اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت شارژر برای چند تا موبایل با برق ماشین

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار 12به 5 با MC34063

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
    اولا که 650 میلی برای این قطعه خیلی زیاده. پیک جریانی ه میتونه تحمل کنه 1.5 امپره که تو تبدیل 12 به 5 دیوتی سایکل میاد زیر 40 درصد. پیک جریان میشه حدود همون 1.5 که با توجه به کیفیت قطعات گل و گلابی که تو ایران دارن ممکنه بسوزه. پیشنهاد من استفاده از lm2575 هستش. که وقتی میگه 1 امپر مث مرد رو حرفش وامیسه.
    بگذریم. اینکه میگی سلف تجاری تو بازار!!! داداش همیشه میشه از سلفای تجاری استفاده کرد. مشکل اینه که بازار ما یه خورده جوک بازاره. به هر حال شما با مراجعه به این لینک میتونی حجم سلف و حتی مشخصات سلف مورد نیازتو محاسبه کنی و خودت بپیچی. از نظر من بهترین راه حل موجود همینه.
    http://schmidt-walter.eit.h-da.de/smps_e/abw_smps_e.html
    خازن خروجی رو معمولا یه خازن الکترولیتی میزارن و یه خازن سرامیک یا عدسی موازی میکنن باهاش. این کار واسه اینه که esl خازنهای الکترولیتی بالاس و تو فرکانس بالا کم میارن. خازن عدسی برای جبران اونه.
    تو ورودی به دلیل فرکانس بالای سوییچ بهتره سلف و خازن (یه فیلتر پایین گذر) بزاری. اگه نزاری تو کار خود مدار مشکلی پیش نمیاد. ولی تو کار وسایل دیگه مث پخش خودرو مشکل ایجاد میشه و ممکنه صدای گیز گیزی بدن.
    سلام با تشکر از اطلاعات خوبتون در مورد لینکی که معرفی کردین سئوال داشتم من مقادیری قرار دادم بعد یک جدول برای سلف بهم داد
    میشه در مورد جدول کمی توضیح بدین منظورم علائم اختصاری بالای جدول هست که چی هستن.
    http://uploadtak.com/viewer.php?file=h8412_untitled.jpg

دیدگاه

پاسخ : ساخت شارژر برای چند تا موبایل با برق ماشین

اون شارژر نوکیا که ولتاژ بی باریش حدود 8.4 ولت بود وقتی به باتری تقریباً خالی موبایل وصل میشد ولتاژش به حدود 4 و خورده ای ولت افت میکرد و کم کم با شارژ باتری ، ولتاژش بیشتر میشد تا این که وقتی به حدود 7 و خورده ای ولت می رسید پیغام فول شارژ میزد.

حالا این یعنی اینکه منم باید ولتاژ شارژر رو حدود 8 ولت بگیرم؟
      اصلاً چرا رو شارژرا نوشته 5 ولت؟(امان از جنس چینی)

در مورد دیود آخه بعضی ها میگن اینطوری انرژی حتماً از شارژر به باتری میره و نه بر عکس.اگه دوستان اطلاعات بیش تری دارن کمک کنن مارو

دیدگاه

نوشته اصلی توسط edris.noei
        یعنی ولتاژ بالا به باتری آسیب نمیزنه؟

اگه اینطوری باشه پس با یه دونه رگولاتور آمپر بالا میشه هر سه تا موبایلو شارژ کرد ، درسته؟
        محدودیت بهر حال هر ای سی داره که اگر کاتالوگ داشته باشه باید به اونجا مراجعه کرد و دید شاید 12 ولت هم مجاز بود و نیاز به رگولاتور هم نباشه

دیدگاه

سلام خدمت دوستان

من از سایتی که آقای وزیری معرفی کردن هسته رو انتخاب کردم و رفتم بازار اما وقتی اسم هسته رو گفتم فروشنده می گفت اینا تو بازار ایران نیستن بعدش یه هسته به قول خودشون 19/19 گرفتم که خیلی بزرگ نیست و از چند لایه کاغذ برای ایجاد فاصله هوایی استفاده کردم که ضخامتش حدود 0.5 میلی متر شد.از LM2576 استفاده کردم و ولتاژ رو به 6.8 ولت تنظیم کردم.وقتی موبایل رو وصل کردم علامت شارژ اومد ولی بعد از یک ساعت حتی یک خط هم به باتری اضافه نشد.مشکل از کجا میتونه باشه؟توی خروجی هم دیود نذاشتم.
          خازن ورودی 220 میکرو و خازن خروجی 1000میکرو.چون سلف متر هم نداشتم حدود 40 تا 50 دور سیم پیچیدم و چون برای چند تا موبایل می خواستم بسازم سیم 0.7 خریدم و با این 40 و خورده ای دور هسته پر شد.به نظر شما مشکل از ابعاد هسته هست؟؟ :cry:

یه چیز دیگه این که وقتی مدار بی بار هست صدا نمیده اما وقتی به موبایل وصل میشه یه صدای خر خر ضعیفی داره مدار رو هم رو برد سوراخدار بستم نه برد برد

دیدگاه

بدون دیود نمیشه . برا تست هم پیشنهاد میکنم ولتاژو رو 5 تنظیم کن

دیدگاه

امروز تست کردم دیدم وقتی 200ma جریان ازش می کشم ولتاژ به 3.3 ولت کاهش پیدا میکنه و در حالی که ولتاژ بی باریش 4.8 ولت هست.چند تا عکس ازش گرفتم میگم ممکنه به خاطر سیم هایی که از زیر برد رد شده این مشکل پیش بیاد؟

دیدگاه

پاسخ : مدار 12به 5 با MC34063

اولا که 650 میلی برای این قطعه خیلی زیاده. پیک جریانی ه میتونه تحمل کنه 1.5 امپره که تو تبدیل 12 به 5 دیوتی سایکل میاد زیر 40 درصد. پیک جریان میشه حدود همون 1.5
                12/5=2.4 برابر باید ولتاژ کم بشه و به طبع جریان هم کم میشه. V1I1=V2I2 .
                پس:
                0.650/2.4=0.270A در ورودی نیاز داریم ( بدون تلفات البته)
                با نرم افزار اون سایت حساب کردم 0.700A پیک جریان شد. که اهیچکدوم به هم نمیخوره شما چطوری حساب کردید؟

کیفیت و ظرفیت تحویل توان این ای سی بسیار کمه و برای پروژه شما من هم ردش میکنم.
                شارژر های موبایل یه منبع جریان هستن نه ولتاژ...
                من بودم با ای سیL7805 و کلک ترانزیستور راحت میساختمش

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                  12/5=2.4 برابر باید ولتاژ کم بشه و به طبع جریان هم کم میشه. V1I1=V2I2 .
                  پس:
                  0.650/2.4=0.270A در ورودی نیاز داریم ( بدون تلفات البته)
                  شما توی عبارت بالا فقط متوسط جریان رو بررسی کردین.
                  درست می فرمایین که جریان توی ورودی کمتر هست اما متوسط جریان نه پیک جریان.چون ولتاژ ورودی بیش تر هستش پس جریان توی ورودی کمتر خواهد شد اما میگم متوسط جریان.البته پیک جریان هم توی اولیه نسبت به ثانویه کمتره.حالا برای کم کردن ولتاژ نیاز به سیکل کاری 40 در صد داریم و یعنی فقز توی 40 در صد دوره تناوب جریان از سوئیچ عبور می کنه و برای این که متوسط جریان توی خروجی 650ma بشه باید پیک جریان خروجی بیش تر از 650ma باشه تا وقتی در 0.4 ضرب شد تازه بشه 650ma.
                  یعنی پیک خروجی میشه 650 تقسیم بر 0.4.

نوشته اصلی توسط arvinfx
                  کیفیت و ظرفیت تحویل توان این ای سی بسیار کمه و برای پروژه شما من هم ردش میکنم.
                  شارژر های موبایل یه منبع جریان هستن نه ولتاژ...
                  من بودم با ای سیL7805 و کلک ترانزیستور راحت میساختمش
                  از آیسی LM2576 استفاده می کنم که 3 آمپری هست نه از MC34063

مدار 7805 رو میشه قرار بدین؟داغ نمیشه؟؟

بعد یه چیزی یعنی شارژر ها اصلاً فیدبک ولتاژ ندارن؟

دیدگاه

شما توی عبارت بالا فقط متوسط جریان رو بررسی کردین.
                    درست می فرمایین که جریان توی ورودی کمتر هست اما متوسط جریان نه پیک جریان.چون ولتاژ ورودی بیش تر هستش پس جریان توی ورودی کمتر خواهد شد اما میگم متوسط جریان.البته پیک جریان هم توی اولیه نسبت به ثانویه کمتره.حالا برای کم کردن ولتاژ نیاز به سیکل کاری 40 در صد داریم و یعنی فقز توی 40 در صد دوره تناوب جریان از سوئیچ عبور می کنه و برای این که متوسط جریان توی خروجی 650ma بشه باید پیک جریان خروجی بیش تر از 650ma باشه تا وقتی در 0.4 ضرب شد تازه بشه 650ma.
                    یعنی پیک خروجی میشه 650 تقسیم بر 0.4.
                    درسته ولی چرا اون سایت 0.7 حساب کرده!؟
                    مدار 7805 رو میشه قرار بدین؟داغ نمیشه؟؟
                    توی دیتاشیتش هست همه چیز ولی خوب چرا خیلی داغ میکنه، اگر اتلاف براتون مهمه همون LM2576 مناسبه.

بعد یه چیزی یعنی شارژر ها اصلاً فیدبک ولتاژ ندارن؟
                    دارن ولی منبع جریان هستن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                      درسته ولی چرا اون سایت 0.7 حساب کرده!؟
                      پیک جریان سلف رو زده 0.77 آمپر و این جریان سلف هستا و جریان سوئیچ فرق میکنه و با جریان سلف برابر نیست.در واقع جریان سلف برابر جمع جریان دیود و سوئیچ هست و اصلاً سلف رو گذاشتیم تا جریان پیوسته بشه.

چه جوری منبع جریان هستن؟منبع جریان مگه این طوری نیست که جریان ثابت بده یا مثلاً جریان متغیر بده ولی ما بتونیم کنترلش کنیم؟

دیدگاه

پیک جریان سلف رو زده 0.77 آمپر و این جریان سلف هستا و جریان سوئیچ فرق میکنه و با جریان سلف برابر نیست.در واقع جریان سلف برابر جمع جریان دیود و سوئیچ هست و اصلاً سلف رو گذاشتیم تا جریان پیوسته بشه.
                        جالبه اینو نمیدونستم!

چه جوری منبع جریان هستن؟منبع جریان مگه این طوری نیست که جریان ثابت بده یا مثلاً جریان متغیر بده ولی ما بتونیم کنترلش کنیم؟
                        من دقیق نمیدونم چیکارش میکنن ولی مثل LED درایور میمونه با یه ترانزیستور یا یه مقاومت هم میشه بنظرم...
                        منبع جریان منبعیه که با افزایش بار جریان بالا نره و ولتاژ کم بشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                          با یه ترانزیستور یا یه مقاومت هم میشه بنظرم...
                          منبع جریان منبعیه که با افزایش بار جریان بالا نره و ولتاژ کم بشه.
                          یعنی فقط حد بالای جریان رو تعیین میکنه؟جریان های پایین تر از این جریان رو رد میکنه دیگه؟

امروز یه شارژر رو امتحان کردم دیدم تو بی باری ولتاژش دقیقاً 5 ولت بود و توی بار هم افت خیلی کمی داشت.در حالی که شارژر نوکیا تو بی باری 8 ولت میده.

ولی به نظر شما چرا این مداری که بستم جریان نمیداد به باتری؟سلفش ضعیف بوده؟؟

دیدگاه

اخخخخخخخخخ. معذرت اساسی. من کلا اینجا رو فراموش کرده بودم.
                            تو ایران هسته های کوچیک مث این رو همون به اسمee16 میشناسن. فقط بزرگا رو به شماره دقیق میفروشن.
                            فاصله هوایی نیاز نداری. به دلیل ایمکه فاصله هوایی گزاشتی خاصیت سلفی کم شده . نسبت l/r کم شده و خروجی ریپل زیادی داره. رگولاتور سعی میکنه که رگوله کنه ولی نمیشه.
                            شما فقط به شماره هسته و ضخامت سیم و تعداد دور کار داشته باش. واسه باقیش خدا بزرگه.

و اقای ادریس فرمودند که زدن شارژ و بعدیک ساعت حتی یک درصد هم اضافه نشده. برادر گوشی پروتکشن داره. اینطوری نیست که 5 بدی شرو کنه شارژ کردن. شما شارژر اورجینالی که تو نیم ساعت گوشی رو شارژ میکنه بازش کن. توش یه پروسسور داره که به گوشی خودشو معرفی میکنه و تازه گوشی جریان میکشه. من تست زدم گوشی های نوکیا اصلا به ولتاژ 5 ولت شارژ نمیشن و سونی با 200 میلی شارژ میشه. چیز دیگه ای دم دستم نبود بزنم تست. مدار شما اگه نتونه اصالت خودشو به گوشی نشون بده گوشی اصلا جریان نمیکشه که شارژ بشه.

باطری به چند روش شارژ میشه. و چند مرحله داره. با جریان شارژ به باطری جریان میدیم. این جریان عموما بین یک دهم تا یک پنجم جریان نامی باطریه. البته باطری هایی هستن که تو دو برابر جریان نامیشونم میشه شارژشون کرد. تو رو خدا الان نیاین پنجاه نفری بریزین جریان شارژو واسم تحلیل کنین. برای فهمیدن دقیقش باید به دیتاشیت و یه منبع موثق از تولید کننده دسترسی داشته باشین. انقدر این جریان دادن ادامه پیدا میکنه تا برسیم به ولتاژ equl که اینم تولید کننده تعیین میکنه. برای باطری 3.6 ولتی حدود 4.22 ولته. اینم عمومیت داره ولی خیلی جاها این ولتاژ متفات از اینیه که گفتم. وقتی به این ولتاژ رسید دیگه جریان نمیدیم. تو همین ولتاژ نگهش میداریم تا دیگه جریان نکشه. بعد از اینکه دیگه جریان نکشید میبریمش به ولتاژ float. اینجا نگهش میداریم باطری فول شارژ شده. یه ولتاژ شارژ هم داریم که معمولا باطری تا به اونجا نرسه عمل شارژ مجدد رو میگن بهتره انجام ندید. البته این مورد بیشتر در مورد باطری های اسیدی حالا چ خشک چه تر صدق میکنه.

در ضمن. هیچوقت سعی نکنین ولتاژ بیشتر از 5 بهش بدین. و همیشه قبل از شروع تست خروجی رو تو اسکوپ ببینین. اگه سلفو با نیم میلیمتر فاصله هوایی پیچیدی رسما سلف نداری. خروجی بین صفر و 12 نوسان میکنه و مولتی متر فقط مقدار اوریج اونو نشون داره. ممکنه به گوشیتون اسیب بزنید.

اقا اروین در مورد صحبت اولتون پاسخ اقای ادریس کاملا صحیحه. بماند که این ایسی انقدر داغونه که من خیلی جاها دیدم که خازن خروجیشو بالای 470 میکرو بزاری با قطع و وصل سریع ورودی میسوزه چون حتی توانایی حفاظت در مقابل جریان شارژ بالای خازن خروجیشم نداره.
                            در مورد نحوه شارژ باطری هم توضیحم به نظرم جواب نمیگم کامل ولی کافی بود. شارژ باطری مسایل حفاظتی زیادی داره که هیچکدومو بیان نکردم. منجمله تاثیر ضرایب دما بر رو ی جریان و ولتاژ های اعمال شده به باطری.
                            7805 خروجی خوبی داره. ولی 1 امپی ضربدر دوازده منهای 5 میشه هفت وات تلفات. زیاد نیست برای یک امپر؟

بازم سوالی بود در حد سواد اندکمون در خدمتتون هستیم.
                            بازم معذرت بابت تاخیر به این بزرگی.

دیدگاه

فاصله هوایی نیاز نداری. به دلیل ایمکه فاصله هوایی گزاشتی خاصیت سلفی کم شده . نسبت l/r کم شده و خروجی ریپل زیادی داره. رگولاتور سعی میکنه که رگوله کنه ولی نمیشه.اگه سلفو با نیم میلیمتر فاصله هوایی پیچیدی رسما سلف نداری
                              آخه یه چیزی اگه جریان زیاد بشه و فاصله هوایی نداشته باشیم ممکنه هسته اشباع بشه که البته اگه ابعاد هسته بزرگتر انتخاب بشه احتمال به اشباع رفتن کم میشه.استادمون می گفت که فاصله هوایی باعث ثبات سلف میشه چون اشباع نمیشه.چون اگه سلف اشباع بشه u هسته کم میشه و مقدار اندوکتانس افت می کنه و ریپل زیاد میشه.فاصله هوایی رو میشه با دور بیش تر سیم جبران کرد و از اشباع جلو گیری کرد(زیاد کردن فاصله هوایی باعث جلوگیری از اشباع میشه ولی با زیاد کردن فاصله هوایی مقدار اندوکتانس کم میشه و به خاطر همین برای جبرانش تعداد دور رو زیاد میکنیم تا اندوکتانس به مقدار مناسب برسه).اما درست میگین نیم میلی متر برای این ابعاد زیاده.

اینطوری نیست که 5 بدی شرو کنه شارژ کردن. شما شارژر اورجینالی که تو نیم ساعت گوشی رو شارژ میکنه بازش کن. توش یه پروسسور داره که به گوشی خودشو معرفی میکنه و تازه گوشی جریان میکشه. من تست زدم گوشی های نوکیا اصلا به ولتاژ 5 ولت شارژ نمیشن و سونی با 200 میلی شارژ میشه. چیز دیگه ای دم دستم نبود بزنم تست. مدار شما اگه نتونه اصالت خودشو به گوشی نشون بده گوشی اصلا جریان نمیکشه که شارژ بشه.
                              پس یعنی روی نوکیا راه نداره؟؟

تازه امروز یه هسته تروئیدی انداختم روش مثل غول می مونه.ببینم چی میشه.قبلاً تو بی باری با سلف قبلی ولتاژش 5.5 ولت میشد اما با این تروئیدی تو بی باری روی 6.1 می مونه و مقاومت های فیدبک رو اصلاً تغییر ندادم.

دیدگاه

بله. استاد شما درست میفرمایند. ولی این وبسایت بدون در نظر گرفتن فاصله هوایی محاسبه میکنه همه چیز رو. به خاطر همینم هسته بزرگ شد. همون هسته ترویید بهترین نوع هسته برای این نوع مداراته. این هسته با این جریانا تو این فرکانس به اشباع نمیره. به هیچ وجه مدارات سوییچینگ رو بدون بار روشن نکنید. حتما یه مقاومت واسه بار بزار. 2575 رگولاتورش خیلی دقیقه. تا به ولتاژ ثابت و دقیقی نردیدی به مدارت اطمینان نکن.

نوکیا خیلی محافظه کارانه شارژ میشه. تو تمام شارژرا یه مدار دیجیتال هست که اصالت خودشو به گوشی نشون میده. یه جورایی خودشو معرفی میکنه. حالا دیگه هر شرکتی یه تصمیمی راجع به اصیل نبودن شارژر میگیره. من روی N900 و C6 تست کردم. ولتاژ دادم و گوشی نوشت شازژینگ. ولی اصلا جریان نکشید. سونی از شارژر اصلی خودش 2 امپر میکشید. ولی من وقتی بهش 5 دادم 200 میلی بیشتر نکشید. تو شارژرای اصلی مثلا یه شارژر اگه برای 1 امپر طراحی شده باشه خودشو به گوشی معرفی میکنه که یه موقع گوشی بیشتر از 1 امپر ازش نگیره که شارژر اسیب نبینه. این پروتکل انحصاری نیست و اتحادیه اروپا تعریفش کرده. تو نت بگردی فک کنم راهشو پیدا بکنی. من تا حالا پیگیرش نشدم ببینم پروتکل ارتباطیش چیه و چیا میفرسته.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X