اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکلات هنگام ساخت عملی منابع سوئیچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکلات هنگام ساخت عملی منابع سوئیچینگ

اتفاقا این بهترین مدار برای یادگیری فلایبکه. اما من بعنوان مدار دست مشتری نمیدم.
    من منتظرم یه فلایبک رو خودت محاسبه کنی و با این مدار ببندی تا جنبه آموزشی مدار محقق بشه.
    اون موج میرا مال وقتیه که ترانس تخلیه شده. اگه مبحث فلایبک رو بخونی می بینی که دو سیکل داره.
    سیکل روشن بودن ماسفت که باعث میشه جریان بصورت خطی در اندوکتانس اولیه ترانس بالا بره.
    این جریان بعد از خاموش شدن ماسفت از بین نمیره بلکه چون بصورت مغناطیسی در هسته ذخیره شده، داخل ثانویه تخلیه میشه.
    حالا فرض کن تخلیه انجام شد و جریان اندوکتانس اولیه صفر شد و 3843 هم هنوز سیکل بعدی رو شروع نکرد تا ماسفت روشن بشه.
    اینجا ولتاژ اولیه باید چند ولت بشه؟! چون اولیه از اندوکتانس و خازنهای پراکنده تشکل شده شروع می کنه به نوسان در فرکانس تشدید اولیه.
    اگه ما اسنابرهای درستی انتخاب کرده باشیم ان نوسان بسرعت میرا میشه.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

دایی الان داشتم مطالب قبلی شما در مورد محاسبات مربوط به فلایبک رو مطالعه میکردم.
      یه نکته خیلی عجیب به ذهنم اومد!!!
      دایی، میدونستید اگه تغذیه های فلایبک رو از جو زمین بیرون ببرند، از کار خواهند افتاد؟!
      آیا شما هم تا حالا به این موضوع فکر کرده بودید؟

یادم باشه تو اولین فرصت به ناسا ایمیل بزنم و راهنماییشون کنم، که تو فضاهای بیرونی ایستگاه بین المللی از توپولوژی فلایبک استفاده نکنند. =))
      برای بیرون ایستگاه من توپولوژی فوروارد رو پیشنهاد خواهم داد!!!

دیدگاه

نمی دونستم دایی!!!
        علتش چیه؟ آخه فلایبک چیزی نداره که به هوا ربط داشته باشه!!!

دیدگاه

یکی از راه حل های این مشکل این است که هسته فقط برای قشنگی در مدار ما باشد و تمام انرژی مغناطیسی یا قسمت اعظم آن را در هوا یا فاصله ی هوایی ذخیره کنیم.
          دایی، مگه وقتی تو هسته مون گپ ایجاد میکنیم، تو اون فضا مولکولهای هوا وجود ندارند؟
          پس اگه هستمون رو تو خلا قرار بدیم اون فضا خالی میشه و دیگه تو فضای گپ مولکول هوا نخواهیم داشت.
          مگر اینکه انرژی، تو مولکولهای هوای موجود در گپ، ذخیره نشه، که البته در این صورت نظر من اشتباه خواهد بود.

دیدگاه

نه دایی
            خلا و هوا تقربا یکسان رفتار می کنند.
            در واقع ما توی محاسبات فرض می کنیم خلا داریم.

دیدگاه

یکی دیگه از مشکلات قدیمی من با تغذیه های سوئیچینگ ساخت خودم، انتشار شدید و گسترده نویز هست.بطوری که یه مدت طولانیه که دیگه خودم نمی سازمشون. دیشب با امید تازه این منبع جدید رو تو اتاقم با بار 12 وات بکار انداختم. دوباره همان نویزهای آشنا تو صفحه تلویزیون پیداشون شد!
              خاطرات بد گذشته دوباره تازه شدند. یه فیلتر EMI داشتم. تو ورودی مدار قرار دادم و یه خازن 100 نانو 275V AC هم قبلش گذاشتم. ولی کوچکترین اثری، تضعیفی مشاهده نشد. محض اطلاع، از تلویزیون حدود سه متر فاصله گرفته بودم و از پریز واحد هم استفاده نکردم. با جدا کردن بار هم ، دوباره اون نویزها رو بصورت برفک و صدای خش خش تو تلویزیون داشتم. انگار داشتند برای حال گیری به من دهن کجی میکردند!
              پس چطور یه DVD Player درست پیش تلویزیون کار میکنه و تو کانالهای RF هم نویز ندارم؟
              این معضل، تغذیه های ساخت خودم رو همیشه از چشمم انداخته!
              مثل همیشه! دایی تو این مورد هم راه حل اساسی و عملی ، دارید راهنمایی کنید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط feredi
                یکی دیگه از مشکلات قدیمی من با تغذیه های سوئیچینگ ساخت خودم، انتشار شدید و گسترده نویز هست.بطوری که یه مدت طولانیه که دیگه خودم نمی سازمشون. دیشب با امید تازه این منبع جدید رو تو اتاقم با بار 12 وات بکار انداختم. دوباره همان نویزهای آشنا تو صفحه تلویزیون پیداشون شد!
                خاطرات بد گذشته دوباره تازه شدند. یه فیلتر EMI داشتم. تو ورودی مدار قرار دادم و یه خازن 100 نانو 275V AC هم قبلش گذاشتم. ولی کوچکترین اثری، تضعیفی مشاهده نشد. محض اطلاع، از تلویزیون حدود سه متر فاصله گرفته بودم و از پریز واحد هم استفاده نکردم. با جدا کردن بار هم ، دوباره اون نویزها رو بصورت برفک و صدای خش خش تو تلویزیون داشتم. انگار داشتند برای حال گیری به من دهن کجی میکردند!
                پس چطور یه DVD Player درست پیش تلویزیون کار میکنه و تو کانالهای RF هم نویز ندارم؟
                این معضل، تغذیه های ساخت خودم رو همیشه از چشمم انداخته!
                مثل همیشه! دایی تو این مورد هم راه حل اساسی و عملی ، دارید راهنمایی کنید؟
                ما کلی روش برای کاهش EMI داریم که مهمترینش جعبه فلزیه.
                فیلتر EMI رو باید با خازن های مخصوص یعنی X1 , Y1 بسازی. یا اینکه آمادشو که یه پکیج فلزی داره بخری:

البته اگه منظورت بردیه که با 3843 جمع کردی بهتره بی خیال EMI بشی!
                این برد بدلیل ناپایداری دیوتی سایکل و اسپایک های خفن منبع الکترومغناطیسه و می تونه بجای فرستنده استفاده بشه.
                هرچند ما توی خونه تلویزیون نداریم تا تست کنم اما بعید می دونم TNY ها نویز چندانی ساتع کنند.

دیدگاه

دایی این جعبه فلزی که عکسشو گذاشتین رو از کجا میشه تهیه کرد؟
                  مهم نیست که چه اندیشه ای در سر و چه ترسی در دل دارید؛ مهم آن است که بیکار ننشینید و دست به کاری بزنید و وارد میدان عمل بشوید.

نمی توانید به کودکی بیاموزید که از خود مواظبت کند، مگر آنکه او را آزاد بگذارید تا برای مواظبت از خود بکوشد؛ ممکن است اشتباه کند، ولی دانایی او از میان همین اشتباهات سرچشمه می گیرد.

دیدگاه

این جعبه فلزی نیست دایی جان!!!
                    این یه فیلتر کامل EMI است.
                    توی جمهوری چندین فروشگاه میفروشه.
                    از ظبقه زیرهمکف و دوم امجد تا سلف الکترونیک در پاساژ عباسیان.

دیدگاه

داشتم فکر میکردم، به نظرم رسید میتونیم بجای Y-cap از لامپ نئون استفاده کنیم. احتمالا بهتر از اون خازن هم عمل کنه. تازه ولتاژ شکست لامپ نئون پایین تر هم هست. (دور و بر 70 ولت) چون بعد از شکست به ناحیه منفی هم میره تا تخلیه کامل اون بار ولش نمیکنه.
                      البته استفاده تجاری ازش ضایع بازیه ولی تو پروژه های دانشجوییمون خیلی هم حرفه ای به نظر خواهد آمد. البته اگه بتونیم ازش دفاع کنیم.
                      فعلا دست نگه دارید، تا ببینیم نظر دایی چیه؟
                      این دایی هم فقط بلده بیاد بعد از یه مرور کوتاه ، با خوکار قرمز رنگش فقط یه خط بطلان به طرحهام بکشه!
                      حالا میبینید! :mrgreen:

دیدگاه

کاملا درست میگی دایی جان
                        اما موضوع فقط تخلیه بار نیست بلکه در مدارات آنالوگ بدون خازن Y اونقدر EMI بالا میره که عملا نمی تونیم از تغذیه استفاده کنیم.
                        متاسفانه لامپ نئون ظرفیت خازنی بسیار کمی داره.
                        خوشبختانه خازن Y با ظرفیت عالی 2.2 نانو و کیفیت بسیار بالا وارد ایران شد.
                        با عرض شرمندگی از دوستان فروشنده هرچی داشت خریدم اما اصلا نگران نباشید چون دوباره وارد کرد:
                        http://www.lionelectronic.ir/index.php?product_id=2323
                        قیمتی که زده تک فروشیه و روی تعداد با قیمت پایینتر میده. هرچند به نظر من همین قیمت هم می ارزه :biggrin:

دیدگاه

ببخشید من اومدم وسط بحث شما :redface: در مورد اثر هیسترزیس توی هسته ترانس مدارات سویچینگ کسی اطلاع داره که چقدره؟ کدوم جنس هسته بهتر جواب میده؟
                          گل سرخ گل سرخ است و خار , خار . نه خار بد است و نه گل سرخ خوب . اگر انسان از روی زمین محو شود , گلها آنجا خواهند بود و خارها نیز آنجا . اما دیگر کسی نیست که بگوید گلهای سرخ خوبند و خارها بد !

دیدگاه

سلام دایی
                            متاسفانه توی بازار ایران فریت با فریت فرق نداره و نمیشه هسته ای با جنس دلخواه انتخاب کرد.
                            هر شرکتی که هسته می سازه توی دیتاشیت هسته هاش مقدار هیسترزیس رو برای مواد مختلفش ذکر می کنه.
                            گاهی هم تلفات هیسترزیس رو ذکر می کنن.

دیدگاه

دایی توی ترانس های بزرگ که هسته آهنی دارند هسته رو ورق ورق می کنند تا اثر های گردابی و اثرات برق القا شده توی هسته رو کم کنند توی فریت این اثرات رو نداریم؟چون من تا حالا هسته فریت ورقی ندیدم
                              گل سرخ گل سرخ است و خار , خار . نه خار بد است و نه گل سرخ خوب . اگر انسان از روی زمین محو شود , گلها آنجا خواهند بود و خارها نیز آنجا . اما دیگر کسی نیست که بگوید گلهای سرخ خوبند و خارها بد !

دیدگاه

وروق ورق کردن هسته توی هیسترزیس تاثیری نداره و فقط برای خنثی کردن جریان فوکو بکار میره.
                                هسته های فریت رسانا نیستند بنابراین جریان فوکو توشون وجود نداره.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X