اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار کامل شارژر باتری لیتیوم-عکس ها اضافه شد

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار کامل شارژر باتری لیتیوم-عکس ها اضافه شد

سلام ببخشید من یه باتری لپ تاپ دارم که خراب شده ( بدرد لپ تاپ نمیخوره )

چند وقت پیش یه باتری نو گرفتم و حالا میخوام اون قدیمی رو چند تا از سل هاش رو استفاده کنم :nerd:

بازش کردم 4 تا از سلول هاش ولتاژ داشت و عکس سلول هاش هم مثل عکس اول این تایپک بود

میتونم از این مدار برای شارژ تک تک اون سلول ها استفاده کنم؟ :read:
    "زمان خط است نه دایره" چه ایده بدی بوده گرد ساختن ساعت. احساس میکنی همیشه فرصت تکرار است.
    ساعت دروغ میگوید. دروغ. زمان بر گرد یک دایره نمی چرخد! زمان بر روی خطی مستقیم میدود. و هیچگاه، هیچگاه، هیچگاه باز نمیگردد.
    ساعت خوب، ساعت شنی است! هر لحظه به تو یادآوری میکند که دانه ای که افتاد دیگر باز نمیگردد.
    پس بهتره یکم به ثانیه هایی که داریم فکر کنیم تا به راحتی از دستشون ندیم....

دیدگاه

فکر میکنم میتونید،
      یعنی من استفاده کردم مشکلی نبود،

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : مدار کامل شارژر باتری لیتیوم-عکس ها اض

نوشته اصلی توسط MReza.p
        سلام،
        1-بله
        2-بله
        3-بله
        4-بله
        5-سه ساعت
        6-با این آیسی نمیشه.
        کارت درسته خفن

هیچ راهی نیست که حداقل بشه 2 تا باطری رو با همچین مداری با هم شارژ کرد ؟یا دو تا ازن این مدارا ساخت و ... ؟
        « با هر دستی بدی , با همان دست پس خواهی گرفت »
        این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

در مورد MCP73831 صحبت می کنین؟
          میتونه باطری لیتیوم پلیمر 4000 میلی رو شارژ کنه؟
          مصرف مدارم من 800 میلی هست این ای سی جواب میده؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط gbg
            در مورد MCP73831 صحبت می کنین؟
            میتونه باطری لیتیوم پلیمر 4000 میلی رو شارژ کنه؟
            مصرف مدارم من 800 میلی هست این ای سی جواب میده؟
            -بله
            -بله
            -خیر، باتری رو با این آیسی شارژ میکنید با حداکثر 400mA، بعد با باتری مدارتون رو راه میندازید.

دوستان لطفآ پست اول و پست های دوستان رو بخونید خیلی زودتر به جواب میرسید!

نوشته اصلی توسط Amir_Eshraghi
            کارت درسته خفن
            هیچ راهی نیست که حداقل بشه 2 تا باطری رو با همچین مداری با هم شارژ کرد ؟یا دو تا ازن این مدارا ساخت و ... ؟
            یکی یکی شارژ کنید یا از مدارات خطی بکمک Lm317 و... استفاده کنید.

دیدگاه

دوستان سلام

باتری ها م اینان
              از توی باتری لپ تاپ درشون اوردم :biggrin:

هر کدومشون 3.8 ولت دارن

میتونم با این شارژر شارژ کنم؟
              بعد اینکه فکر کنم باتری لپ تاپم ای سی شارژ داخل باتری سوخته بوده

چون همشون 3.8 ولت دارن و اینکه فکر کنم شارژ هم بشن
              "زمان خط است نه دایره" چه ایده بدی بوده گرد ساختن ساعت. احساس میکنی همیشه فرصت تکرار است.
              ساعت دروغ میگوید. دروغ. زمان بر گرد یک دایره نمی چرخد! زمان بر روی خطی مستقیم میدود. و هیچگاه، هیچگاه، هیچگاه باز نمیگردد.
              ساعت خوب، ساعت شنی است! هر لحظه به تو یادآوری میکند که دانه ای که افتاد دیگر باز نمیگردد.

دیدگاه

این باتری ها سری بسته میشن و همه با هم پر و خالی میشن،
                بله، میتونید شارژ کنید، ولی ترجیحن به عنوان باتری لپ تاپ استفاده نکنید!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MReza.p
                  این باتری ها سری بسته میشن و همه با هم پر و خالی میشن،
                  بله، میتونید شارژ کنید، ولی ترجیحن به عنوان باتری لپ تاپ استفاده نکنید!

برای لپ تاپ یه باتری نو خریدم.

اینو میخوام توی الکترونیک و پروژه هام استفاده کنم. :nerd:

خیلی ممنون بابت مدار

دیدگاه

با سلام ...
                    ممنون از اطلاعاتتون ...
                    اما یک سئوالی ... امکانش هست بفرمایید تفاوت شارژر ها با پروتکتورها چیه ؟
                    چون من هم برای کاری نیاز به این باطری ها داشتم و 3سل میخواستم ... نهایت چون شارژر را پیدا نکردم یک بورد پروتکتور 3سل به باطری متصل کردم و باطری را همینطوری به 12 ولت میزنم . توی دیتاشیت آی سی پروتکتور نوشته از اضافه ولتاژ و جریان در هنگام شارژ و دشارژ جلوگیری میکنه و اونو کامل شارژ می کنه .
                    حالا با وجود پروتکتور نیازی به آی سی شارژ هم هست ؟؟

با تشکر
                    نکته اخلاقی :
                    همه چیز و همه کس را دوست داشته باش اما به هیچ چیز و هیچ کس دل مبند

دیدگاه

سلام رضا خان
                      خسته نباشید
                      واقعا ممنون برای معرفی این آی سی
                      خیلی میتونه مفید باشه....

بی زحمت , دو سوال از شما داشتم دوست عزیز :redface::
                      1- من یک آداپتور 5 ولت 1 آمپر دارم و میخواهم یک باتری لیتیومی 200 میلی آمپر ساعتی را با این مدار و آی سی
                      شارژ کنم , به چه صورت عمل کنم و مقاومت را چه اندازه بگیرم؟روی فرمول زحمت میکشید توضیح دهید؟ :redface:
                      2-در مورد مثلا 0.5C ظرفیت باتری میتونید توضیح کوتاهی دهید؟
                      مثلا باتری 3.7 ولت لیتیومی با 200 میلی آمپر ساعت داریم
                      این 0.5C آن چه اندازه است و آی سی با چه جریانی باتری را در 4 سیکل شارژ و جریان و ولتاژ را کنترل میکند؟
                      ممنون میشم کمی در مورد سوال دوم هم توضیح دهید... :redface:

باز هم تشکر میکنم برای راه اندازی این تاپیک و معرفی آی سی پر کاربرد MCP73831

آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
                      مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
                      _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                        سلام رضا خان
                        خسته نباشید
                        واقعا ممنون برای معرفی این آی سی
                        خیلی میتونه مفید باشه....

بی زحمت , دو سوال از شما داشتم دوست عزیز :redface::
                        1- من یک آداپتور 5 ولت 1 آمپر دارم و میخواهم یک باتری لیتیومی 200 میلی آمپر ساعتی را با این مدار و آی سی
                        شارژ کنم , به چه صورت عمل کنم و مقاومت را چه اندازه بگیرم؟روی فرمول زحمت میکشید توضیح دهید؟ :redface:
                        2-در مورد مثلا 0.5C ظرفیت باتری میتونید توضیح کوتاهی دهید؟
                        مثلا باتری 3.7 ولت لیتیومی با 200 میلی آمپر ساعت داریم
                        این 0.5C آن چه اندازه است و آی سی با چه جریانی باتری را در 4 سیکل شارژ و جریان و ولتاژ را کنترل میکند؟
                        ممنون میشم کمی در مورد سوال دوم هم توضیح دهید... :redface:

باز هم تشکر میکنم برای راه اندازی این تاپیک و معرفی آی سی پر کاربرد MCP73831

سلام،
                        خواهش.

0.5C ضریب جریان مجاز شارژ هست.
                        یعنی شما برای شارژ این باتری 200mAH نهایتن میتوانید جریان 100mA به آن وارد کنید.
                        مقاومت Rp جریان ماکزیمم شارژ توسط آیسی رو کنترل میکنه که میتونه حداکثر 500mA باشه.

به نظر بنده برای امنیت باتری با مثلن 80mA شارژ رو انجام بدید مناسب هست.
                        که Rp مساوی 12.5K میشود.
                        هر چه مقدار مقاومت کمتر بشه، جریان شارژ بیشتر و با بالا بردن مقاومت جریان شارژ رو کمتر میکنید.

نکته: این 80 میلی محدودیت جریان شارژ شارژر هست، یعنی شارژر بالاتر از این جریان را به باتری اعمال نمیکند.
                        اما در هر مرحله از شارژ رفتار متناسبی دارد و مثلن موقعی که ولتاژ باتری خیلی پایین است، جریان اعمالی پایین و بعد از پر شدن باتری خب جریان اعمالی هم قطع میشود.

دیدگاه

سلام.واسم سوال پیش اومده.میگن ولتاژ شارژر تقریبا باید بیشتر از 1.2 ولت از ولتاژ نامی باطری باشه.تا اینجا قبول؟امپر اعمالی با باطری چهت شارژ ه باید حدود 1/8 جریان نامی باطری باشه.مثلا باطری 12 ولت 4 امپر باید شارژر اون 15 ولت 500 میلی باشه.اینم قبول؟سوالم اینه که این جریان شارژر رو برای زمانی محاسه میکنن که ولتاژ باطری مثلا 1 ولته؟یعنی برای حداقل ولتاژ باطری محاسبه میکنند؟

دیدگاه

پاسخ : مدار کامل شارژر باتری لیتیوم-عکس ها اض

نوشته اصلی توسط parsegade
                            سلام.واسم سوال پیش اومده.میگن ولتاژ شارژر تقریبا باید بیشتر از 1.2 ولت از ولتاژ نامی باطری باشه.تا اینجا قبول؟امپر اعمالی با باطری چهت شارژ ه باید حدود 1/8 جریان نامی باطری باشه.مثلا باطری 12 ولت 4 امپر باید شارژر اون 15 ولت 500 میلی باشه.اینم قبول؟سوالم اینه که این جریان شارژر رو برای زمانی محاسه میکنن که ولتاژ باطری مثلا 1 ولته؟یعنی برای حداقل ولتاژ باطری محاسبه میکنند؟
                            همونطور که عنوان تاپیک ذکر شده صحبت های بنده و دوستان و این تاپیک در مورد شارژ باتری های لیتیومی LiPo و LiIon هست.
                            ولتاژ همه ی این باتری ها(تک سلول) 3.7 هست که در حالت فول شارژ تا 4.2 میرسد و شارژ با 5 ولت بدون مشکل صورت میگیرد.

باقی باتری ها کاملن متفاوت هستند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MReza.p
                              سلام،
                              خواهش.

0.5C ضریب جریان مجاز شارژ هست.
                              یعنی شما برای شارژ این باتری 200mAH نهایتن میتوانید جریان 100mA به آن وارد کنید.
                              مقاومت Rp جریان ماکزیمم شارژ توسط آیسی رو کنترل میکنه که میتونه حداکثر 500mA باشه.

به نظر بنده برای امنیت باتری با مثلن 80mA شارژ رو انجام بدید مناسب هست.
                              که Rp مساوی 12.5K میشود.
                              هر چه مقدار مقاومت کمتر بشه، جریان شارژ بیشتر و با بالا بردن مقاومت جریان شارژ رو کمتر میکنید.

نکته: این 80 میلی محدودیت جریان شارژ شارژر هست، یعنی شارژر بالاتر از این جریان را به باتری اعمال نمیکند.
                              اما در هر مرحله از شارژ رفتار متناسبی دارد و مثلن موقعی که ولتاژ باتری خیلی پایین است، جریان اعمالی پایین و بعد از پر شدن باتری خب جریان اعمالی هم قطع میشود.
                              ممنون رضا خان
                              حالا شرفهم شدم :mrgreen:
                              پس مثلا باتری لیتیومی 200 میلی آمپر ساعت که میگویند مثلا C/4 شارژ بشه
                              یعنی یک چهارم ظرفیت باتری (یک چهارم 200 میلی آمپر ساعت) که میشود 50 میلی آمپر
                              خوب حالا من همان فرمایش شما که 80 میلی آمپر ساعت هست را درنظر میگیرم
                              وقتی مقاومت RP را 12.5 کیلو بگیریم , خودش خروجی را برای 80 میلی آمپر تنظیم میکنه؟
                              و حالا مثلا منبع تغذیه ورودی 2000 میلی آمپر هم باشه یا 3000 میلی آمپر باشه
                              باز برای آی سی فرق نمیکنه و همان 80 میلی آمپر را به باتری میده؟(درحقیقت کنترل
                              آی سی و معرفی نوع ظرفیت باتری به آیسی به وسیله مقاومت RP انجام میشه؟)

یک نکته دیگه : شما در شماتیک کامنت اولتون از یک LED استفاده کردید , ولی در بوردی که درست کردید
                              2 عدد LED وجود دارد , میتونید راهنمایی بفرمایید؟
                              آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
                              مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
                              _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

بله،
                                آیسی خودش بر اساس ولتاژ باتری شارژ برنامه ای رو اعمال میکنه در واقع. و جریان رو هم بر اساس Rp محدود میکنه.
                                منبع شما در هر صورت باید قادر به تامین جریان مورد نیاز (مثلن 80 میلی) و چند میلی هم مصرف LEDها و تلفات آیسی باشه.

الیدی پاور هست، نشانگر اتصال تغذیه ورودی :smile:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X