اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[پروژه کامل شده]منبع تغذیه خطی30 ولت 3 امپر قابل ارتقاع تا 10 امپر , ساده ارزان کوچک و کارامد

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منبع تغذیه 3 تا 30ولت 3آمپر

من امروز یه آداپتورو باز کردم که به صو.رت زیر بود :
    (تو یه پست دیگه نوشته بودم که اینجا کپی میکنم)
    آقا توی این مدار چجوری آمپر رو کم و زیاد میکنن؟
    http://www.electronics-lab.com/projects/power/001/index.html
    یعنی با یک مقدار ولتاژ ثابت مقدار مقاومت رو کم و زیاد میکنن تا جریان تغییر کنه؟
    من پتانسیومتر یا مقاومت میزارم درجا میسوزن و میترکن .چیکار کنم؟
    الان توی آداپتور ساده ی زیر :

ولتاژ رو آخر هم ببری بازم داغ نمیکنه و نمیسوزه جریان خروجیش 1 آمپره و ولتاژ حداکثر 18 ولت هست.
    در واقع قصد من ساخت همچین منبعی هست که حالا به جای اینکه از ترانس چند سر استفاده کنم از ترانس تک 24 ولت استفاده کنم و خروجیشم به صورذت متغییر خودم بتونم تغییر بدم(با یه ولوم).این آداپتوره اگه خروجی منفی و مثبتشم به هم بزنیم (گمونم اتصال کوتاه باشه اسمش)ولتاژ خروجی صفر میشه و آداپتور آخ هم نمیگه.
    حالا ممنون میشم اگه بگین چجوری جای این ترانس یه ترانس 24 بزارم و بتونم متغییرشم کنم(یعنی بدون رگولاتور ولتاژ و بدون ترانزیستور و بدون اون ماژول مثل همین فقط با تفاوت های بالا)

دیدگاه

پدیت جدید 5/8/1393
      اینم یه محدود کننده جریان که از صفر تا 8 آمپر رو میتونه کنترل

دیدگاه

سلام.
        این پروژه رو من 7-8 سال پیش وقتی که تو دانشگاه شهید منتظری مشهد وارد شدم به عنوان پروژه ساختم و تحویل دادم و جواب بسیار عالی گرفتم.
        فقط یه مشکل اساسی که این مدار داره مربوط به توان تلفاتی بسیار بالا در منابع تغذیه خطی هست که این مدار هم از این مشکل مستثنی نیست.
        اون زمان تا دلتون بخواد 2n3055 فرستادم هوا تا تونستم این مشکل رو حل کنم.
        مشکل به راحتی قابل حل بود و باید از یه مدار رله ای بعد از ترانسفورمر و قبل از این مدار استفاده بشه که از چند مقایسه گر پنجره ای برای حس کردن ولتاژ خروجی استفاده میکنه که به تناسب اون کم ولتاژترین سر ثانویه ترانس رو توسط آرایه رله ها انتخاب میکنه و به مدار اعمال میکنه که این کار باعث میشه ولتاژ ورودی به مدار یعنی کلکتورهای 2n3055 ها اختلاف کمتری با ولتاژ خروجی دستگاه داشته باشند چون هرچی اختلاف بین ولتاژهای کلکتور و امیتر ترانزیستور سری در منابع تغذیه خطی کمتر باشه توان تلفاتی روی ترانزیستور کمتر خواهد بود. به عنوان مثال اگر ولتاژ ورودی به مدار همیشه یه مقدار ثابت داشته باشه مثل 40 ولت و شما در خروجی دستگاه نیاز به ولتاژ 5 ولت با جریان 5 آمپر داشته باشید توان تلفاتی روی ترانزیستور به سادگی میشه 40-5=35----- 35*5=175 وات که میبینید توان تلفاتی قابل ملاحظه ای هست و فقط یک راه وجود دارد و آن هم پایین آوردن ولتاژ ورودی مدار است. که به این ترتیب توان تلفاتی روی 2n3055 ها میتونه کاهش زیادی داشته باشه که هم راندمان سیستم بالا میره و هم عمر کارکرد ترانزیستورها افزایش پیدا میکنه و هم نیاز به هت سینک کوچکتری هست.
        خب این مداری که کلی ازش تعریف کردم مربوط میشه به یکی از مدارات کتاب "مجموعه مدار برای جوانان جلد4 تالیف محمود بخت آور"
        که گیر آوردنش سادست. و اون مدار رله ای که گفتم که مربوط به تغییر دادن سرهای خروجی ترانسفورمر هست هم من از توی یکی از سری کتابهای 300 مدار پیدا کردم اما الآن خاطرم نیست که کدوم جلدش بود فقط میدونم جلدهای قبل از 306 مدار بود که اتفاقی توی کتابخونه دانشگاه این مدار رو پیدا کردم و شروع به ساختش کردم.
        ولتاژ و جریان خروجی به راحتی قابل تنظیم هست. این دو مدار رو هم اگر جوینده باشید به راحتی میتونید یابنده هم بشید و ازشون استفاده کنید در ضمن تمام همین منابع تغذیه آزمایشگاهی ساختارشون همین مدار هست. نمونه ای که من ساخته بودن ولتاژ خروجی رو از 0 تا 50 ولت و از 0 تا 10 آمپر تغییر میداد که چیز واقعا جالب و عالی بود.
        امیدوارم تونسته باشم کمکی کنم. یا حق. بدرود.
        همیشه ابرها میبارند انسانها عاشق ستاره ها میشوند, یادمان باشد چشمک ستاره ها گریه ابرها را از یادمان نبرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ناصر منتظری
          البته به جای کل این مدار میشه از این ماژول های LM2596 آماده فروشگاه استفاده کرد که هم قیمت کمی داره و هم نمایشگر داره و برای یک منبع تغذیه خانگی بسیار بسیار عالی هست.
          سلام
          من یه منبع تغذیه خونگی معمولی میخوام.رفتم تو فروشگاه دیدم ولی درست نفهمیدم این ماژول چطوریه؟!
          برای ورودیش خودمون باید یه ترانس بذاریم سرش؟و اینکه خروجی چطوری تنظیم میشه؟خودش روش ولومی چیزی داره؟(شرمنده من خیلی تازه کارم)اونوقت بنظرم نوشته بود حداکثر توان 10 وات اینطوری که تو ولتاژهای بالا جریان خیلی کم نمیشه؟
          یا علی(ع)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mohammad MAhdi22
            سلام
            من یه منبع تغذیه خونگی معمولی میخوام.رفتم تو فروشگاه دیدم ولی درست نفهمیدم این ماژول چطوریه؟!
            برای ورودیش خودمون باید یه ترانس بذاریم سرش؟و اینکه خروجی چطوری تنظیم میشه؟خودش روش ولومی چیزی داره؟(شرمنده من خیلی تازه کارم)اونوقت بنظرم نوشته بود حداکثر توان 10 وات اینطوری که تو ولتاژهای بالا جریان خیلی کم نمیشه؟
            یا علی(ع)
            بله باید یک ترانس 24 ولت 3 آمپر براش بخرید
            و توان خروجی هم 90 وات هست نه ده وات و جریان همیشه روی 3 آمپر محدود هست
            به جای اون مولتی ترن که آبی رنگ هست روی برد میشه یه ولوم گذاشت و خروجی رو تغییر داد.

sigpic

دیدگاه

بله باید یک ترانس 24 ولت 3 آمپر براش بخرید
              و توان خروجی هم 90 وات هست نه ده وات و جریان همیشه روی 3 آمپر محدود هست
              به جای اون مولتی ترن که آبی رنگ هست روی برد میشه یه ولوم گذاشت و خروجی رو تغییر داد.
              مولتی ترن مگه خودش متغیر نیست؟نمیشه بذارم همین باشه؟چون شماتیکش با ولوم فرق داره چطوری لحیمش کنم؟!
              حالا اگر نمیشه،خودم برد رو سوراخ میکنم ولی ولوم چند اهم باید جاش بذارم؟
              یا علی(ع)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mohammad MAhdi22
                مولتی ترن مگه خودش متغیر نیست؟نمیشه بذارم همین باشه؟چون شماتیکش با ولوم فرق داره چطوری لحیمش کنم؟!
                حالا اگر نمیشه،خودم برد رو سوراخ میکنم ولی ولوم چند اهم باید جاش بذارم؟
                یا علی(ع)
                چرا اتفاقا اما تغییرش یکم سخت هست دیگه ولی میشه یه ولوم با مقدار همون مولتی ترن جایگزین کرد تا بشه راحت خروجی رو تغییر داد.
                ولوم رو هم اگه بخوای جایگزین کنی باید با سیم متصل کنی نه اینکه برد رو سوراخ کنی

sigpic

دیدگاه

سلام منبع زیر رو در سایت زیر :mrgreen: دیدم.

http://saakhtani.ir/archive/1393/07/3952
                  خیلی باحال بود خودمون هم می تونیم بسازیم.
                  مواد لازم :
                  یه ترانس 24 ولت 43 آمپر که فکر کنم قیمتش حدود 15 هزار تومنه
                  ماژول کاهنده که در سایت هست و 5 تومنه
                  ولتمتر هم که در سایت هست و 10 تومنه و مدل پنلیش 18 تومنه و آمپر متر هم هست با همین قیمت.
                  حتی میشه ولتمتر دو تا خرید و با یه پ امپ و یه مقاومت شنت جریان رو اندازه گرفت.

sigpic

دیدگاه

پاسخ : {***پروژه کامل +پی سی بی***}منبع تغذیه 3 تا 30ولت 3آمپر با محدود کننده جریان

الان برای محدود کننده جریان چه راهی مناسبه؟
                    در جهان هرگز مشو مدیون احساس کسی - تا نباشد رایگان مهرت گروگان کسی
                    گوهر خود را نزن بر سنگ هر ناقابلی - صبر کن پیدا شود گوهر شناس قابلی

دیدگاه

پاسخ : {***پروژه کامل +پی سی بی***}منبع تغذیه 3 تا 30ولت 3آمپر با محدود کننده جریان

نوشته اصلی توسط sami222
                      الان برای محدود کننده جریان چه راهی مناسبه؟
                      همین مدار فعلا خوبه
                      ولی تلفات داره

نشتم با ماسفت طراحی کنم که پشیمون شدم ، چون باید نزدیک 10 تا پارامتر براش بدست میاوردی که هر کاری کردم نشد

دیدگاه

سلام منبع زیر رو در سایت زیر :mrgreen: دیدم.

http://saakhtani.ir/archive/1393/07/3952
                        خیلی باحال بود خودمون هم می تونیم بسازیم.
                        مواد لازم :
                        یه ترانس 24 ولت 43 آمپر که فکر کنم قیمتش حدود 15 هزار تومنه
                        ماژول کاهنده که در سایت هست و 5 تومنه
                        ولتمتر هم که در سایت هست و 10 تومنه و مدل پنلیش 18 تومنه و آمپر متر هم هست با همین قیمت.
                        حتی میشه ولتمتر دو تا خرید و با یه پ امپ و یه مقاومت شنت جریان رو اندازه گرفت.
                        خیلی باحال بود ناصر
                        اون ماژولی که محدود کننده جریانم داشتو از کجا میشه خرید؟ همچنین امپرمتر کوچیکو؟
                        عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
                        مخترع برتر شمال غرب سال 96
                        مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA

دیدگاه

لینک مشکل داره،لطفا تویه جای دیگه پلود کنید

دیدگاه

از سمت راست،دومین قطعه وسطی چیه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط tohid15

از سمت راست،دومین قطعه وسطی چیه؟
                              پتانسیومتر یا بهتره که از ولوم استفاده کنی ...
                              موفق باشید
                              [b]چگونه همه پایه های میکروکنترلر AVR را PWM کنیم؟
                              معرفی نرم افزارEasy 7segment (برای راه اندازی آسانتر 7segment )
                              معرفی نرم افزار Codewizard PWM
                              با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali8636
                                سلام
                                من مداری که در تاپیک زیر وجود داره بستم ولی جواب درستی ازش نگرفتم ممنون میشم راهنماییم کنید
                                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=100093.0
                                این مدار بین 3 تا 24 ولت باید تامین کنه ولی برای من بین 4 تا 10 ولت کار میکنه و عملا دو ترانزیستور bd135 و 2n3055 کار خاصی انجام نمیده توی پروتوس هم شبیه سازی کردم و همون 4 تا 10 ولت رو بهم داد چطوری میتونم به 24 ولت برسم
                                احتمال میدم پایه های ترانزیستور رو اشتباه وصل کردی چون تا الان شاید بالای35 عدد از این مدار ساختمو و همش دفعه اول کارکردن

یه عکس از مدارت بذار تا ببینم چیکار کردی

اتفاقا این از اون مدارایی هست که توی پروتئوس هم خوب جواب میده

احتمال دیگه ای که میدم اشکال از پتانسیومتر و مقاومت های 1.2کیلو و 560 اهم باشه مقدارشون رو با دقت چک کن

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X