اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چرا سیکله کار تو مبدل بوست به 0.5 محدود میشه ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : چرا سیکله کار تو مبدل بوست به 0.5 محدود میشه ؟

تو اشتباه نمیکنی مشکل اینه که مارتی بران هم نمیدونه چی نوشته! هیچکدوم از فرمولاش واحد نداره که یعنی فرمول رو بریز دور

دیدگاه

سلام
      اخه اگه یادت باشه دایی جان هم قبلا به این مورد اشاره کرده بودن ....
      این که عکس مربوط به کاب مارتی براوون که نمیدونم در نسخه اصلی هم به این مورد اشاره کرده یا از تصورات خود مترجم بوده

این عکس هم مربوط به کتاب پرسمن هست

که مقادیر 5 میکرو برای سلف و دوره تناوب 20 میکرو ثانیه و مقاومت خروجی 50 اهم و ولتاژ ورودی 12 و خروجی 48 ولت رو جایگذاری کنیم Ton در میاد 8 میکرو ثانیه یعنی دیوتی 40 درصد

این فرمول رو یکم پایین تر گفته و اگه باز مقادیر رو جایگذاری کنیم (k = 0.8) زمان 4 میکرو ثانیه واسه Ton بدست میاد که یعنی دیوتی سایکل 20 درصد !

این فرمول رو هم چند صفحه بعد گفته که ton در میاد 12 میکرو ثانیه که میشه دیوتی سایکل 60 درصد

دیدگاه

اینا رو نمیدونم چیه فرمولهاش ولی کتابشو دیدم کاب خوبیه من از اینا استفاده میکنم:

http://schmidt-walter.eit.h-da.de/smps_e/aww_smps_e.html
        و

http://www.smps.us/topologies.html

http://www.daycounter.com/LabBook/BoostConverter/Boost-Converter-Equations.phtml

دیدگاه

اقا دعوا نکنین.
          تو pspice ببندین ببینین میشه یانه.
          اقا اشباع نمیشه.
          تو سیکل اول شارژ میشه ولی متاسفانه کاملا دشارژ نمیشه. تو سیکل دوم شارژ میشه وبعلاوه انرژی قبلی که ازدشارژ ناکامل مونده بود با ولتاژ بالاتری دشارژ میشه ولی بازم تا ته دشارژ نمیشه و این داشتان ادامه دارد. و اینطوری میشه که اونطوری میشه.

دیدگاه

کی دعوا کرد
            فکر کنم کتاب مارتی براوون (یا حداقل تر جمش) مشکل داره
            اخه الان من از رفرنس هایی که اروین جان داد نگاه کردم هیچ محدودیتی ذکر نکردن
            حالا یه سوال اساسی دیگه
            مزیت حالت پیوسته و ناپیوسته نسبت به هم چیه؟
            با سپاس

دیدگاه

کی دعوا کرد
              دعوا کن جوون :applause: سر این چیزا دعوا کنیم بهتره تا تاپیک بزنیم من دارم از انجمن میرم یکی بیاد التماس کنه نرم..

سلام دوستان .یه سوالی داشتم که یه مدت بهش فکر کردم ولی به جواب نرسیدم ممنون میشم اگر میدونید جواب بدید.
              :question: تو توپولوژی نوعه بوست تو حالت پیوسته چرا سیکل کارمون به 0.5 محدود میشه ؟
              جواب این سوالو که علی پورریکنده داد. فقط ایراد سوال اینه که گفته چرا تو مد پیوسته محدودیت داریم که غلطه چون تو مد ناپیوسته محدودیت داریم.
              و تویه یه طراحی شما سیکله کارتون رو چه مقدار میگیرید ؟ چون من تو هر دوتا مدله پیوسته و نا پیوسته 0.5 میگیرم ،این کارم درسته ؟ اگه درسته دلیله منطقیش چیه .
              [/quote]
              این سوال به نظر من ایراد داره.چون وقتی میگی مد ناپیوسته یعنی مجبوری دیوتی رو نیم در نظر بگیری و دست خودت نیست بیشتر تنظیم کنی وقتی هم میگی مد پیوسته یعنی جریان سیم پیچ پیوسته هست یعنی تو هر سیکل جریانش صفر نمیشه. چرا صفر نمیشه چون زمان کافی برای تخلیه نداره...
              مزیت و معایب هر دو مد:

خوب حالا دعوا سر چیه؟ منم هستم :mrgreen:

دیدگاه

سلام
                پس چرا از این فرمول که مربوط به مد ناپیوسته هست و در کتاب پرسمن اومده
                http://eca.ir/sharing/uploads/13541913442.jpg
                با خروجی 48 و ورودی 12 دیوتی سایکل 60 درصد در میاد؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی علی پور ریکنده
                  سلام
                  پس چرا از این فرمول که مربوط به مد ناپیوسته هست و در کتاب پرسمن اومده
                  http://eca.ir/sharing/uploads/13541913442.jpg
                  با خروجی 48 و ورودی 12 دیوتی سایکل 60 درصد در میاد؟
                  سلام.
                  البته من جایی ندیدم صریحا این موضوع رو گفته باشه ولی از روی خود فرمول میشه فهمید رگولاتور های بوست برای ولتاژهای خروجی بیش از 2 برابر ولتاژ ورودی وارد مد پیوسته میشن. البته بدون در نظر گرفتن 20 درصد حاشیه امنی که پرسمن در نظر گرفته.
                  بازم من اگه نکته جدیدی پیدا کردم میگم.

دیدگاه

عمدتا مقدار اندوکتانس سلف مد کاری پیوسته یا ناپیوسته رو مشخص میکنه . در مد پیوسته ، دیوتی سایکل به ولتاژ ورودی و خروجی و همچنین بازده مدار وابسته است . در مد ناپیوسته دیوتی سایکل علاوه بر وابستگی به سه مورد گفته شده در بالا به جریان بار و مقدار اندوکتانس هم بستگی داره . در هیچ کدوم محدودیت 0.5 دیوتی سایکل وجود نداره .با توجه به موارد گفته شده طراح اول باید مد کاری رو تعیین کنه .پس انتخاب مقدار دیوتی سایکل برای طراحی یه کار اشتباهیه چون مقدار دیوتی سایکل خودش یه متغیر هست که بر اساس صورت طرح بدست میاد (قابل توجه جناب energi2er) .در هر دو مد بعد از محاسبه اگه مقدار دیوتی سایکل از یه حدی بیشتر شد(مثلا 70 درصد) ، احتمال ناپایداری مدار زیاده و در صورت امکان محاسبات رو باید تغییر داد تا دیوتی سایکل کاهش پیدا کنه یا نوع توپولوژِی رو تغییر بدیم.علت نتایج نامشابه در محاسبات هم به همین دلیله که یکی در حالت پیوسته حل کرده یکی ناپیوسته ، یکی تلفات رو دخیل کرده یکی نکرده و غیره . و همه هم با راندمان نسبتا خوبی جواب میده! . پس بهتره دست به کار شیم و عملی تست کنیم :nice:.در اکثر مواردی که من دیدم از مد پیوسته استفاده شده . معمولا مد ناپیوسته برای توان های پایین کاربرد داره.

دیدگاه

منم فکر میکنم مود پیوسته با ناپیوسته به دیوتی سایکل مربوط نیست به مقدار سلف مربوطه. حتی توی دیوتی سایکل بالا میشه مقدار سلف رو کم کرد که وارد مود پیوسته نشه. حالا 100% مطمعن نیستم...

دیدگاه

پاسخ : چرا سیکله کار تو مبدل بوست به 0.5 محدود می&#

1- وارد مد پیوسته بشه چه مشکلی پیش میاد؟
                        ------------
                        2- حداکثر مقدار سلف چه مقداری میتونه باشه؟
                        ------------
                        3- در مد پیوسته چه عاملی تعیین کننده Ipk و Imin هست؟
                        اخه از طریق فرمول ها انگار فقط dI بدست میاد ...
                        4- این محاسبات واسه مد پیوسته درسته؟
                        [left]
                        Vin = 12v
                        Vo = 48v
                        Io = 1a
                        f = 50khz
                        Pout = Pdc + Pl = 48w
                        Pdc = Iout * Vin = 12w
                        Pl = 36w = 0.5 L dI^2 * 50k
                        >>>1>>> LdI^2 = 1440u
                        ------
                        vout = vin /( 1- D) >> D = 0.75 >> Ton = 15us
                        Vin = L dI / Ton
                        >>>2>>> LdI = 180u
                        ------
                        {1,2 >> dI = 8a & L = 22.5uh
                        ------------------------------------------------------------------------------------------
                        [right]
                        5- و این واسه مد ناپیوسته :
                        [left]
                        >>>1>>> LdI^2 = 1440u
                        ------
                        Ton = 0.8T (vo - vin) / vo >> Ton = 12us
                        Vin = L dI / Ton
                        12 = L dI / 12u
                        >>>2>>> LdI = 144u
                        {1,2>> dI = 10a & L = 14.4uh
                        [right]
                        با سپاس

دیدگاه

علی جان این فرمولها رو از کجا آوردی؟ بعد هم اینارو میخای تائیید بگیری؟ یا داری یاد میدی؟ :redface:

بدشم

Pout = Pdc + Pl = 48w
                          Pdc = Iout * Vin = 12w
                          Pdc-PI چی هستن؟

دیدگاه

اینا رو تلفیقی از کتاب پرسمن و رفرنس های دیگه اوردم
                            نه میخوام ببینم درسته یا نه ، منو چه به یاد دادن
                            Pdc توانی هست که در زمان خاموش بودن سویچ از طریق ولتاژ ورودی به بار تحویل داده میشه
                            PI توانی هست که سلف انتقال میده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                              سلام برادر.
                              خب چیز واضحیه.
                              هسته تو هر مدت زمانی که شارژ بشه حد اقل زمان برای دشارژ کلاملش همون مقدار زمانه.
                              اقا اروین هسته رو 99 درصد شارژ بکنی تو 1 درصد نمیتونی دشارژ بکنی. سر همین اگه یک واحد زمان شارژ بکنی یک واحد هم برای دشارژ نیاز داری که میشه 50 درصد.
                              حق با علی اقاس. همه فلایبکا این محدودیت رو دارن.
                              برادر اگر بخوای ساده بهش نگاه کنی همین طور هست ولیکن شیب تو زمانه شارژ شدن و دشارژ شدن فرق میکنه تو حالته نا پیوسته شیب خالی شدن خیلی زیاد تر هست ولی تو حالته پیوسته شیبه دشارژ شدن دیگه زیاد نمیشه و به همین ترتیب زمان دشارژ شدن دیگه کم نمیشه و Ton/Toff محدود میشه به یک .تو حالته پیوسته البته . تو حالته پیوسته کلا کمتر به سوئیچمون فشار میاد و معادلات ورودی خروجی سر راست تر هست .مشکلی ندارم با این موضوع .فقط میخواستم با ریاضیات موضوع رو حل کنم گفتم اگر کسی مقاله ای چیزی داره در این مورد به اشتراک بزاره تا مما هم ببینیم که گویا دوستان زیاد تو این باغا نیستن. برادر یکم بهش فکر کن شیب پایین اومدن با بالا رفتن یکی نیست اگه اینجوری بود که همون زمانی مه برا شارهژ شدن نیاز داره برا خالی شدن هم نیاز داره پس Ton/Toff همیشه یک بود نیست دیگه داداش داری اشتباه فکر میکنی.

اضافه شده در تاریخ :
                              دوسته خووب من فرموله دور نداره .ولی مدار که هست .بازم فرمول داره برا محاسبه مقداره سلف فراموش نکنید که VL=L di/dt هست و این ولتاژ سلف یا ولتاژ ورودی جمع میشه و باعث میشه یک مقداره ثابت + ولتاژ ورودی به خروجی بره و با دیود و خازن تو همون حد نگه داشته میشه . مقدار شیبه جریان یک مقداره ثابت هست برابر است با di/dt =(Vin-VDSon) /L

اضافه شده در تاریخ :
                              اون فرمولا رو بگو کلا دو تا فرمول هست یکی برای حالت پیوسته و یکی برایه حالت ناپیوسته تو حالت نا پیوسته خیبی راحت میشه تقویت رو انجام داد چون تنها به مقداره D بستگی نداره به مقداره یه K هم بستگی داره .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط energi2er
                                ولی تو حالته پیوسته شیبه دشارژ شدن دیگه زیاد نمیشه و به همین ترتیب زمان دشارژ شدن دیگه کم نمیشه و Ton/Toff محدود میشه به یک
                                جناب وروجک بالا گفتند که اصلا محدودیت دیوتی سایکل نداریم تو boost

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X