اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

از 0 تا 100 ساخت منبع تغذیه سویچینگ Flyback

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : از 0 تا 100 ساخت منبع تغذیه سویچینگ Flyback

یعنی هیچکی پیدا نمیشه این قسمتو جلو ببره؟!
    ممنونم از لطفه دوستان
    حداقل یه جوون مرد پیدا شه مدار فیدبک TL431 رو برام توضیح بده
    مثلا من این مدارو پیدا کردم

این همه خازن مقاومت برا چییه؟!
    اصلا این قسمت فیدبک چطور از خروجی فیدبک میگیره
    چطوری مقاومتای ولتاژ رفرنس TL431 مشخص میشه؟!
    اپتو کوپلر خطی عمل میکنه یا سیگنال پالسی به UC438X میده!؟
    کلا یکی اینو برام توضیح میداد که عملکردشو متوجه میشدم لطف بزرگی میکرد
    درایور شبکه و nRF24L01
    کاتالوگ محصولات
    کنترلر CNC شش محوره برای پرینتر 3D و Pick n Place
    شبیه ساز تک تیرانداز و سیبل دیجیتال با پردازش تصویر
    فروش اسیلوسکوپ GWinstek GOS-630FC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بسطام بیرامی
      یعنی هیچکی پیدا نمیشه این قسمتو جلو ببره؟!
      ممنونم از لطفه دوستان
      حداقل یه جوون مرد پیدا شه مدار فیدبک TL431 رو برام توضیح بده
      مثلا من این مدارو پیدا کردم
      این همه خازن مقاومت برا چییه؟!
      اصلا این قسمت فیدبک چطور از خروجی فیدبک میگیره
      چطوری مقاومتای ولتاژ رفرنس TL431 مشخص میشه؟!
      اپتو کوپلر خطی عمل میکنه یا سیگنال پالسی به UC438X میده!؟
      کلا یکی اینو برام توضیح میداد که عملکردشو متوجه میشدم لطف بزرگی میکرد
      If the feedback loop is TL431 based (TL431 is a 3-pin shunt regulator, aka Variable zener) you can change the resistor values to get 30V on the 12V rail. Formula for TL431 voltage is 2.5*(1+ (HIGH_SIDE_RESISTOR/LOW_SIDE_RESISTOR)) values are in Ohms and 2.5 is the TL431 internal reference voltage.

For example: 2.5*(1+(12000/1000)) = 32.5V

Note: It's advised not to go below 5K for the high side resistor or you risk damaging the TL431 with excess current.

Below is a typical TL431 application for optocoupler feedback:

When the output voltage reaches the TL431 voltage set by R1 and Rlower the TL431 becomes conductive, and since it's in series with the Optocoupler LED, when the rail voltage hits this set level the Opto LED turns on, which presumably tells the PWM or Oscillator circuitry on the other side to stop the PWM output or to alter the duty cycle, when the voltage drops below the set level the TL431 stops conducting and Opto LED turns off, PWM turns back on.

دیدگاه

سلام

در مورد انتخاب هسته تا اونجایی که می دونم ابعاد هسته به فرکانس کلید زنی ربط داره.
        هر چقدر فرکانس کلیدزنی بیش تر باشه ما برای انتقال یک توان ثابت ، به ابعاد هسته کوچکتری نیاز خواهیم داشت.اما ما که نمی تونیم فرکانس کلید زنی رو خیلی بالا ببریم چرا که با این کار ممکنه سوئیچ های ما نتونن با سرعت خیلی بالا کلیدزنی کنن و به مشکل بخوریم و هم اینکه تلفات کلید زنی خیلی زیاد میشه و سوئیچ ها هیت سینک بزرگی لازم خواهند داشت و ممکنه بسوزن.چون عمر ماسفت خیلی به دمای کاریش مرتبطه.پس ما فرکانس کلیدزنی رو یه مقدار معمول مثلاً 50 تا 150 کیلو هرتز انتخاب می کنیم(برای ماسفت) و برای IGBT هم فرکانس کلیدزنی کمتر از ماسفت انتخاب میشه.حالا ما فرکانس رو انتخاب کردیم.یه رابطه ای توی ترانس هست:
        V=4.44NfBA
        V که همون ولتاژ هست.N تعداد دور سیم و f فرکانس کلید زنی و B چگالی شار مغناطیسی و A هم سطح مقطع هسته هستش.
        ولتاژ که معلومه و ما فرکانس رو هم معلوم کردیم.نکته ی دیگه این که هسته ها یه منحنی اشباع دارن که نشون میده فلان هسته با فلان جنس مثلاً توی B=0.25 میره توی زانوی اشباع یعنی تازه داره شروع به اشباع شدن می کنه.حالا اشباع شدن چه مشکلی داره.برای هسته ها یه عددی وجود داره که بهش میگن نفوذپذیری مغناطیسی و وقتی هسته به اشباع میره این عدد کوچیک میشه و چون این عدد با اندوکتانس هسته متناسبه پس وقتی هسته به اشباع میره مقدار اندوکتانسش کم میشه و خاصیت مغناطیسی خودش رو به عبارتی از دست میده و اصلاً خوب نیست.پس ما باید مقدار B رو با توجه به جنس هسته طوری انتخاب کنیم که حین کار اشباع نشه.
        حالا طراحی چطوری انجام میشه اول از همه توی دیتاشیت هسته ها نوشته که هر هسته چقدر توان میتونه منتقل کنه و ما چون میدونیم مبدلی که می خوایم بسازیم چقدر توان منتقل باید بکنه پس یه هسته رو همین طوری شانسی انتخاب می کنیم و نگاه می کنیم که B اشباع یا Bsat اون چه مقداری هستش مثلا 0.3 حالا یه نکته ای هست که اگه هسته اشباع بشه تلفات هسته زیاد میشه و هسته گرم میشه که بهش تلفات هسته میگن.این تلفات هسته توی بی باری و بار کامل مبدل تقریباً ثابت می مونه.چون B اشباع 0.3 بود ما میایم مقدار 0.25 رو انتخاب می کنیم البته میتونیم مقدار کمتری هم انتخاب کنیم اما هر چیزی یه هزینه ای هم داره و اینه که اگه ما B رو کمتر انتخاب کنیم مجبور میشیم که ابعاد هسته رو ببریم بالاتر و یا اینکه فرکانس کلیدزنی رو بیشتر کنیم که مشکلات خودش رو داره.پس ما B رو توی نقطه زانویی اشباع(همون جایی که تازه داره میره به اشباع ) انتخاب می کنیم و حالا میمونه N و A.حالا ما که هسته رو تقریبی انتخاب کردیم پس از دیتاشیت سطح مقطع هسته رو میخونیم که فکر کنم با Ae نشون داده میشه و حالا از فرمول بالا مقدار N بدست میاد و مثلاً500 دور.حالا باید ببینیم که هسته جا داره ما توش 500 دور سیم بپیچیم.تازه این فقط یه طرف ترانس هست یعنی یا اولیه هست یا ثانویه.وقتی تعداد دور یک طرف رو بدست بیاریم تعداد دور طرف دیگه هم بدست میاد.

یه نکته ای رو یادم رفت بگم که ما باید قطر سیم های اولیه و ثانویه رو بدست بیاریم.برای جریان DC هر 1 میلی متر مربع سیم میتونه 5 آمپر جریان عبور بده و حالا ما بسته به جریانی که در ماکزیمم توان مبدل از اولیه و ثانویه عبور میکنه قطر سیم هارو بدست میاریم.

حالا ما تعداد دور اولیه و ثانویه و قطر اولیه و ثانویه رو داریم حالا باید حساب کنیم ببینیم که سیم ها توی هسته جا میشن یا نه.مساحت پنجره هسته همون جایی هست که سیم ها از توش عبور میکنن وتوی دیتاشیت با Aw مشخص میشه.
        مساحت سیم ها=N1A1+N2A2
        به تعداد N1 دور سیم با سطح A1 و N2 دور سیم با سطح A2 از پنجره عبور میکنن که این عدد باید حدود 0.7 تا حداکثر 0.8 برابر Aw باشه و اگه بیش تر باشه سیم ها توی هسته جا نمیشن.چرا که سیم ها دایروی هستن و یه مقدار فضا بین سیم ها تلف میشه و همچنین ما به طور منظم سیم ها رو نمی پیچیم و یه مقدار فضا هم این طوری تلف میشه و به همین خاطر ضریب 0.7 رو استفاده میکنن.
        اگه دیدیم طبق محاسبات سیم ها توی هسته جا نمیشن میریم یه هسته با یه شماره بزرگتر رو انتخاب میکنیم و دوباره محاسبات رو براش از اول انجام میدیم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط edris.noei
          سلام
          در مورد انتخاب هسته تا اونجایی که می دونم ابعاد هسته به فرکانس کلید زنی ربط داره.
          ممنون دوست عزیز
          خیلی لطف کردی کاملا مفیدو بدرد بخور
          خوشحال میشم اگه تو بقیه قسمت ها هم بتونید کمکمون کنید
          و این که یه سوال

V=4.44NfBA
          V که همون ولتاژ هست
          برای طرف اول باید مقدار 310 ولت که DC شده 220 ولت برق شهر هست رو قرار بدیم؟!
          دیدم گاهی دوستان میانو کمتریم ولتاژی که ممکنه بیوفته قرار میدن
          دقیقا الان این V چه مقداری داره؟!
          درایور شبکه و nRF24L01
          کاتالوگ محصولات

دیدگاه

برای طرف اول باید مقدار 310 ولت که DC شده 220 ولت برق شهر هست رو قرار بدیم؟!
            دیدم گاهی دوستان میانو کمتریم ولتاژی که ممکنه بیوفته قرار میدن
            دقیقا الان این V چه مقداری داره؟!
            ترانس با ولتاژ DC کار نمیکنه اما نکته اینه که معمولاً اول برق شهر DC میشه و بعدش با استفاده از ماسفت به صورت موج مربعی AC در میاد و به ترانس داده میشه و این یعنی یک موج با پیک +310 و پیک -310 و حالا شما باید ببینین که مبدلتون چطوری کار میکنه و پیک ولتاژی که میاد سر ترانس چقدره چون در واقع این پیک ولتاژ هست که پیک B رو ایجاد میکنه و ممکنه ترانس رو اشباع کنه.

دیدگاه

نکته ی دیگه این که هسته ها یه منحنی اشباع دارن که نشون میده فلان هسته با فلان جنس مثلاً توی B=0.25 میره توی زانوی اشباع یعنی تازه داره شروع به اشباع شدن می کنه.حالا اشباع شدن چه مشکلی داره.برای هسته ها یه عددی وجود داره که بهش میگن نفوذپذیری مغناطیسی و وقتی هسته به اشباع میره این عدد کوچیک میشه و چون این عدد با اندوکتانس هسته متناسبه پس وقتی هسته به اشباع میره مقدار اندوکتانسش کم میشه و خاصیت مغناطیسی خودش رو به عبارتی از دست میده و اصلاً خوب نیست.پس ما باید مقدار B رو با توجه به جنس هسته طوری انتخاب کنیم که حین کار اشباع نشه.
              حالا طراحی چطوری انجام میشه اول از همه توی دیتاشیت هسته ها نوشته که هر هسته چقدر توان میتونه منتقل کنه و ما چون میدونیم مبدلی که می خوایم بسازیم چقدر توان منتقل باید بکنه پس یه هسته رو همین طوری شانسی انتخاب می کنیم و نگاه می کنیم که B اشباع یا Bsat اون چه مقداری هستش مثلا 0.3 حالا یه نکته ای هست که اگه هسته اشباع بشه تلفات هسته زیاد میشه و هسته گرم میشه که بهش تلفات هسته میگن.این تلفات هسته توی بی باری و بار کامل مبدل تقریباً ثابت می مونه.چون B اشباع 0.3 بود ما میایم مقدار 0.25 رو انتخاب می کنیم البته میتونیم مقدار کمتری هم انتخاب کنیم اما هر چیزی یه هزینه ای هم داره و اینه که اگه ما B رو کمتر انتخاب کنیم مجبور میشیم که ابعاد هسته رو ببریم بالاتر و یا اینکه فرکانس کلیدزنی رو بیشتر کنیم که مشکلات خودش رو داره.پس ما B رو توی نقطه زانویی اشباع(همون جایی که تازه داره میره به اشباع ) انتخاب می کنیم و حالا میمونه N و A.حالا ما که هسته رو تقریبی انتخاب کردیم پس از دیتاشیت سطح مقطع هسته رو میخونیم که فکر کنم با Ae نشون داده میشه و حالا از فرمول بالا مقدار N بدست میاد و مثلاً500 دور.حالا باید ببینیم که هسته جا داره ما توش 500 دور سیم بپیچیم.تازه این فقط یه طرف ترانس هست یعنی یا اولیه هست یا ثانویه.وقتی تعداد دور یک طرف رو بدست بیاریم تعداد دور طرف دیگه هم بدست میاد.
              سلام.
              توضیحاتتون فوق العاده مفید و جالب بود.خیلی ممنون. :nerd:
              سوالی که برام مطرح هست و همیشه هم برام مطرح بوده راجع به همین ترانس هست.
              هسته هایی که تو بازار هست، از کجا بدونیم چه مشخصاتی داره؟(همون اشباع) چون معمولا فروشنده ها فقط فروشنده هستن! و اطلاعات کمی دارن تو این زمینه.

دیدگاه

خواهش می کنم منم خودم تازه کارم البته یه نکات دیگه ای هم راجع به تلفات هسته هستش اگه به فرمول تلفات فوکو و هیسترزیس نگاه کنین(معادلش رو اینجا ننوشتم)می بینین که تلفات هسته به B و فرکانس ربط داره.
                در مورد اون فرمولی که گفتم برای ولتاژ شک کردم فکر کنم برای موج مربعی باشه:V=4NfBA

نوشته اصلی توسط شاهرخ
                هسته هایی که تو بازار هست، از کجا بدونیم چه مشخصاتی داره؟(همون اشباع) چون معمولا فروشنده ها فقط فروشنده هستن! و اطلاعات کمی دارن تو این زمینه.
                هسته ها دیتاشیت دارن و میتونین از تو دیتاشیت ، اطلاعاتشو بخونین و در نتیجه منحنی اشباعش رو دارین. و نکته مهمی که ما ایرانی ها معمولاً توی بازارمون پیدا نمی کنیم جنس اصل هست. معمولاً جنس ها چینی هستن که کیفیتش هم خیلی معلوم نیست و این که هسته در چه مقداری از B به اشباع نزدیک بشه شاید کمتر از اونی باشه که توی دیتاشیت نوشته .ولی خوب حالا یه مسئله دیگه این که آیا فروشنده میدونه ETD39 چیه یا نه از یکی از بچه های همین سایت شنیدم که توی بازار هسته های خیلی کوچیک رو فروشنده ها نمی شناسن و در مورد هسته های متوسط تو همین ماه اخیر یکی از دوستام رفت طبقه پایین امجد چند تا هسته خرید که طبق محاسبات انتخاب کرده بود و یکیش هم ETD39 بود و فروشنده می شناخت هسته رو.

دیدگاه

خواهش می کنم منم خودم تازه کارم البته یه نکات دیگه ای هم راجع به تلفات هسته هستش اگه به فرمول تلفات فوکو و هیسترزیس نگاه کنین(معادلش رو اینجا ننوشتم)می بینین که تلفات هسته به B و فرکانس ربط داره.
                  در مورد اون فرمولی که گفتم برای ولتاژ شک کردم فکر کنم برای موج مربعی باشه:V=4NfBA
                  دوست عزیز اگه تجاربتونو در اختیارمون بذاری ممنون میشم
                  دوس دارم این تاپیک به سرانجام برسه ولی متاسفانه کسی همراهی نکرد و همه به فکر انحصاری موندنو درامد خودشونن
                  اگه شما لطف کنی کمک کنی این تاپیکو پیش ببریم لطف کردی
                  و این که پا به پات میسازیم تست میکنیم و با هم پیش میبریم تا یه نمونه ساخته بشه
                  درایور شبکه و nRF24L01
                  کاتالوگ محصولات

دیدگاه

دوست عزیز اگه تجاربتونو در اختیارمون بذاری ممنون میشم
                    دوس دارم این تاپیک به سرانجام برسه ولی متاسفانه کسی همراهی نکرد و همه به فکر انحصاری موندنو درامد خودشونن
                    اگه شما لطف کنی کمک کنی این تاپیکو پیش ببریم لطف کردی
                    و این که پا به پات میسازیم تست میکنیم و با هم پیش میبریم تا یه نمونه ساخته بشه
                    آقا من اصلاً چیزی بلد نیستم.اگه بخواین من تاپیکو پیش ببرم که همین الان ماسفتاتونو می سوزونم بره پی کارش. :mrgreen:

حقیقتش منم تجربه ساخت ندارم ولی میدونم اینها عملی هستش چون که یکی از استادامون توی درس منابع تغذیه سوئیچینگ اینارو گفته و خودشم کارش درسته.یه بار یه حرفی زدن که نباید این طوری باشه که شما مبدلو بسازین و بزنین به برق و فلان قطعش بسوزه.شما باید همه چی رو روی کاغذ بیارین و در نظر بگیرین و مبدلو که به برق بزنین کار کنه تو تست اولیه.
                    دیدم شما خیلی دنبال اطلاعات هستین و کسی نیست راهنماییتون کنه گفتم فعلاً اینارو بگم خدمتتون تا بعد.
                    توی انجمن درباره طراحی ترانس و سلف و این ها مطالب خوبی هست منتها اگه تاپیکو به اسم سرچ کنین که طراحی ترانس، فکر نکنم به نتایج خوبی برسین مثلاً یه تاپیک هست که لینکشو پایین گذاشتم تاپیک خوبیه

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=32231.0

توی تاپیک پایین هم نرم افزار PI Expert معرفی شده که خودش طراحی رو انجام میده اما شما خودتون میتونین طراحی رو انجام و از تجربه های دوستان که توی این تاپیک مطرح شده استفاده کنین مثلاً توی صفحه ی 33 فکر کنم طرز پیچیدن ترانس و این ها رو مطرح کردن.

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=47318.0

البته اگه سوالی بود بفرمایین ، من هم تا اونجایی که بلد باشم همراهی می کنم

دیدگاه

مدار فیدبک TL431
                      به نظرم شما اینارو بخونی بهتر به نتیجه میرسی.توضیح اون مدار فیدبکی که خودتون گذاشتینو فعلا ً ول کنین.
                      http://s4.picofile.com/file/77317829...tl431.pdf.html
                      http://s4.picofile.com/file/77317831...381_D.pdf.html
                      http://s4.picofile.com/file/77317834...51207.pdf.html

دیدگاه

به نظرم شما اینارو بخونی بهتر به نتیجه میرسی.توضیح اون مدار فیدبکی که خودتون گذاشتینو فعلا ً ول کنین.
                        http://s4.picofile.com/file/77317829...tl431.pdf.html
                        http://s4.picofile.com/file/77317831...381_D.pdf.html
                        http://s4.picofile.com/file/77317834...51207.pdf.html
                        عزیز دستت درد نکنه
                        اتفاقا میخواستم بگم منبعی داری معرفی کنی
                        مرسی میخونم اینا رو باز مزاحمت میشم
                        و این که با UC3842 هم مشکل زیاد دارم :sad:
                        درایور شبکه و nRF24L01
                        کاتالوگ محصولات

دیدگاه

سلام
                          اینا منابع متغییره سایتش فک کنم بدردتون بخوره
                          http://www.electronics-lab.com/projects/power/index.html
                          برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
                          راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب

دیدگاه

سلام و خسته نباشید دوستان
                            من یه باطری دارم که آمپرش 3 است ولی میخوام آمپرش افزایش دهم تا 15 آمپر کسی میدونه چطوری میشه لطفآ برام جمیل کنید یا در انجمن بنویسید ممنون میشم
                            hamid.ashagh1361@gmail.com

دیدگاه

سلام

شما باید بگی میخوای چیکار کنی؟ اگر جریان رو بالا ببری ولتاژ باید بیاد پایین. چون که توانی که باتری میده یه مقدار حداکثری داره.مثلاً باتری 12 ولت 3 آمپر داریم .اگر بخوایم یه چیزی درست کنیم که بشه 15 آمپر جریان کشید ازش و به باتری هم فشار نیاد باید ولتاژ رو به حدود 2.5 ولت کاهش بدیم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X