اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تغییر شدت نور یک لامپ 24 ولت 150 واتی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تغییر شدت نور یک لامپ 24 ولت 150 واتی

سلام ، ممنون کاملا متوجه شدم .
    من که ترانس ندارم ولی دوتا تغذیه 70 ولت دی سی دارم که میتونم اونارو با هم سری کنم من این ولتاژ رو میتونم به دوسر خازن 120 میکروفاراد 400 ولت تزریق کنم چون قبل از خازن همه چیز سالمه ( آیا اینکار صحیحه ) ؟
    به هر حال من اینکار رو انجام دادم و اتصالی وجود نداشت و همه چیز سالم بود .بخاطر همین تغذیه رو به 220 وصل کردم . ولی خوشبختانه فیوز نرفت !!!!! :redface: احتمالا شانس من پل دیود از همون اول خراب بوده :angry: چو ن المان دیگری رو عوض نکردم.
    با احتیاط خروجی رو در حالت بی باری اندازه گرفتم با کمال تعجب خروجی 24.89 ولته با اسکوپ هم خروجی رو دیدم
    دقیقا یک خط صافه
    تا اینجا واسه من که تو اینکار کاملا مبتدی هستم خیلی خوبه ( البته دست شما درد نکنه چون همش راهنمایی های شما بود :smile: ) . یک لامپ 24 ولت حدود 1 آمپر به خروجی وصل کردم
    لامپ روشن شد ولتاژ همون 24.7 ولته . نمیدونم ولی فکر کنم خوبه :nice:
    سپس لامپ 24 ولت 150 وات رو وصل کردم ( لامپ اصلی ) لامپ روشن نمیشه و انگار یک صدای قطع و وصل بطور
    مداوم شنیده میشه یا انگار آی سی TOP داره روشن وخاموش میشه ( انگار تغذیه نتونه جریان بده oo: )
    آیا راهی برای راه اندازی وجود داره مثلا تغییر پتانسیومتری که به TOP وصله ( کار این پتانسیومتر چیه ؟) یا تغییر برخی از المانها ویا مقاومتها
    از تمامی راهنمایی هاتون باز هم ممنونم

دیدگاه

ای ول دایی جان
      :applause:
      همش زحمت و پشتکار خودت بود.
      یه مشکلی که لامپهای رشته ای دارن اینه که اهمشون در حالت خاموش(سرد) بسیار کمه. می تونی با اهممتر تست کنی. وقتی که روشن (داغ) میشن، اهمشون به عدد واقعی می رسه. اما چون تو قراره نور لامپ رو از کم به زیاد تغییر بدی این مشکل رو نخواهی داشت.
      اگه می خوای فقط تست کنی می تونی دوتا از این لامپ ها رو باهم سری کنی تا هردو روشن و داغ بشن. بعد یکی از اونا رو اتصال کوتاه کن.
      پتانسیومتر پایه X آی سی هم که برای محدود کردن جریان نهاییه باید تنظیم بشه. ممکنه بتونی با تنظیم همین لامپ رو یکدفعه روشن کنی.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام ، با تشکر
        من پتانسیومتر رو در وضعیت حداقل قرار دادم لامپ یک لحظه روشن میشه و بلافاصله خاموش میشه و بطور متناوب
        اینکار ادامه داره و انگار صدای قطع و وصل شدن رله میاد. آیا این صدای TOP هستش ؟
        مقاومت اهمی لامپ در حدود 0.2 اهم هستش
        لامپ رو به یک تغذیه دیگه وصل کردم تا فیلامان گرم بشه بعد از 1 دقیقه روشن ماندن لامپ رو به تغذیه جدید وصل کردم ( لامپ گرم بود ، شاید هم داغ . اهم لامپ در حدود 0.3 اهم بود ) باز هم لامپ روشن نشد و صدای قطع و وصل شنیده شد.
        یک لامپ دیگه با مشخصات 24 ولت 75 وات ( نصف توان لامپ اصلی ) رو به تغذیه وصل کردم (مقاومتش هم در حدود 1.4 اهم بود ) باز هم لامپ روشن نشد و یک لحظه لامپ روشن ودوباره خاموش .
        آیا بنظر شما ایراد از طراحی نمیتونه باشه ؟ یعنی تغذیه نمیتونه آمپر مورد نظر رو تامین کنه
        یا شاید ایراد از ترانس باشه . آیا با تغییر بعضی از المان ها مثل مقاومت ها یا تغییر در مسیر فیدبک میشه لامپ رو روشن کرد.

دیدگاه

دمت دایی جان
          به نظر من بازم مشکل از لامپه نه منبع.
          تو منبع 24 ول 6 آمپر ساختی پس باید با بار 4 اهم تستش کنی. اگه تو بار 4 اهمی مشکلی داشت پس ایراد از تغذیه است.
          بهترین راه تست لامپ اینه که آروم آروم روشنش کنی. یعنی همون درایوی که از اول می خواستی بسازی بهش ببندی. اینجوری اهم لامپ به آرومی زیاد میشه و منبع تغذیه قطع نمی کنه. این صدا هم منطقیه چون بصورت ناگهانی ترانس خاموش میشه.

دیدگاه

سلام ، با تشکر
            حتما درایور رو اضافه و نتیجه رو خدمتتون اعلام می کنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hosein47
              سلام ، با تشکر
              من پتانسیومتر رو در وضعیت حداقل قرار دادم لامپ یک لحظه روشن میشه و بلافاصله خاموش میشه و بطور متناوب
              اینکار ادامه داره و انگار صدای قطع و وصل شدن رله میاد. آیا این صدای TOP هستش ؟
              مقاومت اهمی لامپ در حدود 0.2 اهم هستش
              لامپ رو به یک تغذیه دیگه وصل کردم تا فیلامان گرم بشه بعد از 1 دقیقه روشن ماندن لامپ رو به تغذیه جدید وصل کردم ( لامپ گرم بود ، شاید هم داغ . اهم لامپ در حدود 0.3 اهم بود ) باز هم لامپ روشن نشد و صدای قطع و وصل شنیده شد.
              یک لامپ دیگه با مشخصات 24 ولت 75 وات ( نصف توان لامپ اصلی ) رو به تغذیه وصل کردم (مقاومتش هم در حدود 1.4 اهم بود ) باز هم لامپ روشن نشد و یک لحظه لامپ روشن ودوباره خاموش .
              آیا بنظر شما ایراد از طراحی نمیتونه باشه ؟ یعنی تغذیه نمیتونه آمپر مورد نظر رو تامین کنه
              یا شاید ایراد از ترانس باشه . آیا با تغییر بعضی از المان ها مثل مقاومت ها یا تغییر در مسیر فیدبک میشه لامپ رو روشن کرد.
              سلام دوست عزیز اول اینکه من از این تاپیک چند روزیه عقب موندم و تازه مطالب رو خوندم بذارین ابتدا از عکسهایی که پلود کردین تشکر کنم خیلی ممنون دوم اینکه میشه بگین اون چسب زرد رنگ رو از کجا تهیه کردین؟ امیدوارم نگید از تهران.
              ولی در مورد مشکل شما.دقیقا همینطوره که شما میگید و به نظر من مشکل از لامپ هم نیست. بذارین تجربه های خودمو براتون بگم. البته این تجربه های من با آی سی tny هست.
              من منابع تغذیه رو قبلا با یک لامپ هالوژن 50 وات تست میکردم که خروجیشون چقدر توان میتونه بده.مثلا اگه منبعی حداکثر 20 وات میتونست خروجی بده (منبع 12 ولت) لامپ رو با حدود 7.5 ولت و حدود 2.7 آمپر روشن میکرد. یادم میاد اولین منبعی که با tny بستم و لامپ هالوژن رو بهش وصل کردم اصلا لامپ رو روشن نکرد و همون صدای تیک تیک که شما میفرمایین رو میداد :eek: ولی همین منبع با بار غیر لامپ جواب میداد.
              البته اون منبعی که من بستم 12 ولت 2 آمپر بود. به نظر من دو علت میتونه باشه برای این موضوع یا اینکه چون منابع من توانشون زیر 50 وات بود و لازم بود که در خروجی افت ولتاژ ایجاد بشه و شاید تغذیه های tny وقتی قراره افت ولتاژ در خروجی ایجاد بشه قطع و وصل میشن (البته اینو میگم شاید و شایدم اینطور نباشه) یا اینکه کلا این منابع با بعضی از لامپها یا کلا لامپها مشکل دارن. در هر صورت من دقیقا نمیدونم مشکل از کجاست حتی من با لامپ یک مقاومت وات بالا سری کردم که مقاومت گرم میشد ولی لامپ روشن نمیشد.
              در ضمن یکبار هم منبعی که ساختم که خروجی هی خاموش و روشن میشد مشکل از اپتوکوپلر بود که سوخته بود شاید مشکل شما هم همین باشه بعضی مواقع اپتوکوپلر ها سریع میسوزن به نظر من حتما اپتوکوپلر خودتون رو یک تستی بکنید.موفق باشین
              ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

سلام ، وعرض ارادت خدمت دوستان ahmadmn و ms2000 .
                جناب ms2000 من چسب رو متاسفانه یا خوشبختانه از تهران تهیه کردم چطور مگه ؟ اگه کاری از دست من بر میاد بفرمایید در خدمتم .
                بالاخره من تو این مدت خیلی چیزها از جناب ahmadmn یاد گرفتم ، از جمله معرفت . خدا خیرش بده و هرجا که هست
                صحیح و سلامت باشه .
                جناب ahmadmn خدمت شما عرض کنم که درایور رو ساختم و با همون لامپ 24 ولت 1 آمپر تست کردم و خیلی راحت و مثل آب خوردن
                دیم شد از 0 تا 100 درصد . ولی لامپ اصلی 24 ولت 150 وات باز سرو صدا راه انداخت ( قطع و وصل ترانس ) در حدود 30 ثانیه سپس لامپ روشن شد و شروع کردم به دیم کردن تا حدود 60 درصد دیم شد و بالاتر نرفت و دوباره لامپ
                خاموش شد و قطع و وصل شدن ترانس شروع شد و دوباره تونستم دیم کنم ولی باز هم تا 60 درصد .
                یعنی متاسفانه نتیجه اصلا قابل قبول نیست .
                جناب ms2000 اگه اپتو مشکل داشته باشه لامپ 24 ولت 1 آمپر هم نباید جواب بده ( آیا درست عرض میکنم ).
                بهرحال من دیگه چیزی به ذهنم نمیرسه و جناب ahmadmn اگه راه حل و تست دیگه ای بذهنتان میرسه بفرمایید
                تا انجام دهم . راستی مدارات تغذیه ای که این لامپها را راه اندازی میکنند مگه روش هاشون چیه ؟ ( تا لامپ بهشون وصل میشه روشن میشن oo: )

دیدگاه

دمت دایی جان
                  آخرین راهی که به ذهنم می رسه استفاده از بار 4 اهمیه تا معلوم بشه واقعا مشکلی هست یا نه.
                  البته امشب عوامل shut down این آی سی رو بررسی می کنم تا در بارهای نامتعارف هم کار کنه. مثلا ممکنه ولتاژ ورودی افت پیدا کنه که به مقاومت مسیر ووردی و جنس خازن های ورودی بستگی داره و شاید با افزایش خازن ووردی و حتی برداشتن مقاومت های 2.4مگااهمی undervoltage حل بشه.
                  بهر حال منابع معمولی چیزی به اسم shut down ندارند و همون جریانی که می تونن بدن باعث گرم شدن لامپ و کاهش جریان میشه.

دیدگاه

سلام ، و بقول خودتون ، دمت
                    دو تا نکته رو خدمت تون عرض کنم .
                    1) جنس خازن C4= 0.1uf که به پایه C آی سی TOP وصله ، از نوع الکترولیت استفاده کرده ام
                    2) پایه وسط پتانسیومتر رو هم به پایه های F و S آی سی و منفی پل دیود وصل کرده ام
                    اگه مشکلی بابت اینها هست بفرمایید . ( بهر حال من منتظر بررسی های شما هستم )
                    ممنونم .

دیدگاه

سلام دایی
                      1- منظورم خازن صافی ای سی نیست. بلکه خازن ورودی مداره. همون 120 میکروفاراد که باعث حذف ریپل میشه. اون باید بزرگتر بشه تا افت ولتاژ باعث قطع مدار نشه. مقاومت های R6 , R7 رو هم در بیار.
                      یه نکته دیگه ترانس EMIآ‌ ورودیه که توی بازار ایران با اهم های مختلف هست اما کسی توجه نمی کنه. اگه می تونی اهم اونم بگیر.
                      راستی من تابحال خازن 0.1 میکروی الکترولیت ندیدم. اگه می تونی خازن عدسی بزار تا نویز کمتر بشه.
                      2- پایه وسط پتانسیومتر باید به F و S آی سی وصل باشه به شرطی که پایه سوم پتانسیومتر ول باشه!!!
                      در واقع ما باید از دو پایه پتانسیومتر استفاده کنیم. پایه وسط و یکی از کناری ها.
                      با این کاری که کردی مقاومت پتانسیومتر فقط به نصف حداکثر میرسه!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hosein47
                        سلام ، وعرض ارادت خدمت دوستان ahmadmn و ms2000 .
                        جناب ms2000 من چسب رو متاسفانه یا خوشبختانه از تهران تهیه کردم چطور مگه ؟ اگه کاری از دست من بر میاد بفرمایید در خدمتم .
                        جناب ms2000 اگه اپتو مشکل داشته باشه لامپ 24 ولت 1 آمپر هم نباید جواب بده ( آیا درست عرض میکنم ).
                        بهرحال من دیگه چیزی به ذهنم نمیرسه و جناب ahmadmn اگه راه حل و تست دیگه ای بذهنتان میرسه بفرمایید
                        تا انجام دهم . راستی مدارات تغذیه ای که این لامپها را راه اندازی میکنند مگه روش هاشون چیه ؟ ( تا لامپ بهشون وصل میشه روشن میشن oo: )
                        سلام آخه من این نوع چسب رو تو مشهد گیر نیاوردم از بس که اکثر قطعات در تهران هست و در مشهد نیست کمی خسته شدم.
                        بله اگه اپتو مشکل داشته باشه لامپ 24 وات هم نباید جواب بده من متوجه این مورد نشدم.
                        ولی اینو میتونم دقیق بهتون بگم الان من یک منبع رو میزم هست که حدود 28 وات توان خروجی داره (12 ولت)ولی متاسفانه لامپ هالوژن رو نمیتونه روشن کنه و همون صدای تیک تیک های معروف به گوش میرسه ولی در اکثر تغذیه های کم توان تر این لامپ روشن میشه ولی با شدت نور کمتر.منم خیلی دوست دارم بدون موضوعش چیه.موفق باشین

دیدگاه

دمت دایی مسعود
                          سلف الکترونیک این چسبا رو با قیمت خوب میده. اگه تهران رفتن اذیتت می کنه من به مسئول خریدم میگم فردا از سلف بگیره و پست کنه مشهد.
                          اگه دایی حسین می تونست منبعشو با یه بار 4 اهمی غیر از لامپ تست میکرد متوجه می شدیم منبعش مشکل داره یا نه. مثلا سیم المنت. بهرحال من چند تا اشکال کوچیک دیدم که امیدوارم با همین ها حل بشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                            دمت دایی مسعود
                            سلف الکترونیک این چسبا رو با قیمت خوب میده. اگه تهران رفتن اذیتت می کنه من به مسئول خریدم میگم فردا از سلف بگیره و پست کنه مشهد.
                            اگه دایی حسین می تونست منبعشو با یه بار 4 اهمی غیر از لامپ تست میکرد متوجه می شدیم منبعش مشکل داره یا نه. مثلا سیم المنت. بهرحال من چند تا اشکال کوچیک دیدم که امیدوارم با همین ها حل بشه.
                            سلام خیلی ازتون ممنونم به امید خدا هفته آینده میرم تهران کلی لیست آماده کردم که باید تهیه کنم خیلی خوشحال میشم اگه شما بگی چی میخوای من براتون تهیه کنم.
                            راستی یک سوال دیگه هم داشتم شما درجایی در همین تاپیک نوشتین که 6 دور از اون چسبهای زرد بپیچه روی ثانویه (بعد از اتمام پیچیدن ثانویه)یا در جایی گفتین 3 دور بپیچه ولی مگه نه اینکه هر چه بیشتر چسب بپیچیم فاصله بین اولیه و ثانویه بیشتر میشه و اندوکتانس نشتی بیشتر میشه پس چرا یک دور نپیچیم که فاصله کم بشه و اندوکتانس نشتی کمتر بشه
                            در ضمن استاد منبع من چرا لامپ هالوژن 12 ولت رو روشن نمیکنه؟ در صورتی حدود 12 ولت و 2 آمپر رو راحت در خروجی میده (tny280).من چطوری تست کنم؟
                            با تشکر

دیدگاه

سلام ،
                              اگه R6 و R7 رو در بیارم پایه L آی سی معلق میشه طبق شکل ( آیا منظورتون همینه ؟ )
                              و پتانسیومتر رو طبق شکل زیر وصل کردم . آیا مشکلی وجود داره ؟
                              جناب ms2000 بله اتفاقا من هم چسب ها رو از سلف الکترونیک تهیه کردم و اگه مامور خرید جناب ahmadmn موفق نشد من هم در خدمتم .
                              مقدار مقاومت EMI رو اندازه می گیرم و یک بار 4 اهم وات بالا ( المنت ) رو هم سعی میکنم به تغذیه وصل و نتیجه
                              رو اعلام کنم . راستی اگه مقدار خازن بعد از پل دیود 2 برابر بشه کافیه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hosein47
                                سلام ،
                                اگه R6 و R7 رو در بیارم پایه L آی سی معلق میشه طبق شکل ( آیا منظورتون همینه ؟ )
                                و پتانسیومتر رو طبق شکل زیر وصل کردم . آیا مشکلی وجود داره ؟
                                جناب ms2000 بله اتفاقا من هم چسب ها رو از سلف الکترونیک تهیه کردم و اگه مامور خرید جناب ahmadmn موفق نشد من هم در خدمتم .
                                سلام بله بذارین معلق بشه این دو تا مقاومت توی نقشهاهای tny هم هست که من نمیذارمش اگه اشتباه نکنم برای جلوگیری از ازدیاد ولتاژ ورودیه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X