اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چند سوال برای ساخت سوییچینگ 800 وات امپلیفایر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : چند سوال برای ساخت سوییچینگ 800 وات امپلیفایر

نوشته اصلی توسط mahdi.7
    NTC که توان رو روش ننوشته نوشته 10D-15 که یعنی 10 اهم با اندازه 15 میلیمتر (قطر 15 میلیمتر)
    نمیدونم کمه یا باید بزرگتر باشه؟ فروشنده از 15 بزرگتر نداشت
    سلام مهدی جان راستش من زیاد راجع به توان این ان تی سی ها اطلاعات ندارم فقط میدونم شما باید از بالاترین توان استفاده کنی
    چون همیشه در مدارات تغذیه سوئیچینگ خودم از Pre regulator boost active power factor correctionیا همون پری رگولاتور بوست استفاده می کنم و با یه استارت پ دیگه کلا مشکل اینراش کارنت یا همون جریان ضربه یا بع عبارت بهتر جریان هجومی کلا حل میشه و دیگه نیازی هم به ان تی سی یا مدارهای رله مقاومتی و یا تریستوری نیست و مدار کاملا بهینه میشه .
    این هم نمونه از شکل این مدارات :

یکی دیگه از تاثیراتی که این پری رگولاتور ها دارند اینکه نیاز به خازنهای کوچکی دارن و ولتاژ خروجیشون کاملا صاف هست
    همچنین پری رگولاتورها باعث اصلاح ضریب قدرت و کم شدن جریان ضربه دیود ها و همچنین کاهش توان مصرفی میشن
    و تو اینترنت نمونه های زیادی از این مدار رو می تونی ببینی و من همیشه از پری رگولاتور ها استفاده می کنم.

sigpic

دیدگاه

ممنون که وقت میزاری و کمکم میکنی
      من چون تاحالا سوییچینگ کار نکردم (فقط با ای سی TNY ساختم) این مدار رو اولین باره میبینم!
      میشه نحوه کارش رو برام توضیح بدی؟ برای منابع توان بالایی مثل این که من میخوام بسازم بدرد میخوره؟
      منم موندم چیجوری برای ورودی این منبع NTC گذاشته چون بزرگتر از سایز 15 پیدا نکردم و به احتمال زیاد وقتی توان بالایی از منبع کشیده بشه NTC میسوزه...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
        ممنون که وقت میزاری و کمکم میکنی
        من چون تاحالا سوییچینگ کار نکردم (فقط با ای سی TNY ساختم) این مدار رو اولین باره میبینم!
        میشه نحوه کارش رو برام توضیح بدی؟ برای منابع توان بالایی مثل این که من میخوام بسازم بدرد میخوره؟
        منم موندم چیجوری برای ورودی این منبع NTC گذاشته چون بزرگتر از سایز 15 پیدا نکردم و به احتمال زیاد وقتی توان بالایی از منبع کشیده بشه NTC میسوزه...
        بله برای مدارات وات بالا ان تی سی مناسب راحت یافت نمی شود ولی فکر می کنم برای توان مورد نظر شما همین ان تی سی ای که دارید مناسب باشد.
        من وظیفه خودم می دونم به تمام دوستانی که در تاپیک دوچرخه الکترونیکی ما رو همراهی می کنن اطلاعات مفید بدم
        اما اکنون به تو ای دوست خوب من اطلاعات و توضیحاتی کامل خواهم داد که در هیچ جا به راحتی نخواهی یافت :read:
        __________________________________________________ ___________________________________________

در ورودی هر منبع تغذیه یک فیلتر خط قرار می گیرد تا بتواند نویز های تولید شده در منبع تغذیه را حذف کند. اما هنگامی که توان بالاتر می رود باید واحد اصلاح ضریب قدرت نیز اضافه شود. همچنین به علت وجود خازن های صافی بعد از پل دیود شکل موج جریان یک شکل غیر سینوسی می شود و طبق اصل فوریه هر موج غیر سینوسی از چند موج سینوسی تشکیل شده است که همین امر موجب می شود تا هارمونیک های منبع تغذیه وارد شبکه برق شده و تاثیرات نا مطلوب خود را اشکار سازد ، برای جلوگیری از هامونیک های مزاحم و همچنین کوچک تر شدن خازن صافی از پری رگولاتور استفاده می شود. پری رگولاتور بوست می تواند علاوه بر اصلاح ضریب قدرت یک ولتاژ دی سی کاملا صاف را در خروجی تولید کند و همچین از جریان های لحظه ای زیاد نیز جلوگیری میکند . همچنین می تواند جریان های inrush current را نیز حذف کند جریان های یورشی یا اینراش به علت وجود خازن ها که در ابتدا مانند یک اتصال کوتاه عمل می کند ، بوجود می آید.
        در شکل زیر یکسوساز با بار اهمی خازنی را مشاهده می کنیم :

همانطور که مشاهده می شود جریان به رنگ قرمز نمایش داده شده است که کاملا غیر سینوسی بوده و هارمونیک های زیادی را بوجود می آورد و این جریان می تواند در توان های بالا بسیار خطرناک باشد و به خود دستگاه یا سایر تجهیزات آسیب برساند یکی از آثار نا مطلوب آن داغ شدن زیاد سیم ها و ذوب شدن آنهاست. در تصویر زیر واحد اصلاح ضریب قدرت نیز اضافه شده است که مشاهده می شود جریان نیز همانند ولتاژ کاملا سینوسی شده است و در خروجی نیز ولتاژ دی سی کاملا صافی برقرار است و ریپل ندارد همچنین از خازنهای کوچکتری نیز استفاده شده است.

اما در حالت قبل ریپل وجود داشت و همچنین خازنها بزرگتر بودند. در شکل زیر ریپل خروجی با رنگ قرمز نمایش داده شده است. و پیک های جریان نیز به رنگ بنفش مشاهده می شود. در صورتی که اگر واحد پری رگولاتور وجود داشته باشد شکل موج جریان به صورت زرد رنگ در می آید که محاسن زیادی در پی دارد.

حال باید با یک رگولاتور بوست و یک لاین فیلتر یک پری رگولاتور طراحی کنیم که بتواند تمام فاکتور های نامطلوب گذشته را اصلاح کند از جمله:
        کاهش جریان پل دیود ، اصلاح ضریب قدرت ، حذف جریان های یورشی ، حذف جریان های ضربه ای و حذف هامونیکها ، حذف ریپل ولتاژ خروجی . کوچک شدن خازن صافی
        در شکلهای زیر تاثیر هارمونیکی بار خازنی برای یکسوساز مشاهده می شود . در شکل آخر نیز پری رگولاتور قرار گرفته است و جریان نیز به شکل سینوسی در آمده است.

طرز کار این پری رگولاتور به این صورت است که توسط یک مبدل بوست و یک پی اف سی کنترلر که با pwm کار می کند شکل موج جریان را به صورت یک موج مثلثی با فرکانس بالا در می آورد و سپس یک لاین فیلتر این موج را به موج سینوسی تبدیل می کند. در شکل زیر شکل موج ها نشان داده شده است.همانگونه که مشاهده می شود جریان ورودی کاملا سینوسی شده است و می توان به راحتی آنرا به منابع تغذیه سوئیچینگ توان بالا متصل کرد و تمام فاکتور های مزاحم نیز حذف شده است.ای سی های پری رگولاتور به وفور در اینترنت یافت می شوند و مدارات ساده ای هم دارند و در خروجی یک ولتاژ ثابت و بدون ریپل به ما می دهند که می تواند برای مدارات تغذیه سوئیچینگ بسیار مفید باشد

امیدوارم مفید واقع شود

sigpic

دیدگاه

خیلی ممنونم edeeson_nm1 جان مطالب خیلی جالبی از سوییچینگ یاد گرفتم. قبلا اسم PFC رو شنیده بودم اما نمیدونستم چیه.
          والا من که توی تاپیک دوچرخه برقی اصلا چیزی نگفتم یه سری تجربیات غیر قابل استفاده و پیش پا افتاده بود که گفتم!
          edeeson_nm1 جان مدارات PFC رو از توان های خاصی به منابع سوییچینگ اضافه میکنن؟ حتما نیازه من اینکارو بکنم برای 800 وات؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
            خیلی ممنونم edeeson_nm1 جان مطالب خیلی جالبی از سوییچینگ یاد گرفتم. قبلا اسم PFC رو شنیده بودم اما نمیدونستم چیه.
            والا من که توی تاپیک دوچرخه برقی اصلا چیزی نگفتم یه سری تجربیات غیر قابل استفاده و پیش پا افتاده بود که گفتم!
            edeeson_nm1 جان مدارات PFC رو از توان های خاصی به منابع سوییچینگ اضافه میکنن؟ حتما نیازه من اینکارو بکنم برای 800 وات؟
            پی اف سی یا همون اصلاح ضریب قدرت برای مدار های توان بالا حدود 1000 وات لازمه اما ساخت یک پری رگولاتور توان بالا دردسر های خاص خودش رو داره من حتی با تغییر این مدرات چند تا ترکیب جدید نیز بوجود آوردم که هر کس که سوئیچینگ رو خیلی خوب بلده با دیدن این مدارات به وجد می آد و قراره دو نمونه از این مدارات رو ثبت اختراع کنم . یکی دیگر از این مدارات مدار ویژه ای هست که مدار تغذیه رو بدون هیچ گونه پل دیود و هیچ گونه صافی میشه ساخت !!!!!!!! و وقتی این طرح رو نشون استادمون دادم گفت این مدل رو باید به عنوان ترکیب "edeeson" همه جای جهان بشناسن (البته اسم خودم رو گفت ) و هنوز دارم روش کار می کنم تا عجیب ترین منبع تغذیه سوئیچینگ جهان رو بسازم ولی خوب یک سری مشکلات از جمله مسائل مالی سر راهم هست :cry2:
            در مورد مدار شما باید بگم که همین مداری که داری بساز و بعد روش کار کن چون اگه تجربه نکنی فایده نداره به نظرمن همین مداری که شما در صفحه اول گذاشتی بسیار مناسبه و اگر بخوای به اون پری رگولاتور اضافه کنی می تونی این کارو بعد ها هم انجام بدی و انوقت هم تجربه بالاتری داری هم به مشکلات و معایب مدارت پی می بری.

sigpic

دیدگاه

فقط میتونم بگم : دست مریزاد :applause:
              انشالله مدارتو ثبت اختراع میکنی و به نام خودت معروف میشه. سوییچینگ هم بسازی و پزش رو بدی :mrgreen:
              پس همون مدار رو میسازم و ببینم چی از اب در میاد و بعدا اگه شد بهینه ترش میکنم
              فقط تصمیم بر این شد که از مدار ترانس جریان استفاده کنم اون شماتیکی که پست اول برای محافظ با ترانس جریان گذاشتم خوبه؟ یا مدار دیگه ای پیشنهاد میکنی؟
              راستی چیجوری حد ماکزیمم جریان رو بعد این که منبع رو ساختم تنظیم کنم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                فقط میتونم بگم : دست مریزاد :applause:
                انشالله مدارتو ثبت اختراع میکنی و به نام خودت معروف میشه. سوییچینگ هم بسازی و پزش رو بدی :mrgreen:
                پس همون مدار رو میسازم و ببینم چی از اب در میاد و بعدا اگه شد بهینه ترش میکنم
                فقط تصمیم بر این شد که از مدار ترانس جریان استفاده کنم اون شماتیکی که پست اول برای محافظ با ترانس جریان گذاشتم خوبه؟ یا مدار دیگه ای پیشنهاد میکنی؟
                راستی چیجوری حد ماکزیمم جریان رو بعد این که منبع رو ساختم تنظیم کنم؟
                خواهش می کنم :biggrin: البته من که هنوز شاگردم و بی سواد. :cry2:
                بله مدارش خوبه . اون مدار ترانس جریانه که یه ولوم داره مگه اون ولوم برای تنظیم جریان نیست ؟؟؟؟!!!!!!!!! حد جریان هم میشه با استفاده از روابط ترانس جریان و تعداد دور و ... تعیین کرد که فکر کنم همش توی کتاب منابع تغذیه سوئیچینگ ادیب ابریشمی فر موجود باشه

sigpic

دیدگاه

اون مولتی ترن رو که قبلا هم گفتم برای تنظیم جریانه منظورم این بود که منبع توان بالایی رو که میسازن بعد چیجوری تستش میکنن و ازش توی شرایط ماکزیمم کار میکشن تا ببینن جریان و ولتاژ مورد نطر رو میده یا نه؟
                  ببخشد من سوالای ابتدایی مبحث های سوییچینگ رو میپرسم چون هنوز به درس های سوییچینگ نرسیدم!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                    اون مولتی ترن رو که قبلا هم گفتم برای تنظیم جریانه منظورم این بود که منبع توان بالایی رو که میسازن بعد چیجوری تستش میکنن و ازش توی شرایط ماکزیمم کار میکشن تا ببینن جریان و ولتاژ مورد نطر رو میده یا نه؟
                    ببخشد من سوالای ابتدایی مبحث های سوییچینگ رو میپرسم چون هنوز به درس های سوییچینگ نرسیدم!
                    خواهش می کنم
                    شما می تونی با آب و نمک یک بار بسازی و هرچقدر می خوای نمک اضافه کنی تا جریان زیاد تر بشه و البته می تونی تیغه هایی که در اب نمک قرار دادی رو هم به هم نزدیک کنی این راهکار برای تست توان های زیر 1000 خیلی راحت و خوب و ارزونه و نیازی نیست شما چند مقاومت گرون بخری تا بتونی یه با 800 واتی داشته باشی ! البته در شرکت نصیر موج برای تست فرستنده های یک مگا واتی از استخر استفاده می کنن
                    توسط این بار می تونی ولتاژ و جریان رو میزون کنی و اگه جریان زیادتر بود اون کم کنی و خیالت از بابت تغذیه راحت بشه
                    و با دشتن چند ولتمتر و آمپر متر می تونی به راحتی راندمان و سایر موارد رو اندازه گیری کنی
                    در آخر هم اگه شرایط ثابت می خوای بعد از تنظیم مدار روی مولتی ترن ها و ولوم ها رنگ یا لاک میریزی که ثابت بمونن

sigpic

دیدگاه

یک دنیا تشکر ادیسون جان
                      خیلی چیز ها ازت یاد گرفم
                      میرم PCB شو طراحی کنم و مونتاژش کنم ببینم چی میشه...

دیدگاه

سلام
                        ببخشید یهو پریدم وسط

میخواستم بپرسم مدارات پست اول، توسط نرم افزار PI Expert طراحی شدن؟ یا نه؟

یه سوال دیگه: من یه مدار آمپلی فایر با آی سی STK4392 دارم که تغذیه این مدار دوبل نیست. میخواستم بپرسم: میشه با این منبع تغذیه؛ دوتا آمپلی فایر رو راه بندازم؟ یعنی به یه آمپلی فایر 0 و 50V بدم و به اونیکی 50V- و 0 بدم؟ آیا میشه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sobhan537
                          سلام
                          ببخشید یهو پریدم وسط

میخواستم بپرسم مدارات پست اول، توسط نرم افزار PI Expert طراحی شدن؟ یا نه؟

یه سوال دیگه: من یه مدار آمپلی فایر با آی سی STK4392 دارم که تغذیه این مدار دوبل نیست. میخواستم بپرسم: میشه با این منبع تغذیه؛ دوتا آمپلی فایر رو راه بندازم؟ یعنی به یه آمپلی فایر 0 و 50V بدم و به اونیکی 50V- و 0 بدم؟ آیا میشه؟
                          سلام نرم افزار pi expert فقط مخصوص فلای بک است و تا توان 250 وات می توان از این نرم افزار استفاده کرد.
                          و این مدار با نرم افزار طراحی نشده
                          منبع تغذیه دوبل مثل دو منبع جدا می مونه که مثبت یکی به منفی دیگری وصله
                          اگه شما بخوای دو تا آمپلی فایر کاملا مجزا رو رواه بندازی میشه اما اگه بخوای مثلا با این دو آمپلی فایر یک آمپلی فایر استریو درست کنی این کار عملی نیست چون زمین تغذیه یکی از مدارات خط مثبت تغذیه مدار دیگری است و اگر شما برای ورودی از یک منبع صوتی استریو و یا یک منبع مونو برای ورودی هر دو استفاده کنید در حقیقت یکی از منابع تغذیه را تاسال کوتاه کرده اید در شکل زیر که البته با موس کشیدم بد شده
                          مشخصه که اگر ورودی ها کاملا جدا نباشد منبع پایینی اتصال کوتاه خواهد شد . پس باید ورودی و خروجی مدار امپلی کاملا مجزا باشد که این عمل نیز برای آمپلی فایر امکان پزیر نیست. ولی شما می تونی با همین یک مدار ولتاژ تغذیه رو ایجاد کنی و به دو آمپلی فایر بدهی که این دو آمپلی فایر با هم دارای تغذیه موازی هستند و اگر ولتاژ هم زیاد بود باید با همان روش گفته شده آنرا کاهش داد و فقط باید از سر مثبت و منفی استفاده کرد و سیم وسط به هیچ جای مدار وصل نمی شود.
                          http://upload7.ir/imgs/2014-01/33674387176838052962.jpg

sigpic

دیدگاه

ممنون مهندس از جواب کامل و عالیت...

نوشته اصلی توسط edeeson_nm1
                            ... ولی شما می تونی با همین یک مدار ولتاژ تغذیه رو ایجاد کنی و به دو آمپلی فایر بدهی که این دو آمپلی فایر با هم دارای تغذیه موازی هستند و اگر ولتاژ هم زیاد بود باید با همان روش گفته شده آنرا کاهش داد و فقط باید از سر مثبت و منفی استفاده کرد و سیم وسط به هیچ جای مدار وصل نمی شود.
                            مهندس اگه من از دوسر + و - استفاده کنم، ولتاژ میشه 100V، درحالیکه مدارها با 50V کار میکنن. :cry: مهندس میشه راهنمایی کنید که چطوری باید ولتاژ رو کاهش بدم؟ مثلا 25V+ و 25V- ؟

یه سوال دیگه: مدار 700 وات، که دوتا خروجی 50V+ و 50V- داره، هر خروجی میتونه 14A تامین کنه؟ یا هر خروجی 7A ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sobhan537
                              ممنون مهندس از جواب کامل و عالیت...
                              مهندس اگه من از دوسر + و - استفاده کنم، ولتاژ میشه 100V، درحالیکه مدارها با 50V کار میکنن. :cry: مهندس میشه راهنمایی کنید که چطوری باید ولتاژ رو کاهش بدم؟ مثلا 25V+ و 25V- ؟

یه سوال دیگه: مدار 700 وات، که دوتا خروجی 50V+ و 50V- داره، هر خروجی میتونه 14A تامین کنه؟ یا هر خروجی 7A ؟
                              خواهش می کنم
                              برای کاهش ولتاژ از همین مدار استفاده کن فقط باید به جای زنر 36 ولت مدار زنر کمتر مثلا 12 ولت استفاده کنی در این صورت ولتاژ به 24 میرسه
                              برای توان باید کل ولتاژ رو در نظر گرفت یعنی اینجا که مدار دوبل 50 ولت هست جریان میشه 7 آمپر چون میشه مثل شکل بالا این منبع رو با دو تا باتری مدل کرد پس باتری ها با هم سری اند و ولتاژ خط مثبت و منفی جمعا 100 ولت می شود و جریان هم که در هر دو 7 آمپر است.

sigpic

دیدگاه

عذر میخوام edeeson_nm1 اگه فقط با دستکاری فیدبک ولتاژ رو تا این حد بیاریم پایین اشکالی پیش نمیاد؟ نیازی به تغییر تعداد دور ترانس نیست؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...