اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی منبع تغدیه سوئیچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راهنمایی منبع تغدیه سوئیچینگ

اگه انتخابتون قطعی شد بفرمایید .
    آی سی رو انتخاب کردم
    uC3845
    فقط اگه عوضش نمیکنی یه توضیح کوچیک بدم برای اول کار.بدم؟
    حالا شما با این مقدمه شروع کن به خوندن دیتا شیت و در پست بعد اسم تک تک پایه ها و کارشون رو برای ما بنویس.تا این کارو نکنی بنده شخصا دیگه جواب نمیدم.اوکی؟

باشه چشم
    تا فردا شب مینویسم واست
    فقط بگو این لینکش درسته دیگه
    آخه uc3843 هست
    حالا با چه آیسی آخرش شروع کنیم
    ؟

oo: oo: oo: oo: oo: oo: oo: oo: oo:
    موفق و موید باشید.

دیدگاه

با کسب اجازه از اساتید وعرض پوزش از دوستمون B2
      sahar_2012 عزیز اصلا قصد سر در گمی برایت ندارم .دیدم عملی کار میکنی پیشنهاد کوچیکی دادم
      دوستانمون علی علی پور ریکنده و arvinfx هم موافق بودن وجای تشکر داره

شما به کارت ادامه بده اگه به نظرم توجه کرده باشی نخواستم راهتو عوض کنی .........فقط قبل از کار با ولتاژ بالا 2ساعت زمان به کار با سوییچینگ در ولتاژ پایین اختصاص بده

در مورد ترانس:ترانس نمیخوادفعلا فقط30دور سیم بپیچ دور یه فریت برای هرنوع مدار باMC34063 که میخوایی استفاده کن

دوباره میگم اینو در رابطه با کار مورد نظر شما نگفتم فقط اموزشی/در ظمن نظر دوستان رو دقیقتر بخون

دیدگاه

البته سعی کنید یه اسکوپ هر چند قدیمی و ارزان کنار دستتون باشه چون سویچینگ بدون اسکوپ مانند راه رفتن تو تاریکیه میتونید با همین آی سی هائی که دوستان معرفی کردند شروع کنید و بهترین مدار ها هم همون مدارای خود شرکته که تو اپلیکیشین نوت ها پیدا میشه همون مدار ها رو ببندید و نتیجه رو با رفرنس مقایسه کنید و کم کم خودتون تغییر بدین و حاصل رو تحلیل کنید مثلا" با تغییر فرکانس اثر اون رو تو خروجی و خود قطعات ببینید
        و یک نصیحت کوچک سویچینگ با برد برد نمیشه .. حتما" اتصالات لحیم زده شود

:job:
        [move]

URMO LAKE IS [s]THIRSTY[/s] DEAD
        [/move]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمدباقر ذکری
          البته سعی کنید یه اسکوپ هر چند قدیمی و ارزان کنار دستتون باشه چون سویچینگ بدون اسکوپ مانند راه رفتن تو تاریکیه میتونید با همین آی سی هائی که دوستان معرفی کردند شروع کنید و بهترین مدار ها هم همون مدارای خود شرکته که تو اپلیکیشین نوت ها پیدا میشه همون مدار ها رو ببندید و نتیجه رو با رفرنس مقایسه کنید و کم کم خودتون تغییر بدین و حاصل رو تحلیل کنید مثلا" با تغییر فرکانس اثر اون رو تو خروجی و خود قطعات ببینید
          و یک نصیحت کوچک سویچینگ با برد برد نمیشه .. حتما" اتصالات لحیم زده شود

:job:
          اسکپ تایید میشه

روی برد برد میشه ولی فقط قسمت هایی که جریان کمی توشه قسمتهایی که جریان زیاده باید از برد برد سوراخ دار استفاده کنید و لحیم کنید من با همین روش تا 150W مشکلی نداشتم

دیدگاه

محمدباقر & arvinfxجان زحمت نکشید هدف اصلی دوستان از ایجاد تاپیک ظاهرا چت کردن بود . کاش همه مثل شما اهل عمل باشن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hi Voltage
              محمدباقر & arvinfxجان زحمت نکشید هدف اصلی دوستان از ایجاد تاپیک ظاهرا چت کردن بود . کاش همه مثل شما اهل عمل باشن
              بیا یکم خوشبین باشیم oo:
              تو کل انجمن در مورد سویچینگ دوتا مبحث نسبتا" کامل بحث شده و بقیه :NO: یکی مبدل 24 به 2500 و دیگری ای سی های سری TNY

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=28241.0
              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=47318.0
              البته جوانان رو باید :applause: کرد و دلسرد نکرد
              کاش یه ده سال قبل هم این امکانات بود ولی :cry2:

[move]

[/move]

دیدگاه

کاشکی به تاپییکهایی که من هم ایجاد میکردم ، انقدر اهمیت داده میشد...یه دوستی داشتم ، میگفت هر وقت کارت توی این فرومها گیر کرد (فروم کامپیوتر بود منظورش اون موقع) برو یه ای دی با اسم مونث بساز ، نصفه روز نشده جواب می گیری :job:

اما..

من خودم حدودا از 5 سال پیش به سمت منابع تغذیه سوئیچینگ اومدم ، اما هیچ وقت هدف اصلیم نبوده ، برای همین خیلی پیشرفت چشمگیری نداشتم ، ولی به هدفهایی که از پیش برای خودم تعیین کردم میرسم معمولا..
                من میخواستم یک آمپلیفایر ماشین بسازم ، 2 سال پیش ، مدار تقویت صداش رو ساختم ، حالا مونده بود یه تغذیه ای که بتونه دوبل 35 رو از 12 ولت ایجاد کنه. به هزار دری زدم تا این رو بسازم (از آقای عزیزی ، دایی احمد و بچه های قدیمی هم زیاد کمک گرفته بودم که کمک های کلیدی رو مهندس عزیزی بهم گفتند) ، خلاصه اون رو ساختم و جواب خیلی خوبی هم نگرفتم ، چرا ؟ چون منبع تغذیه سوئیچینگ یعنی فقط نکته تستی !! اگر اشتباه کنی نمیتونی جواب بگیری ، یعنی جوابی که راضی کننده باشه.

این حرف رو زدم که بگم ، شروع کار با سوئیچینگ نیاز به هدف داره ، مثلا شما برای فلان کار میخواهید سوئیچینگ بسازید..
                همینجوری روی هوا یه تغذیه رو ساختن ، خیلی کار جالبی نیست و آدم رو دلسرد می کنه.

بعد از اون ، نیاز به شناخت بازار دارید ، من شخصا این مورد رو غیر از دوستان نزدیک به کسی یاد نمی دهم ، چون به دلایلی هر وقت این کارو کردم ، برای خودم بد شده و ضرر کردم ، البته تو این کشور اینطوریه چون اجناس الکترونیکی اصل و خوب به تعداد کم هستند و بار استوک هست ، معمولا قدیمی و زود تموم میشه !! البته بیشتر در مورد قطعات Passive این قضیه صدق میکنه.

نیاز به پول هم هست ، اونهم به مقدار کافی ، اگر پول کافی ندارید ، بهتره شروع نکنید. مثلا ممکنه پیش خودتون بگید با میرم بجای ترانس یه سوئیچینگ میسازم ، کمتر از 100 هزار تومن تموم میشه ، ولی نمیدونید که ممکنه 3 برابر قیمت ساخت و طراحیش بشه. اگر نمیصرفه ، آماده بخرید. مثلا من هیچ وقت منابع کم توان نمیسازم ، چون تو بازار ریخته و خوب هم کار میکنه.

نرم افزارهایی مثل Orcad ، Altium و Proteus رو بلد باشید. برای شبیه سازی و طراحی PCB به اینها نیاز هست. خودم شخصا سوئیچینگ رو به هیچ وجه روی برد برد یا هزار سوراخ نمیسازم ، فقط PCB ساخت بیرون. البته زمانی که پولم به قدر کافی رسید استارت کار رو می زنم. من اعتقادم اینه که وقتی یه مدار سوئیچینگ رو نگاه میکنی ، باید لذت ببری ، نه اینکه حالت از چینش قطعات و جنس قطعات بهم بخوره.
                همچنین نرم افزارهایی مثل PI-Expert هم هست که خودم باهاش کار میکنم و واقعا هم خوبه ، فقط یه بدی داره و اونم اینکه اینجا ایرانه و قطعات بعضا پیدا نمیشه.

زبان تخصصیت هم باید خوب باشه ، بتونی مدارهای مشابه رو ببینی و تحلیل کنی و توضیحاتش رو بخونی. از App Note ها کمک بگیری و در طراحی از اونها استفاده کنی.

منبع تغذیه سوئیچینگ با ورودی برق شهر یا کلا HV = مرگ ( در صورت عدم رعایت نکات ایمنی)
                شجاعت با حماقت خیلی فرق میکنه. افرادی بودند که جونش رو سر راه تست منبع تغذیه سوئیچینگ از دست دادند !! جدی میگم..
                در بعضی مواقع ، اولین اشتباه = آخرین اشتباه :bye
                در این مورد یه تاپیک می زنم ، چون ثواب داره !!

تجهیزات اندازه گیری :

یه جمله معروف هست که میگه : مولتی متر خوب گفتی و کردی کبابم :mrgreen:
                حداقل 2 تا مولتی متر خوب (بالای 50 هزار تومن - اتورنج و نسبتا دقیق) نیاز دارین
                اگر کار جریان بالا باشه ، به یه کلمپ احتیاج دارین که حداقل 100 تومنه.
                اسکوپ حیاتیه ، ولی بستگی به نوع تغذیه و احتیاجات طراحی اون داره. 90 درصد دیجیتال رو توصیه می کنم
                دماسنج دیجیتالی - حداقل 2 تا (همه جوره تو بازار هست ، از 5 تومنی تا 500 هزار تومنی)

یه جمله معروف دیگه هم هست که میگه : جگر شیر نداری ، طرف سوئیچینگ نرو
                حالا با تمامی این تفاسیر ، اگر بازم هم قصد ساختن سوئیچینگ رو داشتی ، بعد از انتخواب هدفت ، میتونی رو کمک بقیه حساب کنی. البته چون شما آیدیتون اسمش مونث هست میگم ، وگرنه که نمیتونستی رو کمک بقیه حساب کنی. :mrgreen:

تا بعد..

دیدگاه

محمد ح جان شدیدا" تائید می شود :sad:
                  ضمنا" اضاف میگردد که کلا" کار سویچینگ مال تفریح نیست

در بازار واقعی سویچینگ رو یا باید به همراه دستگاهی که خودتون می سازید عرضه کنید تا سود دستگاه اصلی تغذیه رو کاور کنه و یا یه مشتری ثابت داشته باشید که ازتون میخواد که تغذیه ها کم وزن و کم حجم باشند که در هر دو مورد سفارش به یکی از تولید کننگان داخلی بهترین و مطمئن ترین روش است با پوزش مثلا" کسی که تو عمرش 5 تا مدار کاربردی درست و حسابی نبسته نباید انتظار داشته باشه که :redface:
                  [move]

[/move]

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X