اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

{ساخت} ساخت یک نمونه منبع تغذیه فوروارد سوئیچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : {ساخت} ساخت یک نمونه منبع تغذیه فوروارد سوئیچینگ

تو انواع فوروارد نمیتونی مثل فلایبک از اگزیلاری فیدبک بگیری
    واسه فرمول ها هیچ نظری ندارم. اقای پرمان و دکتر ابریشمی برای حالت های خاص فرمولها و ضرایبی که نتیجه ی تجربشون بوده و قرار دادن. خیلی از اون فرمولها درست جواب نمیدن در عمل. (غالبا تو کتابها از این دست فرمولهای ساده درست میکنن که کتاب پر فروش بشه.) برای یادگیری الکترونیک قدرت از کتاب الکترونیک قدرت اریکسون غافل نشید. (فکر میکنم تنها مرجعی که بشه برای الکترونیک قدرت ارائه کرد همون باشه)
    خارن پولیستر مبهم بود.
    هسته های تو بازار ما تا 0.3 تسلا تقریبا قابل اطمینانن. ولی فرکانس که بره بالا تلفات مقداری زیاد میشه. نه اینکه هسته اشباع بشه. برای کاهش تلفات ناچاریم تغییرات شار رو محدود بکنیم. اون هم تو 140 کیلو فکر نمیکنم 1000 گاوس بشه. احتمالا 100 گاوس میشه (که فکر میکنم بشه 0.1 تسلا)
    +سوالات رو سعی میکنیم تو حالت کلی پاسخ بدیم. این انجمن فضای یادگیری نه کاسبی. (متاسفانه ناچاریم گاهی از این جمله استفاده بکنیم.)
    حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
    به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

سلام. ممنون از جواب هایی که دادید.
      نمیدونم چی پرسیدم و چی گفتم که شما رو برده به فضای کاسبی.
      دوم اینکه یادگیریه صرف به چه درد میخوره. (عالم بی عمل به چه ماند به زنبور بی عسل) بهتره این یادگیریا تو عمل هم استفاده بشه..
      سوم اینکه چه اشکالی داره چیزی که اینجا یادگیری میشه تو فضای کسب و کار و تولید اگه واقعا به درد میخوره استفاده بشه و بجای کارای دلالی ادم یه کارآفرینی داشته باشه.
      چهارم اینکه کلیات همش تو کتابا اومده اینجا گفتن هم فایده نداره .اون چیزی که مهمه اون جزییات هست که تو تجربه افراد بدست میاد و اینجا اشتراک گذاری میشه.من سوالایی که میپرسم دقیقه و از طریق کتاب خیلی خوب نتونستم جواب بگیرم.برای همین با جزیاتش پرسیدم که اگه واقعا کسی میتونه جواب بده.

با تشکر

دیدگاه

روی صحبت من تو جمله اخر کلی بود. و بیشتر به این دلیل بود که شما تمایل داشتید گفتگو رو تو خصوصی ادامه بدید.
        خب باقی جملاتتون هیچ ارتباطی به حرف بنده نداشت. شما مختارید کار بکنید یا نکنید. انجمن فضاش نیست. من گفتم کار نکنین؟؟؟؟
        کجای کتاب پرمان گفته که شما میتونید از اگزیلاری به عنوان فیدبک استفاده بکنید یا نه؟
        کجای پرسمان راجع به نواحیی که سمت راست منحنی صفر پیدا نمیکنید و ناپایدار نمیشید گفته؟
        بنده خودم کتاب پرسمان رو نخوندم. ولی فکر میکنم تو کتابش گفته باشه با افزایش فرکانس هسته زودتر به اشباع میره. ))) خب خیلی از کسایی که کتاب پرسمان رو خوندن این نظر رو دارن و این فکر میکنم به خاطر القای غلط اون کتاب باشه. بنده تو جمله اخرم این رو هم گفتم که هسته اشباع نمیشه و تحلیلتون رو به مت غلطی نبرید.
        بنده یک کتاب فوقالعاده معرفی کردم (فکر نکنم هیچ کتابی به اندازه اریکسون کامل و عمیق مسائل رو تحلیل کرده باشه) که فکر نمیکنم هیچ کتاب دیگه این کار رو کرده باشه.
        راجع به خازن پولیستر هم گفتم که سوالتون مبهمه.
        همچنین مطمئنا کمی تاپیک رو مطالعه کردید. لطفا دوستان هر کسی فکر میکنه بنده دارم خساست در تجرییات (هر چند کم) خودم به خرج میدم تو خصوصی با دلیل بگه.
        منظور دقیق من این بود که از کسی فرمول دقیق نخواید. به هر حال طراح شما هستید. ما اینجا جمع شدیم که فقط با هم مشورت بکنیم. نه اینکه مسئله رو مطرح بکنیم و منتظر بمونیم کس دیگه ای بیاد واسمون تحلیلش بکنه. (اگرگاهی میبینید برای اشخاص خاصی این کار انجام میشه دلیلش هم فقط ادای دین به اون شخصه)
        به هر حال از جمله بنده سوء برداشت نکنید و سوال بپرسید. تا جایی که سوادمون جواب بده جوابتون رو میدیم (در محدوده ای گه ذکر شده نه بیشتر.)
        باز هم میگم. منظورتون از اون خازن پولیستر متوجه نشدم. (گرچه فکر میکنم اینیکی رو پرسمان گفته باشه تو کتابش. شما دقت نکردید )

K.Show

دیدگاه

سلام دوباره
          به نظر شما چه علتی باعث میشه که سیم پیچ ریست داغ بشه و بسوزه؟! oo: دقیقا مشکل من همینه :cry2:

دیدگاه

خب شاید نازک پیچیدی.

K.Show

دیدگاه

سلام.اهان اون دوسه جمله خصوصی رو دادم چون دیدم بیشتر تاپیکا ، سوالای بچه ها رو شما جواب دادید.تو اجمن چنتا سوال نوشته بودم هر چقدر سر میزدم جوابی نبود این بود که مزاحم شما شدم.باید دیگه ببخشید :redface:
              من خودم خیلی ترانس پیچیدم و باز کردم. براساس کتابای مخلف و چنتا فرمول .(برای فلایبک که هر کسی یه چیزی گفته مثلا یکیشم سایته schmidt-walter )
              (این هم یه سایت ممکنه به دردتون بخوره http://schmidt-walter.eit.h-da.de/smps_e/smps_e.html)
              این بود که سوالایی رو که یکم شک داشتم ویا نتونسته بودم به جواب درستی برسم پرسیدم.
              اقا اون خازن پلی استر (ام کاتی)که خودمم رو یه درایور فوروارد سی وات دیدم رو شما بحثشو تو صفحه یک همین تاپیک انجام دادید.من فکر میکنم سیم پیچ ریست یه مقدار نویز تو مدار بندازه که اون خازنه نویز رو زمین میکنه. حدسم درسته؟ :read:
              از معرفی کتابتون هم ممنون حتما تهیش میکنم.

دیدگاه

تو فورارد رفت و برگشت جریان وجود داره. (تو فلایبک فقط جریان میشکیم ولی تو فوروارد زما تخلیه به تغذیه جریان تذریق میکنیم. این باعث میشه تلفات خازن دی سی لینک زیاد بشه. (به دلیل فرکانس بالای این جریان) یه خازن مرغوب اونجا قرار داده میشه که رفت و برگشت فرکانس بالا از اون باشه و خازن دی سی لینک جریانش به دی سی نزدیک تر بشه.
                تو هر نوع منبعی نیازه. اینجا بیشتر نیازه. تقریبا تو تمام منابع باید قرار داده بشه وگرنه عر خازن دی سی لینک ک میشه.

اسلاید های پی دی اف کتاب تو سایت خودش هست. اگر اصل کتاب رو پیدا نکردید (چون خیلی کیابه) از سایت خودش یتونید اسلاید هاشو دانلود کنید. هچنین فکر یکنم با یه سرچ بتونید اصل کتاب رو هم پیدا بکنید ولی خب اگر قصد مطالعه توی مانیتور رو داشته باشید اسلاید ساده تره که به صورت رایگان تو سایت خودش هست.

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                  خب شاید نازک پیچیدی.
                  خود برنامه گفته 14 ولی من 15 پیچیدم!(خیلی نازکه) !

دیدگاه

ضخیمش کن!!!. اگه خیلی نازکه خب پیچیدنش هم اذیت میکنه. یه سیمی انتخاب کن که راحت هم بتونی بپیچی.

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                      ضخیمش کن!!!. اگه خیلی نازکه خب پیچیدنش هم اذیت میکنه. یه سیمی انتخاب کن که راحت هم بتونی بپیچی.
                      معمولا چند میپیچن؟ من 20 دارم ، 35 دارم 40 دارم 45 دارم 50 و 60 هم دارم
                      حساب کتاب خاصی داره؟

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : {ساخت} ساخت یک نمونه منبع تغذیه فوروارد سوئیچینگ

نوشته اصلی توسط A-Ice Man
                        معمولا چند میپیچن؟ من 20 دارم ، 35 دارم 40 دارم 45 دارم 50 و 60 هم دارم
                        حساب کتاب خاصی داره؟
                        برادر همون نرم افزار قطر رو نشون میده شما یکم بالاتر بپیچی حله

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ناصر منتظری
                          برادر همون نرم افزار قطر رو نشون میده شما یکم بالاتر بپیچی حله
                          حرف اونو گوش کردم که 4-5 تا ترانس سوزوند ازم دیگه!
                          یکی با 20 میپیچم ببینم چی میشه

دیدگاه

سلام به دوستان عزیز:mrgreen: آقا ما میخوایم 12 ولت 15 آمپر بزنیم.
                            این مشخصات نرم افزار روس:
                            http://s1.xum.ir/2015/01/02/etd2.png
                            این هم از سایت والتر: :mrgreen:
                            اطلاعات ورودی:
                            http://s1.xum.ir/2015/01/02/etd.png
                            ترنسفورمر وکویل:
                            http://s1.xum.ir/2015/01/02/etd1.png

نظرتون چیه؟ مشکل خاصی نمیبینید؟ چوک خروجی تو سایj والتر میگه 14 میکرو هانری. تو نرم افزار هم مینیمال کاررنت رو زدم 3 تا با اونی که تو والتر یکی بشه. (داش مهدی وزیری میتونی یه خورده راجع به مینیمال کاررنت بیشتر توضیح بدی؟ )
                            جالبه که والتر میگه اولیه 101 دور ولی نرم افزار روسی میگه 48 دور در هر صورت همون گوش به روس ها میدیم
                            حالا مشکلی که وجود داره چوک خروجی هست که میخواستم بدونم چوکی که تو بازار پیدا بشه و به دردش بخوره چی هست؟ سایت والتر میگه 10 دور رو هسته ای تی دی 34 :surprised: این که خیلی ناجوره :surprised: یعنی ما باید دو تا هسته یه اندازه یکی برا ترانس یکی هم برا چوک خیلی گنده در میاد. میشه از همون چوک زرد سفید با قطر خازجی 2.4 یا 2.7 استفاده کرد؟ اگه آره که خیلی راحت میشه :mrgreen: کافیه چند تا دور سیمپیچی کنیم
                            در کل این چوک خروجی خیلی رفته رو مخم :-? داره حالمو بد میکنه
                            تشکر فراوان :mrgreen:
                            لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

والتر برای هسته فاصله هوایی در نظر نمیگیره به اون دلیل تعداد دورش بیشتر میشه که سلما تلفات رو هم بیشتر میکنه. (دلایل فاصله برای فوروارد تو همین تاپیک گفته شده و تو یه تاپیک دیگه هم با چند تا از دوستان دیگه کمی بحث کردیم راجع بهش و به همین نتایج رسیدیم. نتیجه قطعی نیست و باید تو توانهای مختلف تست هایی انجام بدیم که عملا نتییکه بود و نبودش رو درک کنیم. ولی قرار بدید بهتره.) همچنین سایت والتر خیلی لب مرز طراحی کرده. 26 ولت خروجی میگیره. معمولا کمی کمتر میشه در عمل. یعنی شما تو حساب کتاب میگیری باید خروجی بشه 26 ولت یه دفه میبینی 24 ولت در میاد (این در مورد همه توپولوژی های نوع فوروارد صدق میکنه)

ببینید طبقه خروجی تمام منابع فوروارد یه مدار باک وجود داره. همونطور که میدونید (اگر هم نمیدونید با مراجعه به کتاب الکترونیک قدرت اریکسون میتونید این رو ببینید ) باک هر چقدر جریانش کاهش پیدا بکنه به سمت گسسته شدن جریان میره (dcm میشه)
                              تو کتاب با شکل توضیح داده. باک اگر dcm بشه نسبت ورودی به خروجیش غیر خطی و نمایی میشه. اگر ccm باشه کاملا خطی میشه. (تجه بکنید که اگر غیر خطی بشه به یه کنترولر غیر خطی نیاز داریم. با توجه به اینکه کنترولر هایی که ما به صورت ساده استفاده میکنیم خطی هستن پس باید باک ما هم خطی کار بکنه. وگرنه فیدبک نمیتونه سیستم رو پایدا بکنه و خروجی به نوسان میفته)
                              LI=VT در این رابطه واضحه که با کاهش L و I با فرض ثابت بودن V زمان که همون T باشه کاهش پیدا میکنه. اگر T (که همون زمان شارژ و دشارژه) از زمان دشارژ سلف کوچیکتر بشه سلف وارد ناحیه dcm میشه. حالا ما میخوایم I رو انتخاب کنیم. زمان T رو یه خورده بیشتر از زمان دشارژ (خاموش بودن سوییچ) در نظر میگیریم.I رو در رابطه میزاریم V رو هم که داریم. L به دست میاد. دقت بکنید میبینید که با کاهش I باید L افزایش پیدا بکنه تا باک ccm بمونه. هر چی بدست اومد یه مقدار بیشتر در نظر میگیریم تا مطمئن تر بشیم که داخل ccm میمونیم.
                              فکر کنم توجیه میکنه که چرا وقتی مینیمال کارنت رو کم میکنیم سلف بزرگ میشه.

برای سلف خروجی هسته های با کد 26 (مثل kt184-26) بیشترین اندوکتانس بر دور رو دارن. و فرکانسشون هم برای سوییچینگ مناسبه. سلف این هسته رو با کد رنگ فکر کنم سبز ابی داره. برای محاسبه تعداد دور مشخصات هسته ای که خریدید رو تو نت سرچ بکنید جداولی پیدا میکنید که میگه چند نانو هانری بر دور سلف میتونید از این هسته بگیرید.
                              معمولا برای فیلتر خروجی بهتره از ودر اهن استفاده بکنید تا فریت. (فریت زود تر اشباع میشه و با وجود فاصله هوایی که میزاریم تو فریت تعداد دورمون رو هم کاهش نمیده) پودر اهن ها هم سخت تر اشباع میشن هم تلفات کمتری تو فیلتر خروجی دارن.
                              تقریبا میتونید از نرمافزار روسی inductor که در دو نسخه فریت و پودر اهن وجود داره استفاده بکنید.

K.Show

دیدگاه

اگه یه روی ترانس EMI تون آتیش گرفت بدونید دیود دیسگاوسینگتون سوخته همه چیز رو ریخته به هم oo:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X