اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

منبع تغذیه خطی 250 ولت 1 آمپر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

منبع تغذیه خطی 250 ولت 1 آمپر

سلام بر همه
    من دنبال طراحی یک منبع قابل تنطیم dc ولت 250 ام .
    می خواستم دوستان تجربیاتشون رو در اختیار من بزارن بهترین روش طراحی چی می تونه باشه( هم از لحاظ قیمت هم اندازه مدار)
    خلاصه دوستان دریغ نکنن اطلاعاتشون رو

\A

پاسخ : منبع تغذیه خطی 250 ولت 1 آمپر

دوست عزیز ایزوله یا غیر ایزوله .
    متغیر هم می خواهی باشه یا ثابت .
    بار مصرفی که قرار براش استفاده کنی چیه .

دیدگاه

سلام با تشکر از پاسختون
      والا یه منبع تغذیه ایزوله متغیر من مد نظرم بود :job:
      \A

دیدگاه

پس با این احتساب بهترین راه سوییچینگ و استفاده از HALF BRIDGE می باشد .

دیدگاه

سلام بر همه
          من دنبال طراحی یک منبع قابل تنطیم dc ولت 250 ام .
          می خواستم دوستان تجربیاتشون رو در اختیار من بزارن بهترین روش طراحی چی می تونه باشه( هم از لحاظ قیمت هم اندازه مدار)
          خلاصه دوستان دریغ نکنن اطلاعاتشون رو
          سلام دوست عزیز
          منم یه موقعی دنبال یه همچین مداری میگشتم که خلاصه بعد دو سه رو تونستم این فایلها رو پیدا کنم. ولی فایل word به نظر من از همه شماتیکها بهتر بود ولی یه ایرادی که داره جریان خروجیش 100 میلی آمپره ولی اگه تو قسمت کنترل کننده جریانش یه تغییراتی بدی فکر کنم به یه نتیجه ای برسی. البته یادم رفت بگم که این مدارات ایزوله نیستند. اینم از لینکها:

پس با این احتساب بهترین راه سوییچینگ و استفاده از HALF BRIDGE می باشد .
          آقا مهدی شما منظور خاصی داشتین که گفتین از توپولوژی half bridge باید استفاده بشه؟! :eek:
          اگه راستشو بخواین من یه منبع تغذیه سوئیچینگ 200 وات (25 ولت 8 آمپر) طراحی کردم و خوب هم جواب میده ولی الان میخوام متغییرش کنم و فعلا دارم درجا میزنم!!! البته توپولوژی من forward با یه ترانزیستوره. من تونستم با تغییر مقاومت شبکه فیدبک خروجیم رو بین بازه 19 تا 25 متغییر کنم ولی نتونستم کمترش کنم چون پایداری مدارم بهم خورد! اگه راه حلی برای مشکل من دارید واقعا ممنون میشم کمکم کنید. :rolleyes:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SA3ID
            آقا مهدی شما منظور خاصی داشتین که گفتین از توپولوژی half bridge باید استفاده بشه؟! :eek:
            اگه راستشو بخواین من یه منبع تغذیه سوئیچینگ 200 وات (25 ولت 8 آمپر) طراحی کردم و خوب هم جواب میده ولی الان میخوام متغییرش کنم و فعلا دارم درجا میزنم!!! البته توپولوژی من forward با یه ترانزیستوره. من تونستم با تغییر مقاومت شبکه فیدبک خروجیم رو بین بازه 19 تا 25 متغییر کنم ولی نتونستم کمترش کنم چون پایداری مدارم بهم خورد! اگه راه حلی برای مشکل من دارید واقعا ممنون میشم کمکم کنید. :rolleyes:
            خوب نیم پل هم کار باهاش راحتره و هم بهتر جواب می ده و برای 250 وات مناسب می باشد . در ضمن در نیم پل و تمام پل چون ما ترانس داریم بهتر و راحتر می توانیم متغییر کنیم . من قبلا این کارو با استفاده از یه dac که به ورودی sg3526 می رفت متغییر کردم البته چون کار اول بود زیاد خوب در نیامد و جریان زیادی نمی تونستم بگیرم .

البته اگر که کیفیت و ریپل کمتر و همچنین کنترل راحتر می خواهی به نظر من برای شما که ولتاژ پایین رو می خواهی متغییر کنی بعد از این تغذیه ثابتی که داری یه buck بزاری خیلی بهتر تا خود منبع را متغییر بکنی .
            البته من در سوییچینگ خیلی مبتدی هستم . و این مطالب رو از روی منابعی که در اینترنت دیدم گفتم و نظر اصلی رو باید از افرادی همچون دایی احمد بگیرید .

دیدگاه

در ضمن در نیم پل و تمام پل چون ما ترانس داریم بهتر و راحتر می توانیم متغییر کنیم
              مهدی جان توپولوژی فوروارد هم ترانس داره و ایزوله هست فقط از لحاظ تعداد ترانزیستورها و نحوه ی آرایششون در طرف اولیه با هم فرق دارن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SA3ID
                مهدی جان توپولوژی فوروارد هم ترانس داره و ایزوله هست فقط از لحاظ تعداد ترانزیستورها و نحوه ی آرایششون در طرف اولیه با هم فرق دارن.
                متوجه منظورتون نشدم . خوب مگه نیم پل یکی از ارایش های فوروارد نیست .

دیدگاه

مهدی خان فوروارد با نیم پل هم از لحاظ نحوه کار و هم از لحاظ تعداد قطعاتی که عمل کلید زنی رو انجام میدن یه خورده فرق دارن. اگه لینک زیر رو دانلود کنی شاید همه چی مثل آب خوردن حل بشه

دیدگاه

بله حق با شما بود . حالا با این تفاسیر به نظر شما کدام روش برای این کار بهتره .
                    به نظر من که نیم پل برای این مدار خوبه وراحتتره به نظر شما چه طور .

دیدگاه

به نظر من نمیشه گفت کدوم بهتره کدوم بدتر! چون بستگی به شرایط داره! مثلا راندمان یا قیمت یا ابعاد و یا قطعات موجود در بازار و یا ...!
                      همون طوری که گفتم من یه منبع با توپولوژیه FORWARD یک ترانزیستوری ساختم و خوبم جواب داد. ولی چندتا مشکل داشتم:

1. تلفات Sunbber - برای حذف این تلفات یا باید از RCD Reset استفاده میکردم و یا از auxiliary winding reset، که محاسبه این مدار آسونه ولی در عمل پدر آدمو در میاره.
                      2. قیمت بالا ترانزیستورهای ولتاژ بالا. چون ولتاژی که روی درین سورس در حالت off قرار میگرفت حدود 700 تا 800 ولت بود و این ولتاژ با افزایش Duty Cycle خیلی زیاد میشد. حدود 1 یا 2 کیلو ولت

اما حال میخوام یه مدار FORWARD با دو ترانزیستور بسازم، در این حالت مشکلات بالا رو ندارم و از طرفی میتونم از ترازیستورهای ولتاژ پایین و Duty Cycle بالا استفاده کنم. تنها مشکلی که دارم درایو کردن ترانزیستورهاست. البته از درایور IR2110 استفاده میخوام بکنم ولی موندم که تغذیه راه اندازی این آی سی رو چطور بدم که هم خوب جواب بده هم از المانهای کمتری استفاده کنم.

دیدگاه

خوب یکی از مزیتهای نیم پل اینه که کمتر پیش میاد از اسنابر استفاده کنی و ضمن اینکه انقدر هم ولتاژ بالا نمی رود ومعمولا هم از سوییچ های 600 ولتی استفاده می کنند .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X