اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

فیلتر EMI و Track های زیر آن (نکات طراحی PCB + عکس )

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

فیلتر EMI و Track های زیر آن (نکات طراحی PCB + عکس )

با سلام خدمت تمام دوستان و اساتید
    اول از همه معذرت میخوام بابت عنوانی که انتخاب کردم! چون واقعا نمیدونستم از چه موضوعی برای سوالم استفاده کنم!
    یه راست میرم سره اصله مطلب!

من وقتی PCB منابع تغذیه سوئیچینگی که توسط شرکتهای معروف ساخته شده رو نگاه میکنم یک مورد رو همیشه میبینم و اونم track های موجود در زیر چوک CM فیلتر EMI است!؟ تو لینکی که در زیر گذاشتم از 3 نوع منبع تغذیه عکس گرفتم و در هر 3 نوع در محلی که پایه چوک فیلتر EMI قرار میگیره مثلثهای کوچکی از مس دیده میشه که این مثلثها قلع اندود شدن! از دوستان و اساتید میخوام دلیل و علت ایجاد شکلها رو بگن.

http://www.4shared.com/rar/OWayeZLOce/EMI_Filter_-_PCB_Tip.html?

با تشکر

پاسخ : فیلتر EMI و Track های زیر آن (نکات طراحی PCB + عکس )

لینک خراب است :smile:
    ... و (بدانید) گرفتن تصمیمهاى محکم (براى رسیدن به اهداف بزرگ) با خوش گذرانى و سفرهآ‌هاى رنگین سازگار نیست و چه بسیار که خواب شبانه تصمیمهاى محکم روز را از میان برده و تاریکیآ‌ها، خاطره همتآ‌هاى بلند را از یادها محو کرده است. (نهجآ‌البلاغه، خطبه211)

امام علی (ع):کسی که به وقت یاری رهبرش در خواب باشد، با لگد دشمنش بیدار می شود (غررالحکم،ص 422)

دیدگاه

لینک سالمه ولی نمیدونم چرا هرچی تو 4SHARE میزارم و تو سایت لینک میدم میگن خرابه!!!!!!!

اینم از لینک کمکی( ولی فقط تا 7 روز قابل استفاده است)

http://fs2.filegir.com/saeidjabbari/EMI_Filter_-_PCB_Tip.rar

با تشکر

دیدگاه

از دوستان و اساتید محترم خواهش میکنم یه نظری در مورد علت این نوع طراحی PCB بدن!

با تشکر

دیدگاه

بیشتر شبیه اسپارک گپ هست ولی بعضی جاها دیدم خازن رو هم اینطور در میارن

دیدگاه

با تشکر
            مهندس میشه در مورد "اسپارک گپ" و "خازن" بیشتر توضیح بدید؟

دیدگاه

اسپارک گپ
              دو رسانا که بین آنها فاصله هوایی یا اتاقک گاز قرار گرفته و برای حفاظت مدار از ولتاژ زیاد لحظه ای بکار میره
              طرز کار : موقعی که ولتاژ بین این دو رسانا به ولتاژ نامی میرسد گاز یا هوای موجود بین این دو رسانا یونیزه شده و ولتاژ بین این دو رسانا شارش میکند و از ورود ولتاژ بالا به مدار جلوگیری میشود ( این چیری بوده که من از اسپارک گپ فهمیدم )

خازن
              اینو که باید بلد باشین
              دو صفحه رسانا که بینشون عایق دی الکتریک هست
              در اینجا احتمال این که خازن باشه کمه چون فاصله بین دو رسانا خیلی خیلی زیاده و بعد جنس عایق هم هواست که ای دو عامل باعث میشه که ظرفیت خازن خیلی خیلی خیلی خیلی کم بشه

دیدگاه

سلام
                سوال من در مورد نمونه شارژرهای زیر هستش:

http://s3.picofile.com/file/8207091500/5v_power.jpg

http://s3.picofile.com/file/8207091668/5v_power_2.jpg

از این شارژرها به عنوان منبع تغذیه مدارم استفاده میکنم. مشکلم با این شارژر ها اینه که در حالت عادی خوب عمل میکنه اما وقتی به برقی متصل میشه که وسایل پرمصرف مثل کمپرسور و دستگاه برش و چیزای وجود دارن که مدام دارن خاموش و روشن میشن. ظاهرا این منبع بخاطر افت ولتاژی که ایجاد میشه آسیب میبینه و میسوزه.
                مطمئن نیستم بخاطر افت ولتاژ باشه. نظرتون چیه ؟
                اینجا سوالم رو پرسیدم چون فکر میکردم که با گذاشتن فیلتر emi در ورودی ممکنه مشکل حل بشه!!
                جریان مصرفی من ماکزیمم 350 میلی آمپر هست. این شارژر ها هم روش نوشته 1 آمپر اما 600 میلی آمپر بیشتر نمیدن. در ضمن برای اینکه قیمت و ابعاد خیلی مهمه از این شارژرها استفاده میکنم. اگر گزینه بهتری رو سراغ دارید ممنون میشم راهنمای بکنید
                AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط RezaMahzoonie
                  سلام
                  سوال من در مورد نمونه شارژرهای زیر هستش:

http://s3.picofile.com/file/8207091500/5v_power.jpg

http://s3.picofile.com/file/8207091668/5v_power_2.jpg

از این شارژرها به عنوان منبع تغذیه مدارم استفاده میکنم. مشکلم با این شارژر ها اینه که در حالت عادی خوب عمل میکنه اما وقتی به برقی متصل میشه که وسایل پرمصرف مثل کمپرسور و دستگاه برش و چیزای وجود دارن که مدام دارن خاموش و روشن میشن. ظاهرا این منبع بخاطر افت ولتاژی که ایجاد میشه آسیب میبینه و میسوزه.
                  مطمئن نیستم بخاطر افت ولتاژ باشه. نظرتون چیه ؟
                  اینجا سوالم رو پرسیدم چون فکر میکردم که با گذاشتن فیلتر emi در ورودی ممکنه مشکل حل بشه!!
                  جریان مصرفی من ماکزیمم 350 میلی آمپر هست. این شارژر ها هم روش نوشته 1 آمپر اما 600 میلی آمپر بیشتر نمیدن. در ضمن برای اینکه قیمت و ابعاد خیلی مهمه از این شارژرها استفاده میکنم. اگر گزینه بهتری رو سراغ دارید ممنون میشم راهنمای بکنید
                  سلام دوست عزیز
                  تا اونجایی که میدونم در این شارژرها برای اینکه ارزون و ساده و کوچیک در بیان از توپولوژیه فلایبک با ساختار Self Oscillation استفاده شده، یعنی اینکه هیچ آیسی کنترلری تو این شارژها استفاده نشده و توسط یه شبکه RC شکل موج مثلثی تولید میشه و با چند تا دیود و ترازیستور مقاومت این شکل موج مثلثی به مربعی و ... حالا فرض کنیم تغذیه شما داره بخوبی کار میکنه، یکی از این کمپرسورها روشن میشه و یه افت ولتاژی ایجاد میکنه تو این لحظه اتفاقی که تو مدار شما میوفته به این شکل میشه:
                  بدلیل افت ولتاژ AC زمان شارژ خازن شبکه RC افزایش پیدا میکنه، این افزایش زمان شارژ، افزایش دیوتی سایکل رو در برخواهد داشت، افزایش دیوتی سایکل یعنی افزایش زمان روشنی ترانزیستور و افزایش مدت زمان عبور جریان از ترازیستور، تا اینجا همه چی روند طبیعی خودش رو طی کرده از این بعد مشکلت زیر هست که باعث سوختن تغذیه میشه:
                  1. چون هیچ مدار پروتکشنی وجود نداره که جلوی دیوتی سایکل رو بگیره پس درنتیجه احتمال داره که دیوتی سایکل بیشتر از 50 درصد بشه که در توپولوژیهای فوروارد و فلایبک دیوتی سایکل بیشتر از 50 درصد یعنی مرگ!!!
                  2. فرض کنیم دیوتی سایکل بیشتر از 50 درصد نشه! احتمال داره که بدلیل افت ولتاژ و افزایش زمان روشنی سوئیچ هسته به اشباع بره و سوئیچ قدرت که احتمالا 13001 هست بسوزه.
                  3. فرض کنیم دو پارامتر بالا عامل خرابی نباشن! از اونجایی که منبع تغذیه ی که الان جلو چشتونه یه محصول چینیه حتما حتمام از قطعات چینی استفاده کردن که این امر باعث میشه کیفیت قطعات بیاد پایین و قطعات سریع از بین برن.
                  4. دلیل آخر، نبود مدارات پروتکشن و استفاده نکردن از آیسیهای سوئیچینگ میتونه باشه که باعث این اتفاقا میشه.

البته شما از یه طرف مدارات عکس گذاشتین شاید آیسی کنترلر داشته باشن و من در اشتباه باشم ولی در کل فکر نکنم عامل خرابی فیلتر EMI باشه و علت اصلی فک کنم نبود مدارات پروتکشن هست. خلاصه من تجربیات خودمو گفتم که امیدوارم به دردتون خورده باشه. :redface:

موفق باشید

دیدگاه

خیلی ممنون
                    بله درسته هیچ آیسی وجود نداره.ایجاد مدار پروتکشن فقط با همون آیسی ها امکان پذیره؟ لطفا یک مورد که کار باهاش راحته و smd هم داشته باشه رو پیشنهاد بدید؟
                    برای فیلتر emi میتونم از سیم پیچی که عکسش رو گذاشتم استفاده کنم؟؟ به اسم emi بود اما من قبلا به عنوان ترانس پالس خریده بودم:
                    http://s3.picofile.com/file/8207287600/DSC_4961.jpg

یک مدل هم جوان داره که با ظرفیت های مختلف وجود داره و ظاهرا 3 پایه هم هستن (لینکشو گذاشتم) اینا چیه؟ از اینا میتونم استفاده کنم؟
                    http://javanelec.com/products.aspx?code=011
                    چه ظرفیت خازنی رو باید در ورودی و خروجی قرار بدم؟

ممنون
                    AYRIC

دیدگاه

دوست من، همونطوری که گفتم فک نکنم از فیلتر EMI باشه! از طرفی محاسبات مربوط به فیلترهای EMI خیلی سخته ( البته برای من ) و تا اونجایی که میدونم برای تست کار کرد فیلتر باید تجهیزات گران قیمتی چون اسپکتروم آنالایزر داشته باشیم اونم با پروبهای مخصوص که میشه گفت از لحاظ قیمت با قیمت خود دستگاه برابری میکنه!!! پس برای اینکه زمان رو بخریم به نظر من بهتره بریم سراغ یه منبع تغذیه خوب . الان شما دو تا راه بیشتر ندارید!

1.با آیسیهای مخصوص سوئیچینگ که سوئیچ قدرت و بلوک کنترلیش تو یه پک هست استفاده کنی. مثل آیسیهای VIPER 12 , VIPER 22 , TNY280 , FSD200 . اگه تو اینترنت بگردی شماتیک و مدار آماده در مورد این آیسیها موجود هست.
                      2. استفاده از درایورهای 5 یا 3 وات LED که تو بازار انواع مخلتفش هست. تو این درایورها از آیسیهای SMD کوچیک 6 پین استفاده شده و از اونجایی که LED یه موجود بسیار حساسیه واسه همین تو طراحیش دقت زیادی شده با وجود اینکه این درایورها هم چینی هستند ولی باز این درایورها از لحاظ کارایی خیلی بهتر از منابع تغذیه ی که شما استفاده میکنید هستن، اگه دمای محیطی که این درایورها در اون قرار میگیرن بیشتر از 40 درجه نشه میتونم تضمین کنم که بیشتر از 2 3 سال براتون کار کنند. فقط یه مشکلی که هست اینکه باید تو خروجی این درایورها یه رگولاتور 5 ولتی بزاری.

پیشنهاد من به شما: یه درایور 3 وات بگیر ( اصولا ولتاژ و جریان این درایورها تحت بار 9.5 ولت 350 میلی آمپره و بدون بار ولتاژش به 15 ولت میرسه ) و یه 7805 تو خروجیش بزار بعد بده به مدارات و تستهاتو انجام بده، فک کنم اینطوری بتونی به اون جوابی که میخوای برسی.

موفق باشید

دیدگاه

ممنون

من یک نمونه از این تغذیه هایی که عکسش رو گذاشتم رو خودم درست کردم و از قطعات بهتری داخلش استفاده کردم. مثلا ترانزیستور رو بجای 13001 از 13003 استفاده کردم

ظاهرا این تغذیه خیلی بهتر از اون چینی ها شده.1 آمپر هم جریان میده. چطور میتونم تستش کنم و از عملکردش در برابر اون افت ولتاژها مطمئن بشم؟ آیا با اضافه کردن قسمتی میشه امنیت همین تغذیه رو بیشتر کرد؟ یا از سوئیچ قویتری مثل 13005 یا irf840 استفاده کنم؟ شماتیک این تغذیه هم اینه:
                        http://s6.picofile.com/file/8207461650/POWER.BMP
                        اگه بخوام از ماسفت برای سویییچ استفاده کنم نیاز به قطعه دیگه دارم؟ یا تغییر مقادیر؟ چون فکر کنم باید اون مقاومت 1.5 مگا اهمی کمتر بشه!
                        و نمیدونم چرا برای این ترانزیستور دیود هرزگرد گذاشته نشده!!!

درایور led هم اذیتم کرده 3 وات جواب کارمو نداد و وات های بالاتر هم ولتاژشون زیاده نمیدونم چه رگولاتوری بذارم!! 7805 خیلی خیلی داغ میکنه

AYRIC

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : فیلتر EMI و Track های زیر آن (نکات طراحی PCB + عکس )

نوشته اصلی توسط RezaMahzoonie
                          ممنون

من یک نمونه از این تغذیه هایی که عکسش رو گذاشتم رو خودم درست کردم و از قطعات بهتری داخلش استفاده کردم. مثلا ترانزیستور رو بجای 13001 از 13003 استفاده کردم

ظاهرا این تغذیه خیلی بهتر از اون چینی ها شده.1 آمپر هم جریان میده. چطور میتونم تستش کنم و از عملکردش در برابر اون افت ولتاژها مطمئن بشم؟ آیا با اضافه کردن قسمتی میشه امنیت همین تغذیه رو بیشتر کرد؟ یا از سوئیچ قویتری مثل 13005 یا irf840 استفاده کنم؟ شماتیک این تغذیه هم اینه:
                          http://s6.picofile.com/file/8207461650/POWER.BMP
                          اگه بخوام از ماسفت برای سویییچ استفاده کنم نیاز به قطعه دیگه دارم؟ یا تغییر مقادیر؟ چون فکر کنم باید اون مقاومت 1.5 مگا اهمی کمتر بشه!
                          و نمیدونم چرا برای این ترانزیستور دیود هرزگرد گذاشته نشده!!!

درایور led هم اذیتم کرده 3 وات جواب کارمو نداد و وات های بالاتر هم ولتاژشون زیاده نمیدونم چه رگولاتوری بذارم!! 7805 خیلی خیلی داغ میکنه
                          دوست عزیز دو راه برای تست داری، یا باید یه منبع تغذیه متغیر AC (واریاک) داشته باشی و ولتاژ رو از 220 ولت به پایین تغییر بدی و با اسیلوسکوپ شکل موجهاتو بررسی کنی و یا باید ببری همون مکانی که تجهیزات سنگین دارن کار میکنند و نتایجت رو اونجا بررسی کنی.

حقیقتش من تاحالا با سیستمهای Self-Oscillation کار نکردم و اطلاعاتم در این مورد به مطالب موجود در کتاب منابع تغذیه سوئیچینگ نوشته دکتر ابریشمی فر بر میگرده، بخاطر همین هیچ نظری نمیتونم در این مورد بدم. :redface:

دیدگاه

شما دارید با منبع فلایبکی که تغذیه اگزیلاری داره یه موتور رو روشن میکنید. موتورهع حین راه اندازی جریان خیلی بالایی نیاز دارن و تغذیه رو میخوابونن و خوابیدن خروجی مساوی با خوابیدن اگزیلاری و مسلما خاموش شدن منبع تغذیه س. کلا اگر میخواید فلایبک کار کنید باید سمت حداقل سه امپری به بالا برید.
                            مبدل های rcc انقدری که اقا سعید میگن هم بی حساب کتاب و شلنگ تخته ای کار نمیکنن. :-) در این مورد مشکل شما با اگزیلاری فلایبکه نه rcc بودنش.
                            حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
                            به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

ممنون
                              اگزیلاری چیه؟ میشه بیشتر توضیح بدید؟ مشکل اگزیلاری چیه؟
                              من موتور رو با تغذیه روشن نمیکنم موتورهای جریان بالای ac با برقی روشن میشن که منبع تغذیه روشن میشه. مشکلم اینه که وقتی اینجور تجهیزات روی خط برق قرار میگیرن تغذیه مشکل پیدا میکنه (میسوزه!) . چطور میتونم حلش کنم؟
                              AYRIC

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X