اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

شارژ باطری با سلول خورشیدی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

شارژ باطری با سلول خورشیدی

سلام دوستان
    آقا من تو انجمن خیلی گشتم ولی اونقدر تنوع زیاد بود و یا جسته گریخته صحبت شده بود که نتونستم به جواب برسم این بود که یه موضوع جدید گذاشتم امید وارم تکراری نباشه
    من یه سلول خورشیدی 18 ولت 4 وات دارم و یک باطری 12 ولت 4.5 آمپر ساعت lead-acid .
    تو یه قسمت از پروژم باید این باطری را با سلول خورشیدی شارژ کنم. تو دیتا شیت lm317 دو تا مدار گذاشته برای شارژ باطری. می خواستم ببنیم از کدوم استفاده کنم بهتره (صفحه 19)
    http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/8619/NSC/LM317.html
    http://www.reuk.co.uk/Solar-Battery-Charger-With-LM317T.htm
    از طرفی باید از خروجی باطری و سلول خورشیدی نمونه گیری کنم و ولتاژ آن را روی lcd نشان بدم. پس باید یه تقسیم ولتاژ در خروجی سلول خورشیدی و یک تقسیم ولتاژ هم روی پایه مثبت باطری بزارم تا حداکثر ولتاژ هر کدام را تا 5 ولت کاهش بدم برای نمونه گیری و به A/D میکرو بدم. می خواستم ببینم این تقسیم ولتاژها مشکلی در شارژ ایجاد نمی کنه؟

اصلا این مدار ها قطع کننده هم هست؟ یعنی بعد از شارژ کامل 12 ولت قطع می کنه؟
    یکی از دوستان گفتن lm317 زیاد برای شارژ این نوع از باطری ها مناسب نیست. درسته؟

با تشکر

پاسخ : شارژ باطری با سلول خورشیدی

این باطری هم به عنوان یه منبع تغذه برای یه مصرف کننده دیگه داره کار می کنه هم داره یک مدار کنترلی و .... خودش را تغذیه می کنه. پس من نمی تونم اون رو از مدار خارج کنم یا به قولی قطره ای شارژش کنم. چون دائم در حال دشارژ هستش. من باید مداری داشته باشم که تو این شرایط کار کنه. و خودش بعد از شارژ کامل قطع کنه
    با تشکر از راهنمایی دوست عزیزم Gasede del

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahmood karimi
      سلام دوستان
      آقا من تو انجمن خیلی گشتم ولی اونقدر تنوع زیاد بود و یا جسته گریخته صحبت شده بود که نتونستم به جواب برسم این بود که یه موضوع جدید گذاشتم امید وارم تکراری نباشه
      من یه سلول خورشیدی 18 ولت 4 وات دارم و یک باطری 12 ولت 4.5 آمپر ساعت lead-acid .
      تو یه قسمت از پروژم باید این باطری را با سلول خورشیدی شارژ کنم. تو دیتا شیت lm317 دو تا مدار گذاشته برای شارژ باطری. می خواستم ببنیم از کدوم استفاده کنم بهتره (صفحه 19)
      http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/8619/NSC/LM317.html
      http://www.reuk.co.uk/Solar-Battery-Charger-With-LM317T.htm
      مدار یه مقاومتیه مدار جالبیه ولی ندیدم اینطوری کسی شارژ کنه، این مدار هم فقط محدودیت جریان داره اگر با میکرو میخای زمان قطع رو تعیین کنی خوبه باید جواب بده. مشکلی نمیینم.

از طرفی باید از خروجی باطری و سلول خورشیدی نمونه گیری کنم و ولتاژ آن را روی lcd نشان بدم. پس باید یه تقسیم ولتاژ در خروجی سلول خورشیدی و یک تقسیم ولتاژ هم روی پایه مثبت باطری بزارم تا حداکثر ولتاژ هر کدام را تا 5 ولت کاهش بدم برای نمونه گیری و به A/D میکرو بدم. می خواستم ببینم این تقسیم ولتاژها مشکلی در شارژ ایجاد نمی کنه؟
      اگر دقت کرده اشی AD میکرو یه ولت متره و ا جریان در حد چند میکرو آمپر کار میکنه! پس مقاومت ها رو انقدر بزرگ انتخاب کن در حد میکرو آمپر ازشون جریان رد بشه

اصلا این مدار ها قطع کننده هم هست؟ یعنی بعد از شارژ کامل 12 ولت قطع می کنه؟
      یکی از دوستان گفتن lm317 زیاد برای شارژ این نوع از باطری ها مناسب نیست. درسته؟
      نه گفتم که این فقط یه مدار منبع جریانه همین. برای سلید اسید روش های شارژ متفاوتی هست. که اینی که شما انتخاب کردی شاید جزو بدترینها باشه.

دیدگاه

این باطری هم به عنوان یه منبع تغذه برای یه مصرف کننده دیگه داره کار می کنه هم داره یک مدار کنترلی و .... خودش را تغذیه می کنه. پس من نمی تونم اون رو از مدار خارج کنم یا به قولی قطره ای شارژش کنم. چون دائم در حال دشارژ هستش. من باید مداری داشته باشم که تو این شرایط کار کنه. و خودش بعد از شارژ کامل قطع کنه
        ببین دوست عزیز باطری که نباید در همه حال به بار وصل باشه باید به عنوان بکاپ استفاده بشه یعنی تا نور هست هم باطری شارژ بشه هم بار تغذیه بشه
        هر وقت که نور کافی نبود بار به باطری وصل بشه انتخاب باطری و توان سلول خورشیدی بستگی به بار و زمان کارکرد اون داره.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghasede del
          ببین دوست عزیز باطری که نباید در همه حال به بار وصل باشه باید به عنوان بکاپ استفاده بشه یعنی تا نور هست هم باطری شارژ بشه هم بار تغذیه بشه
          هر وقت که نور کافی نبود بار به باطری وصل بشه .
          پروژه ام جوری هست که همیشه یه باری دو سر باطری هست، در بهترین حالت فقط یه میکرو و یک و LCD و در بدترین شرایط که گاهی اتفاق میفته به غیر از میکرو و LCD یک استپ موتور و backlight-lcd و چنتا ماژول و مدارات کوچیک دیگه البته فقط در چند ثانیه.
          حالا ما چیکار کنیم پروژه اینجوری تعریف شده :sad:
          ولی بازم ممنون از راهنماییت

دیدگاه

مشکلی نیست در موتور سیکلت باطری هر لحظه با جریان ضربان دار شارژ میشه وهم زمان هم به بار وصله
            شما میتونید با جریان DC ضربان دار مثلآفرکانس 20 تا50 هرتز باطری رو شارژ کنید.
            اما شارژ با dc بدون ضربان رو پیشنهاد نمیکنم چون در عمل باعث شارژ مجازی باطری میشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
              نه گفتم که این فقط یه مدار منبع جریانه همین. برای سلید اسید روش های شارژ متفاوتی هست. که اینی که شما انتخاب کردی شاید جزو بدترینها باشه.
              پس اگه میشه یک مدار ساده و خوب برای شارژ این باطری ها بهم معرفی کنید. اگر قطع کننده هم داشته باشه که چه بهتر
              حالا سوال:
              1- مثلا شرایطی را در نظر بگیرید که ولتاژ باطری 9 ولت رسیده. و حالا می خواد شروع به شارژ شدن بکنه. ولتاژ سلول هم در بهترین شرایط 18 ولت هست. حالا این اختلاف ولتاژ مشکلی درست نمی کنه؟ :question: یعنی نیازی نیست من ولتاژ سلول را هم کنترل کنم؟
              چون روی باطری نوشته:
              12v - 4.5A/h / 20HR
              standby use: 13.6 - 13.8v
              cyclic use: 14.5-14.9v
              initial current less than 1.35A

2- یک سوال دیگه. مثلا تو شرایطی که ولتاژ سلول مثلا 5 ولت هستش و ولتاژ باطری مثلا 8ولت، اگه سلول رو به باطری وصل کنیم اصلا فایده داره؟ منظورم اینه که من فقط وقتی می تونم باطری را به سلول وصل کنم که ولتاژ سلول حدود 2 ولت بیشتر از باطری باشه؟، یا اینکه حتئ اگه ولتاژ سلول پایین تر هم باشه میتونه تو شارژ باطری تاثیر داشته باشه.؟ :question:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghasede del
                اما شارژ با dc بدون ضربان رو پیشنهاد نمیکنم چون در عمل باعث شارژ مجازی باطری میشه.
                میشه در مورد شارژ مجازی بیشتر توضیح بدین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahmood karimi
                  پس اگه میشه یک مدار ساده و خوب برای شارژ این باطری ها بهم معرفی کنید. اگر قطع کننده هم داشته باشه که چه بهتر
                  راستش مدار برای شارژر توی نت زیاده منم زیاد وقط ندارم برات بگردم .

حالا سوال:
                  1- مثلا شرایطی را در نظر بگیرید که ولتاژ باطری 9 ولت رسیده. و حالا می خواد شروع به شارژ شدن بکنه. ولتاژ سلول هم در بهترین شرایط 18 ولت هست. حالا این اختلاف ولتاژ مشکلی درست نمی کنه؟ :question: یعنی نیازی نیست من ولتاژ سلول را هم کنترل کنم؟
                  باطری شما نباید کمتر از 10.5V برسه وگر نه عمرش کم میشه. و به طبع باید زودتر تعویز بشه.

چون روی باطری نوشته:
                  12v - 4.5A/h / 20HR
                  standby use: 13.6 - 13.8v
                  cyclic use: 14.5-14.9v
                  initial current less than 1.35A
                  باطریت اینجوری که ازش پیداس باطری جریان بالاس باید باطری Deep Cycle بزاری عزیز برای این تجهیزات! که به باطری برق اضطراری معروفه.

2
                  - یک سوال دیگه. مثلا تو شرایطی که ولتاژ سلول مثلا 5 ولت هستش و ولتاژ باطری مثلا 8ولت، اگه سلول رو به باطری وصل کنیم اصلا فایده داره؟ منظورم اینه که من فقط وقتی می تونم باطری را به سلول وصل کنم که ولتاژ سلول حدود 2 ولت بیشتر از باطری باشه؟، یا اینکه حتئ اگه ولتاژ سلول پایین تر هم باشه میتونه تو شارژ باطری تاثیر داشته باشه.؟
                  باید ولتاژ شارژ باطری بیشتر از ولتاژ باطری باشه وگر نه اصلا شارژ نمیشه. و اینم بدون ولتاژ باطری نباید بیشتر از 14.4 بره!

دیدگاه

میشه در مورد شارژ مجازی بیشتر توضیح بدین
                    یعنی ولتاژ باطری سریع بالا میاد و شارژر شارژ رو قطع میکنه
                    اما وقتی به بار وصل میکنی خیلی زودتر از توان نامیش
                    ولتاژش افت میکنه .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                      راستش مدار برای شارژر توی نت زیاده منم زیاد وقط ندارم برات بگردم .
                      باطری شما نباید کمتر از 10.5V برسه وگر نه عمرش کم میشه. و به طبع باید زودتر تعویز بشه.
                      باطریت اینجوری که ازش پیداس باطری جریان بالاس باید باطری Deep Cycle بزاری عزیز برای این تجهیزات! که به باطری برق اضطراری معروفه.

2
                      باید ولتاژ شارژ باطری بیشتر از ولتاژ باطری باشه وگر نه اصلا شارژ نمیشه. و اینم بدون ولتاژ باطری نباید بیشتر از 14.4 بره!
                      سلام دوست عزیز
                      نکاتی که دوست عزیزمون گفتند قابل قبول هست .حالا تمام گفته های بچه ها رو جمع اوری کن و یه نتیجه واحد بگیر .هر کجا سوال داشتی بپرس اگر بتونم جواب میدم .ضمنا من هنوز با سلول خورشیدی کار نکردم .

باتری شما باتری خوبی هست چون امپرش بالاس و این باعث میشه که دورتر خراب و ضعیف بشه .این باتری 12 ولت هست ولی نمونه 6 ولتش برای چراغ های اضطراری استفاده میکنن.

اگر 18 ولت بره رو باتری سریعتر شارژ میشه ولی مضررات خاص خودشو داره
                      یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی

دیدگاه

سلام منم دقیقا نیاز به همین مدار دارم فقط من به نمونه گیری از ولتاژ ها ندارم در ضمن باتری 12 ولت 3 امپر ساعته و باتری خورشیدی هم 18 ولت و3 واته اگه مداری برای شارژ این باتری پیدا کردی حتما اینجا بزار مرسی

دیدگاه

سلام خواهشا کسی اگه میتونه یه مدار عملی بزاره

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X