اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

دست شما درد نکنه . نمیشه یک کم کار را راحت تر کرد و سیم ها را با هم موازی کرد و یک طرفشان را ثابت کرد و طرف دیگر را به جای اینکه آنطور که شما گفتید وصل کنیم به آداپتور همین طوری گلوله کنیم و وارد سه نظام دریل کنیم و بعد دریل را روشن کنیم ؟ اینطوری هم به هم تابانده میشوند ولی آنقدر مرتب و منظم که شما گفتید نمیشود. در عمل تاثیرشان خیلی فرق میکند ؟
    سوال دوم : شما فرمودید میتوانم خازن ورودی را خیلی کوچک کنم یا اصلا بردارم تا ضریب توانم بالا برود . مشکلی که بوجود میآید نوسانات ولتاژ لینک دی سی خواهد بود. انرا چه کار کنم؟ ممکن نیست در کنترل باعث دردسر شود ؟ یا مثلا به دلیل اینکه فرکانس 100 هرتز دارد ( فرکانس ریچل ولتاژ دی سی ) تولید نویز صوتی کند.
    دلا خوبـــان دل خونیــــن پســـندند
    دلا خون شو که خوبان این پسندند
    متاع کفر و دین بیآ‌مشتری نیست
    گروهــــی آن گروهی این پســـندند

دیدگاه

پاسخ : نحوه طراح و محاسبات مدارها منابع تغذه سوچنگ و کوره القا

با سلام-شما کاربرد و توان مورد نیاز را مشخص نکردید.سیم ها را میتوانید همانطور که کفتید بتابانید ولی نتیجه را هم بعد از اجرا بکویید.من نگفتم خازن نگذارید بلکه بستکی به کاربرد دارد.واگر مشکلی از لحاظ کاربرد نباشد مشکلات دیگر با طراحی درست قابل حل است و صدا هم بوجود نمی اید.انجایی که صدا هست مشکل از طراحی میباشد و الا بقول معروف ما که انجام دادیم و مشکلی نبود.
      در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

من برای خوراک پزی میخواهم و توان حدودا 3 کیلو وات مد نظر است. البته بهتر است بگم. بین 2/5 تا 3/5 کیلو وات . در واقع من همینطوری گفتم شاید تولید صدا کنه. چون که تا جایی که من میدونم اگه اشتباه نکنم کم و زیاد شدن ولتاژ لینک دی سی باعث کم و زیاد شدن قدرت میشه. نمودار زیر از یه مقاله در همین رابطه استخراح شده که نشون میده با اعمال قدرت های مختلف چه مقدار به ظرف نیرو وارد میشه

دیدگاه

برای پخت غذا دقت زیادی مورد نیاز نمیباشد و انجه که مهم است مقدار موثر توان است و نه مقدار لحظه ای ان.و کم و زیاد شدن ولتاژ بعد از پل دیود تاثیر زیادی در توان موثر نخواهد داشت و باید در طراحی در نظر گرفته شود.تاثیری که خواهد گذاشت بر روی فرکانس رزو نانس خواهد بود و ان هم در حالتی که بخواهید همواره در حالترزونانس و یا حالتی که پی ال ال در حالت قفل کار کند خواهد گذاشت که ان هم با طراحی مناسب قابل حل میباشدزیرا با کم شدن جریان پ ال ال از قفل خارج خواهد شد..ولی بهتر است قبل از هر کاری در این مورد یک نمونه ساخته شده را و یا اگر در دسترستان هست حد اقل 3 نمونه مختلف را بررسی کرده و ببینید که چگونه کار شده و با شناختی که از شما پیدا کرده ام حتما تا بحال این کار را کرده اید.و اگر بله توضیح مختصری راجع به ان شرح داده تا بتوا ن بهتر نتیجه گرفت.زیرا در این گونه موارد کتاب و یا مرجعی که به جزییات اشاره کرده باشد وجود ندارد و بهترین مرجع همان نمونه ساخته شده است.در مورد توان هم میتوان با در نظر گرفتن مدت زمان گرم شدن ظرف وجنس و وزن ان - از جداول موجود بدست اورد.

دیدگاه

اتفاقا من آن زمان که دلار انفجار پیدا نکرده بود رفتم یک نمونه چینیشو بخرم که حدود 300000 تومان بود و نخریدم. مارک زیمنس هم داشت که حدود یک میلیون توان قیمتش بود. برای همین من دسترسی ندارم به نمونه های ساخته شده. البته در مقالات IEEE به صورت بسیار مفصل به این موضوع پرداخته شده .اما بیشتر از لحاظ علمی. و یک سری مسائلی هم گفته نشده که از محضر شما کسب فیض میکنیم. :agree:در مورد پی ال ال فکر نکنم مشکلی پیش بیاد. چونکه من جریان کویل را پس از فیدبک گرفتن از طریق سی تی توسط یک مقایسه کننده مربعی میکنم و بنابراین دامنه جریان انشاء الله ا :rolleyes:گر کم و زیاد بشود مشکلی ایجاد نمیکند

دیدگاه

پس میرویم سراغ محاسبات--برای شروع طبق منحنی که نشان داده اید با توان 1200 وات حدود 500 گرم نیرو به سمت بالا به ظرف وارد میشود.بنابر این در بدترین حالت یعنی زمانی که ظرف خالی بوده و فقط روغن درون ان است نباید ظرف به اطراف پرتاب شود زیرا خطر سوختن با روغن داغ وجود دارد.
              پس با این اوصاف نمیتوان توان زیادی در اجاق به کار برد و توان باید کمتر از این مقدار باشد-زیرا اجاق وسیله ای است که هر شخصی حتی یک بچه یا پیرزن بی سواد هم باید بتواند بدون خطر با ان کار کند.و پخت غذا هم شروعش با ظرف خالی و یا روغن میباشد.بنابر این فعلا توان را 1 کیلو وات در نظر میگیریم و بعدا با محاسبه وزن ظرف انرا با مقادیر جدول مطابقت میدهیم.که نیازمند اندازه گیری زمان و دما و جنس ظرف در شرایط مختلف میباشد.ولتاژ ورودی 220 با تلورانس 25 درصد.اگر مقادیر مربوط به ظرف و زمان-دما را دارید میتوان ابتدا انها را محاسبه کرد همجنین مقدار مجاز جریان در هارمونیک های بالاتر از فرکانس 50.

دیدگاه

با سلام
                در کوره ها باید فرکانس رو با هر نوع کوپلی تطبیق بدند و واسه این مورد باید از سینتی سایزر استفاده کرد.
                یه سوالی واسه بنده پیش اومد الان

فرض کنید یه کوره ساختیم
                اومدیم یه تیکه فولاد رو داخل کویل گذاشتیم

الان فک کنم قانون فرکانس تشدید بهم بخوره دیگه .چون مقدار سلف ما تغییر خواهد کرد

الان میان واسه این کار از pll استفاده میکنند؟ همون که بالا نوشتم .
                میشه یکی یه توضیحی بده
                و فرکانس فیدبک رو دقیقا از کدوم قسمت مدار میگیرن ؟

و یه سوال دیگه

من شنیدم که اگه که وقتی کوره روشن هست و قطعه داخل کویل نیست، نباید خروجی داشته باشیم . و باید وقتی قطعه را داخل کویل قرار میدهیم ، کوره شروع به ذوب کردن بکنه
                این درسته؟؟؟

دیدگاه

من در مورد توپولوژی سری که کار کردم میدونم که مدار RLC سری یک منحنی امپدانس داره که در روی فرکانس رزونانس که f=1/2*pi*sqrt(LC) a سلف و خازن اثر همدیگر را خنثی میکنند و تنها بار مقاومتی دیده میشود. حالا هر قدر از فرکانس رزونانس فاصله بگیریم به این معنی است که اندازه قسمت موهومی امپدانس بیشتر میشه . اگه فرکانس بیشتر از فرکانس رزونانس باشه جریان پسفاز و اگه فرکانس کمتر از رزونانس باشه جریان پیشفاز خواهد بود. در واقع یک روش کنترل توان خروجی این است که خودمان تعیین کنیم که زاویه جریان چند درجه باشد. به این ترتیب اندازه امپدانس کلی با تغییر فرکانس کلید زنی تغییر خواهد کرد و جریان بار و به تبع اون توان خروجی تغییر خواهد کرد. اینکار را میتوان با استفاده از PLL انجام داد. یعنی بدون اینکه برای قطعه کار های مختلف تفاوتی داشته باشد، خود آی سی فرکانس را طوری تنظیم میکند که اختلاف زاویه بین ولتاژ و جریان به همان اندازه ای باشد که مد نظر ماست. فیدبک هم از جریان کویل گرفته میشود. حالا این در مورد مدار تانک سری بود . در مورد مدار تانک موازی فقط همینقدر میدونم که آنجا باید فرکانس کلید زنی باید نزدیک فرکانس رزونانس باشد تا عملکرد درستی داشته باشد و گرنه منجر به آسیب به قطعات میشود. برای همین بستن PLL برای مدار موازی قدری سخت تر است. در مورد سوال آخر هم دیگه خود استاد باید بیان جواب بدن :rolleyes:

دیدگاه

سلام

گفتید زاویه جریان یعنی چیی؟ چطوری تشخیص میدن

با استفاده از 4046 میشه یه همچین کاری کرد .
                    اگه میشه با شکل توضیح بدی خیلی بهتره و همه متوجه میشن سینا جون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ehsan_a2008
                      سلام

گفتید زاویه جریان یعنی چیی؟ چطوری تشخیص میدن

با استفاده از 4046 میشه یه همچین کاری کرد .
                      اگه میشه با شکل توضیح بدی خیلی بهتره و همه متوجه میشن سینا جون

در واقع ما یک امپدانس متشکل از یک مقاومت و خازن و سلف داریم . زاویه ی این امپدانس در واقع زاویه ی بارمان است و اگر زاویه ی منبع ولتاژ را به عنوان مبنا بگیریم زاویه ی جریان ما میشه منفی این مقدار. فکر کنم اگر به شکل بالا دقت کنید این مسئله بسیار روشن است. حالا در نظر بگیرید که مقدار موهومی این امپدانس مرتب بزرگتر شود. در این صورت با فرض ثابت بودن ولتاژ منبع ، توان متوسط منتقل شده به بار که همان مقاومت اهمی است کمتر میشود . بنابراین بیشترین توان زمانی به بار منتقل میشود که بار اهمی خالص باشد . این اتفاق روی فرکانس رزونانس می افتد. هر قدر از فرکانس رزونانس دور شویم قسمت موهومی بزرگتر و بنابراین توان راکتیو بیشتر و توان اکتیو منتقل شده به بار کمتر میشود. بله. از 4046 میشه برای این منظور استفاده نمود. انشاء الله نقطه ی مبهمی باقی نمونده باشه.

دیدگاه

مرسی از توضیحی که دادید
                        یه سوال

حالا میشه دقیق بگید چطوری اینو تشخیص میدی تو عمل ؟
                        با هر آی سی که کار کردید واسم توضیح بدید

من یه دستگاهی باید درست کنم که توان کم کم بره بالا تا دما بشه 1000درجه
                        نباید توان بره بالا و توان باید دقیق 5 کیلو وات باشه در طول نیم ساعت

حالا اگه با شکل بگی که خیلی ممنون میشم
                        منظور از شکل کار با ایسی میباشد

آخه من اولین باره میخوام این کار رو درست کنم

اضافه شده در تاریخ :
                        نوشته اصلی توسط abbasjebraeily
                        با سلام-همانطور که گفته شد این مبحث با یاری خدا وکمک دوستان به پیش خواهد رفت لذا کسی نمک گیر نشود. انشالله که دوستان مدار را شبیه سازی کرده و نتایج را دیده باشند.حال میرویم به سراغ نحوه انتخاب پل دیودی.اگر به طور سر انگشتی حساب کنیم جریان پیک عبور کننده از دیود حدود 26 برابر جریان کشیده شده از خازن خواهد بود که در محاسبات قبلی گفته شد جریان خازن 4.26 امپر است لذا جریان پیک دیود برابر است با 26x4.26=110.76 امپر که این جریان در زمان شار خازن به صورت لحظه ای از دیود عبور میکند.میدانیم زمان تناوب تمام موج 10 میلی ثانیه و زمانی که خازن دشارژ میشود از محاسبات قبلی حدود 8.5 میلی ثانیه و لذا 1.5=8.5-10 میلی ثانیه این جریان از دیود عبور میکند که به نام پیک جریان عبوری به صورت متناوب از د یود میباشد.و جریان متوسط عبوری از دیود همان 4.26 امپر میباشد.لذا باید دیودی که انتخاب میشود اولا تحمل این دو جریان را در بدترین شرایط دمایی داشته باشد که بستگی به دمای محیط و شرایط طراحی داردو ثانیا ولتاژی که به صورت معکوس روی دیود میافتد برابر حداکثر دامنه ورودی میباشد که در مثال ما حداکثر ولتاژ وزودی 369.9 بود که 2 برابر ان میشود369.9 ولت یعنی حداقل ولتاژ معکوس قابل تحمل توسط دیود 369.9 ولت میباشد.این را تا اینجا داشته باشیم تا بعد.
                        دوبرابر 369 تقریبا میشه 740

دیدگاه

ممکنه این سوالم خیلی ربطی به کوره های القایی نداشته باشه... ولی در مدارات کنترلی کوره های القایی هم از ترانس استفاده میشه . کسی میدونه میزان عایقی این چسب زرد ها که به همراه ترانس میفروشند چقدر است؟ من میخواهم اولیه و ثانویه را که 220 ولت نسبت به هم اختلاف دارند از هم ایزوله کنم . اما نمیدونم چند دور چسب زرد بپیچم که خیالم از بابت عایقی اش راحت باشد

دیدگاه

من میخواهم اولیه و ثانویه را که 220 ولت نسبت به هم اختلاف دارند از هم ایزوله کنم . اما نمیدونم چند دور چسب زرد بپیچم که خیالم از بابت عایقی اش راحت باشد
                            من فرمول و عددی ازش نمیدونم ولی یک دور از چسب رو دور سیم مسی لخت چسبوندم و ولتاژ رو بالا بردم تا سد عایق بودنش بشکنه و همچنین با انواع چسب های دیگر حتی مایع و دوقلو هم تست کردم . میخواستم چند هزار ولت رو تحمل کنه
                            نتیجه اینکه ولتاژی که تا 2 سانت شعله ارک میپاشید با این چسب تا 3میلی متر مشکلی نبود . البته مسلما این مقدار مطمئنی نبود که فقط پیدا کردن بهترین عایق بود
                            بقیه چسب ها با نزدیک شدن به1 سانت شروع به ارک زدن کردن و رد شدن . در ضمن چسب نواری شیشه ای هم به همون خوبی عمل میکرد
                            خود لاک سیم های لاکی هم تحمل خوبی دارن و به همراه 1 لایه از چسب تو محدوده 220 ولت هیچ مشکلی پیش نمیاد
                            ولی اگر محدودیت نداری بیشتر بپیچ حجم زیادی نمیگیره

دیدگاه

باسلام

من چند روز پیش رفتم یه عایق گرفتم که میتونه تا 2000 ولت رو تحمل کنه

کیلویی هست . کیلویی 80 هزار تومن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ehsan_a2008
                                باسلام

من چند روز پیش رفتم یه عایق گرفتم که میتونه تا 2000 ولت رو تحمل کنه

کیلویی هست . کیلویی 80 هزار تومن
                                سلام
                                ضخامتش چقدره؟ اسمش چیه؟ از کجا گرفتی؟
                                هی فلانی
                                زندگی شاید همین باشد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X