اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کنترل ولتاژ باطری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کنترل ولتاژ باطری

سلام
    من میخوام 4 تا باطری 1.2 ولت 2300 میلی آمپر رو شارژ کنم. اومدم با یه LM317 جریان رو رسوندم به 230-250 میلی و با ولتاژ 9-12 دادم به باطری ها.
    از اونجایی که باطری ها از نوع Ni-Cd و یا Ni-Mh هستن هدفم اینه که تا 110% ولتاژ اسمی اون ها رو شارژ کنم و سپس شارژ رو متوقف کنم. برای اندازه گیری ولتاژ باطرهای های در حال شارژ از ADC یه میکرو Atmega8 استفاده میکنم که بمحض رسیدن به ولتاژ مطلوب شارژ رو با یه رله متوقف کنه. منبع تغذیه من 9DC هست که تغذیه میکرو رو با 7805 ازش گرفتم. مشکل اینجاست که بدلیل مشترک بودن منبع تغذیه نمیدونم چطور ولتاژ باطریهای در حال شارژ رو با ADC اندازه بگیرم.
    چه راه حلی پیشنهاد میدین؟

پاسخ : شارژر باطری اتومات

شاید منظورم رو درست نرسوندم
    ADC رو راه انداختم الان زمین و پورت ADC0 رو وصل میکنم به یه باطری 1.5 ولت دقیق اندازه میگیره
    اما وقتی مدار شارژ رو هم وصل میکنم به باطری مدار میکرو مختل میشه!

دیدگاه

پاسخ : کنترل ولتاژ باطری

شما میتونی یه مقاومت یا یه سیم پیچ رو از شارژر وصل کنی به باطری و جریان عبوری از مقاومت رو اندازه بگیری
      هر وقت جریانه زیاده گشیده بشه یعنی باطری شارژش کمه و بالعکس
      بسته به جریان عبوری از مقاومت میتونی بفهمی شارژ باطری چقدره

دیدگاه

با سلام
        شماتیک مدارت رو بزار ببینیم چه اشکالی داره
        روزی که درک کردیم همه چیز به خدا تعلق دارد . آن روز .روز طلوع دانش است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saeiddiod
          شما میتونی یه مقاومت یا یه سیم پیچ رو از شارژر وصل کنی به باطری و جریان عبوری از مقاومت رو اندازه بگیری
          هر وقت جریانه زیاده گشیده بشه یعنی باطری شارژش کمه و بالعکس
          بسته به جریان عبوری از مقاومت میتونی بفهمی شارژ باطری چقدره
          سلام میشه بازتر بگبد؟وقتی باطری خالیه جریان بیشتری میکشه مگه وقتی باطری خالی میشه اهم دو سرش بالا نمیره پس باید جریان کمتری بکشه؟این مقاومت یا سلف چگونه محاسبه میشه و کجای مداره؟

دیدگاه

ببینید همه مشکل من اینه که منبع تغذیه ایی که برای میکرو و مدار شارژ استفاده میکنم مشترکه. برای همین نمیتونم با ADC میکرو ولتاژ دوسر باتری در حال شارژ رو اندازه بگیرم

دیدگاه

از هر سر باتری (هم از+ و هم از -) یه مقاومت بزرگ مثلا 10 کیلو با زمین مدار (پایه وسط 7805) وصل کن. بعد ولتاژ سر مثبت و منفی رو جداگانه اندازه بگیر مثلا یکی رو با ADC0 و دیگری رو با ADC1 نتایج رو از هم کم کن بیاد ولتاژ باتری.
              VB=Vpos-Vneg
              :job:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoud85
                از هر سر باتری (هم از+ و هم از -) یه مقاومت بزرگ مثلا 10 کیلو با زمین مدار (پایه وسط 7805) وصل کن. بعد ولتاژ سر مثبت و منفی رو جداگانه اندازه بگیر مثلا یکی رو با ADC0 و دیگری رو با ADC1 نتایج رو از هم کم کن بیاد ولتاژ باتری.
                VB=Vpos-Vneg
                :job:
                ممنون
                همین کار رو انجام دادم. یعنی از دو سر باطری با دو تا 10 کیلو وصل کردم به منفی (پایه وسط 7805) اومدم ADC0 رو وصل کنم به مثب باطری میکرو مختل میشه!

دیدگاه

در اینصورت شماتیک رو بذار ببینم چشه

دیدگاه

اینم شماتیک...

دیدگاه

سر مثبت باتری مستقیم به 10 ولت وصله در حالی که به ورودی ADC میکرو نباید بیشتر از 5 ولت وصل شه.
                      برای حل این مشکل از دو مقاومت سری (مدار تقسیم ولتاژ) استفاده کن. طوریکه وقتی ماکزیمم ولتاژ مثلا 10 ولته ولتاژ مدار تقسیم بشه حدودا" 4.5 یا یه چیزی کمتر از 5 ولت. این کارو فقط برای سر مثبت باتری انجان بده سر منفی نمی خواد. بعد موقع خوندن سر مثبت ولتاژ رو محاسبه کن و بعد ضربدر عکس نسبت تقسیم کن. و بعد سر منفی رو بخون و نتایج رو همونطور که گفتم از هم کم کن.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X