اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

Power LED درایور با MC34063

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

Power LED درایور با MC34063

عرض سلام و وقت بخیر خدمت تمامی دوستان ، مهندسین و استادان گرامی

چند ماهی هست که دنبال یک آی سی مناسب برای درایو Power LED هستم که تلفادت کمی داشته باشه. البته منظورم عملکرد در حالت DC هستش. یعنی ولتاژ و جریان DC لازم برای تغذیه فراهمه و فقط بحث درایو صحیح LED ها ( تثبیت جریان ، حتی در حالت اتصال کوتاه )مطرح هستش.
    خب همون اولش آی سی های زیادی رو پیدا کردم که مخصوص این کار تولید میشن، مثل : LM3404 , LM3414
    اما متاسفانه هیچ کدام تو ایران نبودن ( یا من نتونستم پیدا کنم ) ! :sad:
    به همین دلیل تو همون زمان با طراحی یه مدار با LM317 و یک ترانزیستور ، درایوری برای LED های 5 واتی ساختم که باهاش 4 تا LED رو بصورت سری راه میندازم و جریان هم قابل تنظیم هست که مثلا ، بیشتر از 700mA نشه. حتی در مقابل اتصال کوتاه هم حفاظت میشه. . مدارش عالی کار میکنه ولی همانطور که خیلی از دوستان میدونن، این آی سی بصورت خطی عمل میکنه و در مدار من تلفاتی در حدود 3 وات رو بوجود میاد که هم مصرف رو بالا میبره و هم نیاز به هیت سینک هستش.
    در حال حاضر که بحث صرفه جویی در انرژی مطرحه ، دلم نمیخواد از اون مدار تولید بشه و دنبال مداری برای کاهش تلفات هستم. تا اینکه یاد آی سی خوشدست MC34063 افتادم و خواستم با اون یه مدار طرح کنم. تو گوگل یه گشتی زدم و مدار زیر رو پیدا کردم :

مدار برای یک LED طراحی شده ( با جریان ثابت 350mA ).
    این مدار از نظر تئوری درسته و در عمل هم که ساختم ، خیلی خوب کار میکرد. اما نیاز من مداری برای 4 تا 5 واتی هستش که بصورت سری قرار گرفتن و ولتاژی در حدود 27 ولت نیاز دارن ( با جریان ثابت 700 میلی آمپر ) .
    مقاومت سری شده با LED ها ، سنسور جریان بار هستش که درواقع ولتاژ خروجی 34063 رو کنترل میکنه. ( راه جالبیه نه !؟ )
    اما وقتی مدارو برای نیاز خودم تغییر دادم ، جریان ثابت نبود و با تغییر بار ( مثلا اتصال کوتاه یکی از LED ها ) جریان زیاد میشد و به بار و خود آی سی آسیب میرسید!! :cry:

سوالی که دارم اینه که آیا میشه از این مدار استفاده کرد یا نه ؟
    یادمه دایی جان تو یه تاپیک گفتن تو حالت کاهنده، ماکزیمم جریان خروجی این آی سی باید کمتر از 700 میلی آمپر باشه ، درسته ؟
    به نظرتون چه تمهیداتی لازمه تا از ین مدار بشه برای مصرفی مثل نیاز من استفاده کرد ؟ نیاز به ماسفت خروجی هست یا باید نمونه گیری جریان و ولتاژو تغییر داد ؟

راستی اگه آی سی مخصوص درایو Power LED هم سراغ دارید که مثل آی سی های ذکر شده ( LM3404/14 ) مخصوص این کار هستن، معرفی کنید لطفا.

با تشکر

پاسخ : Power LED درایور با MC34063

اول از همه لطفا یه مورد رو روشن کنید!
    اون منبع تغذیه ای که 12 ولت ورودی مدار شما رو تامین میکنه از چه نوعی هست؟

اگه از نوع سوئیچینگ باشه ، که در اونصورت به مدار دیگه ای نیاز نداری و کافیه جریان رو سنس کنیم و در موقع مناسب فیدبک رو فعال کنیم.

ولی اگه منبعت یه باطری هست و مثلا برای مصرف در اتومبیل هست ، در اون صورت با خیال آسوده بیاییم و فوکوس کنیم به مدار پیشنهادی شما و روشهای شما!

دیدگاه

سلام
      uc3842 همینه فقط یه ماسفت رو درایو میکنه و خودش جریان دهی نداره. همین باعث میشه شما خارج اون هر mosfet ی بزاری کار کنه.
      برای شما که 700ma خروجی میخواید حدود 4 آمپر mosfet بزارید.
      سعی کنید ولتاژ ورودی سیستمتون زیاد با اونچه در خروجی میخواید متفاوت نباشه. مثلا اگه 27 ولت میخواید باید نهایت 60 ولت به مدار بدید تا pwm زیاد کم نشه. pwm های پایین به دلیل زمان rise time و fall time ترانزیستورها معمولا خوب تولید نمیشن و راندمان خیلی کم میشه به علاوه اگر ولتاژ خیلی بالا بشه ممکنه اصلا قبل اینکه ترانزیستور شما بخواد خاموش بشه بزنه لامپ ها رو بسوزونه.
      حداقل هم باید 33 ولت بدید.
      البته من بیشتر رو سیستمهای سوئیچینگ مطالعه داشتم و عملا کار زیادی نکردم بازم نظر دوستان رو بپرس.

در نهایت هم بگم سیستم buck خطرناکه چون اگه عنصر سوئیچ بسوزه ولتاژ ورودی رو عینا به خروجی منتقل میکنه و ....
      سعی کن از flyback استفاده کنی.

نوشته اصلی توسط feredi
      اول از همه لطفا یه مورد رو روشن کنید!
      اون منبع تغذیه ای که 12 ولت ورودی مدار شما رو تامین میکنه از چه نوعی هست؟

اگه از نوع سوئیچینگ باشه ، که در اونصورت به مدار دیگه ای نیاز نداری و کافیه جریان رو سنس کنیم و در موقع مناسب فیدبک رو فعال کنیم.

ولی اگه منبعت یه باطری هست و مثلا برای مصرف در اتومبیل هست ، در اون صورت با خیال آسوده بیاییم و فوکوس کنیم به مدار پیشنهادی شما و روشهای شما!
      این حرف هم کاملا درسته شما میتونید همین منبع های تو بازار رو تغییرات بدید استفاده کنید. خیلی ازرونتر میشه.
      بت در بغل و به سجده پیشانی ما کافر زده خنده بر مسلمانی ما
      اسلام به ذات خود ندارد عیبی هر عیب که هست در این مسلمانی ماست

دیدگاه

برادر feredi اون مداری که من گذاشتم صرفا برای نشون دادن یه نمونه درایور با 34063 هستش و خواستم نحوه بستن این آی سی رو برای مدار مورد نظر ببینید.
        برای تغذیه های سوییچینگ که با یه تغییر کوچیک تو قسمت فیدبک میشه هم جریان و هم ولتاژ رو ثابت نگه داشت. :agree:
        تغذیه این نوع درایور ولتاژ DC با ماکزیمم 4 ولت بیشتر از نیاز LED هاست. مثلا برای 4 تا 5 واتی که حدودا 27 ولت نیاز داره، ولتاژ ورودی 31 ولته. ضمنا نوع تغذیه هم مشخص نیست ( باتری ، سولار ، تغذیه خطی یا سوییچینگ و غیره ) . پس صرفنظر از نوع تغذیه باید کار طرحی رو انجام داد.

مصطفی جان از پیشنهاد شما هم ممنونم.
        خودم هم به 3842 فکر کردم. اما اگه بشه از 34063 ، 700 میلی آمپر در حالت باک کشید ، عالیه. چون مدار نباید زیادم حجیم باشه و حتی المقدور قطعه حرارت زا (ترانزیستور بیرونی ) نداشته باشه بهتره :agree:. درکل کار کردن با 34063 به مراتب از 384X راحت تره. ( البته تو مبدل های DC to DC ) در مقابل خانواده 384X در مبدلهای فلایبک با ورودی برق شهر خیلی خوب کار میکنن.
        در مورد سیستم Buck هم عرض کنم که تو تبدیل DC to DC کاهنده ، بهترین گزینه همون مدار باکه. اون خطری که شما گفتین در صورتی پیش میاد که ولتاژ ورودی خیلی بیشتر از نیاز مصرف کننده باشه. مثلا ولتاز ورودی برق شهر DC شده باشه و خروجی فرضا یه بار 24 ولتی! اما همونطور که عرض کردم اختلاف ولتاژ ورودی از خروجی تو مثال و مدار که گفتم زیاد نیست.

دیدگاه

سلام. خوشحالم که میبینم راهی که من حدود یک سال پیش رفتم دارین میرین بله منم دقیقا دنبال همچنین منبعی بودم البته به اندازه یک ناخن میخواستم کل برد چیزی در حدود یک سانت در یک سانت بشه.
          خب من راههای بسیاری رو رفتم از جمله lm317 که اس ام دی اون رو گرفتم که خیلی کوچولویه و یا استفاده از یک ترانزیستور که جواب هم گرفتم ولی متاسفانه راندمان خوب نبود. کسی که LED استفاده میکنه احتمالا یکی از خواسته هاش مصرف پایینه دیگه واقعا حیفه ما مقدار زیادی انرژی در منابع خطی هدر بدین.
          منم مثل شما رفتم سراغ 34063 همین مداری که شما گذاشتین رو هم پیاده کردم متاسفانه فشار روی مقاومت سنس زیاد بود
          با آی سی ac1101 و 34063 میشه مقدار بیشتری ال ای دی درایور کرد منبع هم پی دی اف زیره ولی متاسفه 1101 گیر نیاوردم.
          http://madengineer.de/uploads/datasheets/ONS_MC34063A_AN1.pdf
          البته در حالت افزاینده اگه درست یادم مونده باشه با 34063 به جواب رسیدم
          با 2575 هم رفتم ولی اون جوابی که میخواستم نگرفتم
          خواستهای من موارد زیر بود:
          1- اشغال فضای کم
          2- راندمان بسیار بالا
          خلاصه خیلی درگیر اینگونه مدار ها بودم که به سوئیچینگی که آقای رومن بلاک زدن و بر پایه سه ترانزیستوره رسیدم که میشه با یک مقاومت جریان رو تنظیم کرد مدار و منبع رو در زیر میذارم من با کمک استاد احمد مدار رو برای 12 ولت ورودی و 340 میلی خروجی تنظیم کردیم و برای حالتهای دیگه هم با تغییر کوچکی میشه اینکار رو کرد.استاد احمد گفتن که این مدار رو قبلا برای ایجاد آژیر هم درست کردن.موفق باشین
          http://www.romanblack.com/smps/a04.htm
          برای سه تا ترانزیستور از نوع اس ام دی گرفتم و برای هسته هم یک نوع هست که بشگه ای اس ام دیه خیلی کوچولویه گرفتم. در اینجا از زحمات استاد احمد هم تشکر میکنم تو این مدار خیلی بهم کمک کرد.
          ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

مرسی مسعود جان.
            منم اون عکسو از PDF که گذاشتی درآوردم و پ کردم.
            از مداری که معرفی کردی ممنون. باید یه تغییراتی بهش بدم که تا 1 آمپر هم آخ نگه. ولی خوب یه کم حجیم میشه، چون مدار گسترده ست.

دیدگاه

سلام دایی جان
              MC34063 برای درایو LED خیلی عالیه. به شرطی که در حالت بوست کار کنی تا تلفات به حداقل برسه. با انتخاب دقیق مقاومت درایو ترانزیستور داخلی MC34063 میشه فرکانس کاریشو تا نزدیک 100 کیلوهرز هم برد و این باعث کاهش حجم سلف میشه. خازن خروجی و فیدبک جریان هم می تونه حذف بشه چون در ورودی MC34063 یه سوئیچ جریان سریع قرار داره.
              با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X