پس هیچ راهی نداری جز استفاده از باطری 24 ولت و مدار تاپیک زیر:
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=45420.30
این مدار نه تلفات و گرما داره، نه دردسر.
من دارم هرروز ازش استفاده می کنم.
اگه 12 ولت 7 آمپر بخوای باید باطری 24 ولت 5 آمپر بگیری. در واقع توان توی مبدل سوئیچینگ افت نمی کنه بلکه یه مقدار کمی صرف بازده میشه.
دایی نوکرتم
خیر و خوشی از زندگیت ببینی و 7 تا بچه بیاری (دعاهای پیر زنهای شوشتری) :biggrin:
خدا کنه قطعاتش اینجا توی اهواز گیر بیاد
منظورم اون 2 تا آی سی هست بنظرت گیرم میاد ؟ استفادشون زیاده یا خاص ؟
یه سوال فنی هم داشتم
زیر آی سی 34063 2 تا مقومت هستش که یکی 10 کیلو و اون یکی 1 کیلو اهم
کنار اون 1 کیلو یه علامتی مثل زنر هست این چیه ؟؟ یعنی سرامیکی ؟؟؟؟؟
دایی جان راستی این که سوئیچینگه که گرما و هدر رفتن انرژی توش نیست دیگه ............
مرسی همینو میخاستم
ممکنه بعد از 1 ساعت باتریها افت ولتاژ کنن و ولتاژ اونا زیر 24 بیاد بعد این مدار جواب میده ؟ یا فقط بالای 24 باید ورودی باشه ؟ آخه دیدم بغل ورودی 24 یه علامت+ گذاشتی
منظورت اینه ورودی مثبت باتری از اینجا یا ولتاژ بالای 24 ولت باشه ؟ :biggrin: :biggrin:
یه سوال فنی هم داشتم
زیر آی سی 34063 2 تا مقومت هستش که یکی 10 کیلو و اون یکی 1 کیلو اهم
کنار اون 1 کیلو یه علامتی مثل زنر هست این چیه ؟؟ یعنی سرامیکی ؟؟؟؟؟
درود
دوست عزیز اون مقاومت متغیر هستش
پتانسیومتر یا مولتی ترن یک کیلو
موفق باشی
در روزگاری که لبخند آدم ها بخاطر شکست توست برخیز تا بگریزند. کورش کبیر
شاد بودن، تنها انتقامی است که میتوان از زندگی گرفت. ارنستو چه گوارا
به نظرم این مدار تا 15 هم جواب بده
در ضمن mc34063 پیدا میشه معمولا ولی اونیکی زیاد معروف نیست شاید پیدا نشه
به نظر من همه ی قطعات مورد نیاز رو پستی از فروشگاه های نت بخر ارزون تر هم میشه
فعلا معتبر ترین سایت فروش الکترونیکی که میشناسم که تقریبا تمام قطعات( ابزار نه) مورد نیاز رو میتونه تامین کنه و قیمت خوبی هم داره جوان الکترونیک هست
البته قبلا خرید باهاش یکم سخت بود و باید هی فایل اکسل رد و بدل میشد! ولی الان راحتر هست و از تو خود سایت میشه خرید کرد
همونطور که دوستان فرمودند ورودی مدار می تونه از 15 تا 40 ولت باشه.
درباره قطعات هم باید بگم اگه بخوای به بازار شهرستان تکیه کنی بهتره مدار ساختنو ببوسی بزاری کنار
این روزا حتی از تهران هم نباید خرید کرد بلکه مستقیم میشه خرید خارجی کرد: http://www.lionelectronic.ir
به هر حال قطعات این مدار توی تهران هست و کافیه کمی جستجو نت بلد باشیم!
TC4420 یه ماسفت درایوره که میشه بجاش هر ماسفت درایور دیگه ای گذاشت.
2SJ477 هم یه ماسفت نوع P است که اگه ماسفتی مشابه پیدا کردی می تونی ازش استفاده کنی.
http://www.lionelectronic.ir/index.php?action=categories&id=402
یا
http://www.javanelec.com/Products.aspx?code=009&site=191
البته توی کشوی هر مهندسی باید یه مشت از این قطعات عمومی باشه تا واسه هر مداری نره دنبال قطعه بگرده.
سلف مدار رو بعیده آماده پیدا کنی پس باید بپیچی. من از یه هسته EE30 استفاده کردم و 12 دور سیم دورش پیچیدم.
10 رشته سیم لاکی به قطر 0/35 میلیمتر رو باهم موازی کردم چون سیم قطور نداشتم.
در کل ساخت این مدار کمتر از 2 ساعت طول می کشه.
با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.
برای مقاومت 0.018 اهم 2.5 وات می تونی 6 تا مقاومت 1 اهم 0.5 وات رو باهم موازی کنی.
راه دیگه استفاده از فیوز 10 آمپره که هم می تونه نقش مقاومت 0.018 اهم رو بازی کنه و همه فیوز مدارته که اگه اتصال کوتاه رخ بده برق مدارو قطع می کنه.
بهتره پایه فیوز قابدار هم بخری تا راحت بتونی فیوز عوض کنی. مثلا ممکنه اهم فیوز 10 آمپر زیاد باشه و بخوای 16 آمپر بزاری.
بهرحال من بیشتر مواقع از فیوز جای مقاومت کم اهم وات بالا استفاده می کنم و خیلی هم ارزون تر در میاد.
سلف رو که برات توضیح دادم!!! باید یه هسته فریت EE30 از سلف الکترونیک توی پاساژ عباسی بخری(حدود 200 تومنه) و خودت 12 دور سیم دور بوبینش بپیچی.
البته پیشنهاد من اینه که از هسته EE16آ تا EE40 هرچی هسته وجود داره 5 تا بخری. جمعا 10 هزار تومن هم نمیشه. اینجوری دیگه نیاز نیست واسه ساختن سلف یا ترانس هر دقعه بری بازار.
MBR3045آ هم یه دیود شاتکی 30 آمپر 45 ولته که جوان موجود داره 400 تومن!
تازه لیون هم یه دیود شاتکی نسل جدید داره که خیلی بهتر از MBR3045 کار می کنه به شماره STPS41L60CG-TR و قیمتش هم 700 تومنه.
در نهایت باز هم تکرار می کنم:
کسی که می خواد توی الکترونیک دستی داشته باشه باید یه سری قطعات عمومی رو موجود داشته باشه تا هر روز مجبور نشه بخاطر قطعات وقت و هزینه کنه.
این مدار چیزی نیست که این همه بخاطرش وقت بزاری!!!
برای مقاومت 0.018 اهم 2.5 وات می تونی 6 تا مقاومت 1 اهم 0.5 وات رو باهم موازی کنی.
راه دیگه استفاده از فیوز 10 آمپره که هم می تونه نقش مقاومت 0.018 اهم رو بازی کنه و همه فیوز مدارته که اگه اتصال کوتاه رخ بده برق مدارو قطع می کنه.
بهتره پایه فیوز قابدار هم بخری تا راحت بتونی فیوز عوض کنی. مثلا ممکنه اهم فیوز 10 آمپر زیاد باشه و بخوای 16 آمپر بزاری.
بهرحال من بیشتر مواقع از فیوز جای مقاومت کم اهم وات بالا استفاده می کنم و خیلی هم ارزون تر در میاد.
سلف رو که برات توضیح دادم!!! باید یه هسته فریت EE30 از سلف الکترونیک توی پاساژ عباسی بخری(حدود 200 تومنه) و خودت 12 دور سیم دور بوبینش بپیچی.
البته پیشنهاد من اینه که از هسته EE16آ تا EE40 هرچی هسته وجود داره 5 تا بخری. جمعا 10 هزار تومن هم نمیشه. اینجوری دیگه نیاز نیست واسه ساختن سلف یا ترانس هر دقعه بری بازار.
MBR3045آ هم یه دیود شاتکی 30 آمپر 45 ولته که جوان موجود داره 400 تومن!
تازه لیون هم یه دیود شاتکی نسل جدید داره که خیلی بهتر از MBR3045 کار می کنه به شماره STPS41L60CG-TR و قیمتش هم 700 تومنه.
در نهایت باز هم تکرار می کنم:
کسی که می خواد توی الکترونیک دستی داشته باشه باید یه سری قطعات عمومی رو موجود داشته باشه تا هر روز مجبور نشه بخاطر قطعات وقت و هزینه کنه.
این مدار چیزی نیست که این همه بخاطرش وقت بزاری!!!
همه فرمایشات جناب عالی صحیح
اما از خونه ما تا پاساژ عباسی فکر کنم حدود 900 کیلومتر راه باشه
اینجا اهوازه شوخی نیستش خبری از سلف و تی سی 4022 نیستش :biggrin:
سلامی گرم و دوباره به اساتید و دوستانی که منو یاری میکنن
امروز از جوان بعضی قطعاتی که موجود داشت رو سفارش دادم و با تیپاکس ارسال شد و فردا به دستم میرسه
Mc34063 , Tc4420 , 1SJ477 موجود بودن
اما MBR3045 رو داشت و گفت باید 20 تا بخری میشد 8000 تومن
منم اینو گرفتم
نام کالا : MBRS140T3
مشخصات :
Surface Mount Schottky Power Barrier Rectifier, Forward Current 1 Amp, Reverse Voltage 40v:
این به کارم میخوره یا نه ؟؟؟ :
سلف هم نداشت اما یه پاور کامپیوتر داشتم اوراقش کردم 3 تا سلف داره (البته از این بزرگا که مثل ترانس هستن)
EE-16N
EE-19B
EI-33D
به کارم میخور ؟ من یه کمی تا حد خیلی زیاد از سلف سر در نمیارم oo: oo: oo:
[move]با تشکر ویژه با تشکر ویژه با تشکر ویژه[/move]
ای ول دایی
MBRS140T3 فقط یک امپر تحمل می کنه دایی!!!
بهتر بود از این استفاده می کردی:
http://www.lionelectronic.ir/index.php?product_id=2266
سلف های پاور کامپیوتر خیلی عالین. فعلا اونی که از همه بزرگتره رو استفاده کن. البته این کدهایی که گفتی کد هسته است نه مقدار سلف.
راستی دیود فست آمپر بالا هم توی پاور کامپیوتر هست.
دیدگاه