ولتاز اینگونه مدار ها خیلی حساس است و با یک کم تغییر بایاس ترانزیستور و .... کلی فرق میکنه
راجب محاسبات ترانس وسط هم باید بگم بهتر شارز یک موبایل تلفن رو باز کنی و دور هاش رو یادداشت کنی بعد عین همون رو بپیچی
اگر دنبال کیت اماده هستی خوب این سایت خیلی بهت کمک نمیکنه
اصلا بهتر ه بگی می خوای چیکار کنی تا شاید بیشتر بشه کمکت کرد
تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است
با تشکر از برادر عزیز
من در بحث الکترونیک آنالوگ در حد صفر هستم و خیلی سرم نمی شه چون کلا نه رشتم اینه نه رشته پدر اینه نه پدربزرگم
ولی همه قطعات و شماتیک اونا رو می شناسم چند تا کتاب هم گرفتم تا بخونم و یه چیزی یاد بگیرم ولی متوجه نشدم مثل (الکترونیک1 هنرستان ، الکترونیک 2 هنرستان ، مبانی برق ، آزمایشگاه مقدماتی ، آزمایشگاه الکترونیک ، ...)
ولی تو بحث میکرو یه کم در حد نا چیز بلدم
حالا وقتی می خوام میکرو هام رو مثلا در خونه راه بندازم (در پروژه هایی مثل تابلو روان و قفل رمز دیجیتال و...) نیاز به تغذیه دارم
تا به حال از ترانس استفاده می کردم ولی به علت مشکلاتی که لازم به توضیح نیست تصمیم گرفتم مداری بسازم که کار ترانس رو بکنه بعد 10 تا pcb ازش بسازم و لحیم کنم تا دیگه مشکل منبع تغذیه نداشته باشم
ولتاژش می خوام 12 باشه و جریان هم تا 0.5 بده خوبه
با تشکر
سلام دوست عزیز خوبی؟ دیشب میخواستم برات جوال بنویسم که سایت بالا نمیومد.شرمنده ام.
در مورد منابع تغذیه ترانزیستوری فلایبک من خیلی سعی کردم که منبع خوبی ببندم مدارهای مختلفی بستم در این راه دوست عزیز feredi و مخوصا Newsad.Electronics و ... خیلی بهم کمک کردن شما میتونی سیر راهنمایی هایی که من خواستم رو در تاپیک زیر ببینی»
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=49274.0
گرچه اکثر دوستان (مثل استاد احمد و جناب وحید نصیری و ...) با اینگونه مدارهای ترانزیستوری فلایبک مخصوصا برای کار دائم مخالفن.ولی من چند ماه روی این منابع کار کردم و خوشبختانه به نتیجه خوبی رسیدم راستش میخواستم که منبعی بسازم (درایور ال ای دی)که زیر 500 تومان دربیاد حدود 4 وات بهم بده و مساله اصلی اینه که منبع خیلی خوبی باشه و عمری باشه و راندمان خوب داشته باشه و منبع داغی نباشه منظورم اینه که اجزاءش داغ نکن و ... آخه نمونه خارجی این منبع با یکسری قطعات دیگه به قیمت حدود 1100 فروخته میشد. خلاصه من تونستم با یک مدار به خواسته ام برسم. لینکشو در زیر میذارم و دوست عزیز aliila هم مدارشو در پاسخ 15 همین تایپک گذاشته.
http://www.123jxjy.cn/dzdq/wxyl/ccc/cdq.htm
ولی اگه شما این مدار رو بسازین نمیتونید ازش توان 4 وات رو بگیرین یک منبع خیلی کم توان در میاد من تغییراتی روش دادم که به خواسته ام رسیدم مثلا اون دیود بین دو ترانزیستور باید با مقاومت 1 کیلو عوض بشه و یا اینکه من اولیه ترانس رو به مقدار 270 دور سیم 0.10 پیچیدم و ... که اون رو هم از روی مدارهای دیگه یاد گرفتم.
مدار خیلی خوبی دراومد من ازش دارم دائم (24 ساعته) و در محیط (اطراف)بسیار گرم استفاده میکنم. این منبع برای من قیمتش حدود 400 تومان دراومد
و 400 عدد از روش ساختم.
همونطور که دوست عزیز aliila گفتن این منبع به تغییراتی حساسه مثلا اگه بعد از چند مدت به علت های مختلف خازن ورودی خراب بشه دیگه توان منبع افت زیادی میکنه .
درسته که این منابع ارزون درمیان ولی برای بار اول اگه بخوای عالی جواب بده یکم سخت تره درست کردنشون (به نظر من) نسبت به منابع آی سی دار و هم اینکه بعضی ها معتقدن که این منابع ترانزیستوری منابع خوبی نیست. گرجه اونی که من ساختم چون واقعا روش کار کردم چیز خوبی از آب دراومد.
به نظر من شما دوست عزیز که میگی در این زمینه زیاد کار نکردی. و میخوای که منبع هم بسازی و میخوای ارزان هم برات دربیاد که تعدادی از روش بزنی به نظر من شما بیا و از آی سی استفاده کن.منابعی که با آی سی درست میشن خیلی راحت تر جواب میدن اگه حتی کمی مشکل وجود داشته باشه.(به نظر من). من پیشنهاد میکنم با توجه به اینکه شما هم 12 ولت میخوای و هم 5 ولت بیا و یک منبع با دو خروجی بساز که دیگه از رگلاتور هم استفاده نکنی یک منبع با یک آی سی ارزون بساز که حدودا اگه شما 12 ولت 1 آمپر هم بخوای فکر کنم چیزی حدود زیر 1500 تومان درمیاد ولی اگه از اون ترانزیستوری ها بخوای زیر 1000 درمیاد. پیچیدن ترانس زیاد سخت نیست تو همین سایت هم عکس ازش زیاده مثلا نگاه کنید به:
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=47318.510
خب لحیم کاری قطعات کنار هم که زیاد سخت نیست فقط میمونه پیچیدن ترانس که باید یکم روش کار کنی تا یاد بگیری من میتونم هم برات شماتیک مدار 12 ولت 1 آمپر بذارم که زیر 1500 تومان دربیاد و هم میتونم همین جا عکس فیبرشو برات بذارم ولی در نهایت خودت باید ترانسشو بپیچی البته میتونم من برات بپچیم و برات پست کنم ولی بهتره خودت یاد بگیری. در هر صوت من در خدتم.
یک کار دیگه هم اینه که مثلا بری یک سوئچینگ 12 ولت نیم آمپر بخری و از اون در مدارت استفاه کنی.
ولی یک چیز بگم اگه یاد بگیری سئوچینگ بزنی (که آسون هم هست)دیگه راحت خودت هر ولتاژ و آمپری رو میتونی بزنی.
ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی
مدار خیلی خوبی دراومد من ازش دارم دائم (24 ساعته) و در محیط (اطراف)بسیار گرم استفاده میکنم. این منبع برای من قیمتش حدود 400 تومان دراومد
و 400 عدد از روش ساختم.
با سلام خیلی خوشحالم که تونستی این مدار رو با این تعداد بسازی
بیشترین عذابی که من میکشم از اینه که تومملکت ما که همه یک گوشی چینی دستشون است و حداقل شارژش ایرانی باشه
مادر برد و مانیتور و لباس شویی و تلوزیون ... همه قطعاتش یا یک قسمتش از چین میاد داره اداعا میکنه می خواد روی جهان رو کم کنه
کدومش بهتر اینه که هواپیما مسافربری بسازیم یا بمب اتم الان قرقیزستان بمب اتم داره
کدوم برق ارزون تره برق با انرژی های پاک یا با انرژی هسته تو این وضع فلاکت بار ؟
تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است
با تشگر از برادرون ms2000 ,aliila
من اونجوری که از صحبت های برادر ms2000 فهمیدم بهتره از منبع آی سی استفاده کنم اگر زحمت بکشی و نقشه مدارشو بزاری که بینهایت ممنون می شم(اگر شماتیک رو هم بزاری بیشتر )
نکته دوم اینکه می خوام خودم یاد بگیرم یک ترانس بسازم این دور سیم ها رو بده تا من با کمک دامادمان (فوق لیسانس برق قدرت) اگه بلد باشه گولش بزنم و یه ترانسی برا خودم دست و پا کنم :wow:
یک چیز بگم اگه یاد بگیری سئوچینگ بزنی (که آسون هم هست)دیگه راحت خودت هر ولتاژ و آمپری رو میتونی بزنی.
برادر من یه دفعه حدود 6 ماه پیش یه تصمیم انقلابی گرفتم که خودم برم کار منابع سوئیچینگ رو یاد بگیرم
آقا چشمتون روز بد نبینه ما گول خوردیم و رفتیم و این کتاب زیر رو خریدیم(قیمت 3000 که البته با پول پست چیزی رو 3500 وا ایستاد که پول یک atmega16 smd یا atmega32 smd یا atmega16L یا 2تا attiny13 و ... :cry2
کتابی بسیار سنگین و سخت بود که فقط پشیمانی پول هدر رفته رو به جای گذاشت و من از اون هیچی نفهمیدم
حالا بازم می گی
تا به ما رسید وا رفت
آقا این لینکی که برادر ms2000 دادن برای آموزش ترانس که عکس هاش باز نمی شن
کمک کنید :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:
تا به ما رسید وا رفت
آقا این لینکی که برادر ms2000 دادن برای آموزش ترانس که عکس هاش باز نمی شن
کمک کنید :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:
سلام دوست عزیز لطفا به من بگو مسعود من مسعود هستم کوچیکت.
راستش من این کتاب رو نخوندم ولی باور کن اگه کمی همت و تلاش کنی یاد میگیری و ساده هم هست.
راستش تا دیروز عکسها باز میشد ولی چند دقیقه پیش که لینکو باز کردم باز نشد عکسهایی بسیار عالی بود که دوست عزیز استاد بزرگ با آی دی علم فردا زحمتشو کشیده بودن ایشون خیلی در سوئیچینگ و الکترونیک وارد هستن.
خب یک لینک دیگه میذارم که استاد احمد (استاد خیلی بزرگ) گذاشتن فقط تو این عکس هر دور سیم پیچ از ابتدای قرقره تا انتهاش پیچیده شده شما بهتره که ابتدا و انتهای قرقره رو کمی فاصله بدی.
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=29195.30
برادر مسعود گل :agree:
چاکرتیم ولی این آقای دایی روش پیچیدن ثانویه رو که نگفته
نکته دوم اینکه این دور سیم پیچ رو محاسبه کن بده به من که من کار رو شروع کنم :rolleyes:
راستی ببین این کتاب برا شروع خوبه (گولم نزنی ها) :mrgreen:
برادر مسعود گل :agree:
چاکرتیم ولی این آقای دایی روش پیچیدن ثانویه رو که نگفته
نکته دوم اینکه این دور سیم پیچ رو محاسبه کن بده به من که من کار رو شروع کنم :rolleyes:
راستی ببین این کتاب برا شروع خوبه (گولم نزنی ها) :mrgreen:
سلام این کتاب رو نخوندم ولی خب احتمالا کتاب خوبیه بلاخره هر کتاب علمی خوبه.
ولی عمری باشه من در خدمتم و تا جایی که یاد دارم بهت یاد میدم که چطور هر ولتاژ و جریانی رو بسازی. برای محاسبه تعداد دور سیم پیچ های اولیه و بایاس و ثانویه برام وقت زیادی نمیگیره و کلا شاید چند دقیقه طول بکشه ولی میخوام یک برد بزنم و برات همین منبع که خواستی( 12 ولت و 5 ولت 1 آمپر خوبه؟) رو برات بسازم بعد اگه تعداد دور سیم پیچ ها لازم بود کم یا زیاد بشه (با توجه به هسته های موجود تو ایران) برات همینجا میگم بعلاوه برد و سایر قطعات.راستی یکجا از قول استاد احمد خوندم که نوشته بود ایشون میاد بجای دو سر 12 و 5 ولت از ترانس یک خروجی 12 میگیره و بعد با رگولاتور سوئیچینگ 5 ولتش میکنه پس احتمالا این روش بهتره.پس منم با آی سی 34063 اینکار رو برات انجام میدم.موفق باشی.
دیدگاه