اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار کامل شارژر باتری لیتیوم-عکس ها اضافه شد

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار کامل شارژر باتری لیتیوم-عکس ها اضافه شد

نوشته اصلی توسط sina1359
    سلام سینا جان
    خوب هستید دوست عزیز؟
    این چیپی که زحمت کشیدید معرفی کردید , انگار در بعضی از موبایلها به عنوان چیپ شارژ استفاده شده
    کمی میتونید در موردش توضیح بدید (اگر زحمتی نیست) :
    -در ایران موجود هست؟
    -در چه رنج جریانی قرار داره وآیا پایه RProg برای تنظیم جریان خروجی داره (مثلا MCP73831 بین 5 تا 500 میلی آمپره)؟
    -پایه ای برای اتصال LED ایندیکیتور (LED کنترل شارژ) داره؟
    -ساخت چه شرکتیه؟
    -رنج ولتاژش چه اندازه هست؟
    -اگر RProg داره , فرمول محاصبه مقاومتش به چه صورتیه؟
    و.....

سلام
    ممنون . شما خوب هستید ؟ :rolleyes:

بله موجوده . من از جوان خریدم .
    بله داره حداکثر جریانش با pcb مناسب 800 میلی امپر هست و حداقلش از این فرمول بدست میاد :

بله , نشانگر led هم داره

ساخت شرکت linear technology هست

رنج ولتاژ از 4.25 تا 6.5 هست

فرمول محاسبه مقاومت هم در حالت شارژ جریان ثابت 1000 تقسیم بر جریان شارژ هست . برای مثال برای جریان شارژ 500 میلی امپر مقدار مقاومت 2 کیلو اهم بدست میاد.

امکانات دیگر : under voltage lockout داره قابلیت خاموش شدن از طریق پایه Rprog رو داره و ... که اطلاعات کامل تو دیتاشیت هست :

www.linear.com/docs/2288

دیدگاه

سلام سوال منم جواب بدین لطفا
      با این ای سی mcp 73831 میشه باطری به ظرفیت 4000 ma و 3.7 ولت رو شارژ کرد...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majid13661987
        سلام سوال منم جواب بدین لطفا
        با این ای سی mcp 73831 میشه باطری به ظرفیت 4000 ma و 3.7 ولت رو شارژ کرد...
        بله، میتونید.

اگر صفحات قبلی تاپیک رو مطالعه کنید خیلی زودتر جواب می گیرید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina8
          سلام
          ممنون . شما خوب هستید ؟ :rolleyes:

بله موجوده . من از جوان خریدم .
          بله داره حداکثر جریانش با pcb مناسب 800 میلی امپر هست و حداقلش از این فرمول بدست میاد :

بله , نشانگر led هم داره

ساخت شرکت linear technology هست

رنج ولتاژ از 4.25 تا 6.5 هست

فرمول محاسبه مقاومت هم در حالت شارژ جریان ثابت 1000 تقسیم بر جریان شارژ هست . برای مثال برای جریان شارژ 500 میلی امپر مقدار مقاومت 2 کیلو اهم بدست میاد.

امکانات دیگر : under voltage lockout داره قابلیت خاموش شدن از طریق پایه Rprog رو داره و ... که اطلاعات کامل تو دیتاشیت هست :
          ممنون سینا جان
          پس اینجور که مشخصه , این چیپ تا اینجا بهترین هست....
          جوان الکتریکر پاساژ عباسین در جمهوری را میفرمایید؟
          آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
          مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
          _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
            ممنون سینا جان
            پس اینجور که مشخصه , این چیپ تا اینجا بهترین هست....
            جوان الکتریکر پاساژ عباسین در جمهوری را میفرمایید؟
            بله , پاساژ عباسیان .

دیدگاه

یک سوال داشتم از دوستان:
              این سری از چیپهای شارژر , اگر مثلا باتری را به برد هویه کنیم (به صورت داعمی)
              اگر شارژر را از منبع تغذیه 5 ولت جدا کنیم , در این زمان باتری خود تبدیل
              به یک منبع تغذیه میشود و شارژر به یک مصرف کننده تبدیل میشود
              آیا در این نوع چیپها , چیزی برای جریان برگشتی باتری , در نظر گرفته شده و یا باید
              یک دیود در خروجی قرار دهیم

پ.ن: این مشکل در سلولهای خورشیدی وجود داشت و باید یک دیود به آن سری میکردیم
              تا از برگشت جریان باتری به سلول خورشیدی , جلوگیری کنه....

دوستان اطلاعی در این باره دارند؟
              مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
              _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                یک سوال داشتم از دوستان:
                این سری از چیپهای شارژر , اگر مثلا باتری را به برد هویه کنیم (به صورت داعمی)
                اگر شارژر را از منبع تغذیه 5 ولت جدا کنیم , در این زمان باتری خود تبدیل
                به یک منبع تغذیه میشود و شارژر به یک مصرف کننده تبدیل میشود
                آیا در این نوع چیپها , چیزی برای جریان برگشتی باتری , در نظر گرفته شده و یا باید
                یک دیود در خروجی قرار دهیم

دوستان اطلاعی در این باره دارند؟
                تا جایی که من از دیتاشیت فهمیدم این جریان وجود داره ولی خیلی کمه در حد 2میکرو امپر .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina8
                  تا جایی که من از دیتاشیت فهمیدم این جریان وجود داره ولی خیلی کمه در حد 2میکرو امپر .

سلام سینا خان
                  دستتون درد نکنه....

پس چیپ در برابر جریان معکوس محافظت میشه و اون دو میکرو آمپر نشتی هست که فکر نکنم
                  زیاد مشکلی به وجود بیاره
                  فقط این جریان معکس در بلند مدت به چیپ آسیب وارد نکنه و برای 10 تا 15 ساعت تاریکی , باتری را خالی نکنه...

دیدگاه

این جمله ای که دوستمون در لینک زیر اشاره کرده
                    کاملا اشتباه هست
                    :

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=94181.0

نوشته اصلی توسط armin_gera
                    ......
                    مقدار این جریان به نوع باطری و ظرفیت اون داره ظرفیت باطری رو با C نشون میدن برای باطری های لیتیومی مقدار جریان مجاز شارژ نیم C هست ولی شخصا توصیه میکنم بیشتر C/4 ندین بهش
                    پس ما میایم جریان رو C/4 محدود میکنیم و میدیم به باطری و با این جریان میزاریم شارژ شه
                    [b]اگر باتری با 0.25C شارژ بشه , حدود 4 ساعت زمان میبره
                    باتری لیتیومی با باتریهای دیگه فرق داره و نباید هم سیع شارژ
                    بشه هم طولانی مدت....
                    در بیشتر دیتاشیتهای باتری زمان کوییک شارژ را 15 تا 30 دقیقه نوشتند و
                    استاندارد را 90 تا 120 دقیقه قرار دادند و بیشتر از این زمان را برای باتری مضر مدانند...[
                    پس باتری لیتیومی را بهتر است با 0.75C یا 0.5C شارژ کنیم
                    مثلا باتری 1000 میلی آمپر است و باید با 750 تا 500 میلی آمپر شارژ شوند
                    پس عملا MCP73831 نمیتواند باتری بیشتر از 1 آمپر ساعت را شارژ کند ....

پ.ن: راستی دوست عزیز دستتون درد نکنه , PCB شما را درست کردم و به خوبی عمل میکنه
                    مشکل از PCB من بود واقا از شما ممنونم :redface:
                    /b]

دیدگاه

پاسخ : مدار کامل شارژر باتری لیتیوم-عکس ها اض

نوشته اصلی توسط sina1359
                      پ.ن: راستی دوست عزیز دستتون درد نکنه , PCB شما را درست کردم و به خوبی عمل میکنه
                      مشکل از PCB من بود واقا از شما ممنونم :redface:
                      PCB من؟؟

این 18650 ها خیلی با مارک روشون تفاوت دارند.
                      شارژر های پریزی شون همه 450mA هستن.
                      ضمنن عمومن ضریب شارژ LiIon ها از LiPo ها پایین تر هست.

اصلاح شده ی جملاتتون:

1- MCP73831 بهتر است برای باتری های LiPo (لیتیوم پلیمر) بیشتر از 1000mAH استفاده نشود،
                      2- MCP73831 میتواند باتری های LiIon معمول 18650 (مثل باتری لپ تاپی ها و باتری های بازار) را شارژ کند.

دیدگاه

پاسخ : مدار کامل شارژر باتری لیتیوم-عکس ها اض

نوشته اصلی توسط MReza.p
                        PCB من؟؟

این 18650 ها خیلی با مارک روشون تفاوت دارند.
                        شارژر های پریزی شون همه 450mA هستن.
                        ضمنن عمومن ضریب شارژ LiIon ها از LiPo ها پایین تر هست.

اصلاح شده ی جملاتتون:

1- MCP73831 بهتر است برای باتری های LiPo (لیتیوم پلیمر) بیشتر از 1000mAH استفاده نشود،
                        2- MCP73831 میتواند باتری های LiIon معمول 18650 (مثل باتری لپ تاپی ها و باتری های بازار) را شارژ کند.
                        دقیقا فرمایشات شما درست هستند...
                        پ.ن : هم PCB شما رضا خان درست عمل میکنه هم PCB دوستمون که همین حالا بستم و تست کردم , دست هر دو شما درد نکنه :redface:

------------------------

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=103705.msg666223#msg666223

نوشته اصلی توسط sina1359
                        خوب , خوبه شما هم آشنایی با این نوع شارژرها دارید , من هم دو سه کامنت اول را قبلا خونده بودم و دیتا شیت باتریهای لیتیومی را
                        مطالعه کردم , عملا هم این چند روزه دو چیپ MCP73831 و LTC4054E و ماژول شارژر سایت را روشون کار کردم و بارها و بارها مورد بررسی قرار دادم
                        این سه مرحله بودن شارژ جمله بیخودیه (حداقل این سه شارژر که نداشتنند ) و حتی باتری را به 2 ولت رساندم ولی باز مرحله سومی ( یاهمان باتری مرده ) را مشاهده نکردم
                        ممکنه بعضی گوشی ها در چیپ شارژرشون این مرحله را قرار داده باشند و کمی تکمیلتر از چیپهای موجود در بازار باشند :rolleyes:
                        همه شارژرهای من فقط دو مرحله را داشتند و من روی این دو مرحله با دقت مطالعه کردم (فکر کنم باید باتری جفت مولتی مترهایم را تعویض کنم , از بس تو این چند روزه روشن بودند )
                        من دو مرحله شارژ باتری های لیتیومی را نیز به وسیله منبع تغذیه آزمایشگاهی شبیه سازی کردم و دقیقا مثل چیپ شارژرها عمل کرد
                        توضیح مراحل:
                        در مرحله اول ما ولتاژ را روی 4.2 ولت تثبیت میکنیم و مثلا باتری ما 1000 میلی آمپر ساعت هست که خروجی را هم روی 500 میلی آمپر
                        تثبیت میکنیم , پس تا اینجا ما دو مدار تثبیت کننده ولتاژ (تا 4.2 ولت) و مدار تثبیت کننده جریان (500تا میلی آمپر) داریم
                        حالا باتری مثلا 3.2 ولت هست و خالی هست .... بعد به شارژر که متصل میکنیم , شروع میکنه به آمپر کشیدن و چون آمپر روی 500 قفل شده
                        ولتاژ افت پیدا میکنه و کمی بالاتر از 3.2 قرار میگیره و باتری با تمام قدرت 500 میلی آمپر میکشه... حالا باتری کمی پر میشه و میاد (به دلیل مقاومت داخل باتری
                        که افزایش میابه) که آمپر را کاهش بده و مثلا بشه 499 میلی آمپر که ولتاژ شروع میکنه به بالا رفتن و دباره باتری مکشش زیاد میشه و آمپر میره روی 500 میلی آمپر و قفل میکنه
                        این بازی ادامه پیدا میکنه و ولتاژ کم کم بالا میره با آمپر تثبیت شده روی 500 میلی آمپر , تا باتری به 4.2 ولت برسه و اینجاست که ولتاژ تثبیت شده و دیگه نمیتونه بالا بره
                        پس مقاومت داخلی باتری موجب میشه آمپر شروع کنه به پایین اومدن و مرحله دوم شارژ آغاز میشه (تا اینجا 70 درصد شارژ شده)
                        حالا ولتاژ ثابته و آمپر کم کم میاد پایین : 499 -498-497..... تا این که به 50 میلی آمپر یا یک بیستوم ظرفیت باتری برسه که ما نیاز به یک مدار قطع کن داریم
                        که مثلا حدود 53 تا 48 میلی امپر که رسید , شارژ را متوقف کنه و باتری حالا به 100 درصد رسیده و پر هست...
                        پس فرمول آنچنانی نیست و نیاز به مدار هوشمند نداره ...
                        خلاصه : محدود کننده جریان تا ماکزیمم 500 میلی آمپر - محدود کننده ولتاژ تا ماکزیمم 4.2 ولت - مقایسه کننده جریان یا همان قطع کن خودمون
                        حالا سلول خورشیدی دیگه نیاز به محدود کننده جریان نداره و مثلا اگر روش نوشته 150 میلی آمپر , بیشتر از 100 میلی آمپر نمیشه روش حساب باز کرد
                        روی سلول هم نوشته مثلا 5 ولت که بیشترین حالت به 5.5 ولت میرسه و همون جور که قبلا گفتم , ولتاژ در سلول خورشیدی زود به ماکزیمم میرسه و ثبات خیلی بالایی داره
                        مگر این که کاملا خورشید غروب کنه یا ابری سیاه آسمون را بگیری (اما آمپراژش بسیار ناپایداره و با یک سایه کم , سریع پایین میاد...)
                        ما نیاز به یک رگولاتور ولتاژ داریم که بتونه مثلا یک ولتاژ 4.5 ولت را به 4.2 تبدیل کنه و اختلاف ولتاژ ورودی با خروجیش حداقل 300 میلی ولت باشه (بیشتر رگولاتورهای خطی اختلاف
                        ولتاژ ورودی و خروجیشان باید حداقل 1.3 ولت باشد تا در خروجی بتوان ولتاژ تثبیت شده داشت , مثلا رگولاتور 5 ولت باید حدعقل در ورودی 6.3 ولت داشته باشیم تا رگولاتور بتونه در خروجی
                        5 ولت تثبیت شده داشته باشه).
                        مسعود خان شما چنین رگولاتوری را میشناسید که اولا بشه ولتاژ خروجی را تنظیم کرد , دوما اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی کمی داشته باشه (حدود 300 تا 400 میلی ولت)؟؟؟؟

دیدگاه

سلام دوستان
                          یک سوال داشتم :
                          اگر پایه 1 (STAT) چیپ MCP73831 را به مقاومت 100 اهم و LED وصل نکنم و آزاد بزارم
                          ممکنه در کار چیپ اختلال ایجاد بکننه؟
                          با تشکر ...

دیدگاه

پایه STAT یک پایه کمکی هستش برای قابل فهم تر شدن عملکرد آی سی.
                            شما LED و مقاومت نزار براش. مهم نیست. (مقاومته برای محدود کردن جریان LED هستش. LED هم برای نشون دادن وضعیت اون پایه).
                            اگر هم بخوای به میکرو کنترلش کنی، فقط یک مقاومت پول پ بزار. (مثلا با میکرو بفهمی شارژ کامل شده یا نه).
                            ---------
                            .
                            .
                            ...........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ajapyy
                              پایه STAT یک پایه کمکی هستش برای قابل فهم تر شدن عملکرد آی سی.
                              شما LED و مقاومت نزار براش. مهم نیست. (مقاومته برای محدود کردن جریان LED هستش. LED هم برای نشون دادن وضعیت اون پایه).
                              اگر هم بخوای به میکرو کنترلش کنی، فقط یک مقاومت پول پ بزار. (مثلا با میکرو بفهمی شارژ کامل شده یا نه).
                              سلام دوست عزیز
                              خوب هستید؟
                              اتصال به میکرو پیشنهاد خیلی خوبیه , به فکرم نرسیده بود
                              اما من میخواستم چیپو به سلول خورشیدی وصل کنم و هر مصرف کننده اضافی میتونه بازده سولارو پایین بیاره
                              به همین دلیل میخواستم LED را حذف کنم یا میتونم مقاومت اونو افزایش بدم تا مصرف LED پایین بیاد
                              نظر شما چیه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                                سلام دوست عزیز
                                خوب هستید؟
                                اتصال به میکرو پیشنهاد خیلی خوبیه , به فکرم نرسیده بود
                                اما من میخواستم چیپو به سلول خورشیدی وصل کنم و هر مصرف کننده اضافی میتونه بازده سولارو پایین بیاره
                                به همین دلیل میخواستم LED را حذف کنم یا میتونم مقاومت اونو افزایش بدم تا مصرف LED پایین بیاد
                                نظر شما چیه؟
                                همونطور ک جناب ajapyy گفتن، آزاد بذارید، مشکلی پیش نمیاد.
                                من هم روی برد هایی که این آیسی رو استفاده کردم، LED نذاشتم...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X