اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

{ساخت} ساخت یک نمونه منبع تغذیه فوروارد سوئیچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : {ساخت} ساخت یک نمونه منبع تغذیه فوروارد سوئیچینگ

تو سایتا میتونی قیمت بگیری. اینجا 280 رو داره میده 2800 فک کنم.
    268 رو جوان فک کنم 1600 میداد.

ترانزیستوریا اگر خوب طراحی بشن هم امنیت بدی ندارن. منتها یه ذره قلق دارن. البته من تا حالا طراحی نکردم ببینم بد قلق هستن یا خوش قلق. ولی تو پاور های کامپیوتر گرونقیمت هم دیدم استفاده بشن. چشمت به این بازاریا نره تا میرن زیر بار شت و پت میشن. فلسفه طراحی اینها همون زود خراب شدنه.

اندازه هم به طراحی شما بستگی داره دیگه. میتونی همشو اس ام دی بزنی فقط ترانزیستور قدرت رو بزاری رو برد.
    حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
    به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
      پیک ولتاژ روی ماسفت چندولته؟
      هم اون سوزنیه رو ببین هم حالت پایدارش رو.
      اگر را دستته جریان ماسفت رو هم ببین.(ولتاژ مقاومت روی سورس رو بگیر تقسیم بر مقاومتش میشه جریان سورس.
      بدون بار هم گرم میشه؟ اگر بدون بار گرم بشه ترانس مشکل داره.
      پیک ولتاژ رو که بنده خدا نوشته 534 ولت.
      این شکل موج خروجی با بار حدود 220 اهم (یه مقاومت گزاشتم که اگزیلاری یکم ولتاژ بده)
      اولش مربعیه بعد از یکی دو ثانیه اینجوری میشه! و صدای ویز ویز ترانس هم قطع میشه!

این ولتاژ دو سر مقاومت سنسور جریان (.1 اهم)

جالبه این مدار من دو مرحله داره oo: یه مرحله ی خوب که همش روی حساب کتابه و ترانسه یکم صدا میده و حدود یکی دو ثانیه طول میکشه! یکی هم بحالت بد که شروع میکنه به داغ کردن!
      این شکل موج مربوط به پایه ی سنسور جریانشه در حالت خوب:

و اینم در حالت بدش!!!:

oo:

نوشته اصلی توسط imanxx_81
      جناب Ice-Man شماتیک مدارت میشه بزاری
      شماتیک قبلی که ارائه داده بودی uc3843 بود ولی در اندازه گیریuc3845 اشاره کردی؟ همونه؟
      3845 فرکانسش نصف 3843 هست و حداکثر دیوتی سایکلش هم 50% هست

-------------
      راستی حامد جان منبع تغذیه PLC های دلتا تماما فلایبک هستن و با 3843 هم درست شدن .

دیدگاه

چی بگم والا!!!. واقعا تقریبا همه شکل موجا درهم برهمه. چیزی ازشون دستگیرم نشد.
        اگر دستگاهت سوت بزنه که اصن مشکل داره.
        یه چیزی!! سلف خروجی اشباع نمیشه؟؟ اگه بشه باعث ناپایداری و داغ شدن همه چی میشه.

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
          چی بگم والا!!!. واقعا تقریبا همه شکل موجا درهم برهمه. چیزی ازشون دستگیرم نشد.
          اگر دستگاهت سوت بزنه که اصن مشکل داره.
          یه چیزی!! سلف خروجی اشباع نمیشه؟؟ اگه بشه باعث ناپایداری و داغ شدن همه چی میشه.
          چطور تستش کنم؟
          دو تا بشکه ای 220 میکرو هانری رو سری کردم

دیدگاه

بشکه ای که اصلااشباع نمیشه!!!

K.Show

دیدگاه

آقا مهدی یه سوال!
              اگه سیم پیچ خروجی برعکس باشه(180 درجه اختلاف داشته باشه) چی میشه؟
              شک دارم تو سیم پیچهام oo:

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : {ساخت} ساخت یک نمونه منبع تغذیه فوروارد سوئیچینگ

نوشته اصلی توسط A-Ice Man
                آقا مهدی یه سوال!
                اگه سیم پیچ خروجی برعکس باشه(180 درجه اختلاف داشته باشه) چی میشه؟
                شک دارم تو سیم پیچهام oo:
                :eek:
                خوب دقیقا نمی دونم چی میشه فکر نکنم آقا مهدی هم تست کرده باشه
                اما وقتی سوئیچ بسته میشه انرژی القا میره تو خروجی اگر هم سوئیچ باز بشه انرژی خود القایی بر م یگرده به ورودی حالا چون تو قسمت القا چیزی تو خروجی نرفته احتمالا در قسمت خودالقایی نیز چیزی تو ورودی نمیره و ولتاژ سوئیچ کم میشه و خروجی ولتاژ یا صفره یا خیلی کم هست.
                احتمالا برعکس هست یه بار ترانس رو باز کن اگه اسکوپ و سیگنال ژنراتور داری چک کن ببین شاید عیب مدار همین باشه :eek:

sigpic

دیدگاه

اگر خروجی بر عکس باشه زیر بار کم به شدت افت میکنه ولی از اونجایی که ترانس حتما تخلیه میشه احتمالش کمه که ترانس داغ بکنه مگر اینکه عرض پالس از 50 درصد بیشتر بشه. ولی اینکه میگی تو 1.5 امپر خروجی اف میکنه!!!> امکان این اتفاق هست.
                  اگر هم دیگاوسینگ برعکس باشه که .... گفتن نداره. بردتو میندازی دور یکی دیگه درست میکنی. فک کنم همه چی بسوزه

K.Show

دیدگاه

سلام بچه ها.من تازه اومدم تو جمعتون.یه سوالی دارم ممنون میشم جواب بدید.
                    من دنبال ساختن منبع فوروارد تک سوییچ با خروجی 97 ولت و 350 میلی آمپر.تو کتاب پرسمان خوندم که نمیشه از این توپولوژی تو ایران استفاده کرد چون ولتاژ 220 هست و بالا هستش و باعث میشه که ولتاژ خیلی زیادی رو ترانزیستور سوییچ بیفته و باعث سوختنش بشه.برا همین تصمیم گرفتم فوروارد دو سوییچ رو بسازم،ولی این نوع نسبت به تک سوییچ هم گرون تره وهم دردسرش بیشتره
                    تو پیامای بچه ها دیدم که فوروارد تک سوییچ ساختند. میخواستم ببینم برای فوروارد تک سوییچ چیکار میشه کرد که این مشکل ولتاژ زیاد روی ترانزیستور رو حل کنم.فرض کنیم ولتاژ ورودی 85 تا 265 ولت ای سی باشه.ممنون میشم راهنمایی کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aaaaaaaab
                      سلام بچه ها.من تازه اومدم تو جمعتون.یه سوالی دارم ممنون میشم جواب بدید.
                      من دنبال ساختن منبع فوروارد تک سوییچ با خروجی 97 ولت و 350 میلی آمپر.تو کتاب پرسمان خوندم که نمیشه از این توپولوژی تو ایران استفاده کرد چون ولتاژ 220 هست و بالا هستش و باعث میشه که ولتاژ خیلی زیادی رو ترانزیستور سوییچ بیفته و باعث سوختنش بشه.برا همین تصمیم گرفتم فوروارد دو سوییچ رو بسازم،ولی این نوع نسبت به تک سوییچ هم گرون تره وهم دردسرش بیشتره
                      تو پیامای بچه ها دیدم که فوروارد تک سوییچ ساختند. میخواستم ببینم برای فوروارد تک سوییچ چیکار میشه کرد که این مشکل ولتاژ زیاد روی ترانزیستور رو حل کنم.فرض کنیم ولتاژ ورودی 85 تا 265 ولت ای سی باشه.ممنون میشم راهنمایی کنید.
                      آقا شما از سوئیچ 900 ولتی استفاده کن حله فقط باید خوب خنکش کنی
                      ولتاژ سوئیچ حدودا 650 بیشتر نمیشه البته اگه سیم پیچ ریست دقیقا به مقدار سیم پیچ اولیه باشه
                      ما که مشکلی نداشتیم . :mrgreen:

sigpic

دیدگاه

سلام ممنون از جوابتون.من میخوام سیم پیچ ریست رو یک ونیم برابر ببندم و از ترانزیستور 10N80 استفاده کنم.یه مشکل دیگه هم که دارم این فیلتر خروجیه که محاسبه میکنم بزرگ در میاد . مثلا اگه ولتاژ خروجی 163 ولت و جریان 0.35 امپر باشه سلف خروجی حدود 1.2 میلی هاندری در میاد.سلف بشکه ای یک میلی هانری خریدم ولی کوچیکه نمیدونم هنوز میتونه تحمل کنه تو مدارم فکر کنم توانش نیم یا یک وات باشه.نظرتون در مورد سلف چیه؟ :rolleyes:

دیدگاه

اگر تجربه اولتونه ریست رو برابر با اولیه بپیچید که تزویج برابر داشته باشید. اینطوری محاسبات و درک راحتتره.
                          سلف خروجی رو مینیمم جریان خروجی تعیین میکنه نه ماگزیمم جریان.
                          پارامترهای انتخاب سلف ولتاژ ورودی ولتاژ خروجی و مینیمم جریان خروجیه. (سلف باید انقدری بزرگ انتخاب بشه گه تو مینیمم جریان از حالت ccm خارج نشه. (در صورت خارج شدن از ناحیه ccm احتمال ناپایدار شدن سیستم زیاده) جران که بره بالا خودبخود از محدوده dcm دور میشیم. و فقط خامت سیم و اشباع نشدن هسته اهمین پیدا میکنه. سلف های بشکه ای مرحله دوم شیبشون سرعت زیادی نداره پس میتونیم بگیم اشباع نمیشن. شما فقط به فکر ضخامت سیم باش واسه سلف.

K.Show

دیدگاه

تغذیم جریان ثابته. حدود 0.31 امپر. یکم بالاتر محاسبه کردم که 0.31 حتما بده.فکر کنم برای جریان کمتر از این سلف محاسبه کنم بهتره مثلا0.25 امپر تا تو جریان0.31 درست کار بکنه.من قبلا فلای بک هم ساختم.جریان ثابت ولی چون هسته بزرگ میخواد اومدم توپولوژی فوروارد رو امتحان کنم.هر چی حساب میکنم برای کار طولانی مدت منبع تغذیه سیم پیچ ریست اگه یک و نیم برابر باشه بهتر کار میکنه. میشه شما هم فرمول محاسبه فیلتر خروجی رو بنویسید و رابطش با ولتاژ ورودی. من خودم باین فرمول حساب میکنم از کتاب پرسمان(L=3*Vout/Iout). خازنشم اینه: Co=65*10^-6*Iout/Vout
                            بنظرتون اگه از اگزیلای برای فیدبک استفاده کنم میتونه جریان ثابت رو فراهم کنه(ولتاژ ثابت نمیخوام).تو فلایبک که این کار جواب داد بهم.ممنون :agree:

اضافه شده در تاریخ :
                            آقا یه سوال فنی و مهم.
                            این خازن پلی استر که قبل ترانس بسته میشه چیه؟ بعد اینکه ، دقیقا سر سیماش به کجا بسته میشه. یه پایشو میدونم که به مثبت دی سی بسته میشه. واینکه چطور ی برای توانهای مختلف محاسبه میشه؟
                            یه سوال دیگه اینکه برای فرکانس های مختلف مثلا 140 کیلوهرتز که من میخوام این B max برای محاسبه تعداد دور اولیه بلاخره باید چند در نظر گرفت.یه جوری که بلاخره تعداد دور کم باشه و هم تلفات ترانس. از پرسمان در اوردم که برای 140 کیلو هرتز تقریبا میشه 1040 گوس.ولی یکم دور اولیه زیاد میشه پیچیدنش واقعا مشکله. تو نرم افزار روسی که گذاشتین کمتر تعداد دور رو محاسبه میکنه .
                            لطفا راهنمایم کنید

اضافه شده در تاریخ :
                            من یه اصلاحیه برا فرمول بالا بزنم یه قسمتش جا مونده L=3(Vout*T)/Iout
                            T دوره تناوبه

دیدگاه

CV=IT
                              IL=VT
                              این دو تا فرمول رو درک کنی نصف منابع سوییچینگ رو فهمیدی.
                              سلف باید در مینیمم جریان CCM باقی بمونه.

K.Show

دیدگاه

سلام دوباره.
                                من این همه سوال پرسیدم فقط یکیش جواب داده شد.ممنون
                                لطفا اون چنتا سوال دیگم رو هم جواب بدید ممنون میشم
                                این سوالا خیلی برام مهمه. :nerd: :rolleyes:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...