اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چرا خازن ورودیم داغ میکنه؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : چرا خازن ورودیم داغ میکنه؟

مشکل حل شد + سوال جدید اضافه شد
    خوب مشکل از ولتاژ خازن بود.ولتاژ خازن کمتر از ولتاژ ترانس بود و حل شد.

سوال:
    الان ترانس من 15 ولت است درست .
    ولی خروجی dc من 20 است.
    آیا این 20 ولتاژ بی باری است یا نه ولتاژ ثابت است؟
    (البته هنوز بار وصل نیست. میخوام بدونم این ولتاژ وقتی به بار بزنم هم همینه؟ یا نه اون 5 ولت افت میکنه؟؟؟؟

///////
    تشکر ویژه از همه دوستان تا اینجا
    شمر ۱۴۰۰سال پیش مُرد؛شمر زمانت بشناس.
    [img width=400 height=100]http:///uploads/140623781981451.png[/img]
    [glow=green,2,100]یاحسین تشنه لب[/glow]

دیدگاه

با سلام

مقداری از ولتاژ که توسط خازن اضافه شده با اضافه کردن بار ( بستگی به مقاومت RL و ظرفیت خازن ) کم میشود و اما ولتاژ اصلی وابستگی کامل به توان ترانس ومقدار بار روی آن دارد که اگر بیشتر از توان ترانس باشد حتی احتمال داغ شدن و سوختن ترانس هم صد در صد است پس وابسته به متغیرهایی دارد که در نظر میگیرید

دیدگاه

lمثلا من الان یک خازن 50 ولت گذاشتم .
        ولتاژ ac من 15 است و ولتاژ dc من 40 ولت است.
        حالا من اینو بخام بدم به رگلاتور (پس این میشه بار) ولتاژش افت میکنه میرسه 15 ولت dc ( چون الان خروجی پل دیود 40 ,ولت dc هست).(
        رگلاتور نمیسوزه؟

دیدگاه

ببینید ساده تر اینکه شما باید ولتاژ قسمت AC خروجی ترانس را اندازه بگیرید ( مثلا میبینید 15 ولت است و معمولا با گذاشتن خازن حداکثر 30 درصد ولتاژ اضافه مبشود ) سپس قسمت DC تغذیه را اندازه بگیرید با گذاشتن تقریبا 200 میلی آمپر بار ولتاژ شما باید تقریبا نزدیک ولتاژ AC میشود ( مقداری بالاتر ) اگر ترانس شما 2 آمپر باشد یعنی اگر مصرف کننده شما 2 آمپر جریان استفاده کند ولتاژ شما از ولتاژ اسمی ( 15 ولت ) منهای 20درصد ( 12 ولت ) کمتر نشود اگر کمتر شد از 2 حالت خارج نیست یا ترانس شما 2 آمپر نیست ویا دیودهای شما قادر به تامین 2 آمپر جریان نمی باشد مه شما کافی است مقدار AC را دوباره اندازه گیری کنید .

در ضمن مهمتر از همه اینکه با توجه به اینکه شما فرمودید
          ولتاژ ac من 15 است و ولتاژ dc من 40 ولت است.
          من فکر نمیکنم خازن ولتاژ را تا 250 درصد بالا ببرد شما خودتان یکبار دیگر قسمت AC متصل شده به دیودها را با مولتی متر اندازه گیری نمایید بعض وقت ها ما ترانس را میخریم بنام 12 ولت که در واقع دوبل ( 3 سیمه ) است که اگر دو سیم کناری آن استفاده کنید 24 ولت میشود نحوه یکسو سازی آن برای 12 ولت وبا استفاده از 2 عدد دیود می باشد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط عمو LED
            الان ترانس من 15 ولت است درست .
            ولی خروجی dc من 20 است.
            آیا این 20 ولتاژ بی باری است یا نه ولتاژ ثابت است؟
            (البته هنوز بار وصل نیست. میخوام بدونم این ولتاژ وقتی به بار بزنم هم همینه؟ یا نه اون 5 ولت افت میکنه؟؟؟؟
            سلام
            ترانس شما 220V rms رو تبدیل می کنه به 15V rms که چون شکل موجتون سینوسیه پس مقدار قله ی موج سینوسی خروجی ترانس میشه 15 ضرب در رادیکال 2 که میشه 21.21V .در صورتی ما میتونیم به این ولتاژ برسیم که همه چی ایده آل باشه.اولاً به شرطی که ترانستون دقیقاً 15 ولت بده و همچنین دیود ها هم ایده آل باشن و افت ولتاژ روشون ایجاد نشه و خازن هم ایده آل باشه.ولی توی مسیر خازن ها در هر لحظه 2 تا دیود قرار داره که هر کدوم 0.7 ولت افت ایجاد می کنن که جمعاً میشه 1.4 ولت پس ولتاژی که دو سر خازن میفته میشه یه نیم موج سینوسی با پیک 21.21 منهای 1.4 که میشه 19.81.پس اون 20 ولتی که دارین مقدار منطقی و درستی هست ولی اون 40 ولتی که گفتین غیر ممکنه.احتمالاً ولتاژ خروجی ترانس 15 ولت نیست.حالا اگه شما جریان بکشین ، خازن چون مقدار بیش تری جریان میده پس ولتاژش زودتر کم میشه و مقدار متوسط ولتاژش کاهش پیدا می کنه و دیگه توی بار ولتاژ 19.81 رو نخواهید داشت مثلاً میرسه به 15 یا 16 ولت یه کم اینور و اونور.

دیدگاه

من تو خروجی ac بعد پل دیود خازن ۲۰۰۰ ا ۵۰ولت گذاشتم //

وقتی ac اندازه میگیرم میگه ۱۵و وقتی dc میگه ۴۰ میگم شاید بخاطر خازن است که در حالت بی باری ۴۰ نشون میده

دیدگاه

اون ولتاژ بی باری هست یه مقاومت 1کیلو با خازن موازی کن بعد ولتاژ رو اندازه بگیر...
                طوری زندگی کن انگار امروز اخرین روز زندگیته!!!
                امروز رو کامل زندگی کن...
                (یه روز یعنی هیچوقت!)

دیدگاه

سلام ، نقشه ی مدارت رو بذار ببینم چه جوریه ؟ به احتمال خیلی زیاد شما یا در اندازه گیری ولتاژ AC ترانس یا ولتاژ DC خازن دارید اشتباه می کنید چون با ولتاژ 15 ولت AC همونطور که دوستان گفتن در شرایط ایده آل ( بدون در نظر گرفتن افت ولتاژ پل دیودی ) نمی تونید بیشتر از 21.21 ولت DC بعد پل داشته باشید.
                  علم چندان که بیشتر خوانی چون عمل در تو نیست نادانی
                  ( سعدی )

دیدگاه

خروجی dc من 40 ولت است درست و ماکسیمم 3 آمپر ( اینو قبول کنیم)
                    الان مداری که میخوام وصل کنم مثلا 35 ولت باشه و ماکسیمم 1 آمپر بکشه چه مقاومتی و با چه واتی سر ورودیش بزارم که به مدارم اسیب نزنه.((( چطور این مقاومت با واتش محاسبه کنم)))
                    میکرو هم جدا با یک رگلاتور بهش میزنم.

دیدگاه

خب اگه بخوای 40 ولت به 35 ولت تبدیل کنی و به قول خودت حداکثر یک آمپر بکشی پس 5 ولت افت ولتاژ می خوای با جریان یک آمپر پس مقاومتت میشه 5 اهم 5 وات که شما می بایست از یه مقاومت 5.6 یا 4.7 اهم با توان 5 یا بهتر 10 وات استفاده کنی. اما این کارو من خودمم قبول ندارم چرا از رگولاتور LM317 به همراه یه ترانزیستور برای تقویت جریان استفاده نمی کنی ؟
                      ( سعدی )

دیدگاه

نوشته اصلی توسط E.N
                        سلام
                        ترانس شما 220V rms رو تبدیل می کنه به 15V rms که چون شکل موجتون سینوسیه پس مقدار قله ی موج سینوسی خروجی ترانس میشه 15 ضرب در رادیکال 2 که میشه 21.15V .در صورتی ما میتونیم به این ولتاژ برسیم که همه چی ایده آل باشه.اولاً به شرطی که ترانستون دقیقاً 15 ولت بده و همچنین دیود ها هم ایده آل باشن و افت ولتاژ روشون ایجاد نشه و خازن هم ایده آل باشه.ولی توی مسیر خازن ها در هر لحظه 2 تا دیود قرار داره که هر کدوم 0.7 ولت افت ایجاد می کنن که جمعاً میشه 1.4 ولت پس ولتاژی که دو سر خازن میفته مقدار rmsش میشه 15 منهای 1.4 که میشه 13.6 که اگه اینو ضرب در رادیکال 2 کنیم میشه 19.17 ولت توی بی باری.پس اون 20 ولتی که دارین مقدار منطقی و درستی هست ولی اون 40 ولتی که گفتین غیر ممکنه.احتمالاً ولتاژ خروجی ترانس 15 ولت نیست.حالا اگه شما جریان بکشین ، خازن چون مقدار بیش تری جریان میده پس ولتاژش زودتر کم میشه و مقدار متوسط ولتاژش کاهش پیدا می کنه و دیگه توی بار ولتاژ 19.17 رو نخواهید داشت مثلاً میرسه به 15 یا 16 ولت یه کم اینور و اونور.
                        سلام وقت بخیر ، دوست عزیز جسارتاً عرض می کنم که شما باید افت ولتاژ دیودها رو از پیک ولتاژ ترانس که همون 21.21 ولته کم کنی نه از مقدار موثرش، چون خروجی واقعی ترانس همونطور که قطعاً می دونید یه سینوسیه که دامنه ش 1.41 برابر ولتاژ موثر ترانسه و باز هم میدونیم که منظور از مقدار موثر ، مقدار DC هست که از لحاظ انرژی و توان روی یه بار مقاومتی اثری معادل مقدار AC داشته باشه و مقدار موثر در واقع یه مفهوم معادل از لحاظ انرژی حرارتیه و عین اون چیزی که در عمل اتفاق میفته نیست. منظورم اینه که برای تحلیل دقیق نمودار زمانی ولتاژ و جریان ، باید تغییرات زمانی لحظه به لحظه ی ولتاژ ترانس رو مد نظر داشته باشیم نه مقدار موثر که یه مفهوم کلی محسوب میشه ( صرفاً محض یادآوری بود ). موفق باشی.
                        ( سعدی )

دیدگاه

نوشته اصلی توسط abi92
                          سلام وقت بخیر ، دوست عزیز جسارتاً عرض می کنم که شما باید افت ولتاژ دیودها رو از پیک ولتاژ ترانس که همون 21.21 ولته کم کنی نه از مقدار موثرش، چون خروجی واقعی ترانس همونطور که قطعاً می دونید یه سینوسیه که دامنه ش 1.41 برابر ولتاژ موثر ترانسه و باز هم میدونیم که منظور از مقدار موثر ، مقدار DC هست که از لحاظ انرژی و توان روی یه بار مقاومتی اثری معادل مقدار AC داشته باشه و مقدار موثر در واقع یه مفهوم معادل از لحاظ انرژی حرارتیه و عین اون چیزی که در عمل اتفاق میفته نیست. منظورم اینه که برای تحلیل دقیق نمودار زمانی ولتاژ و جریان ، باید تغییرات زمانی لحظه به لحظه ی ولتاژ ترانس رو مد نظر داشته باشیم نه مقدار موثر که یه مفهوم کلی محسوب میشه ( صرفاً محض یادآوری بود ). موفق باشی.
                          سلام
                          بله اشتباه از من بود خیلی ممنون.پستم رو اصلاح می کنم. :smile:

دیدگاه

چطور. ترانزیستور برای جریات بیشتر به lm317وصل کنم.

البته من برای ورودی مقاومت میزارم.چون ورودی lmهم حداکثر ۳۰یا۳۵بتونم بکشم بیشتر نمیشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X