اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تبدیل 9 به 48 با سویچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تبدیل 9 به 48 با سویچینگ

سلام بچه ها
    من میخوام از یه باطری کتابی 9ولت با یه مدار و ترانس سویچینگ تبدیل کنم به 48ولت 2 امپر همچین چیزی ممکن هست ؟
    مدارش با من ولی از ترانس سویچینگ هیچی نمیدونم لطف میکندی کمکم کنید ؟ محاسباتش چطوریه ؟ فرکانس و ...............
    ترانسش همین بوبین های پایه داره ؟ از اندازه بند انگشت روع میشه به بالا و.........
    تا همه چی ساختم
    http://electeronic.blogfa.com

پاسخ : تبدیل 9 به 48 با سویچینگ

اگر اشتباه چاپی نیست و واقعا 48 ولت 2 آمپر میخواین باید توجه کنید که خروجی شما میشه 96 وات و بدون در نظر گرفتم بازده مبدل ، تقریبا 11 آمپر از باطری کتابی باید کشیده بشه..
    باطری 9 ولت کتابی اگه پدر مادر دار باشه دورو بر 1000 میلی آمپر ساعت هستن .. این باطری های درپیت چینی که ما استفاده میکنیم شاید دورو بر 500 میلی آمپر ساعت باشن .. این یعنی اگر مدارمون 500 میلی آمپر بکشه باطری بعد از 1 ساعت جان به جان آفرین تسلیم میکنه ..
    حالا شما میخوای 10-15 آمپر از این بدبخت جریان بکشی؟ حتما انتظار دارید چند ساعتی هم کار کنه ..
    زندگی پر ز وجود است ولی ..
    ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

گفتم که زیاد چیزی نمیدونم مثلا فک کن یه منبع تغذیه تو جیب جا شو میخوام داشته باشم
      حالا در مورد مولد یه فکری میکنم اصلش ترانس سویچینگمه
      با همه چی ساختم
      تا همه چی ساختم

دیدگاه

با باطری کتابی که نمیشه .
        اگر راندمان رو 80 درصد هم بگیریم توانی در حدود 120 وات لازم داری .
        اما اگر بتونی توان ورودی رو تامین کنی میتونی از این مدار استفاده کنی.

اگر خواستی بگو تا pcb رو هم برات بگذارم.
        طوری زندگی کن انگار امروز اخرین روز زندگیته!!!
        امروز رو کامل زندگی کن...
        (یه روز یعنی هیچوقت!)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط gh.kh
          اگر خواستی بگو تا pcb رو هم برات بگذارم.
          نیکی و پرسش

دیدگاه

خیلی ممنون
            راستش الان دارم رو یه پروژه دیگه کار میکنم بعد این خواستم یه منبع تغذیه بسازم
            فقط من 12 آمپر از کجا بیارم ؟
            به نظرم انقدر نباید سخت باشه ها . الان حال ندارم فک کنم با چیا میشه جریان رو زیاد کرد ولی چند برابر کننده بزاریم بعد آمپر رو زیاد کنیم نمیشه ؟
            با همه چی ساختم
            تا همه چی ساختم

دیدگاه

فقط اصل بقای انرژی یادتون نره
              انتظار معجزه نداشته باشین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mirana
                خیلی ممنون
                راستش الان دارم رو یه پروژه دیگه کار میکنم بعد این خواستم یه منبع تغذیه بسازم
                فقط من 12 آمپر از کجا بیارم ؟
                به نظرم انقدر نباید سخت باشه ها . الان حال ندارم فک کنم با چیا میشه جریان رو زیاد کرد ولی چند برابر کننده بزاریم بعد آمپر رو زیاد کنیم نمیشه ؟
                بهترین چیزی که به فکرم من میرسه شما میتوانید از باطری های 12 ولت موتور یا دزدگیرها استفاده کنید
                :redface:
                کمتر سخن گویم
                بیشتر عمل کنیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mirana
                  سخت که نه ولی فعلا تا اینجایی که علم امروزی اجازه میده این کار غیر ممکنه
                  متاسفانه نمیشه هم ولتاژ رو زیاد کرد و هم جریان رو .. (البته اگر از یه منبع خارجی دیگه مثل باطری دوم یا برق شهر استفاده نکنیم) ..

محدودیت جریان دهی باطری ها :
                  هر باطری محدودیت جریان دهی داره که نسبت به ساختار داخلی اون متغییره

مثلا باطری های اسیدی به صورت مداوم یک بیستم تا یک دهم ظرفیت نامی میتونن جریان تولید کنن که فرضا برای باطری 30 آمپر-ساعتی این مقدار 0.5 تا 3 آمپره .. البته این محدودیت برای استفاده های مداومه تا عمر باطری کم نشه .. والا میتونه تا 100 آمپر یا بیشتر هم به صورت لحظه ای جریان بده (در این حالت حداکثر ظرفیت و در نهایت عمر باطری ، کم میشه)

باطری های لیتیومی محدودیت جریان دهیشون کم تره .. بر فرض باطری 2 آمپر-ساعتی از این نوع، میتونه 2 تا 30 برابر (بسته به کیفیت ساخت) جریان بده یعنی 4 تا 60 آمپر ..

به دلیل اینکه انرژی ذخیره شده در باطری ها ثابته، هر چقدر آمپر بیشتری از باطری بکشیم انرژی ذخیره شده داخل باطری زود تر تموم میشه

باطری های اسیدی برای کار شما فکر نکنم جواب بده چون هم سنگین هستن و هم محدودیت بیشتری در جریان دهی دارن
                  مثلا برای اینکه 10 آمپر در ولتاژ 12 از باطری بکشید(120 وات) به یک باطری 30 تا 50 آمپر-ساعتی (و اگر عمر باطری براتون مهمه 100 آمپر-ساعتی) نیاز دارید که تو جیب جا نمیشه (باطری پراید)

ولی باطری ها لیتیومی مناسب ترند چون هم سبکن و حجم کمتری اشغال میکنن و هم جریان بیشتری میتونن بدن. اگر چند تا باطری فرضا 5 آمپر-ساعتی (از نوع 2c) استفاده کنید میتونید این 10 آمپر رو ازش بکشید
                  باطری های لیتیومی مقداری گرونترن و شارژر درست و حسابی باید داشته باشن

--
                  همه ی باطری های قابل شارژ محدوده ولتاژی دارن که نباید از این محدوده خارج بشن در غیر اینصورت صدمه میبینن .. پس هم در شارژ و هم در استفاده باید دقت بشه
                  ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

تشکر آقای afceaglee تا حد زیادی متوجه شدم داستان چیه
                    ولی ما نمیتونیم مثلا جریان 0.5 یا 1 آمپر بکشیم بعد با ترانزیستور یا هر چیز دیگه ای جریان رو تقویت کنیم؟
                    و همینطور ولتاژ رو ؟
                    با همه چی ساختم
                    تا همه چی ساختم

دیدگاه

متاسفانه نمیتونیم
                      انرژیی که وارد تقویت کننده میشه رو بر حسب وات میشه حساب کرد (ولت * آمپر) .. این یک مقدار ثابته مثل یک لیوان آب
                      مثلا ولتاژ 12 ولت 2 آمپر (24 وات) رو در نظر بگیرید اگر بخواهید ولتاژ رو افزایش بدید و مثلا 48 ولت بکنید ناچارا آمپر پایین میاد و میشه 0.5 آمپر (48 *0.5 = 24 وات) .. حالا اگر بخواهید این 0.5 آمپر رو بکنید فرضا 4 آمپر ناچارا ولتاژ از 48 ولت میاد روی 6 ولت که حاصل ضرب ولتاژ نهایی در آمپر نهایی 6*4= 24 واته(ژول در ثانیه) .. خلاصه هر بلایی سر آمپر و ولتاژ بیاریم نهایتا 24 ژول انرژی داریم..
                      البته بحث تلفات هم هست که در نظر نگرفتیم

تبدیل 12 ولت 2 آمپر (24 وات) به 50 ولت 4 آمپر (200 وات) همونقدر غیر ممکنه که تبدیل 1 لیوان آب به 2 لیوان آب غیر ممکنه

قانون بقای ماده و انرژی هم همینو میگه انرژی و ماده خودبخود نه بوجود میاد و نه از بین میره ..

دیدگاه

درست میگید شما تشکر از راهنماییتون
                        قانون رو نمیتونیم تغییر بدیم ولی میتونیم بپیچیمش درسته ؟ :biggrin:
                        کار نشد نداره این که یه مساله ساده هست ولی به هر حال دنبالشم کنجکاوش شدم به نظرم فعلا تمومش کنیم بهتره
                        بعدا اگه راهی پیدا کردم میارمش همینجا :read:
                        با همه چی ساختم
                        تا همه چی ساختم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mirana
                          درست میگید شما تشکر از راهنماییتون
                          قانون رو نمیتونیم تغییر بدیم ولی میتونیم بپیچیمش درسته ؟ :biggrin:
                          کار نشد نداره این که یه مساله ساده هست ولی به هر حال دنبالشم کنجکاوش شدم به نظرم فعلا تمومش کنیم بهتره
                          بعدا اگه راهی پیدا کردم میارمش همینجا :read:
                          اون قوانینی که میشه پیچوند قوانین اجتماعی نام داره .
                          بعضی وقت ها خودش میپیچه. :biggrin:
                          اما قوانین الهی رو هیچ کس نمیتونه بپیچونه.
                          اما میشه قوانین الهی بعدی رو کشف کرد.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : تبدیل 9 به 48 با سویچینگ

نوشته اصلی توسط Ghasede del
                            اون قوانینی که میشه پیچوند قوانین اجتماعی نام داره .
                            بعضی وقت ها خودش میپیچه. :biggrin:
                            اما قوانین الهی رو هیچ کس نمیتونه بپیچونه.
                            اما میشه قوانین الهی بعدی رو کشف کرد.
                            من که منظورم قوانین الهی نبود
                            قوانین فیزیک بود
                            که بعد یه عمر تکنولوژی تازه فهمیدن جهت جریان از منفی به مثبته :agree:
                            با همه چی ساختم
                            تا همه چی ساختم

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : تبدیل 9 به 48 با سویچینگ

نوشته اصلی توسط Mirana
                              من که منظورم قوانین الهی نبود
                              قوانین فیزیک بود
                              که بعد یه عمر تکنولوژی تازه فهمیدن جهت جریان از منفی به مثبته :agree:
                              منظورتون از تازه کی هست oo:
                              چون حدالقل 20 سال که من یادم میاد جهت جریان از منفی به سمت مثبت هست.
                              البته شاید شما دچار سوء تفاهم هستین.
                              چون ظاهرآ جهت قرار دادی جریان رو نمیشناسین.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X