اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

نوشته اصلی توسط mohele
    سلام.ممنون که جواب دادی،مشخصات ترانسم اینه:
    اولیه73دورسیم0.20 یک رشته
    ثانویه3دور0.40 سیم چهار رشته
    و بایاس8دور سیم0.20 دو رشته که روی هسته EI22/19/6 پیچیده شده
    اندوکتانس نامی اولیه رو نرم افزار 451uH داده که من 452uH در اوردم(12% خطای مجازه که نرم افزار میگه)
    اندوکتانس نشتی اوله 13.54 ولی من 395uH دارم که مشکلم همینه.
    خروجی مدار 15W هست.(5ولت 3امپر)
    اینم بگم که هنوز توی مدار تست نکردم ببینم خروجی چیه گفتم قدم به قدم پیش برم البته اقا عرفان که مشکل مشابه من رو داشت وتوی مدار تست کرده بود ای سیش سوخته بود.در مورد پیچیدن ترانس هم معمولی پیچیدم(روش تو نرم افزار)حالا نیازه دوباره ساندویچی بپیچم؟اصلا همینو تو مدار تست کنم یا "ازموده را ازمودن خطاست!"؟
    سلام. چرا از این هسته استفاده کردی؟ راحت پیدا میشه؟ 5 ولت سه آمپر که خیلی راحته. از چه آی سی استفاده کردی. از روش ساندویچی استفاده کن که به شدت نشتی پایین میاد.
    ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

نمیدون اینو یه پار پرسیدم یا نه ولی الان پیداش نکردم.

این نقطه ها رو میدونم جهت سیم پیچهارو نشون میده ولی توی بستن مشکل دارم اصلا نمیفهمم چطوری باید بپیچم! هسته از این خابیده هاس اگه میشه با عکس نشون بدین جهت شو ممنون میشم.

دیدگاه

سلام
        این هسته یه سایز بزرگتر از اندازه پیشنهادی نرم افزاره که چون من دارم ازش استفاده کردم و مدارم رو باش طراحی کردم (یعنی کرد :smile
        ای سی هم tny280 هست.
        حالا ساندویچی میپیچم نتیجه رو خبر میدم.
        فعلا :bye

اضافه شده در تاریخ :
        راستی یه مدار بستم که تست کنم خروجی چقدره نتیجه این شد که خروجی 9 ولت بود و در حالت بی باری همه ی قطعات خوب بودند، فقط tny یه کم گرم می شد بعد یه بار 700 میلی امپر روش گذاشتم که ای سی داغ کرد و دیود زنر 200 ولت تو ورودی اولیه به شدت داغ شد اینم بگم که 6-7 ولت افت ولتاژ داشتم.
        مگسی را کشتم /نه به این جرم که حیوان پلیدیست، بد، است/و نه چون نسبت سودش به ضرر یک به صد است/طفل معصوم به دور سر من می چرخید/به خیالش قندم/
        یا که چون اغذیه ی مشهورش، تا به آن حد، گَندَم/ای دو صد نور به قبرش بارد/مگس خوبی بود/من به این جرم که از یاد تو بیرونم کرد/مگسی را کشتم

Some dance to remember, some dance to forget

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
          نمیدون اینو یه پار پرسیدم یا نه ولی الان پیداش نکردم.....
          توی پیچیدن اگه یک نکته رو رعایت کنید هیچ موقع اشتباه نمیکنید و اون اینکه تمامی سیم پیچ ها رو در یک جهت بپیچید . حالا پایه ای که اولیه از اون شروع به پیچیدن شده رو به درین وصل کنید واضحه که انتهای سیم پیچ اولیه وصل میشه به های ولتاژ . حالا برای سایر سیم پیچ ها چه بایاس و چه خروجی ها، پایه ای که شروع به پیچیدن کردید رو وصل کنید به آند دیود یکسو کننده مربوطه خودش و سر دیگه این سیم پیج ها وصل میشه به زمین مربوطه خودشون
          در حالت ساندویجی هم بهتره محل اتصال دو لایه رو یکی از پایه های ثانویه انتخاب کنید .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط voroojak_52000
            توی پیچیدن اگه یک نکته رو رعایت کنید هیچ موقع اشتباه نمیکنید و اون اینکه تمامی سیم پیچ ها رو در یک جهت بپیچید . حالا پایه ای که اولیه از اون شروع به پیچیدن شده رو به درین وصل کنید واضحه که انتهای سیم پیچ اولیه وصل میشه به های ولتاژ . حالا برای سایر سیم پیچ ها چه بایاس و چه خروجی ها، پایه ای که شروع به پیچیدن کردید رو وصل کنید به آند دیود یکسو کننده مربوطه خودش و سر دیگه این سیم پیج ها وصل میشه به زمین مربوطه خودشون
            در حالت ساندویجی هم بهتره محل اتصال دو لایه رو یکی از پایه های ثانویه انتخاب کنید .
            شکفتا! عجب دقتی داره این نرم افزار! :surprised: یه پروژه باهاش پیچیدم ترانس دقیقا" همون چیزی که گفته بود شد!

فقط سوال دارم

1. اشتباهی اولیه رو معکوش ثانویه و بایاس پیچیدم ! چه قلطی بکنم!؟ ( حوصله ندارم دوباره باز کنم بپیچم!)
            2. گپ رو باید کجا ایجاد کنم؟ روی هر سه تا بازوی فریت؟ ( هسته ETD39)
            3. اگر موقع سیم پیچی به انتهای قرقره برسیم بعد باید روی همونی که پیچیدیم برگردیم؟ اینطوری مقناطیس خنثی نمیشه!

دیدگاه

چرا دوباره باز کنی؟؟؟
              1- کافیه طبق گفته بالا عمل کنید و چون اولیه رو عکس بقیه پیچیدید پس پایه شروع سیم پیچی رو به های ولتاژ وصل و انتها رو به درین
              2- بعضیا روی یه بازو ایجاد می کنند بعضیا هم روی هر سه تاش فقط باید مقدارش طوری بشه که هانری اولیه برابر با مقدار خواسته شده بشه
              3 -معمولا نرم افزار به خاطر کاهش اثر خازنی و اندوکتانس نشتی طوری مقادیر رو میده که حتی الامکان دو قسمت اولیه هر کدوم در یک لایه پیچیده بشه .اما اگه لازم شد درادامه همون و در همون مسیر بر میگردید .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                نمیدون اینو یه پار پرسیدم یا نه ولی الان پیداش نکردم.

این نقطه ها رو میدونم جهت سیم پیچهارو نشون میده ولی توی بستن مشکل دارم اصلا نمیفهمم چطوری باید بپیچم! هسته از این خابیده هاس اگه میشه با عکس نشون بدین جهت شو ممنون میشم.

سلام دوست عزیز. شما اگه با دست سیمها رو به دور هسته میپیچی همیشه هسته رو در یک جهت به دستت بگیر مثلا میتونی روی یک پایه هسته با ماژیک یک نقطه قرمز بکشی که اون نقطه قرمز مثلا همیشه رو به طرف خودت باشه. بعد از سرهای نقطه دار شروع کن به پیچیدن در جهت عقربه های ساعت یا خلاف عقربه های ساعت و مساله مهم اینه که همیشه اون نقطه قرمز که روی پایه هسته کشیدی همیشه موقع پیچیدن سیمهای اولیه و بایاس و ثانویه همونجایی باشه که اول بوده مثلا رو به خودت و همیشه در یک جت بپیچی مثلا عقربه های ساعت. خیلی آسونه :agree:
                اگه با دستگاه هم میپیچی که دستگاه در یک جهت میچرخه.تمام.موفق باشی.

اضافه شده در تاریخ :
                نوشته اصلی توسط mohele
                راستی یه مدار بستم که تست کنم خروجی چقدره نتیجه این شد که خروجی 9 ولت بود و در حالت بی باری همه ی قطعات خوب بودند، فقط tny یه کم گرم می شد بعد یه بار 700 میلی امپر روش گذاشتم که ای سی داغ کرد و دیود زنر 200 ولت تو ورودی اولیه به شدت داغ شد اینم بگم که 6-7 ولت افت ولتاژ داشتم.
                سلام.یکی از دلایل اصلی داغ شدن اسنابر (که در اینجا شما از tvs و دیود uf4006 استفاده کردین) اندوکتانس نشتیه زیاد ترانسه. خب حالا چکار کنیم اندوکتانس نشتی کم بشه. من تا حالا نزدیک صدها ترانس بستم هم با دست و هم با دستگاه بزار برات بگم که چکار کنی که اندوکتانس نشتی کمتر بشه.
                یکی اینکه سعی کن ترانس بزرگتری انتخاب کنی مثلا برای ده وات خروجی میشه از ee16 و ee19 استفاده کرد. ولی با 19 اندوکتانس نشتی کمتر میشه. دوم اینکه هیچوقت زور چپون سیمها رو داخل هسته جا ندین. این کار به شدت اندوکتانس نشتی رو بالا میبره. خیلی منظم سیمها رو کنار یکدیگه میپیچید. سوم اینکه سعی کنید سیمها کنار هم تمیز و بدون فاصله چیده بشه مثلا اگه در یک لایه چهل دور سیم میشه جا بشه بعضی ها اینقدر فاصله دار و کثیف میپیچن که فقط سی دور تو یک لایه جا میشه و بعد تعداد لایه ها زیاد میشه و اندوکتانس نشتی زیاد میشه. چهارم اینکه تو آمپر های بالا حتما از فویل استفاده کنید. پنجم اینکه غیر از توان های خیلی پایین بقیه رو حتما از روش ساندویچی بپیچین.ششم اینکه سعی کنید از دو طرف قرقره یک فاصله کمی بدین وبعد با یک چسب اون فاصله رو پر کنید.
                افت ولتاژ هم میتونه از اشتباه پیچیدن سرهای ترانس یا بد پیچیدن و ... باشه. باور کنید درست کردن سوئیچینگ خیلی ساده است فقط باید کمی راه بیوفتین. من الان هر ولتاژ و هر جریانی رو سریع میسازم و مشکل خاصی توشون ندارم. شما هم میتونید. من در خدمتم.موفق باشین.

اضافه شده در تاریخ :
                نوشته اصلی توسط voroojak_52000
                2- بعضیا روی یه بازو ایجاد می کنند بعضیا هم روی هر سه تاش فقط باید مقدارش طوری بشه که هانری اولیه برابر با مقدار خواسته شده بشه
                سلام. عموما روی دو بازی چپ و راست فاصله ایجاد میکنن و بین دو بازوی وسط هم چسب یا شارلاک میزنن که صدا ایجاد نکنه. یا اینکه مثلا بازوی وسط رو کمی میتراشن و بعد چسب که صدا ایجاد نشه.
                ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

میشه یکی این 2 تا سوال رو هم جواب بده :redface:

1. اشتباهی اولیه رو معکوش ثانویه و بایاس پیچیدم ! چه قلطی بکنم!؟ ( حوصله ندارم دوباره باز کنم بپیچم!)

3. اگر موقع سیم پیچی به انتهای قرقره برسیم بعد باید روی همونی که پیچیدیم برگردیم؟ اینطوری مقناطیس خنثی نمیشه!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                    فکر کنم منظور شما اینه که تعداد دور و لایه سیم پیچی طبق نرم افزار تموم شده و شما به اون طرف قرقره رسیدید در حالیکه طبق نرم افزار سیم پیچی رو باید در اوی یکی طرف قرقره تموم کنید( یعنی پایه مقصد در یک طرف دیگس و شما اون یکی سرید و سیم پیچی هم تموم شده!) من یکبار این سوال رو چند صفحه پیش پرسیرم عکسش هم هست، اساتید گفتند سیم رو وارنیش بزنم از بالا سر قرقره برسونم به پایه مقصد (نه این که دوباره رو سیم پیچی برگردم)

دیدگاه

ترانسو پیچیدم خیلی با کیفیت درمومد حتی اندوکتانس نشتی کمتر از اونچیزی که گفته بود شد!

این مداره:

ولی ولتاژ خروجی از 1 ولت شروع میشه و کم کم در عرض 1 دقیقه میره تا 3 ولت و دیگه هیچ اتفاقی نمی افته!

ولتاژ سیم پیچ بایاس رو گرفتم ببینید چی نشون میده! ریپ میزه! ( بازه ولتاژ زیر یک ولته)

http://www.4shared.com/video/Hgl8LW7V/MOV03675.html

اینم فایل خود Expert اگر لازم شد.

http://www.4shared.com/file/PILVmMOj/48V-3A.html

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                        سلام.یکی از دلایل اصلی داغ شدن اسنابر (که در اینجا شما از tvs و دیود uf4006 استفاده کردین) اندوکتانس نشتیه زیاد ترانسه. خب حالا چکار کنیم اندوکتانس نشتی کم بشه. من تا حالا نزدیک صدها ترانس بستم هم با دست و هم با دستگاه بزار برات بگم که چکار کنی که اندوکتانس نشتی کمتر بشه.
                        یکی اینکه سعی کن ترانس بزرگتری انتخاب کنی مثلا برای ده وات خروجی میشه از ee16 و ee19 استفاده کرد. ولی با 19 اندوکتانس نشتی کمتر میشه. دوم اینکه هیچوقت زور چپون سیمها رو داخل هسته جا ندین. این کار به شدت اندوکتانس نشتی رو بالا میبره. خیلی منظم سیمها رو کنار یکدیگه میپیچید. سوم اینکه سعی کنید سیمها کنار هم تمیز و بدون فاصله چیده بشه مثلا اگه در یک لایه چهل دور سیم میشه جا بشه بعضی ها اینقدر فاصله دار و کثیف میپیچن که فقط سی دور تو یک لایه جا میشه و بعد تعداد لایه ها زیاد میشه و اندوکتانس نشتی زیاد میشه. چهارم اینکه تو آمپر های بالا حتما از فویل استفاده کنید. پنجم اینکه غیر از توان های خیلی پایین بقیه رو حتما از روش ساندویچی بپیچین.ششم اینکه سعی کنید از دو طرف قرقره یک فاصله کمی بدین وبعد با یک چسب اون فاصله رو پر کنید.
                        افت ولتاژ هم میتونه از اشتباه پیچیدن سرهای ترانس یا بد پیچیدن و ... باشه. باور کنید درست کردن سوئیچینگ خیلی ساده است فقط باید کمی راه بیوفتین. من الان هر ولتاژ و هر جریانی رو سریع میسازم و مشکل خاصی توشون ندارم. شما هم میتونید. من در خدمتم.موفق باشین.
                        ایول حتما بهشون توجه میکنم

یه ترانس دیگه پیچیدم که بازم نشتیش زیاد بود و جواب نداد :angry: البته دقیق ومنظم بود با هسته ی یه سایز بزرگتر حالا باید برم تو کار فویل که چند تا سوال دارم.
                        1.مهمه جنس فویل مس باشه اخه قبلا گشتم مس گیرم نیومد؟ :read:
                        2.اصلا چرا فویل مگه سیم چشه؟
                        3.ضخامت فویل چقدر مهمه باید مثل سیم دقیق دقیق دقیق باشه؟
                        ممنون میشم جواب بدی :biggrin:
                        مگسی را کشتم /نه به این جرم که حیوان پلیدیست، بد، است/و نه چون نسبت سودش به ضرر یک به صد است/طفل معصوم به دور سر من می چرخید/به خیالش قندم/
                        یا که چون اغذیه ی مشهورش، تا به آن حد، گَندَم/ای دو صد نور به قبرش بارد/مگس خوبی بود/من به این جرم که از یاد تو بیرونم کرد/مگسی را کشتم

Some dance to remember, some dance to forget

دیدگاه

ولی ولتاژ خروجی از 1 ولت شروع میشه و کم کم در عرض 1 دقیقه میره تا 3 ولت و دیگه هیچ اتفاقی نمی افته
                          اول خازن 47 میکرو رو عوض کن /
                          2-مسیر بایاس فیدبک رو قطع کن و ولتاژی که باید اونجا باشه رو دستی بده و ولتاژ بگیر (هم خروجی و هم سیم پیچ بایاس )
                          احتمال داره بایاس رو برعکس پیچیده باشی یا برعکس و فوروارد وصل کرده باشی (اگر خروجی بود و بایاس کم دیودشو برعکس کن ولت بگیر )

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
                            اول خازن 47 میکرو رو عوض کن /
                            2-مسیر بایاس فیدبک رو قطع کن و ولتاژی که باید اونجا باشه رو دستی بده و ولتاژ بگیر (هم خروجی و هم سیم پیچ بایاس )
                            احتمال داره بایاس رو برعکس پیچیده باشی یا برعکس و فوروارد وصل کرده باشی (اگر خروجی بود و بایاس کم دیودشو برعکس کن ولت بگیر )
                            خازن عوض شد تغیری نکرد.
                            بایاش رو با یه منبع خروجی تامین کردم ولتاژ خروجی تا 8 ولت هم رفت ولی همونجور لاجون باید صبر میکردم تا به 8 ولت برسه .

تا اونجایی که من فهمیدم هی مدار خاموش میشه! تغریبا" هر 1 ثانیه ( نمیدونم جدیدا" چرا همش مدارای سویچینگی که میبندم یا برای تعمیر میارن همشون همین مشکلو دارن!)

راستی میخاستم اسیلسکپ رو به 2 سر ترانس بزنم ببینم شکل موج چطوریه ولی یه جای خونده بودم نمیشه این کارو با برق شهر کرد! میشه یا نه؟ اسیلسکپم نترکه!

دیدگاه

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئی

نوشته اصلی توسط arvinfx
                              خازن عوض شد تغیری نکرد.
                              بایاش رو با یه منبع خروجی تامین کردم ولتاژ خروجی تا 8 ولت هم رفت ولی همونجور لاجون باید صبر میکردم تا به 8 ولت برسه .

تا اونجایی که من فهمیدم هی مدار خاموش میشه! تغریبا" هر 1 ثانیه ( نمیدونم جدیدا" چرا همش مدارای سویچینگی که میبندم یا برای تعمیر میارن همشون همین مشکلو دارن!)

راستی میخاستم اسیلسکپ رو به 2 سر ترانس بزنم ببینم شکل موج چطوریه ولی یه جای خونده بودم نمیشه این کارو با برق شهر کرد! میشه یا نه؟ اسیلسکپم نترکه!
                              باید ببینین در مشخصات اسیلوسکوپ حداکثر ولتاژ چه مقداری هست
                              با سپاس

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئی

نوشته اصلی توسط علی علی پور ریکنده
                                باید ببینین در مشخصات اسیلوسکوپ حداکثر ولتاژ چه مقداری هست
                                با سپاس
                                800V و کل ورودی گفته شده ایزوله هستش

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X