اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت منبع تغذیه 0 تا 30 ولت به صورت گام به گام

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت منبع تغذیه 0 تا 30 ولت به صورت گام به گام

خب قضیه همینه دایی :mrgreen:
    چطور میشه جریان رو کنترل کرد؟؟؟
    قضیه PWM که حله . ساختنش کار سه سوته. اما اینکه چطور باهاش جریان خروجی رو کنترل کنیم من توش موندم.
    دیشب کار ساخت ولتاژ متغیر تموم شد و جواب گرفتم. البته 3055 نداشتم و به جاش TIP41 گذاشتم. اونم جواب داد و ولتاژ خروجی رو راحت میتونستم بین 0.1 تا 11 ولت بچرخونم(با 2 تا کلید برای بالا و پایین بردن ولتاژ. البته ترانسم هم 12 بود) ولی به شدت داغ میکرد. و خوب جواب نمیداد.
    حالا اگه بخوام جریان خروجی رو کنترل کنم چکار باید بکنم؟؟؟.

راستی دایی خیلی دیر جواب میدی :cry: بی وفا دیگه دوستم نداری؟؟؟ :mrgreen: :cry2:
    با تشکر
    درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
    بدرود . . .

دیدگاه

بعضی چیزا سادست دایی و در این تاپیک نمی گنجه.
      اگه تاپیک منبع تغذیه است باید بحث همون باشه.
      این بهانه دایی تا باقی تاپیک هار و هم بخونی :biggrin:
      از ولتاژ خروجی فیدبک گرفتی و دادی به پ امپ.
      واسه جریان هم باید دقیقا همین کارو بکنی.
      توی مدار دایی فرنگی و لاچینی یه مقاومت کوچیک سر راه خروجی قرار گرفته.
      وقتی از این مقاومت جریان می گذرهف دو سرش ولتاژ ایجاد میشه. این ولتاژ رو باید بعنوان فیدبک بدی به اپ امپ.
      چون این ولتاژ خیلی کمه می تونی اول تقویتش کنی بعد بدی به پایه منفی پ امپ.
      دایی فرنگی تقویت نکرد ولی بعنوان فیدبک دادش به پایه منفی پ امپ اما دایی لاچینی تقویت کرد ولی به عنوان فیدبک استفاده نکرد چون اصلا کنترل جریان مد نظرش نبود.
      در مورد حرارت هم معلومه دایی جان. جریان ضرب در ولتاژ ترانزیستور میشه توان داغ شدن. پس باید یه هیت سینک درست و حسابی واسش ردیف کنی. خمیر حرارتی هم لازمه تا انتقال حرارت توپ بشه. دایی فرنگی دوتا ترانزیستور رو موازی کرد تا دفع حرارت دوبرابر بشه. اما اگه فن هم روی هیتسینک بزاری می تونی همون یه ترانزیستور رو استفاده کنی.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
        در مورد حرارت هم معلومه دایی جان. جریان ضرب در ولتاژ ترانزیستور میشه توان داغ شدن. پس باید یه هیت سینک درست و حسابی واسش ردیف کنی. خمیر حرارتی هم لازمه تا انتقال حرارت توپ بشه. دایی فرنگی دوتا ترانزیستور رو موازی کرد تا دفع حرارت دوبرابر بشه. اما اگه فن هم روی هیتسینک بزاری می تونی همون یه ترانزیستور رو استفاده کنی.
        دایی ممنون ولی قضیه چیز دیگه ایه. فکر کنم اشتباه منظورمو رسوندم.
        من میدونم چطور باید جریانو اندازه بگیرم و این قضیه داغ کردن ترانزیستور رو هم گفتم که(3055 نداشتم) و یه سری قضایای دیگه که حالا بماند!!!
        من فقط توی کنترل جریان موندم.
        یعنی اینکه به مدار بفهمونی که خروجی ولتاژت باید ثابت باشه و جریان بیشتر از یه حدی رو ندی
        من فقط موندم جریان رو با چی کم و زیاد کنم(به عبارتی کنترل کنم و به قولی محدود کنم) همین!!! چطور باید بفهمونم که جریان از یه حدی توی خروجی بیشتر نشه؟؟
        با تشکر
        درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
        بدرود . . .

دیدگاه

منم گفتم قضیه داغ کردن به 2N3055 ربط نداره دایی!
          تولید حرارت در TIP41 و 2N3055 یکسانه. فقط بخاطر اینکه 2N3055 قابلمه ایه، بهتر می تونه این حرارت رو به بیرون دفع کنه و آسیب نبینه.
          خروجی پ امپ فیدبک جریان و ولتاژ باهم OR لاجیک شده اند(مدار دایی فرنگی)
          در OR وقتی یک از ورودی ها فعال باشه کافیه تا خروجی فعال بشه.
          اگه ولتاژ بخواد زیاد بشه پ امپ ولتاژ فرمان کاهش میده به ترانزیستور قدرت.
          اگه جریان بخواد زیاد بشه پ امپ جریان فرمان کاهش میده به ترانزیستور قدرت.
          وقتی بار به خروجی وصل نباشه و جریانی کشیده نشه پ امپ جریان خروجی نمیده اما پ امپ ولتاژ داره کار خودشو می کنه و ولتاژ رو مقدار دلخواه ما می مونه.
          نکته ای که مشکل داری اینه:
          وقتی بار خفن به خروجی وصل کنیم یا اتصال کوتاهش کنیم، پ امپ که جریان از مقدار setpoint بیشتر بشه، پ امپ ولتاژ می خواد ولتاژ رو زیاد کنه، اما اپ امپ جریان می خواد کمش کنه تا جریان به مقدار setpoint برگرده.
          به نظرم اینجاست که درک قضیه مشکل میشه. اما اگه به جهت دیودها نگاه کنیم متوجه می شیم که اولویت با کاهش ولتاژ خروجیه نه افزایش.
          یعنی دو دیود خروجی طوری باهم OR شدند که هر کدوم از پ امپ ها بخواد خروجی رو قطع کنه بتونه و پ آمپ دیگه مزاحمش نشه.

دیدگاه

ممنون دایی
            ولی تا امتحان نکنم نمیتونم درکش کنم.
            آخه من گیرم اینه که اگه بخواد جریانو کم کنه و یا تو یه حد خاصی نگه داره باید با ترانزیستور این کارو کنه. ترانزیستور هم که داره ولتاژو کنترل میکنه؟؟؟؟!!!!
            مثلا باید خروجی 5 ولت 100 میلی آمپر باشه!
            ولتاژ رو که هیچی. راحت میشه کنترلش کرد. ولی جریان چی؟؟ من چطور میتونم بهش بگم بالاتر یا پایینتر نشو؟؟
            موقعی که خودش داره فیدبک میگیره و میفهمه که جریان داره میره بالا به ترانزیستور فرمان میده و باعث میشه ولتاژ به هم بریزه؟؟؟؟
            نمیدونم درست منظورمو رسوندم یا نه؟؟

بدرود . . .

دیدگاه

صددرصد دایی
              منم همین قسمت رو تاکید کردم چون می دونستم متوجه نشدی.
              دو دیود ما طوری چیده شندن که اجازه بیشتر شدن ندن، نه اجازه کمتر شدن.
              یعنی توی اضافه بار اشکالی نداره ولتاژ بیاد پایین، جریان نباید بیشتر از حد تعیین شده نشه.
              یا برعکس در وقتی کم باری اشکالی نداره جریان بیاد پایین، ولتاژ نباید بیشتر از حد تعیین شده نشه.
              درواقع فلسه تغذیه این نیست که هم ولتاژ و هم جریان بار رو کنترل کنیم چون همچین چیزی بی معنیه. بلکه نباید اجازه بدیم از حد تعیین شده بیشتر بشن.
              امیدوارم یه نگاه به دیود های خروجی پ امپ هم بندازی تا روش عملی سازی این موضوع رو بیشتر درک کنی.

دیدگاه

من دارم روی این کار میکنم pcb رو زدم نیمی از قطعات مونتاژ شده فقط برای نمایش ولتاژ یک مدار جمعو جور میخواهم
                با تشکر

http://www.techno-electro.com/316-%D...%BE%D8%B1.html
                چه یافت آنــکه تــو را گم کرد وچه گم کرد آنـکه تــو را یافت.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X