اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نویز برق خودرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : نویز برق خودرو

استاد اینطوری شما به نتیجه نمیرسی فکر کنم یا خیلی طول میکشه... چرا خوب اسکپ نمیبری توی ماشین!؟ شکل موج تغذیه موقعی که ماژول وصله بهترین دید رو برای بهترین جواب بهمون میده

دیدگاه

نوع سیگنال نویز جهت برطرف کردن مشکل بسیار مهمه
      همینطوری نمیشه با تست صحیح و خطا یه مدار ساخت

اگر بتونید اسکوپ ببرید بهتره
      میشه از یه فیلتر EMI هم استفاده کرد منتها تا نوع نویز و فرکانسش رو نشناسید بهتره این کار رو نکنید. چون در صورت اشتباه خودش به صورت مدار نوسان درمیاد
      نکته بعدی هم اینه که آیا روی برد اصلی از خازن های درست و حسابی جهت رفع نویز احتمالی استفاده شده؟
      (نکته مهم:آ‌کلا قید استفاده از خازن عدسی رو در کارهای مهم بزنید. منکر کارش نمیشم اما اجناسی که در ایران داریم کیفیت بسیار پایینی دارن و خازن خوب کم گیر میاد)

به شخصه خودم برخورد کردم که خازن عدسی خودش مولد نویز شده! یه بسته کامل رو هم حواله دادم به سطل آشغال :biggrin:

فعلا با این مدار تست کنید ببنید چطوره:
      به نوع خازن ها دقت کنید
      تانتال و MKT

موفق باشید
      درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
      بدرود . . .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط وحید نصیری
        نوع سیگنال نویز جهت برطرف کردن مشکل بسیار مهمه
        همینطوری نمیشه با تست صحیح و خطا یه مدار ساخت

اگر بتونید اسکوپ ببرید بهتره
        میشه از یه فیلتر EMI هم استفاده کرد منتها تا نوع نویز و فرکانسش رو نشناسید بهتره این کار رو نکنید. چون در صورت اشتباه خودش به صورت مدار نوسان درمیاد
        نکته بعدی هم اینه که آیا روی برد اصلی از خازن های درست و حسابی جهت رفع نویز احتمالی استفاده شده؟
        (نکته مهم:آ‌کلا قید استفاده از خازن عدسی رو در کارهای مهم بزنید. منکر کارش نمیشم اما اجناسی که در ایران داریم کیفیت بسیار پایینی دارن و خازن خوب کم گیر میاد)

به شخصه خودم برخورد کردم که خازن عدسی خودش مولد نویز شده! یه بسته کامل رو هم حواله دادم به سطل آشغال :biggrin:

فعلا با این مدار تست کنید ببنید چطوره:
        به نوع خازن ها دقت کنید
        تانتال و MKT

موفق باشید
        ممنون سعی میکنم بتونم اسکوپ ببرم و شکل موجشو بیارم براتون
        بله برای ماژول بعد از ریگولاتور 4تا خازن 330uF تانتالیوم 16 ولت گذاشتم
        شماتیکشو که گذاشتم اینم عکس 3D مدار

درایور شبکه و nRF24L01
        کاتالوگ محصولات
        کنترلر CNC شش محوره برای پرینتر 3D و Pick n Place
        شبیه ساز تک تیرانداز و سیبل دیجیتال با پردازش تصویر
        فروش اسیلوسکوپ GWinstek GOS-630FC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بسطام بیرامی
          آقای پور ریکنده یعنی مدارو اینجوری ببندم؟!

خب بعد هیچی یگه نمیخواد یا اینو به مدار دوستان اضافه کنم؟!
          واگر بخوام به مدار پیشنهادی اضافه کنم این دیود بعد از باتری ماشین باشه یا بعد از مداری که گفتن؟!
          سلام
          بله به مدار دوستان اضافه کنید(قبل از فیلتر ها)
          با سپاس

دیدگاه

سلام
            دوستان تا نویز دقیقا شناسایی نشه که نمی توان مداراتی را پیشنهاد داد(تایید حرف جناب "arvinfx" و "وحید نصیری&quot
            بعضی از مدارات دوستان رو که تحلیل پایداریشون با تابع تبدیل انتقالی کنین اساسا مدارشون بدون اعمال سیگنال ورودی ناپایدار هست و با توجه به عدم داشتن توان و شکل طیف نویز به همین راحتی نمی توان مدار RLC یا مشتقات مقداری آن را تحلیل و انتخاب کرد که برای پهنای باند نویز مفید واقع شود(درست هست سیگنال نویز تصادفی هست اما با داشتن طیف نویز و توان آن می توان سیگنال شبیه به نویز را شبیه سازی ، تشخیص و آن را حذف کرد یا برای بعضی از مدارات مقداری استاندارد را انتخاب می کنن که برای اکثر شرایط پاسخگو باشد مثلا مقدار خازن 100 نانو و 10 نانوفاراد را برای شروع تحلیل و طراحی مدار در نظر می گیرن یا مقاومت 10 کیلواهم و ....)
            در این مدار

جلوگیری از تغییرات ولتاژ را شامل می شود اما اگر تغییرات ولتاژ(dv/dt) دینام زیاد باشد به نظر شما یک اسپایک(که برای دینام بسیار عادی هست) برای تخریب کل خازنها کافی نیست؟ که این به خودی خود باعث ایجاد جریان بسیار بالا و ایجاد نویز در قبل از مدار می شود(دلیل:ولتاژ خازن در قبل سویچنگ مقداری ثابت دارد و با موازی شدن با یک منبع اسپایکی ولتاژ ان بر خلاف عملکرد عادی آن باید ثابت بماند پس به ازای هر تغییرات ولتاژ آن را تعقیب و هر چه فرکانس بالاتر باشد جریانی به سمت زیاد شدن ایجاد می کند)

اکثر آی سی های نیمه رسانای Dc-dc (افزایش دهنده ولتاژ)توان خروجی پایینی ندارن که برای کشیدن جریان لحظه ای ماژول sim900 مناسب نمی باشد اما اگر منظورتون همان کاهش دهنده ولتاژ هست باید مجددا فرکانس نوسان و شکل مخرب مدار مشخص باشد تا بتوان عناصر را به درستی انتخاب کرد

خازنهای موازی با هر دیود ، پل ، تنها برای کاهش جریان لحظه ای گذرنده از دیودهای پل هست و گذاشتن آنها موازی دیودها باعث انتقال سیگنال AC مجددا به داخل مدار می شود(از جهتی که سیگنال نویز دارای فرکانس بالایی هست این خازنها مثل یک اتصال کوتاه برای سیگنال نویز بین دو مدار عمل می کنند) اما بدون خازنها مطابق حرف جناب "محمداشرفیان" پل دیود برای این مدار توصیه می شود(آن هم به دو دلیل
            1-دی سی کردن هر چه بیشتر سیگنال ورودی
            2-جلوگیری از بازگشت سیگنال در اسپایک های منفی)

دیود زنر جناب "پورکننده " هم با یک مقاومت سری با این زنر (در شاخه زنری) برای جلوگیری از خرابی خود دیود زنر در نظر بگیرین

چند تا تست و کار مفید بگیرین
            1-با اسکوپ حتما وضعیت سیگنال تغذیه را چک کنین
            2-بین زمینهای مدار تا باتری اختلاف پتانسیل باید در کمترین مقدار قرار بگیرد
            3-ماژول sim900 علاوه بر اینکه به مشکلات تغذیه ای حساس باید به نویزهای محیطی و اقلا شده به روی خود ماژول بسیار حساس هست(دلیل بدنه محافظ زمین شده برای همین منظور هست) جعبه شامل ماژول را توسط فویل آلومنیوم زمین کنین
            4-اگر توانایی این کار که برایتان مقدور هست را انجام بدین(به جای منبع تغذیه سویچنگ از تغذیه های خطی و مدارات آن استفاده کنین(تلفات بیشتر می شود اما ناپایداری منبع تغذیه کمتر می شود)
            (در یک ساخت دقیقا مثل پروژه که منبع ولتاژ باتری 24 ولت و همچنین نویز موتور راه انداز چند ده آمپری را داشتم باید داده ها را به صورت وایرلس ارسال می کردم و قطعات حساسی منجمله MMC و ... بر روی برد قرار داشت از مدارات خطی تغذیه برای این عناصر بدون خطا و دردسر به جواب رسید)
            اما در صورتی که باز با همان منبع تغذیه سویچنگ کار می کنید بهتر هست در خروجی ولتاژ رگوله شده را با یک آرایش دیودی در سطح 4 ولت نگه دارید که مطمئن باشین برای لحظاتی نیز ولتاژ از حد محدوده قابلح تحمل این ماژول خارج نشود)

پی نوشت:
            فویل آلومنیوم در برگرفته جعبه ماژول خود آنتن را نباید شامل شود
            هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

منظورتون رو نفهمیدم! یعنی آلترناتور باعث میشه مثلا یه لحظه جای + و - عوض بشه که میگید از یکسوکننده استفاده کنید؟

نه اقا اروین یه حالت خمیدگی بوجود میاد حالا هرچغدر گازبدی تغییرات کمی هم توولتازش فکر کنم پیداکنه خبری هم ازفرکانس بالا واین جورچیزا نیست

اضافه شده در تاریخ :
              [ فاصله مدار از موتور یا دقیقتر سیستم جرقه زنی چقدره؟]
              فکر میکنم در موتورهای دیزلی سیستم جرقه زنی لازم نمیباشد وبرای سوختن ازدوعامل اکسیزن وحرارت استفاده میشود این طوری که ازمکانیکا شنیدم

سلامت رانمی خواهند پاسخ گفت:
              هوادلگیر،درهابسته،سرهادرگریبان،دستهاپنهان،نفسهاابر ،
              دلهاخسته وغمگین،درختان اسکلتهای بلور آجین،زمین
              دلمرده،سقف آسمان کوتاه،غبارآلود مهروماه
              زمستان است

دیدگاه

این روش کلنگ رو هم امتحان کن
                سر راه هرکدوم از سیمهای تغذیه مدار یه چوک لامپ کم مصرف رو سری کن دو سر تغذیه مدارت هم یه خازن 100 نانو تا یک میکروی پلی استر به همراه یک خازن 1000 میکروی الکترولیت ببند اگه جواب داد بکنش تو یه باکس و دائمیش کن

دیدگاه

بادرودی فراوان خدمت اقای بیرامی
                  ایاشما مدار مدنظر را روی مازول پیاده کردید وجواب نگرفتید
                  فکرکنم باید این قدر این خازن های الکترولیت را زیاد نکنید هرچغدر مقدارuf بالامیره جریان نشتی خازن هم بیشتر میشه وتغذیه شما جریان مصرف میکنه
                  سلامت رانمی خواهند پاسخ گفت:
                  هوادلگیر،درهابسته،سرهادرگریبان،دستهاپنهان،نفسهاابر ،
                  دلهاخسته وغمگین،درختان اسکلتهای بلور آجین،زمین
                  دلمرده،سقف آسمان کوتاه،غبارآلود مهروماه
                  زمستان است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمداشرفیان
                    بادرودی فراوان خدمت اقای بیرامی
                    ایاشما مدار مدنظر را روی مازول پیاده کردید وجواب نگرفتید
                    فکرکنم باید این قدر این خازن های الکترولیت را زیاد نکنید هرچغدر مقدارuf بالامیره جریان نشتی خازن هم بیشتر میشه وتغذیه شما جریان مصرف میکنه
                    سلام
                    فاصله زیاده تا سیستم جرقه اگر داشته باشه مدار ما توی کابین ماشینه
                    نه فعلا هیچیزو پیاده نکردیم دنبال یه مدارم که 100% بدونم جواب میده چون نمیشه هر روز رفت اونجا ماشین 2میلیاردی رو خوابوند بش ور رفت هر روز یه مدار روش تست کرد که چی جواب میده چی جواب نمیده و این که برای کلاس شرکت هم افت داره و چون خارج از شهر هم هست نمیشه زیاد رفت معدن
                    دنبال یه مدارم که حداقل بدونم تا حد زیادی جلوی این مشکل ریست شدنو میگیره و بسازمو ببرم نصب کنم
                    میخوام تا جای ممکن از همه دوستان کمک بگیرم که یه مدار با نهایت حفاظت طراحی بشه و برم نصب کنمو جواب بگیرم
                    درایور شبکه و nRF24L01
                    کاتالوگ محصولات

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان
                      ببخشید که بحث رو عوض می کنم.

منم یه مداری برای مهتابی خونه طراحی کردم که با تاریکی روشن می کرد و بعد از چند ساعت خاموشش می کرد.همش از مهتابی نویز می گرفت و خیلی دوست داشتم با طراحی یه مدار جلوی این نویزو بگیرم ولی بلد نبودم و آخرش تو شیلد فلزی گذاشتمش بد نشد.ولی بعدش دیدم هر وقت یخچال خونه روشن میشه یا اون یکی مهتابی خونه ، آیسی تایمر ریست میشه و این رو هم نمیدونم چیکار کنم.

اون همه مدار طراحی کردم خوابیده زمین.
                      اگه مشکل مدار دوستمون به خاطر EMI هستش.به نظر من دوستانی که بلدن شروع کنن نحوه طراحی فیلتر EMI رو یاد بدن.با تشکر

یه راهنمایی هم بی زحمت بکنین این مشکل مدار من هم از EMI هست؟

دیدگاه

با چشمهای بسته سخت جواب نزدیک یا جواب رو پیدا میکنی ! چون سوال رو خوب ندیدید !
                        چشمهاتون رو باز کنید ! میپرسید چی جوری !
                        جوابش ، اسیلوسکوپه
                        اسکوپ چشم شماست ، مشکل رو توش ببینید و براش راه حل پیدا کنید

دیدگاه

دوست عزیز بهترین کار اینه که از برقی که برای رادیو اومده استفاده کنید من توی یه ماشین تست کردم کاملا تر و تمیز بود حالا نمی دونم این دایناسور ها رادیو داره یا نه یک کتاب فیلتر های emi دارم فوق العاده است فقط زبان اصلی براتون میزارم شاید یه وقتی به کارتون اومد
                          قم الکترونیک

دیدگاه

نوشته اصلی توسط electronicnarm2010
                            دوست عزیز بهترین کار اینه که از برقی که برای رادیو اومده استفاده کنید من توی یه ماشین تست کردم کاملا تر و تمیز بود حالا نمی دونم این دایناسور ها رادیو داره یا نه یک کتاب فیلتر های emi دارم فوق العاده است فقط زبان اصلی براتون میزارم شاید یه وقتی به کارتون اومد
                            از رادیو بهترشم دارن
                            پخش MP3 دارن CD هم میخورن
                            ولی من حدس میزدم مداری داخل این پخش ها هست که رو هر ماشینی با هر شرایطی کار میکنه
                            وگرنه برقی که به پخش میاد نباید فرقی با برق قسمت های دیگه داشته باشه بازم درست نمیدونم شایدم شما درست بگید
                            درایور شبکه و nRF24L01
                            کاتالوگ محصولات

دیدگاه

دمشون گرم پس این طور این مشکل شما رو من هم داشتم از رادیو گرفتم حل شد یه راه دیگه هم هست اگه بتونی دزدگیر ماشین رو ببینی می تونی بفهمی از چه فیلتری استفاده شده حالا می تونی دزدگیر ماشین شخصی رو هم ببینی در کل این مشکل اینجا هم هست
                              قم الکترونیک

دیدگاه

سلام مجدد به همه
                                امروز موقث شدم اسکپ ببرم و برق ماشینو ببینم :biggrin:
                                2تا باتری 12 ولت سری داره که میشه 24 ولت و بجای دینام آلترنیتور دارن و از مسئول برقش سوال کردم گفت ریگولاتور هم دارن و بعد برق میرسه دو سر باتری
                                حتی زمان استارت هم صاف صاف بود
                                اصلا مونده بودم از برق منبع تغذیه تو آزمایشگاهمونم ترو تمیز تر بود :icon_razz:
                                خلاصه تصمیم بر این شد از یه باتری برق بگیریمو با خیال راحت استفاده کنیم
                                گقتم که تاپیک بدون نتیجه نمونه
                                موفق باشید
                                درایور شبکه و nRF24L01
                                کاتالوگ محصولات

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X