچیم.

در مورد اسنابر همونطور که دایی "علم فردا" گفتند چاره ای نداریم. تابحال کسی نتونسته بیت دو سیم پیچ کوپلینگ 100 درصد برقرار کنه. اندوکتانس نشتی رو فقط می تونیم با تجربه و مطالعه بیشتر به حداقل برسونیم تا در توان های بالا حرارت اسنابر کمتر بشه.
              با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام به استاد احمد و سایر دوستان و اساتید و با تشکر از شما.
                بازم با دست پر اومدم البته پر از سوال.
                اول اینکه در شکل زیر چرا اسنابر گذاشته نشده و کار اون خازن 47 پیکو (ولتاژ بالا) و مقاومتی که باهش سری شده چیه؟آیا کار اسنابر رو انجام میده؟
                >

منبع:
                notes-application.abcelectronique.com/005/5-9878.pdf
                دوم اینکه اگه من یک منبع مثلا با خروجی 10ولت DC ببندم دو سر ثانویه ترانس باید چند ولت AC باشه؟ از روی ولتاژ دو سر ثانویه میشه فهمید که تعداد دور ثانویه رو به اندازه بستم یا نه؟ ؟؟(برای آی سی های ناشناس).
                بعنوان مثال الان یک منبع بستم خروجی 10 ولت دی سی ولی ولتاژ ثانویه دو سر ترانس 30 ولته به نظرتون تعداد دور ثانویه ام درسته؟
                با تشکر فروان

دیدگاه

سلام دایی جان
                  همون RC اسنابره. البته بهتره کل مدار رو بزاری تا مشخص بشه چرا همچین اسنابری براش گذاشته.
                  ولتاژ ACآ‌ ثانویه ترانس خیلی بیشتر ار ولتاژ DC خروجیه و اگه بخوای تعداد دور ثانویه رو از روی اون تشخیص بدی باید با اسیلسکوپ ببینیش نه ولتمتر AC .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                    سلام دایی جان
                    همون RC اسنابره. البته بهتره کل مدار رو بزاری تا مشخص بشه چرا همچین اسنابری براش گذاشته.
                    ولتاژ ACآ‌ ثانویه ترانس خیلی بیشتر ار ولتاژ DC خروجیه و اگه بخوای تعداد دور ثانویه رو از روی اون تشخیص بدی باید با اسیلسکوپ ببینیش نه ولتمتر AC .
                    سلام استاد ممنونم از جوابتون کل مدار رو در پست بالا اضافه کردم.
                    استاد هیچ راهی نداره با ولتمتر AC از روی دو سر ثانویه متوجه بشم که تعداد دور ثانویه رو کم یا زیاد نپیچیده باشم؟استاد یکم فکر کنید شاید راه حلی به ذهنتون برسه :biggrin:الان به نظر شما برای خروجی 10 ولت دو سر ثانویه 30 یا 31 ولت یکم زیاد نیست؟

دیدگاه

سلام دایی جان
                      مشکل از جای دیگست دایی جان
                      شکل موج اولیه و ثانویه اصلا مثل آدمیزاد نیستند تا با اندازه گیری چیزی بفهمی.
                      اما یک راه مقایسه ای است که خطای کمتری داره.
                      شکل موج ولتاژ اولیه و ثانویه ترانس کمی بهم شباهت دارند. اگه ولتاژ AC اولیه رو تقسیم بر ولتاژ AC ثانویه کنی، می تونی با تقریب خوبی نسبت دور رو بدست بیاری.
                      در مورد اندازه ولتاژ AC ثانویه هم باید بگم: ولتاژ ثانویه وقتی که ماسفت در اولیه روشنه خیلی زیاده چون وقتی ماسفت روشنه VCC روی اولیه می افته نه VOR
                      معمولا VOR رو خیلی کمتر از VCC در نظر می گیریم.
                      در ضمن اسپایک های اولیه هم به ثانویه منتقل میشه.
                      در نهایت حرف دایی بدردت نمی خوره. باید خودت روی اسکوپ ببینی توی ثانویه چه آشوبیه.

دیدگاه

سلام بر همگی
                        اندوکتانس نشتی رو چجوری میشه اندازه گرفت؟
                        ظاهرا خود نرم افزار گفته سیم پیچ های بایاس و ثانویه رو اتصال کوتاه کنی و دوسر اولیه رو اندازه بگیری
                        اما من این کارو میکنم ولی عدد خیلی بزرگیه ! : 191 میکرو هانری :eek:
                        اندوکتانس نامی رو با گپ هسته درست کردم ، مثل نرم افزاره : 287 میکرو هانری
                        ولی حداکثر نشتی در نرم افزار 4.3 میکرو هانریه ! :cry2:
                        شاید روش اندازه گیریم اشتباس؟ oo:
                        نوع سیم،قطرش، تعداد دورش، اندازه هسته و همه چی رو درست گذاشتم
                        پس چرا نشتی اینقدر زیاده؟
                        خدایا شکرت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hashemys
                          سلام بر همگی
                          اندوکتانس نشتی رو چجوری میشه اندازه گرفت؟
                          ظاهرا خود نرم افزار گفته سیم پیچ های بایاس و ثانویه رو اتصال کوتاه کنی و دوسر اولیه رو اندازه بگیری
                          اما من این کارو میکنم ولی عدد خیلی بزرگیه ! : 191 میکرو هانری :eek:
                          اندوکتانس نامی رو با گپ هسته درست کردم ، مثل نرم افزاره : 287 میکرو هانری
                          ولی حداکثر نشتی در نرم افزار 4.3 میکرو هانریه ! :cry2:
                          شاید روش اندازه گیریم اشتباس؟ oo:
                          نوع سیم،قطرش، تعداد دورش، اندازه هسته و همه چی رو درست گذاشتم
                          پس چرا نشتی اینقدر زیاده؟
                          سلام
                          شاید برای اتصال کوتاه کردن ثانویه و بایاس از سیم بلندی استفاده میکنی( مثل سوسماری )!
                          اتصال کوتاه از اسمش مشخصه! با دو تکه سیم کوتاه این کار را انجام بده و اندوکتانس نشتی رو اندازه بگیر.

دیدگاه

سلام
                            در مورد شارلاک اگه نتونی تهیه کنی از کیلر که نجار ها برا براق کردن چوب استفاده میکنن و توی هر رنگ فروشی هست وبا تینر فوری رقیق میشه و از شارلاک سریعتر خشک میشه استفاده کن ( اسپری اونم هست)
                            من همیشه ازش توی ترانس پیچی استفاده می کنم چون به راحتی جذب میشه و در تمام لایه ها نفوذ میکنه ( این ارزونتر هستش)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali-200
                              سلام
                              در مورد شارلاک اگه نتونی تهیه کنی از کیلر که نجار ها برا براق کردن چوب استفاده میکنن و توی هر رنگ فروشی هست وبا تینر فوری رقیق میشه و از شارلاک سریعتر خشک میشه استفاده کن ( اسپری اونم هست)
                              من همیشه ازش توی ترانس پیچی استفاده می کنم چون به راحتی جذب میشه و در تمام لایه ها نفوذ میکنه ( این ارزونتر هستش)
                              با درود . . .
                              شدنیش که میشه! حتی من خودم بعضی وقتها رنگ میزنم! خیلی هم توپ کار میکنه.
                              اما کیلر کمی خطری و آتش زا هستش و باید مراقب بود.
                              بهترین گزینه پلی استر هستش. هم مقاوم تره و هم سریع

موفق باشید

درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
                              بدرود . . .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط وحید نصیری
                                با درود . . .
                                شدنیش که میشه! حتی من خودم بعضی وقتها رنگ میزنم! خیلی هم توپ کار میکنه.
                                اما کیلر کمی خطری و آتش زا هستش و باید مراقب بود.
                                بهترین گزینه پلی استر هستش. هم مقاوم تره و هم سریع

موفق باشید
                                سلام با تشکر از دوستان من واقعا چند وقتیه دنبال جایگزینی برای شارلاک هستم. کیلر بزنم؟ یعنی چی خطرناکه؟ ممکنه وقتی که گرم شد منبع آتش بگیره؟ پلی استر چیه؟ چطوری بزنم؟ با تشکر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X