اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

سلام به همه :nice:
    خوشحالم که دوباره بحث ها درباره ی این فروم داره پا میگیره. :mrgreen:
    بخش اول توضیحات استاد کامل شده و به تایید رسید این بخش رو واستون میذارم. :read:
    سعی میکنم که هرچه زودتر بقیه مطالب رو کامل کنم وبه صلاح دید استاد همین جا پلود کنم. :agree:
    از مدیران این انجمن هم خواهش میکنم اگه براشون مقدور هست این فایل رو زمیمه کنند تا پاک نشه ممنون. :NO:
    FINAL_TE.rar

آیه: "فرشتگان و ارواح در یک روز به او (مذکر) صعود کردند که این معادل پنجاه هزار سال برای انسان است"!
    در بیرون یک میدان گرانشی زمان اینگونه است: ∆t= ∆t0/ (1-v^2/c^2) ^0.5
    ∆t زمانی است که برای متحرک معادل گذر ایستگاهی است.و V سرعتی است که به شاهد ایستگاهی نسبت داده می شود.
    ∆t0 زمانی است که برای فرشتگان می گذرد.سرعت نور در خلا 299792.458 کیلومتر بر ثانیه است.
    از معادله ی بالا می توانیم آن سرعت ناشناخته را حساب کنیم:v =c (1-(1^2/(50000*12*27.321661)^2))^0.5 که این عدد برابر است با v = 299792.4579999

دیدگاه

نوشته اصلی توسط erfan_messi
      حالا برای اندوکتانس نشتی از چه روش استفاده کنم. ؟ :rolleyes: :question:
      سلام. وقتی که دوسر اولیه رو اندوکتانسشو اندازه میگیری در حالتی که دو سر بایاس و دو سر ثانویه بازه(اتصال کوتاه نیست) این میشه اندوکتانس اولیه. و وقتی که دو سر اولیه رو اندازه میگیری در حالتی که دو سر بایاس و دو سر ثانویه اتصال کوتاه شده عددی که بدست میاد میشه اندوکتانس نشتی.
      نکته مهم: نباید در اندازه گیری اندوکتانس نشتی دو سر بایاس و دو سر ثانویه رو با سوسماری و ... اتصال کوتاه کرد. فقط با سیم کوتاه باید اتصال کوتاه بشه. در ضمن وقتی که منبع به برق نیست این کار رو بکنید.
      ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
        سلام. وقتی که دوسر اولیه رو اندوکتانسشو اندازه میگیری در حالتی که دو سر بایاس و دو سر ثانویه بازه(اتصال کوتاه نیست) این میشه اندوکتانس اولیه. و وقتی که دو سر اولیه رو اندازه میگیری در حالتی که دو سر بایاس و دو سر ثانویه اتصال کوتاه شده عددی که بدست میاد میشه اندوکتانس نشتی.
        نکته مهم: نباید در اندازه گیری اندوکتانس نشتی دو سر بایاس و دو سر ثانویه رو با سوسماری و ... اتصال کوتاه کرد. فقط با سیم کوتاه باید اتصال کوتاه بشه. در ضمن وقتی که منبع به برق نیست این کار رو بکنید.
        ممنون مسعود جان
        ولی این مگه برای اندازه گیری با ال سی متر نیست ؟ :question:
        من میخوام با اسیلوسکوپ اندازه گیری کنم :biggrin:

دیدگاه

با سلام وخسته نباشید
          کسی نیست بحثه شیرینو ادامه بده ؟
          ما که چیزی بلد نیستیم
          فقط باید از حضور اساتید چیزی یادی بگیرم
          ببخشید . خواستم بحث دوباره به جریان بیوفته

دیدگاه

برای اسنابر محاسبه به این صورت میباشد.شما باید بتوانید اندوکتانس نشتی ترانس را به نحوی اندازه بگیرید که دو راه دارد.یکی اینکه ثانویه را اتصال کوتاه کرده و با سلف سنج دو سر اولیه را در حالی که ثانویه اتصال کوتاه است را اندازه بگیریدمقدار انوکتانس اندازه گیری شده در این حالتمقدار سلف نشتی ترانس را میدهد.سپس در رابطه فرکانس و سلف و خازن یعنی دو پی صربدر رادیکال سلف صربدر خازن به صورت عکس.که فرکانس در اینجا فرکانس سوییچینگ و سلف مقدار اندوکتانس نشتی و سپس مقداری برای خازن بدست میاید.که انرا یک دهم کرده و خازن اسنابر بدست میاید و مقدار مقاومت هم از رابطه ضریب میرایی مدار تشدید سری بدست میاید.این مقادیر برای محاسبات اسنابر مقاومتی خازنی در مدار هاف بریج یا پوش پول یا فول بریج یا فوروارد میباشد
            سلام به استاد و تمامی دوستان عزیز
            استاد چند تا سوال داشتم

1. من یه جایی خونده بود که واسه اندازه گیری اندوکتانس نشتی باید تمام سیم پیچیها رو اتصال کوتاه کنیم تا مقدار دقیق اندوکتانس نشتی بدست بیاد( منظور سیم پیچ ثانویه و تغذیه هست) البته فک کنم تو این سیستم شما تغذیه آی سی سوئیچینگ رو از یه مدار جداگانه میگیرد و واسه همین رو هسته ی اصلی فقط دو تا سیم پیچی اولیه و ثانویه دارم درسته؟

2. فرمول ضریب میرایی همون رادیکال ال بر سی هست دیگه؟ درضمن یه جایی خوندم که خازن اسنابر برای پیوند درین-سورس باید 3 الی 4 برابر خازن Coss باشه!

3. چطوری میتونیم ظرفیت خازنی یک سیم پیچی رو اندازه بگیریم؟

4. در مورد آی سی سوئیچینگ هیچ بحثی نکردین!!!!

5. اینم یه سایت که در مورد کوره ی القایی توضیح داده که در صفحات آخر شماتیکش هست به همراه فیلم تو یوتیوب
            http://www.mindchallenger.com/inductionheater/
            اینم یه لینک از همون سایت هست که با تغییر جهت سیم پیچی قطعه ای که میخوایم ذوب بشه رو هوا شناور میمونه
            http://www.mindchallenger.com/inductionheater/inductionlevitation.html

دیدگاه

با سلام--خدمت دوست عزیزاقای sa3id در صورتی که سیم پیچها روی بازوهای مختلف هسته پیچیده شده باشد ویا بین هسته وسیم پیچ هافاصله وجود داشته باشد این کار انجام میشود ولی اگر همه سیم پیچها روی بازوی مرکزی و خیلی چسبیده بهم پیچده شده باشد نیازی به اتصال کوتاه همه انها نمیباشدو کافی است که یکی از انها را اتصال کوتاه نمایید.مگر اینکه در فرکانسهایرنج مگاهرتز کار کنید.2-حداقل لینک اونجاییکه خوندید را قرار میدادید.صریب میرایی همانطور که از اسمش پیداست باعث میرا شدن شکل موج بدلیل اتلاف توان میباشد که باید با مقاومت مدار رابطه داشته باشد نه فقط با المانهای ذخیره کننده انرژی.3-بستگی به فرکانس کاری دارد و مورد استفاده.4-ای سی های سوییچینگ تنوع زیادی دارند.که بحث در مورد انها زمان زیادی میطلبد.بهتر است هر کسی خود راجع به انها مطالعه نموده سپس در صورت وجود سوال ان را مطرح نموده ما هم اگر بلد بودیم پاسخ میدهیم و اگر خیر بالاخره دوستان زیادی هستند که جواب سوال راپاسخ خواهند داد.4-این سایت را دوستان در تاپیکهای خیلی وفت پیش معرفی کرده بودند.برای شروع بد نیست ولی همه مطالب را نگفته.مثلا چگونگی انتخاب فرکانس کاری-چگونگی محاسبه توان مورد نیاز-چگونگی محاسبه نسبت دورهای ترانس-اصلا چرا سری یا چرا موازی؟چگونگی انتخاب توپولوژی-اشکالاتی که مدار اکس اور برای اشکار سازی اختلاف فاز دارد.و باعث چه مسایلی میشود.......
              در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

استاد ممنون

حداقل لینک اونجاییکه خوندید را قرار میدادید.صریب میرایی همانطور که از اسمش پیداست باعث میرا شدن شکل موج بدلیل اتلاف توان میباشد که باید با مقاومت مدار رابطه داشته باشد نه فقط با المانهای ذخیره کننده انرژی.
                تو این مقاله ،صفحه 4، ستون اول، آخرین پاراگراف، در مورد تعیین مقدار ظرفیت خازن اسنابر از رو المانهای موجود در مدار بحث کرده که گفته خازن مدار اسنابر بهتره 2 الی 4 برابر خازن خروجی سوئیچ باشه، بعد اومده در ستون بعدی و تو آخرین پاراگرافش یه مثال عملی زده.
                space.dianyuan.com/blog/u/50/1170381240.pdf
                برای محاسبه مقاومت شبکه ی اسنابر نیز از فرمول R=(L/C)^1/2 استفاده کرده که تو این فرمول L اندوکتانس نشتی و C خازن خروجی سوئیچ هست، البته اگه به مثال نگاه کنید همه چی معلومه.
                درضمن میشه فرمولی که شما برای محاسبه مقاومت استفاده میکنید رو بگید؟ همون فرمول ضریب میرایی

3-بستگی به فرکانس کاری دارد و مورد استفاده.4-ای سی های سوییچینگ تنوع زیادی دارند.
                مثلا فرکانس کلیدزنیه من 100 کیلوهرتزه، حالا چطورری و با چه فرمولی میتونم ظرفیت خازنی ترانسم رو از دو سر اولیه پیدا کنم؟
                درضمن میشه یه آی سی که خودتون مناسب میدونید رو پیشنهاد بدین؟ چون متاسفانه من مشکل تهیه قطعات دارم میخوام اونی که شما مناسب دونستین رو تهیه کنم و آزمایشاتمو انجام بدم

موفق باشید

دیدگاه

با سلام--مقاله زیر را دانلود کرده مطالعه نمایید مسایل مربوط به اسنابر را دقیقا توضیح داده.http://www.4shared.com/office/_wteFJ...ips_nov07.htmlظرفیت خازنی بین سیم پیچها در فرکانس 100 کیلو تاثیری در طراحی و یا عملکرد مدار ندارد.ولی اگر خیلی مایل بدست اوردن ان هستید باید با اسکوپ و سلف سنج و اندکی از معلومات درس مدار های الکتریکی این کار را انجام دهیدhttp://www.datatronics.com/pdf/distr...ance_paper.pdf

دیدگاه

سلام
                    استاد ممنون از راهنماییتون
                    ولی استاد تو اون مقاله که در مورد اسنابر گذاشته بودین در مورد خازن تنها چیزی که نوشته بود این بود که به اندازه کافی باید بزرگ بگیریم تا انرژی اندوکتانس نشتی رو تو خودش ذخیره کنه و بعد توسط مقاومت تلف کنه! البته اینم میدونم که نباید این خازن زیاد بزرگ گرفته بشه چون باعث افزایش تلاف مقاومت میشه و اونم میسوزه!

درضمن استاد فرمول ضریب میرایی و آی سی سوئیچینگ یادتون رفت که بگین! :mrgreen:

سوال دیگه ای که ازتون داشتم و خیلی خیلی برام مهمه و همیشه تو این قسمت دچار هنگ زدگی میشم اینه که شما تو پست 60 جریان سوئیچ رو اول 9 بعد 11.25 و در نهایت 12.66 آمپر محاسبه کردین( البته با محاسبات این پست خیلی خیلی حال کردم و دوباره ازتون تشکر میکنم) بعد اومدین تو پست 74 که مربوط به محاسبات تعداد دوره ثانویه و تعیین قطر سیم بود، جریان متوسط اولیه رو 4 آمپر در نظر گرفتین و با استفاده از این جریان قطر سیم اولیه رو محاسبه کردین!
                    حالا سوالم اینکه مگه جریانی که از سیم پیچی رد میشه همون جریانی نیست که از ماسفت میگذره؟ من از نوشته ی شما اینطور استنباط کردم که جریان سوئیچ با جریان گذرنده از سلف فرق میکنه!
                    و سوال دیگه اینکه مگه برای محاسبه ی قطر سیم از جریان RMS استفاده نمیکنیم؟ ولی شما از جریان متوسط برای اینکار استفاده کردین!

دیدگاه

با سلام--وعرض پوزش از لینک غلط در مورد اسنابر.حقیقت این است که در حال انجام یک پروژه میباشم و به شدت درگیر ان هستم.و فرصت نکردم که ببینم این فایل همان فایل اصلی میباشد یا خیر.و چون اسمش شبیه فایلی بود که خیلی وقت پیش لینک ان داده شده بود ان را برایتان قرار دادم ولی با تذکر شما و مطالعه ان متوجه شدم که این فایل ان فایلی نیست که فکر میکردم.لذا مجددا پوزش مرا بپذیرید.در مورد ضریب میرایی و ای سی انرا بر عهده خودتان گذاشته ام.در مورد جریان هم شما میتوانید با نرم افزار ارکد انرا شبیه سازی کرده و صحت انرا امتحان نمایید.خوبی ارکد این است که هسته های مغناطیسی را داشته و شما میتوانید با تغییر پارامترهای انها به هسته ای که مشخصات انرا میدانید تغییر داده و عملا شکل موجها را ببینید.ولی نرم افزارهای دیگر نمیدانم که چنین امکانی را دارند یا خیر.

دیدگاه

سلام دوستان. من باید یه منبع تغذیه تریستوری 30 کیلووات طراحی کنم. جریان خروجی 600 آمپر و ولتاژ خروجی 50 ولت. کسی می تونه کمک کنه؟ فیلتر خروجی LC رو چه جوری باید طراحی کنم؟ همینطور ترانس ورودی 30 کیلو وات رو؟ یا خازن های ورودی رو چه جوری باید مقادیرشو بدست بیارم؟ کسی می تونه کمک کنه؟ ممنون می شم.mojtaba138@gmail.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط msgogheri
                          سلام دوستان. من باید یه منبع تغذیه تریستوری 30 کیلووات طراحی کنم. جریان خروجی 600 آمپر و ولتاژ خروجی 50 ولت. کسی می تونه کمک کنه؟ فیلتر خروجی LC رو چه جوری باید طراحی کنم؟ همینطور ترانس ورودی 30 کیلو وات رو؟ یا خازن های ورودی رو چه جوری باید مقادیرشو بدست بیارم؟ کسی می تونه کمک کنه؟ ممنون می شم.mojtaba138@gmail.com
                          سلام دوست من تا حالا 3 کیلوواتشو ساختی؟ یا حتی 300 واتشو؟از روشهای کموتاسیون تریستور چیزی میدونی؟

اضافه شده در تاریخ :
                          نوشته اصلی توسط ehsan_a2008
                          سلام
                          باز این مبحث کنار گذاشته شد که
                          اساتید محترم کمک نمیکنید ؟؟؟؟؟/ داره خاک میخوره بحثااااااااا
                          بهتره از استاد جبرائیلی بپرسید چرا دیگه تمایلی به ادامه اموزشها ندارن..واقعا چرا؟؟

اضافه شده در تاریخ :
                          نوشته اصلی توسط ehsan_a2008
                          چه اشکالی داره ؟؟؟؟
                          اشکالش اینه که بلد نیستم.

دیدگاه

با سلام خدمت همه دوستان--از اینکه فرصت نکردم بحث را ادامه دهم عذر مرا بپذیرید.در این مدت بر روی پروژه کوره القایی با توان 300 کیلو وات مشغول بودم که با کمک خدا و دوستان دیگری طراحی با موفقیت انجام شد.که انشا الله بر روی ان بحث خواهیم کرد.ولی قبل از ان دوستانی سوال کرده بودند راجع به محدود کردن جریان پل دیود ورودی در لحظه روشن شدن مدار که اگر جلوی ان کرفته نشود باعث سوختن فیوز و یا پل دیود خواهد شد.قبلا در همین تاپیک اشاره ای به ان شده بود فقط برای توانهای بالاتر از 3کیلو وات که خازنها بزرگ بوده و ولتاژ نیز بالاتر از 500 ولت میباشد مسئله فرق میکند.زیرا علاوه بر اینکه رله 500 ولتی دی سی با جریان بالا در بازار موجود نمیباشد مسائل اییمنی نیز باید در طراحی در نظر گرفته شود تا حین انجام کارهای تعنیراتی و راه اندازی منجر به برق گرفتگی اشخاص نشود برای این منظور مداری را توسط عکس اپلود خواهم نمود و روی ان بحث خواهیم کرد.اگر بخواهیم طبق روشهای معمول یعنی یک مقاومت در مسیر دی سی از پل دیود به خازن و سپس خارج کردن مقاومت با سویچهای الکترونیکی ویا رله این کار را انجام دهیم.مشکلات زیادی خواهد بود و ایمن نیز نخواهد بود بحث رله که به کلی منتفی است زیرا کنتاکتهای ان در اثر جریان بالا و ولتاژ دی سی بالا بعد از 2-3 بار عمل کردن از بین خواهد رفت.در مورد سوییچ های الکترونیکی نیز تلفات بالا بوده و راندمان را پایین خواهد اورد و نصب هیت سینک و جا دادن ان در مدار نیز از مشکلات دیگر ان است.لذا روش دیگری باید به کار رود.بطوریکه هنگام روشن کردن دستگاه و وجود هر سه فاز عدم وجود هیچ خطایی -خازنها ی بعد از پل دیود ابتدا از طریق چند مقاومت و خازن سری با انها جهت افت ولتاژ و کاهش تلفات مقاومتها در مسیر متناوب برق ورودی 3 فاز با رله های معمولی در مدار امده و با کنتاکتور ورودی موازی شده و انها را شارژ مینماید و دزر صورتیکه ولتاژ خازنهای پل دیود به حد لازم رسیده باشد فرمان وصل کنتاکتور اصلی داده میشود.تا مقاومتهای مسیر متناوب را شنت کرده و از مدار خارج کند وهنگامیکه کنتاکتور بهر دلیلی قطع شود رله ها نیز قطع شده و خازنها و پل دیود از مسیر ورودی ایزوله میشوند.همچنین باید نمونه ولتاژ از دو سر خازن جهت مانیتورینگ هم به صورت بصری یعنی استفاده از ال ای دی و هم بصورت فرمان الکترونیکی در مدار کنترل استفاده شود تا در صورتیکه بهر دلیلی کنتاکتوذ به اصطلاح خال زده باشد یکی از فازها قطع نشده باشد به کاربر اخطار دهد که سیستم برق داشته و موارد ایمنی را رعایت کند.

دیدگاه

در ادامه بحث محدود سازی جریان ورودی مدار زیر در توانهای بالا استفاده میشود که نحوه استفاده از سیگنالهای کنترلی و مانیتورینگ بستگی به طراح دارد.مقادیر مقاومتها و خازنها نیز بستگی به توان مورد نیاز داشته و باید توسط نرم افزار های شبیه سازی ولی مقادیر نم.نه برای توان 60 کیلو وات مقاومت 92و93 33 اهم 10 وات-مقاومت 7 و خازن 47 و عناصر مشابه انها 55 اهم 10 وات و 220 نانو 1000 ولت.دیود 41 و42 -1n5408بعد از شارژ خازنها و وصل شدن کنتاکتور اصلی که در اینجا نشان داده نشده توسط مدار کنترل رله ها قطع شده و تا زمان روشن شدن دفعه بعد از مدار خارج میشوند تا رویس مقاومتها تلفات نداشته باشیم.

دیدگاه

اینهم فیلم کوتاهی از کوره ای که ساختیم.
                                لینک دومkoureh155.flv - 2.5 Mb

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X