اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[پروژه] منبع تغذیه 12 به 35+ و -35 (مناسب برای تغذیه آمپلی ماشین)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منبع تغذیه 12 به 35+ و -35 (مناسب برای تغذیه آمپلی ماشین)

چی! سیم پیچهای اولیه و ثانویه رو مخالف هم پیچیدی؟! همش در یه جهته! هسته هم نیاز به فاصله هوایی نداره.
    راستش الان که نقشه مدار را دیدم دوباره شک کردم (فاصله هوایی که اصلاً نذاشتم) ولی فکر کنم ثانویه رو مخالف بستم(تقریباً 90 درصد مطمئن هستم که مخالف بستم چون قصد داشتم مخالف ببندم و شاید به صورت غیر عمدی موافق بسته باشم) مدار که کار میکرد حالا به نظر شما مخالف بستم یا موافق :eek: :eek: :eek:

این نقل قول از جناب shahram_77 در فروم tuningtalk هست که در اینجا من آوردم همونطور که میبینید تاکید کرده به مخالف بستن

1- اون هسته رو بنداز تو سطل آشغال.
    2-یک پاور کامپیوتر خراب ( AT یا ATX ) میخری ( بیشتر از 1000 تومن براش پول نمیدی ها ) بعد یک هسته واقعا عالی و از نوع EDT داخلش هست که اونو در میاری و با دقت کامل هسته رو از اون قسمت پلاستیکی که سیم ها دورش پیچیده شده جدا میکنی (هسته رو با چسب از داخل به این این تیکه پلاستیکی محکم چسبیده شده و باید با احتیاط کامل بازش کنی که فریت رو نشکونی.)اگه قسمت پلاستیکیه شکست که اشکالی نداره چون میتونی بعدا با چسب قطره ای بچسبونیش و درستش کنی.ولی فریت را باید تا اونجا که میتونی نشکونیش. (البته میتونی کارهای زیر رو با همون هسته قبلی انجام بدی اگه نتیجه نگرفتی بندازبش دور.)

2- برای اولیه از 6 رشته سیم 0.45 استفاده میکنی و حتما به صورت مرتب دور هم میپیچیشون.
    3-برای ثانویه ار 4 رشته سیم 0.45 استفاده میکنی و حتما به صورت مرتب دور هم میپیچیشون.
    4-اولیه ردو تا 2 دور میپیچی و ثانویه رو بر حسب فرمول زیر محاسبه میکنی.(این نکته رو فراموش نکن که باید اولیه رو بر عکس ثانویه دور هسته بپیچونی.یعنی در جهت مخالف.)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamid_ec
      راستش الان که نقشه مدار را دیدم دوباره شک کردم (فاصله هوایی که اصلاً نذاشتم) ولی فکر کنم ثانویه رو مخالف بستم(تقریباً 90 درصد مطمئن هستم که مخالف بستم چون قصد داشتم مخالف ببندم و شاید به صورت غیر عمدی موافق بسته باشم) مدار که کار میکرد حالا به نظر شما مخالف بستم یا موافق :eek: :eek: :eek:

این نقل قول از جناب shahram_77 در فروم tuningtalk هست که در اینجا من آوردم همونطور که میبینید تاکید کرده به مخالف بستن
      حرفش غلطه باید هم جهت باشه :NO:

دیدگاه

آخه خودش که مخالف بسته بود و کار کرده و من هم که به احتمال زیاد مخالف بستم (یکم گیجم هنوزم مطمئن نیستم) و کار کرده حالا از نظر تئوری اگه مخالف ببندی چه مشکلی پیش میاد
        اینم یه مطلب که از سایت sound.westhost.com که نقشه پست اولتون از اونجا بود. به قسمت داخل کادر قرمز دقت کنید

در اینجا هم گفته اولیه و ثانویه مخالف هم باشند oo:
        اینم لینک کامل پروژه در سایت sound.westhost.com
        http://sound.westhost.com/project89.htm

دیدگاه

پاسخ : منبع تغذیه 12 به 35+ و -35 (مناسب برای تغذیه آمپ&#

سلام مجدد
          اولا در مورد ماسفت:
          ترانزیستورهای اثر میدانی با تکنولوژی فلز نیمه هادی بر خلاف BJT که تمام پیونداش سیلیکان هست و فلز نیست
          ّFET:مخفف Field Effect Transistor هست که بر خلاف BJT که با جریان بیس روشن میشه و ماسفت با میدان الکتریکی روشن میشه
          میدان الکتریکی که روی خازن گیت به سورس میفته باعث میشه که کانال ماسفت پر از حامل بشه
          اگر یک ولتاژ دی سی به گیت متصل بشه خازن شروع میکنه به شارژ شدن و زمانی که ولتاژ روی گیت به سورس به مقدار کافی(از حد آستانه)تازه ماسفت روشن میشه میره تو ناحیه خطی یا همون Saturate
          هرچی گیت ماسفت ولتاژ بیشتر روش بیفته این کانال حاملاش بیشتر میشه تا اینکه از یه جایی به بعد میره تو ناحیه سوئیچینگ یا ترایود یا مقاومتی
          این ناحیه فقط عملکرد غیر خطی داره و به درد تقویت نمیخوره و ماسفت مثله یک عنصر مقاومتی میشه که درین به سورسش با مقاومت RDS خیلی کم به هم وصل میشه
          حالا مسئله اصلی اینه که اگر این خازن بهش ولتاژ AC وصل بشه مثل هر خازنی تو فرکانس پایین امپدانسش زیاده ولی هرچی فرکانس بره بالاتر رفته رفته امپدانسش کم میشه پس جریان زیادی میخواد واسه راه اندازی
          هرچی فرکانس سوئیچینگتون کمتر باشه جریان کمتری هم میخواد
          ----------------------------------------------------------------------------------
          و اما در مورد ترانس
          دو تا سیم پیچ داریم یکی اولیه یکی ثانویه که هر کدوم دوبل هستن
          جهت پیچش ثانویه هیچ اهمیتی نداره چون در نهایت پل دیود شما اونرو به پولاریته دلخواه شما تغییر میده
          اما سیم پیچ اولیه
          تشکیل شده از دو تا 4 دور،که یکی از سرهای این دو سیم پیچ اولیه رو به هم وصل میکنید(سر وسط)
          یعنی دو تا چهار دور رو با هم سری کردین به عنوان اولیه
          وقتی اولین سیم پیچ اولیه رو روی هسته توروئیدی پیچیدین به سیم پیچ دومش که رسیدن باید در همون جهت پیچیده شه
          سر وسط رو رو به مثبت وصل میکنین و دو سر باقی مونده رو به ماسفتهای وصل میکنین
          یکی رو به یه کانال
          یکی رو به یه کانال دیگه
          حالا اگه اینکارو نکنین چی میشه؟
          سیم پیچ اولیه ترانس رو در نظر بگیرین!چیزی جز یه سلف هسته دار که نیست؟
          وقتی دو سر سلفی که داره ازش جریان رد میشه باز بشه روش یه ولتاژ معکوس القا میشه که دامنش به شدت زیاده که ناشی از میدان مغناطیسی ذخیره شده در سلفه
          شما باید به نحوی این میدان مغناطیسی ذخیره شده رو با میدان مغناطیسی هم اندازه و مخالف خنثی کنید تا به این موضوع غلبه کنید.علت پیچش هم جهت روی هسته تروئیدی هم همین هست،وقتی اولین سیم پیچه اولیه قطع میشه دومیش که وصل میشه میاد میدان مغناطیسی اولی رو خنثی میکنه
          شما این خنثی کردن رو با این نحوه سوئیچ زدن جبران میکنین
          حالا اگر خلاف جهت بپیچین باعث میشه نه تنها اون رو خنثی نمیکنه بلکه تقویتش هم میکنه نتیجه اینکه ولتاژ القایی معکوس روی سلف نه تنها کمتر نمیشه بلکه بیشتر میشه!این ولتاژ در اوردر چند صد ولت میتونه باشه
          همین ولتاژ هم روی سیم پیچ ثانویه القا میشه در نتیجه باعث میشه دست شمارو بگزه
          تو متن هم گفته که سیم پیچ اولیه کلش باید در یک جهت باشه از سر وسطش هم یه سیم بکشین بیرون

دیدگاه

ممنون از پاسخ کاملتون
            ولی... اگه جهت سیم پیچ ثانویه مهم نیست چرا تو سایت esp تاکیید کرده ثانویه معکوس پیچیده بشه تا حداکثر کوپلینگ رخ بده.

در ضمن پیچیدن هسته تیروئیدی مگه با ETD متفاوته؟؟؟؟؟ (درمورد جهت ها میگم)

دیدگاه

والا من تا جایی که با دانسته هام تطبیق میدم و سوالی که از یکی از دوستان پاور الکترونیک کارم کردم گفت فرقی نداره
              فکر نمیکنم جهت پیچش ثانویه روی تزویج تاثیری داشته باشه
              اما یه نکته مهم داره که تو این سایت هم تاکید شده بهش:
              برای حداکثر تزویج ابتدا ثانویه رو بپیچین به طوری که کل هسته رو پر کنه(از اول تا آخر)
              اولیه رو جوری بین فضاهای خالی ثانویه ببندین که با سیم پیچ اولیه روی هم بیفتن!مثه دو تا دستی که به هم گره شدن
              منظورش اینه جوری نشه که ثانویه رو روی یه نصفه ببندین اولیه رو روی یه نصفه دیگه
              کل فضا رو به نسبتهای مساوی تقسیم کنید هم اولیه هم ثانویه
              من راستش اطلاع ندارم هسته ETD چجوری بسته ولی شما برای اینکه بفهمین جهت درست پیچش چیه بعد از اینکه بسته شد
              با قانون دست راست ببینین جهت شار اولین سیم پیچ اولیه و دومین سیم پیچ اولیه در خلاف جهت هم باشن
              هم به جهت جریان دقت کنید هم به جهت میدان هر سیم پیچ!جهت جریان هم مهمه اگه یادتون باشه
              خیلی سادس دیگه!تو فیزیک 3 دبیرستان بود همش

دیدگاه

چقدر بی کیفته خودم حالم بد شد
                فکر کنم نور کم بوده دستم هم لرزیده دوربین هم به درد نخور بوده

کنار هر کدوم از اون جفت خازن قرمز ها یک TDA7294 بود که متاسفانه به دلیل شلختگی اینجانب زیر خرت و پرت ها پایه هاش شکته بود و کاملاً جدا شده بودن باید هیت سینکش رو به PCB پیچ میکردم (که نکردم)
                PCB هم دست سازه ولی خیلی خوب از آب در اومده بود
                ولی انصافاً خیلی خوب درش اورده بودم سوئیچینگ و آمپ روی یک برد 10*12 (چقدر از خود راضیم) :twisted:

راستی من سلف خروجی رو گذاشته بودم حواسم نبود (تو جونی آلزایمر گرفتم) oo:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamid_ec

چقدر بی کیفته خودم حالم بد شد
                  فکر کنم نور کم بوده دستم هم لرزیده دوربین هم به درد نخور بوده

کنار هر کدوم از اون جفت خازن قرمز ها یک TDA7294 بود که متاسفانه به دلیل شلختگی اینجانب زیر خرت و پرت ها پایه هاش شکته بود و کاملاً جدا شده بودن باید هیت سینکش رو به PCB پیچ میکردم (که نکردم)
                  PCB هم دست سازه ولی خیلی خوب از آب در اومده بود
                  ولی انصافاً خیلی خوب درش اورده بودم سوئیچینگ و آمپ روی یک برد 10*12 (چقدر از خود راضیم) :twisted:

راستی من سلف خروجی رو گذاشته بودم حواسم نبود (تو جونی آلزایمر گرفتم) oo:
                  عکس هم بگیری کافیه روز بگیر خوب :biggrin:
                  درمورد جهت سیم پیچ ثانویه من اشتباه میکردم چون پل دیود توی خروجی داریم فرقی نداره جهتش...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Nimra
                    ولی شما برای اینکه بفهمین جهت درست پیچش چیه بعد از اینکه بسته شد
                    با قانون دست راست ببینین جهت شار اولین سیم پیچ اولیه و دومین سیم پیچ اولیه در خلاف جهت هم باشن
                    هم به جهت جریان دقت کنید هم به جهت میدان هر سیم پیچ!جهت جریان هم مهمه اگه یادتون باشه
                    سلام
                    منظور شما اینه که سیم پیچ های اولیه باید خلا ف هم باشن!!!!!؟
                    یعنی وسط سیم که قراره بشه سر وسط اولیه رو بگیریم و شروع کنیم هر دو سیم پیچ رو با هم بپیچیم؟که در اینصورت هم شرایط همسان پیش میاد واسه هر دو سیم پیچ هم به گفته شما سیم پیچ های اولیه خلاف همدیگه میشن درسته؟

دیدگاه

سلام
                      نه من نگفتم برعکس بپیچین
                      گفتم باید جهت میدان سیم پیچ اول و دوم معکوس هم باشه!قاعدتا اولین چیزی که به ذهن آدم میرسه برعکس کردن جهت سیم پیچهای اولیه هست اما اون نوع سیم کشی و سوئیچ زدن این رو خودش اصلاح میکنه
                      چون سر وسط به مثبت وصل میشه و و دو سر دیگه به منفی جهت جریان این دوتا سیم پیچ فرق میکنه
                      پس دقت کتید که سیم پیچ اولیه رو جوری فرض کنید که از ابتدا تا انتها به صورت یکسان پیچیده شده و فقط از وسط، سر سیم لاکی رو تراش دادین و یه سیم کشیدین بیرون(البته فرض کنید اینکارو رو نکنین چون راه خوبی نیست)

دیدگاه

جناب استارتر آقای آروین :icon_razz:
                        این سوال ممکنه واسه همه پیش بیاد که اینکه باید چند رشته سیم به خاطر اثر پوستی بپیچیم روی هسته بهتره که سیمارو به هم بتابونیم یا سعی کنیم 7 8 10 رشته رو کنار هم بپیچیم و در نهایت اینهارو در انتها با هم موازی کنیم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Nimra
                          جناب استارتر آقای آروین :icon_razz:
                          این سوال ممکنه واسه همه پیش بیاد که اینکه باید چند رشته سیم به خاطر اثر پوستی بپیچیم روی هسته بهتره که سیمارو به هم بتابونیم یا سعی کنیم 7 8 10 رشته رو کنار هم بپیچیم و در نهایت اینهارو در انتها با هم موازی کنیم؟
                          خیلی جاها خوندم درستش پیچیدنه ولی من اینکارو نکردم.

دیدگاه

پاسخ : [پروژه] منبع تغذیه 12 به 35+ و -35 (مناسب برای تغذیه آم&#

سلام
                            عکس دوم در پست اول حذف شده لطفا دوباره پ کنید
                            مرسی...

دیدگاه

پاسخ : [پروژه] منبع تغذیه 12 به 35+ و -35 (مناسب برای تغذیه آم&#

نوشته اصلی توسط Mr.Yaghoubi
                              سلام
                              عکس دوم در پست اول حذف شده لطفا دوباره پ کنید
                              مرسی...
                              همه عکس ها دوباره پلود شد.

دیدگاه

پاسخ : [پروژه] منبع تغذیه 12 به 35+ و -35 (مناسب برای تغذیه آمپلی ماشین)

دوستان میشه pcbاین مداروقراربدین لینک دانلودخرابه اگه pcbروبه صورت پروتئوس قراربدین که خیلی عالی میشه
                                سفارش سوئیچینگ آمپلی فایر ماشین پذیرفته میشود.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X