اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مبدل 12 به 45 ولت با SG3525

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مبدل 12 به 45 ولت با SG3525

سلام. من محاسبات رو که بلد نیستم اینم تجربی گفتم. ولی مشکل اینه که من فکر نمیکنم این حجم سیم روی این هسته جا بشه. یه نگاه به این عکسها بندازید.
    این هسته EI3530 هستش که اولیه اون 10 رشته سیم 025 و ثانویه اون 5 رشته سیم 025 با تقریباً همین مشخصات تعداد دور(دقیق یادم نیست) پیچیده شده.دا
    اگه دقت کنید فقط یه کم دیگه جا داره.

اینم عکس هم هسته 3530 خالی در کنار یه هسته بزرگتر به ابعادEE 42/43/20 هستش که در اولیه اون 2 تا 4 دور و در ثانویه یک 20 دور پیچیده شده.
    در اولیه 14 رشته سیم 025 و در ثانویه 7 رشته سیم 025 با هم موازی شدند و این همون هسته ای که گفتم بهتر جواب میده.

با توجه به این تصاویر این محاسبات بالا روی اون هسته کوچکتر جا نمیشه. شاید روی بزرگتره جا بشه. یعنی واقعاً 3530 میتونه 250 وات جواب بده؟؟؟
    اون هسته بزرگتر رو من برای top250 روی 250 وات و طبق برنامه مخصوصش خریده بودم ولی قسمت این مدار شد.
    من 45 ولت تک لازم دارم و عین همین مدار رو بستم فقط خروجی رو متقارن نبستم. مدار با هسته 3530 روی 36 ولت تا حدی پایدار میمونه تا جایی که انگار جریان کم میاد و افت ولتاژ شروع میشه. با هسته بزرگتر هم همینطوره فقط جریان بیشتری میده.
    مدار من 45 ولت 2 آمپر لازم داره. البته حداقل.
    خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

خوب عزیز اگه 45W 2A میخای که چیزی نیست میشه 90W

بنظرم با همون هسته کوچیکه هم میشه.
      60W میشه ورودی مدارت با احتساب تلفات

خوب اگه سر وسطم نمیخای که دیگه مشکلت کمتره! چون سیم کمتری توی ثانویه لازم داری!
      چون توان کمتری هم لازم داری مقدار مقاومت سیم در اولیه رو هم میتونی بالا تر بگیری چون جریان کمتری لازم داری .

حالا الان کار دارم ولی بعد میام برات میگم عزیز...

دایی هم هست استادمنه

دیدگاه

شاید 90 وات کافی باشه ولی من تصمیم دارم از تمام توان این هسته استفاده کنم. ولی فکر نمیکنم 32 رشته سیم 025 اونم در 8 دور و 16 رشته سیم 025 در 40 دور روی این هسته کوچک جا بشه. همانطور که دیدید من یک بار این هسته رو با 10 رشته در ورودی و 5 رشته در خروجی پیچیدم و تقریباً پر شده .

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

توان آخرشو میدونی!؟ من بودم که آخر توانشو نمیگرفتم یه کم کمتر چون کاتالوگ یه چیز میگه چین عزیزمان هم یه چیز

بیا تا 150 وات ازش بکشیم یعنی 3.3A 45v

پس برای ثانویه و اولیه از اون چیزی که برات حساب کردم کمتر سیم میخای مخصوصا برای ثانویه !

شاید 4 رشته سیم 025کافی باشه مقدار مقاومتشو نمیدونم که بگم بهت خودم همیشه تجربی به دست میارم که نتیجه خوبی هم گرفتم.

ولی چیزی که مهمه اینه که توی اولیه مقاومت سیمت در کمترین حالت ممکن باشه! یعنی تا میتونی توی اولیه سیم بزار توی ثانویه مهم نیست چون ولتاژ بالاست و آمپر هم پایین!

16.5 آمپر در ورودی داری حد اکثر که تقسیم میشه ببین 2 تا سویچت میشه 8.25 آمپر !
          پس مقاومت سیم ورودی برای 4 دور ( هر کدوم از اولیه ها)

برای افت ولتاژ 0.5 ولت برات محاسبه میکنم:
          0.5/8.525 میشه 0.06 اهم مقاومت خیلی زیادیه برای سیم! اونم توی این طول! عزیز شاید با 025 تا 10 رشته هم بتونی حلش کنی! ( ولی تجربی تست کن ببین جند تاش روهم میشه 0.06 اهم)

برای ثانویه هم همینطور
          برای افت ولتاژ 1 ولت حساب میکنم.
          1/3.3=0.3 اهم که خیلی هم زیاده برای سیم

دیدگاه

دایی جان گلم.
            بالاخره پیدا کردم. اطلاعات هسته EI35 رو می نویسم:
            Ae = 100mm²
            Le= 67mm
            Ve=6780mm³
            Aw=88.7mm²
            مشخصه آخری یعنی Aw بیانگر سطح مقطع قابل سیم پیچیه. اگه بخوای از ثانویه 5 آمپر بگیری سطح مقطع سیمش اقلا باید 1 میلیمتر مربع باشه. 40 تا از این سیم 40 میلیمتر مربع فضا لازم داره. همین سطح هم برای اولیه لازمه. پس کلا 80 میلیمتر مربع سطح مقطع برای سیم پیچی نیاز داریم. مقدار Aw برای این هسته 88.7 است. بنابراین به نظر مشکل جا نداریم.
            اما یک نکته وجود داره و اون فضای خالیه بین سیم هاست وقتی کنار هم قرار می گیرن. مقدار این فضای خالی بستگی به مهارت سیم پیچی ما داره. اگه بتونیم سیم ها رو منظم کنار هم بپیچیم احتمالا جا کم نمیاریم.
            برای خروجی تک بهتره که از دوتا دیود بجای پل دیود استفاده کنی. بنابراین سر وسط لازمه.
            با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

دای نحوه محاسبه توانی که میتونیم از یه هسته مشخص بگیریم چطوریه؟ به چه ضرایب و فاکتور هایی نیاز داریم؟ :rolleyes:

برای این هسته نوشته 45W توی 350Khz این که خیلی کمه تازه توپولوژی شم ننوشته بود

ببینhttp://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/221269/SUMIDA/EI-35.html

دیدگاه

من که نفهمیدم چی شد؟ آخه این اهم که با این اهمترها خیلی دقیق نیست.
                بالاخره من دقیقاً چیکار کنم. در عمل این سیم جا نمیشه ولی میخوام تست کنم.
                همون 2تا 4 دور با 32 رشته در اولیه و 40 دور با 16 رشته رو ببندم؟؟

دیدگاه

اگه پست های سفه قبل رو خونده بودی بهت گفتم باید چطوری اهم های زیر یک 1 هم رو اندازه بگیری
                  چیزی که مهمه و من نمیدونم اینه که به ازاری طول سیمی که استفاده میکنی برای هر کدوم از سیم پیچهای ثانویه یا اولیه چقدر اهم داری!

خوب توی پستهای قبلی اینم گفتم دیگه!

اصلا یه کار کن

20cm از سیمی که میخای ترانسو بپیچی رو جدا کن و ازش یه جوری جریان 1 آمپری عبور بده حالا با مقاومت یا اگر منبع تغذیه آزمایشگاهی داری که چه بهتر جریانشو به 1 آمپر محدود کن بعد که جریان یک آمپری رو داری از سیم عبور میدی ولتاژ 2 سر سیم 20CM رو برام اینجا بنویس (باید زیر 50 میلی ولت باشه ) بهت قول میدم جاش میدیم! نگران نباش :icon_razz:

دیدگاه

منبع آزمایشگاهی که ندارم. بنابراین کار سختیه. در ثانی فکر کنم تو این جریان سیم 025 ذوب شه.
                    راستی ولتاژ اون 1 آمپر مهم نیست.؟؟
                    البته من امروز ترانس رو پیچیدم. اولیه 2 تا 4 دور با 32 رشته سیم 025 و ثانویه 40 دور با 10 رشته سیم 025 . آخه بیشتر جا نشد. ولی نتیجه افتضاح بود. بدتر از بدترین ترانسی که تا حالا پیچیدم بود.
                    ترانس را عوض کردم و همون ترانس کوچکی که تصویرش رو قرار داده بودم رو وصل کردم. تا 400 میلی آمپر روی 45 تا 42 ولت پایداره ولی به 500 میلی که میرسه تا 35 ولت و حتی 21 ولت هم پایین میاد. مدار توی پیک جریان 1.5 آمپر روی 45 ولت میکشه. البته این 1.5 آمپر رو با ترانس برق معمولی تست کردم. ولی مدار سوئیچینگ تا 350 میلی بیشتر قابل اعتماد نیست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                      دای نحوه محاسبه توانی که میتونیم از یه هسته مشخص بگیریم چطوریه؟ به چه ضرایب و فاکتور هایی نیاز داریم؟ :rolleyes:
                      برای این هسته نوشته 45W توی 350Khz این که خیلی کمه تازه توپولوژی شم ننوشته بود
                      ببینhttp://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/221269/SUMIDA/EI-35.html
                      دمت دایی جان
                      این 45 وات توان قابل ذخیره توسط هسته است نه توان قابل انتقال توسط آن!!
                      شاید هم توان تلفاتی قابل تحمل توسط هسته باشه.
                      برای هسته ها فرمول مشخصی نداریم و اکثرا از جداول استفاده میشه.
                      علتش پیچیدگی محاسبات و دخیل بودن پارامتر های مختلفه. در واقع جداول تجربی دقت بیشتری دارند. من خودم واسه خودم یه رابطه بدست آوردم اما همیشه دقت خوبی نداشته.
                      یکی از علتهاش ممکنه جنس متفاوت هسته های بازار باشه.
                      یه بار یه هسته EE16 رو گرون خریدم اما بعد دیدم توانی که میده 3 برابر محاسباتم بود!!! حتی گرم هم نشد.
                      یکی از سایتها جدولی برای انتخاب هسته داده:
                      http://www.coilkorea.com/tech2.html
                      اگه هسته مورد نظرت توی جدول نبود می تونی اعداد هسته های مشابه رو بخونی.

راستی دایی. فکر می کنم باید یه عکس از کل مدارت بزاری. ممکنه مشکل اصلا از ترانس نباشه. اگه مولتی مترت فرکانس رو هم اندازه می گیره، فرکانس گیت ماسفت رو اندازه بگیر و بزار. شاید فرکانست اصلا 40 کیلو نباشه؟!
                      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

منبع آزمایشگاهی که ندارم. بنابراین کار سختیه. در ثانی فکر کنم تو این جریان سیم 025 ذوب شه.
                        فکر نکنم مگه 0.25 میلیمتر نیست؟

راستی ولتاژ اون 1 آمپر مهم نیست.؟؟
                        نه فقط باید محدود به 1 آمپر باشه حالا اگه فکر میکنی میسوزه نیم آمپر بساز بعد عددشو ضرب در 2 میکنیم :icon_razz:

این رو هم بهم دقیق بگو
                        1- ولتاژ و جریان منبع تغذیت چیه؟ ( مطمعن بگو اول منبع رو تست کن)

دقیق تست کن! فکر کنم یه عکس از مدارم باید بزاری مشکل باید خیلی ساده باشه

دیدگاه

امروز سعی میکنم یه سری تست انجام بدم و نتیجه رو خبر میدم.
                          فقط میگم اشکال از مداره پس چرا با تغییر ترانس نتیجه فرق میکنه . اونم نه یه کم بلکه خیلی.
                          منبع هم یه پاور کامپیوتره. البته یه دفعه هم تو ماشین تست کردم با همون هسته بزرگتر. نتیجه قابل تحمل بود .فقط نصف اون هسته خالیه و از طرفی یه کم بزرگه.
                          راستی فرکانس مدار رو محاسبه کردم.65 کیلو است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ashk
                            امروز سعی میکنم یه سری تست انجام بدم و نتیجه رو خبر میدم.
                            فقط میگم اشکال از مداره پس چرا با تغییر ترانس نتیجه فرق میکنه . اونم نه یه کم بلکه خیلی.
                            منبع هم یه پاور کامپیوتره. البته یه دفعه هم تو ماشین تست کردم با همون هسته بزرگتر. نتیجه قابل تحمل بود .فقط نصف اون هسته خالیه و از طرفی یه کم بزرگه.
                            راستی فرکانس مدار رو محاسبه کردم.65 کیلو است.
                            من روی 55 هرتز تنضیمش کردم میخای فرکانسشم بگیری باید از قشمت اوسیلاتورش بگیری یا از یکی از خروجی های ای سی که میده به موسفتات و ضرب در 2 کنی

دیدگاه

55 هرتز؟؟؟ یا کیلو هرتز؟؟
                              این مداری که قرار دادم با 65 کیلو هرتز کار میکنه. نیازی به فرکانس گیری نیست. فرمول داره. بر اساس فرمول حساب کردم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ashk
                                55 هرتز؟؟؟ یا کیلو هرتز؟؟
                                این مداری که قرار دادم با 65 کیلو هرتز کار میکنه. نیازی به فرکانس گیری نیست. فرمول داره. بر اساس فرمول حساب کردم.
                                همون Khz درسته :biggrin:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X