اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار کامل شارژر باتری لیتیوم-عکس ها اضافه شد

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار کامل شارژر باتری لیتیوم-عکس ها اضافه شد

نوشته اصلی توسط MReza.p
    بله،
    آیسی خودش بر اساس ولتاژ باتری شارژ برنامه ای رو اعمال میکنه در واقع. و جریان رو هم بر اساس Rp محدود میکنه.
    منبع شما در هر صورت باید قادر به تامین جریان مورد نیاز (مثلن 80 میلی) و چند میلی هم مصرف LEDها و تلفات آیسی باشه.

الیدی پاور هست، نشانگر اتصال تغذیه ورودی :smile:
    آآآ... فهمیدممممم (با لهجه شیر فرهاد برره :mrgreen

دستت درد نکنه رضا جان (شما خودتون این شماتیک را دقیق تست کردید؟)

رضا این آواتارت خیلی بامزست , یکی از شخصیتهای کارتون کمپانی هیولاهاست؟به هر حال خیلی جالبه

اضافه شده در تاریخ :
    میمونه یک خواهش دیگه:

من خودم به شخصه از این جمله خیلی بدم میاد و معمولا در جایی به کار نمیبرم
    چون نوعی بی احترامی به فردیه که زحمت کشیده و یک مدار را معرفی و آموزش داده...
    این که بگیم "پی سی بی این مدارم بزاری دیگه تکمیل میشه"
    واقعا به نظرم کمال بی لطفی را به کسی که زحمت آموزش را کشیده , بیان میکنه
    جوابش هم در دل آموزش دهنده اینه که , تو دیگه چه... هستی , این یکی رو خودت دیگه
    انجام بده , همه کارارو تا اینجا من انجام دادم...
    حالا چرا اینو مطرح کردم ؟ به دلیل این که مدار SMD هست و طراحی های کوچیک , مخصوصا SMD هی کوچک
    با نرم افزار ExpressPCB تقریبا غیر ممکنه (یا ممکنه من بلد نباشم)
    عرض کنم که اگر PCB این مدار در دسترس هست (با شرمندگی :redface: ) اگر هم زحمتی نیست
    بتونید قرار دهید که خیلی خیلی ممنونتون میشم
    اگر هم که نیست که هیچی و باز هم خیلی زحمت کشیدید و امروز مطالب زیادی از شما یاد گرفتم

پ.ن: خازن اولیه را چند در نظر بگیریم بهتر هست؟خازنها الکترولیت هست دیگه؟
    آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
    مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
    _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

دوستان من PCB رو واسه این مدار کشیدم، اما هنوز وقت نکردم مونتاژ کنم و تست.
      آخر هفته تست می کنم و بهتون نتیجه رو میگم و PCB رو هم میزارم. اینم شکلش هست، جوری هست که هم با USB و هم با شارژر بشه استفاده کرد»
      با اجازه آقا رضا من جواب سوالتون رو بدم :
      دیتاشیت ، خازن اولیه رو گفته که از 4.7 کوچیکتر نزارید. نوعش هم تانتالیوم هم میشه گذاشت.
      ---------
      .
      .
      ...........

دیدگاه

پاسخ : مدار کامل شارژر باتری لیتیوم-عکس ها اض

نوشته اصلی توسط sina1359
        (شما خودتون این شماتیک را دقیق تست کردید؟)
        یکی از شخصیتهای کارتون کمپانی هیولاهاست؟
        برد رو بر اساس شماتیک ساختم دیگه!

نه یک شخصیت دیگه ست، کلآ همین یک عکس رو داره!
        ایشون الگوی بنده بوده تقریبن :biggrin:

PCB هم جناب ajapyy لطف کردن و گفتن که بعد از تست قرار میدن.
        اگه لازم بود، حالا بعدن ما هم میذاریم.

دیدگاه

ضمن تشکر و خسته نباشید
          آقا این باتری های لیتیوم پلیمر رو شارژ می کنه و یا لیتیوم یون و یا هردو ؟ چون این لیتیوم پلیمر ها خیلی حساس هستند و فوری خراب میشن.
          سوال دیگه اینکه برای ساخت یک پاور بانک با این مدار به چه چیز هایی نیاز داریم؟
          ممنون

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ناصر منتظری
            ضمن تشکر و خسته نباشید
            آقا این باتری های لیتیوم پلیمر رو شارژ می کنه و یا لیتیوم یون و یا هردو ؟ چون این لیتیوم پلیمر ها خیلی حساس هستند و فوری خراب میشن.
            سوال دیگه اینکه برای ساخت یک پاور بانک با این مدار به چه چیز هایی نیاز داریم؟
            ممنون
            سلام،
            بله باتری های پلیمری رو هم شارژ میکنه، منتهی جریان شارژ ماکزیمم 500 میلی (400میلی بدون داغ شدن) هست و شارژ باتری های ظرفیت بالا مدتی زمان میبره.
            این تراشه رو روی مدارات اجنبی ها زیاد دیدم و گویا قطعه ی متداولی هست.

ازین تراشه میتونیم به عنوان شارژر باتری استفاده کنیم از طریق ورودی USB مثلن.
            بعد StepUp هم میخایم تا خروجی لیتیوم تک سل رو روی 5 فیکس کنیم.

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : مدار کامل شارژر باتری لیتیوم-عکس ها اض

نوشته اصلی توسط MReza.p
              نه یک شخصیت دیگه ست، کلآ همین یک عکس رو داره!
              ایشون الگوی بنده بوده تقریبن :biggrin:

سلام رضا خان
              خوب هستید؟
              رضا خان بی زحمت PDF زیر را دانلود کنید و متن آن را مطالعه کنید ببینید تمام موارد را درست نوشتم یا خیر؟
              اگر مشکلی بود بی زحمت بفرمایید تا اصلاح کنم
              ممنون دوست عزیز

http://s4.picofile.com/file/8162465200/Charger_li_po_Li_Ion_MCP73831_.pdf.html

اضافه شده در تاریخ :
              نوشته اصلی توسط ajapyy
              دوستان من PCB رو واسه این مدار کشیدم، اما هنوز وقت نکردم مونتاژ کنم و تست.
              آخر هفته تست می کنم و بهتون نتیجه رو میگم و PCB رو هم میزارم. اینم شکلش هست، جوری هست که هم با USB و هم با شارژر بشه استفاده کرد»
              با اجازه آقا رضا من جواب سوالتون رو بدم :
              دیتاشیت ، خازن اولیه رو گفته که از 4.7 کوچیکتر نزارید. نوعش هم تانتالیوم هم میشه گذاشت.
              ممنون دوست عزیز , زحمت میکشید
              پس ما منتظریم تا PCB را قرار دهید

پ.ن: راستی ممنون که این تاپیک را به من معرفی کردید
              مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
              _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : مدار کامل شارژر باتری لیتیوم-عک&#1587

نوشته اصلی توسط sina1359

سلام رضا خان
                خوب هستید؟
                رضا خان بی زحمت PDF زیر را دانلود کنید و متن آن را مطالعه کنید ببینید تمام موارد را درست نوشتم یا خیر؟
                اگر مشکلی بود بی زحمت بفرمایید تا اصلاح کنم
                ممنون دوست عزیز
                http://s5.picofile.com/file/8159343968/Charger_li_po_Li_Ion_MCP73831_.pdf.html
                سلام، تشکر.

در نتیجه عملن این چیپ فقط می تواند باتری های تا 2000 میلی آمپر را شارژ کند.
                فقط این یک مورد رو اشتباه نوشتید.
                ضریب شارژ مثلن C/4 تنها یک محدودیت هست، نه لزوم.
                با جریان های بسیار پایین تر هم میتوانید یک باتری را شارژ کنید. مشکلی نیست. اما بالا رفتن بیش از حد زمان شارژ(در نتیجه ی جریان اعمالی خیلی پایین) عمر باتری را کم میکند.

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : پاسخ : مدار کامل شارژر باتری لیتیوم-عکس

نوشته اصلی توسط MReza.p
                  فقط این یک مورد رو اشتباه نوشتید.
                  ضریب شارژ مثلن C/4 تنها یک محدودیت هست، نه لزوم.
                  با جریان های بسیار پایین تر هم میتوانید یک باتری را شارژ کنید. مشکلی نیست. اما بالا رفتن بیش از حد زمان شارژ(در نتیجه ی جریان اعمالی خیلی پایین) عمر باتری را کم میکند.
                  سلام رضا خان
                  بله دقیقا , شما درست میفرمایید
                  من این مطلب شما را در ابتدای تاپیک قبلا مطاعه کرده بودم (دیروز کل تاپیک را با دقت خواندم)
                  هدف من هم از این جمله , بیان شارژ استاندارد برای بالا بدن عمر باتری بود و در انتهای مقاله
                  هدف از شارژ درست را به همین شرط بیان کرم...
                  عملا اگر هدف ساخت یک شارژر حرفه ای باشد , بیشتر از 2 آمپر ساعت , باتری نمیتوان به این آی سی وصل کرد...
                  البته من دیدم که در یک مدار چینی یک باتری لیتیومی حدود 3 امپری را به یک جریان مداوم 20 میلی آمپری وصل کرده بود
                  و هیچ محافظ و یا قطع کنی برای آن قرار نداده بود (به همین دلیل است که بعد از یک سال باید باتری دستگاه های چینی
                  را تعویض کرد...)
                  پس هدف ساخت یک شارژر با کیفیت و تا حدی هوشمند برای بالا بردن عمر باتری و بازده آن است

دیدگاه

اگر رضا جان دوست داشتید لینک دانلود فایل PDF را در ابتدای تاپیک قرار دهید

پ.ن: در مورد خازن , شما از از خازنهای تانتالیوم استفاده کردید؟ یا الکترولیت SMD ؟ ببخشید چون من زیاد با قطعات SMD
                    کار نکردم و باهاشون آشنا نیستم , این سوال را میپرسم...

دیدگاه

خازن ها رو میشه از روی پست اول دید که چه نوعی هستند oo:
                      تانتالیوم هستند. اگر اشتباه نکنم هم سایز B یا C.
                      ممنون دوست عزیز , زحمت میکشید
                      پس ما منتظریم تا PCB را قرار دهید

پ.ن: راستی ممنون که این تاپیک را به من معرفی کردید
                      خوهش می کنم، اگر جواب داد حتما می زارم برای استفاده
                      ---------
                      .
                      .
                      ...........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ajapyy
                        خازن ها رو میشه از روی پست اول دید که چه نوعی هستند oo:
                        تانتالیوم هستند. اگر اشتباه نکنم هم سایز B یا C.
                        سلام دوست عزیز
                        بنده عرض کردم که قطعات SMD را زیاد آشنایی ندارم :redface:
                        من داعما سعی میکردم که از SMD به دلیل مشکلات هویه کار (به دلیل کوچک بودن) فاصله بگیرم
                        وحتی تا جایی که ممکن بود از میکروکنترلرهای دیپ به جای SMD استفاده میکردم ....
                        البته دنیا - دنیای SMD هست و حتی اگر نخواهیم با آنها سرو کار داشته باشیم
                        باز مجبوریم که از آنها استفاده کنیم...
                        پ.ن: آیا میتوان خازن الکترولیت معمولی را به جای تانتالیوم به کار برد؟ البته تانتالومها هم دقیقا مثل الکترولیتها عمل میکنند ولی با حجم کمتر....
                        .

نوشته اصلی توسط ajapyy
                        خوهش می کنم، اگر جواب داد حتما می زارم برای استفاده
                        لطف میکنید

دیدگاه

من داعما سعی میکردم که از SMD به دلیل مشکلات هویه کار (به دلیل کوچک بودن) فاصله بگیرم
                          وحتی تا جایی که ممکن بود از میکروکنترلرهای دیپ به جای SMD استفاده میکردم ....
                          البته دنیا - دنیای SMD هست و حتی اگر نخواهیم با آنها سرو کار داشته باشیم
                          باز مجبوریم که از آنها استفاده کنیم...
                          منم یک زمونی از smd فراری بودم :agree: اما سر یک پروژه ای که مجبور شدم خودم مونتاژ کنم، دیدم همچین سخت هم نیست :biggrin: البته اینم بگم که حتی الامکان از قطعاتی که فوت پرینتشون QFN هست هنوز فراری ام
                          پ.ن: آیا میتوان خازن الکترولیت معمولی را به جای تانتالیوم به کار برد؟ البته تانتالومها هم دقیقا مثل الکترولیتها عمل میکنند ولی با حجم کمتر....
                          خازن تانتال با خازنای دیگه کاربردش فرق داره، حتی توی دیتاشیت به طور واضح میگن که از تانتال استفده کنید. چیزی که تو ذهنه منه اینه که : خازن تنتال بیشتر برای کارایی مثل گرفتن نویز تغذیه در کنار رگولاتورها و قطعات دیگه استفاده میشه (جایی که نیاز به ولتاژ تقریبا بدون ریپلی هست). مثلا تو تقویت کننده ها میان و یک خازن معمولی با یک خازن تانتال میزارن پیشش. اما خازن الکترولیت بیشتر استفاده میشه تا جریان های لحظه ای به قطعه آسیب نرسونه. مثلا میزارنش کنار رگولاتور تا اگر جریان لحظه ای بالایی کشیده شد، ولتاژ رگولاتور نیفته و خازن الکترولیت اونو تامین می کنه.
                          ---------
                          .
                          .
                          ...........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ajapyy
                            منم یک زمونی از smd فراری بودم :agree: اما سر یک پروژه ای که مجبور شدم خودم مونتاژ کنم، دیدم همچین سخت هم نیست :biggrin: البته اینم بگم که حتی الامکان از قطعاتی که فوت پرینتشون QFN هست هنوز فراری ام
                            سلام
                            حق با شماست ولی این قطعه دیگه خیلی SMD هستا
                            من قبلا تا SMD ای که در سمت چپ عکس هست کار کرده بودم و زمان هویه کاری کلی سازندشو دعا میکردم
                            حالا این چیپو کجای دلم جا بدم (دست راسته که همون MCP73831 هست)

نوشته اصلی توسط ajapyy
                            خازن تانتال با خازنای دیگه کاربردش فرق داره، حتی توی دیتاشیت به طور واضح میگن که از تانتال استفده کنید. چیزی که تو ذهنه منه اینه که : خازن تنتال بیشتر برای کارایی مثل گرفتن نویز تغذیه در کنار رگولاتورها و قطعات دیگه استفاده میشه (جایی که نیاز به ولتاژ تقریبا بدون ریپلی هست). مثلا تو تقویت کننده ها میان و یک خازن معمولی با یک خازن تانتال میزارن پیشش. اما خازن الکترولیت بیشتر استفاده میشه تا جریان های لحظه ای به قطعه آسیب نرسونه. مثلا میزارنش کنار رگولاتور تا اگر جریان لحظه ای بالایی کشیده شد، ولتاژ رگولاتور نیفته و خازن الکترولیت اونو تامین می کنه.
                            پس برای این مدار نمیشه الکترولیت به کار برد و فقط تانتالیوم.....

----------------------------اضافه شد:
                            راستی من یک PCB ساده تهیه دیدم و به PDF اضافه کردم تا دوستمون PCB کاملشو زحمت بکشن برامون قرار بدن:
                            نکته : مقاومتها وخارنهای تانتالیوم را از نوع SMD های 3216 یا A در نظر گرفتم تا برد کوچکتر شود...

دیدگاه

حق با شماست ولی این قطعه دیگه خیلی SMD هستا
                              نه بابا این خوبه، آی سی های دیگه هستند که با همین اندازه، بیشتر پایه دارند، امروز یکی رو مونتاژ کردم روی بردم، ترکیدم :angry: ولیکن درسته این قطعه هم برای کسایی که زیاد با smd سر و کار ندارند سخته
                              خوب امروز PCB رو تست کردم، یک باتری موبایل داشتم واسه نوکیا بود، 1250mah بود، 2 ساعت تو شارژ بود، حدود 1 ساعت و خورده ای با لپ تاپ ، بقیه هم با شارژر 5 ولت. ولتاژش قبل از شارژ 0 بود ، یعنی کامل تخلیه شده بود. بعد از شارژ شده بود 3.7 ولت.
                              فقط چند تا نکته :
                              1. برد به صورت دورو هستش (چون از کانکتور های مختلف و هدر و قطعات smd با هم استفاده کردم).
                              2. شما می تونید با USB، از یک تغذیه بگیرید و به کانکتور شبز یا آبی که بالای برد میزارید وصل کنید و یا با یک شارژر معمولی که بیشتر از 5.5 نباشه و بتونه جریان مورد نیازتون رو تامین کنه، استفاده کنید.
                              3. باتری رو می تونید به جک پاور وصل کنید یا اینکه دو تا سیم به دو سر باتری بزنید و اونارو وصل کنید به زمین و تست پوینتی که من زیر جک پاور گزاشتم.
                              4. برای راحتی شما توی مونتاژ سایز همه مقاومت ها 0805 و سایز خازن های تانتال A یا 1206 هستش. LED ها هم سایز 1206 هستند.
                              5. D2 زمانی روشن میشه که تغذیه به آی سی متصل بشه. D1 زمانی روشنه که باتری در حال شارژه.
                              6. دو تا مقاومت R4 و R5 برای تنظیم حداکثر جریان شارژ باتری هستند، هر چقدر میخواهید بزارید. من یکی رو 6.8K (برای اتصال USB) و یکی رو 2.7K (اتصال شارژر یا منبع تغذیه) گذاشتم. هدر P2 برای انتخاب حالت شارژ از USB یا شارژر بیرونی هستش. برای هدر P3 هم بین دو تا مقاومت Rprog که گزاشتید یکی رو انتخاب کنید.
                              7. 4 تا جای پیچ گذاشتم که به هیچ جا وصل نیستند. پس با خیال راحت بزارید روی هر جایی که میخوایید.
                              -- تجربه شخصی : زمان مونتاژ MCP73831 یا هر قطعه smd دیگه، اول هویه تون رو زمین کنید (با یک سیم به زمین مدار وصل کنید) و بعد پایه زمین قطعه رو لحیم کنید و باقی قطعات.
                              -- مطمئنا این مدار، بهتریم مدار نیست و اگر دوستان دیگه PCB بکشند، می تونند بهتر بکشند. به هر حال من PCB کشیدم و جواب هم گرفتم، گفتم بزارم اینجا واسه دوستان دیگه.

http://s5.picofile.com/file/81595361...73831.rar.html
                              ---------
                              .
                              .
                              ...........

دیدگاه

دستتون درد نکنه دوست عزیز , لطف کردید :redface:
                                ای کاش عکس PCB را هم قرار میدادید
                                من نمیتونم فایل را اجرا کنم....

-------------------اضافه شد:

من دیشب با هر زحمتی بود و PCB ساده خودم , مدار را منتاژ کردم
                                ولی نمیدونم چرا باتری را از مدار جدا میکنم LED خاموش نمیشه و
                                روشن میمونه ؟
                                اولش خاموش بود و ریز ریز چشک میزد , ملی حالا داعم روشن مونده و باتری را هم جدا میکنم باز رشن میمونه
                                از برق هم کشیدم بیرونو باز هم این مشکل را داره؟
                                ممکنه مشکل این باشه که از روغن لحیم استفاده کردم؟
                                چیپ را که سریع هویه کردم , پس نمیتونه سوخته باشه...

نوشته اصلی توسط ajapyy
                                -- تجربه شخصی : زمان مونتاژ MCP73831 یا هر قطعه smd دیگه، اول هویه تون رو زمین کنید (با یک سیم به زمین مدار وصل کنید) و بعد پایه زمین قطعه رو لحیم کنید و باقی قطعات.
                                http://s5.picofile.com/file/81595361...73831.rar.html
                                این جمله را میتونید بی زحمت دباره توضیح میدید؟
                                نکته خیلی مهمی هست که من نمیدونستم , دیده بودم وقتی هویه SMD (سر باریک) را به LED میزنم روشن میشه و
                                مشخصه که برقی داخلش داره , دلیلش این هست دوست عزیز؟
                                میتونید دقیقتر توضیح دهید؟
                                با تشکر

این همه وقت گذاشتم و نتیجه نداد , بهتر نبود آماده اونو میخریدم؟
                                تو فروشگاه سایت هم موجوده , قیمت 3000 تومان هست:

http://eshop.eca.ir/ماژول-های-تغذیه-ولتاژ/3462-شارژر-مینی-usb-باتری-های-لیتیومی-1a.html

https://www.youtube.com/watch?v=wfrm6lbt8Pc

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X