اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پروژه : ***روش های تولید برق***

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پروژه : ***روش های تولید برق***

سلام به همگی. :smile:

خواستم ببینم در کل از چه راه هایی میشه برق درست کرد؟
    و اگه میشه با چه مداری ؟
    این مدار تو همه حالت کار میکنه؟

برای مثال :چجوری و با چه مداری میشه از یه فوتوسل برق گرفت؟؟

میدونم چیز ساده ای هست ولی اگه از پایه باشه و به عنوان یه مرجع برای همه قشر این فروم بهتره . نه؟

[glow=green,2,300][b]بشر ممکن الخطاست
    درخت هرچه پربار تر سر به زیر تر[/glow]

پاسخ : ***روش های تولید برق***

اصلا هم ساده نیست چون نمیشه با فتوسل برق تولید کرد!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط XBlueSky
      سلام به همگی. :smile:

خواستم ببینم در کل از چه راه هایی میشه برق درست کرد؟
      و اگه میشه با چه مداری ؟
      این مدار تو همه حالت کار میکنه؟

برای مثال :چجوری و با چه مداری میشه از یه فوتوسل برق گرفت؟؟

میدونم چیز ساده ای هست ولی اگه از پایه باشه و به عنوان یه مرجع برای همه قشر این فروم بهتره . نه؟

سری به کتاب مبانی برق هنرستان بزنید متوجه میشید%

دیدگاه

یک بار نوشتم پاک شد

سلام دوست من

تعاریف :
        سنسور :سنسور وسیله ای است که کمیتی فیزیکی را به صورت کمیت الکتریکی تبدیل می کند.
        ترانسدیوسر (transducer): قطعه ای است که انرژی را از شکلی به شکل دیگر از انرژی تبدیل می کند

یک ترانسدیوسر می توان یک سنسور باشد ولی یک سنسور نمی تواند یک ترانسدیوسر باشد.

مثال: با استفاده از فتوسل( مقاومت نوری )می توان تغییرات نور (یک کمیت فیزیکی) را به تغییرات مقاومت-الکتریکی(کمیت الکتریکی) تبدیل کرد.
        با استفاده از سلول خورشیدی (با توجه به اثر فوتوولتاییک) می توان یک نور(یک صورت از انرژی) را به انرژی الکتریسیته تبدیل کرد.

توجه:نور ماهیت الکترومغناطیس دارد ( جیمز کلارک ماکسول (1879-1831)) و داری کمیت های است مانند طول موج ، دامنه و .... همچنین ماهیت کوانتومی نور (پلانک و آلبرت انیشتین و بور) و انرژی دارد E=hν

پس سنسور کمیت ها فیزیکی نور را تبدیل می کند و ترانسدیوسر انرژی نور را تبدیل می کند.

مثال های زیادی وجود دارد مانند ترموکوپل و مقاومت حرارتی PTC
        ترموکوپل حرارت را به الکتریسیته تبدیل می کند. در صورتی که PTC حرارت را به تغییرات مقاومت-الکریکی تبدیل می کند.

تقریبا به اندازه نصف راه های رسیدن به خدا ، راه و روش برای تولید الکتریسیته وجود داره.یکی از علت ها استفاده از برق همین دلیل بود،خیلی ساده می توان برق تولید کرد و برق را خیلی ساده می توان به اشکال دیگر انرژی تبدیل کرد.همچنین در بیشتر موارد می توان یک صورت انرژی را مستقیم به برق و برق را می توان به شکل مستقیم به یک صورت از انرژی تبدیل کرد

مثال: با استفاده از "LED" می توان الکتریسیته را به نور و با استفاده از "سلول خورشیدی" می توان نور را به انرژی الکتریسیته تبدیل کرد.
        تبدیل نور به الکتریسیته و بلعکس مستقیم انجام شده است
        نفت(انرژی شیمیایی) را می توان به انرژی الکتریسیته تبدیل کرد ولی نی توان این عمل را مستقیم انجام داد(مانند مثال قبل). ابتدا باید نفت را به حرارت تبدیل کرد و سپس با ترموکپل حرارت را به الکتریسیته.

گاهی بازده تبدیل انرژی مهم است.در صورتی که ار ترموکپل برای تبدیل حرارت به الکتریسیته استفاده شود بازده بسیار پایین است برای همین از توربین بخار استفاده می کنند.

نکات پایانی:
        شناخت صورت های انرژی و چگونگی تبدیل آنها به یک دیگر برای تولید انرژی الکتریسته مفید است.
        هر چه انرژی مستقیم تبدیل شود تلفات کمتر است به شرط بازده مناسب.
        قانون پایستگی انرژی را فراموش نکنید
        با یک کیلوگرم شیر و یک کیلو گرم موز تنها می توان 1.8 کیلو گرم شیر موز تهیه کرد.بخار مایع ، دورریز میوه و چشیدن(مزه کردن) شیرموز توسط "تریامن" باعث کم شدن 200 گرم از شیر موز است.

این مثال را گفتم تا خدایی ناکرده فردا یه سلول خورشیدی و لامپ یا یک موتور و ژنراتور را با هم loop ( چرخه انرژی) نکنید و به عنوان پدید قرن ارئه بدید.

پیشنهاد:اگر تصمیم دارید به صورت جدی در این حوزه کار کنید.بهتر است بر روی بازده ترانسدیوسر ساخته شده یا ترانسدیوسر جدید کار کنید.

دیدگاه

سلام
          در کل از خیلی روش ها میشه برق تولید کرد............
          اگه دنبال تولید برق به صورت رایگان برا سرگرمی هستی خیلی روشها وجود داره مثلا تولید برق با اهن ربای هاردیسک یا تولید برق با اتم فندک و با فن کامپیوتر و خیلی روشهای دیگه که فقط برای سر گرمی خوبه چون زیاد پایدار نیست
          !!!!!اگر به دست من افتد فراق را بکشم!!!!!!
          نمی خواستم برم رفتم پشیمونم اگه رفتم دارم می میرم از عشقت من از عشق تو سر رفتم نمی تونم که برگردم به احساس تو بد کردم نفهمیدم چی پیش اومد که قرمز بودو رد کردم

[move]-----------خداوند لعنتشان کند...-------------[/move]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمیدرضا رضائی
            اصلا هم ساده نیست چون نمیشه با فتوسل برق تولید کرد!
            منظورم از این هاست: :biggrin:

__________________________________________________ _________________

نوشته اصلی توسط ali-j
            تقریبا به اندازه نصف راه های رسیدن به خدا ، راه و روش برای تولید الکتریسیته وجود داره.
            ممنونم . من فقط عناوین رو لازم دارم.
            ببینید این خیلی خوبه که آدم تو هر جایی به انرژی برق دست داشته باشه و من هم همین رو می خوام .

__________________________________________________ _________________

نوشته اصلی توسط milad-admin
            سلام
            اگه دنبال تولید برق به صورت رایگان برا سرگرمی هستی خیلی روشها وجود داره مثلا تولید برق با اهن ربای هاردیسک یا تولید برق با اتم فندک و با فن کامپیوتر و خیلی روشهای دیگه که فقط برای سر گرمی خوبه چون زیاد پایدار نیست
            نمیشه با آهنربا از هیچی برق درست کرد .
            من تاپیک های مربوط به این موضوع رو خوندم و تو پارات هم درباره اش دیدم و این قانون پایستگی انرژی رو نقض می کنه.

خواهش می کنم که درباره درستی یا نا درستی این قضیه صحبت نکنید چون از بحث اصلی دور میشیم. :agree:

_______

خوب از این خیلی روش ها چند تا رو بگین دیگه!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط XBlueSky
              ببینید این خیلی خوبه که آدم تو هر جایی به انرژی برق دست داشته باشه و من هم همین رو می خوام .
              اون پنلی که گفتید رفتم به سایتش اگه درست یادم مونده باشه1.6 وات بود و نسبت به واتی که میده قیمتش خیلی بالا بود فک کنم بیشتر از 20 تومن

خوبه بله که همه جا به برق دسترسی داشته باشیم و الانشم داریم .. همه جا سیم برق و ماشین داریم که باحتی نیاز ما رو برطرف میکنن
              اکثرا تولید برق مخصوصا تو ایران و با این قیمت پنل و ژنراتور و باطری کلا جزو سرگرمی هاس
              یه چیز دیگه هم که هست توان تولیدیه که اول باید اونو مشخص کرد
              پنل خورشیدی قیمت خودش و باطری هاش بالاس
              ژنراتور بادی مشکل آلترناتور وپره و ترمز و اینا داره و باز باطری
              روشهای دیگه هم که بیشتر صنعتی هستن یا توان تولیدیشون خیلی کمه مثل (اسمش یادم رفت :mrgreen همونایی که گرما رو مستقیم به الکتریسیته تبدیل میکنن .. برادر بزرگتر ترموکوبل
              از بین اینا ولی تولید برق با نیروی ماهیچه ای یذره بهتره .. اگه آلترناتور مناسب پیدا کنید میشه یه وسیله قابل حمل درست کرد که 30-20 وات انرژی بده (30-20 وات خودش خیلی نیرو میخواد دست کم نگیرید).. که مثلا با حداکثر 1 ساعت کار انداختن 50-60 کیلوژول انرژی ذخیره کرد تو باطری ها که بعدا بشه با اون یه پاور ال ای دی 3 یا 5 واتی رو دوروبر 2 ساعت روشن نگه داشت یا چند تا موبایل رو شارژ کرد
              اینم سنگین میشه و حملش مشکله از طرفی ماهیچه میخواد ..

از اینا گذشته همه روشها مدارات کنترلی و تبدیلی و ذخیره سازی و .. دارن که آدم وقتی خوشبینانه حتی به بازده مدار ها فکر میکنه نا امید میشه قیمت بماند ..
              زندگی پر ز وجود است ولی ..
              ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

سلام بنده کلیپ این ازمایشات رو در اپارات و سایت مربوطه دیدم ولی متاسفانه وقت کافی برای ازمایش این کلیپ ها نداشتم تا ازمایش کنم دوستان هم داشت در این رابطه حرف میزنم بنده هم گفتم کلیپ هاشو ببینن تا شاید واقعی باشه یا قابل ازمایش :agree:
                نمی خواستم برم رفتم پشیمونم اگه رفتم دارم می میرم از عشقت من از عشق تو سر رفتم نمی تونم که برگردم به احساس تو بد کردم نفهمیدم چی پیش اومد که قرمز بودو رد کردم

دیدگاه

سلام بنده کلیپ این ازمایشات رو در اپارات و سایت مربوطه دیدم ولی متاسفانه وقت کافی برای ازمایش این کلیپ ها نداشتم تا ازمایش کنم دوستان هم داشت در این رابطه حرف میزنم بنده هم گفتم کلیپ هاشو ببینن تا شاید واقعی باشه یا قابل ازمایش :agree:
                  آقای afceaglee2013 می گن که غلطه . 3 تا دلیل هم آوردن.

ببینید دوستان از همتون ممنونم که کامند میدین ولی فکر کنم منظورم رو اشتباهی متوجه شدین.
                  من یه لیست از روش های تولید برق می خوام.
                  تا حالا چند تا راه به ذهنم رسید یه چیزی تو مایه های این :

1. استفاده از فوتوسل
                  2. توربین بادی
                  3. استفاده از tesla generator
                  4. استفاده معکوس از موتور الکتریکی (یعنی شافتش رو بچرخونیم از اون ور برق بده بیرون )

دیدگاه

***پروژه 1 تولید برق***

پروژه 1

خوب بریم سراغ پروژه عملی . :agree:
                    من تو یکی از تاپیک ها اینرو دیدم:

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=87669.0

اساس کار این جوریه که اول کیسه رو زمینه و ما با بالا بردنش گیر بکس و دینام رو می چر خونیم بعد که کیسه با بالا رسید طناب رو ول می کنیم تا باز هم دینام بچرخه.

چون یه بار ولتاژ مثبت و یه بار ولتاژ منفی تولید میشه لازمه که یه پل دیود تو خروجی بزاریم + یه خازن 4700 میکرو

بعد هم به یه مدار رگولاتور احتیاج داریم که ولتاژ رو صاف کنه.

باتری رو بعد از مدار رگولاتور میزاریم تا در مواقعی که کار نداشتیم برق هدر نره .

یادتون نره که یه دیود آمپر بالا مثل 1n5822 تو خروجی رگولاتور بزارین که ولتاژ باتری برنگرده به رگولاتور .

بعد از باتری هم باید یه مدار رگولاتور داشته باشیم.(ترجیها متغیر)

و خروجی که متغیر هم هست رو با خیال رات استفاده کنین.

:bye

دیدگاه

پاسخ : پروژه : ***روش های تولید برق***

پروژه ی 2

استفاده از پنل خورشیدی

تصویر حجیم اول

ولتاژ و جریانی را که نیاز دارید روی کاغذ بنویسید.

پنلی مناسب از نظر قیمت را در نظر بگیرید.

حال برای بدست آوردن منبع مورد نظر باید با سری-موازی کردن پنل ها آنرا بسازید.

قوانین پایه:

اگر دو عدد پنل خورشیدی سری شوند ولتاژ آن ها با هم جمع می شود و جریان کل یکسان می ماند.
                      اگر دو عدد پنل خورشیدی موازی شوند جریان آنها با هم جمع می شود و ولتاژ کل یکسان می ماند.

خانه ای با تکنولوژی سولار پنل:

نحوه کار یک پنل خورشیدی:

تصویر حجیم دوم

دیدگاه

:eek: :eek:
                        سلام برام یک سوال پیش امد با دیدن این عکس این خانه موقه که برف بیاد باید چکار کنه ؟
                        اخه طرف ما هر وقت دو سه متر برف میاد کلی مردم بیچاره میکنه :sad:

دیدگاه

:eek: :eek:
                          سلام برام یک سوال پیش امد با دیدن این عکس این خانه موقه که برف بیاد باید چکار کنه ؟
                          اخه طرف ما هر وقت دو سه متر برف میاد کلی مردم بیچاره میکنه :sad:
                          معمولا خانه های با تکنولوژی سولار پنل رو با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی می سازند. امکان دارد اصلا ساخت اینجور خانه ها صرف نکند.

شما در کجا زندگی می کنید که این قدر برف می آید؟

دیدگاه

بنده ساکن یکی از روستاهای استان گیلان هستم اینجا امثال 1.5 متر تا 2 متر برف امد
                            بچه روستای هستم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X